6 Tips Om Je Vlam Aan De Haak Te Slaan

Als single ben jij in staat om met volle teugen te genieten van al het schoons dat de datingwereld jou te bieden heeft. Tijdens het uitgaan, op de werkvloer, op school, tijdens het winkelen, of op een datingsite, zie jij een hoop knappe koppen voorbij komen, die jouw hart sneller doen slaan.

Wellicht ben jij de persoon die genoeg zelfvertrouwen heeft om vervolgens ook echt toenadering te zoeken tot de persoon die jouw interesse gewekt heeft, of ben jij juist degene die van het type ´kijken, kijken, niet kopen´ is. Oftewel, zodra iemand op je pad komt tot wie jij je erg aangetrokken voelt, kruip jij je terug in je schulp en observeer je vanaf een afstandje.

In beide gevallen is het belangrijk om te weten op welke manier jij precies indruk kunt maken op degene waarin je geïnteresseerd bent. Jouw zelfvertrouwen staat niet garant voor een geslaagde versierpoging, en door jezelf te verstoppen, kan jij een boodschap uitzenden die tegenovergesteld is aan wat jij echt bedoelt. Hoe kan jij toch het beste iemand versieren?

1. Maak oogcontact

Waarschijnlijk heb je deze tip al veel vaker voorbij horen komen als versiertip. Hoe cliché deze echter ook lijkt, het legt de basis voor alle andere vormen van contact met je vlam. Door hem/haar aan te kijken, laat je weten dat hij of zij jouw interesse gewekt heeft. Gevoed met een zelfvertrouwen door dit feit, zal je vlam vervolgens sneller op jou afstappen.

Let er bij het maken van oogcontact wel op dat je weet wanneer je weg moet kijken. Oftewel, matig je oogcontact, maar wees tevens niet te schichtig in het zoeken van contact. Het beste kan je dus eventjes – subtiel – naar hem/haar blijven staren, totdat hij/zij eventjes jouw blik vangt, waarna je weer wegkijkt. Nog beter: lach naar hem/haar tijdens jullie oogcontact.

2. Stap op je vlam af

Nu je je vlam hebt laten weten dat je geïnteresseerd bent, en jullie regelmatig oogcontact hebben – en wellicht stiekeme glimlachjes uitwisselen -, kan je overgaan op de volgende stap: het afstappen op je vlam om vervolgens een gesprek te beginnen.

Voor velen is deze stap erg angstaanjagend. Oogcontact zoeken is één ding, maar het ook werkelijk actief benaderen van degene waar jij in geïnteresseerd bent, is iets heel anders. Je stelt jezelf op dat moment namelijk erg kwetsbaar op tegenover je vlam – je loopt nog altijd de kans om afgewezen te worden.

3. Begin een gesprek

Als je hem/haar bereikt hebt, lach vriendelijk, en begin het gesprek met een vraag. Hierdoor nodig je de ander uit om met je te praten. Zoek naar onderwerpen waar jullie allebei veel over weten en/of wat jullie beiden interessant vinden. Zo vindt je een aanknopingspunt, en kunnen jullie je beiden beter ontspannen, waardoor het gesprek veel soepeler verloopt.

Probeer daarnaast een middenweg te vinden in het gesprek qua gesprekstijden. Praat niet steeds over jezelf, maar laat hem/haar ook aan het woord. Anderzijds moet je er voor zorgen dat je niet stilvalt in het gesprek. Hierdoor kom je onzeker over, terwijl zelfverzekerdheid erg aantrekkelijk is. Een plus: het benaderen van je vlam is een teken van zelfverzekerdheid.

4. Let op je lichaamshouding

Een heel belangrijk teken dat jou vertelt of je vlam ook geïnteresseerd is in jou, is zijn/haar lichaamshouding en gezichtsuitdrukking. Leunt je vlam meer naar jou toe, of draait hij/zij het lichaam weg? In het eerste geval is hij/zij hoogstwaarschijnlijk ook geïnteresseerd in jou, terwijl in het tweede geval blijkt dat je weinig tot geen kans maakt.

Let daarnaast ook op je eigen lichaamshouding, zodat je zelf ook ontvankelijk overkomt. Keer bijvoorbeeld je lichaam naar hem/haar toe, en houdt je gezichtsuitdrukking open en vriendelijk. Hierdoor komt de boodschap dat jij geïnteresseerd bent in je gesprekspartner beter over, en vergroot je je kansen dat je hem/haar succesvol kunt versieren.

5. Raak hem/haar aan

Een hele duidelijke manier om iemand te laten merken dat je geïnteresseerd in hem/haar bent, is door hem/haar tijdens het gesprek aan te raken. Laat je hand eventjes op zijn/haar arm rusten, maar haal deze weer op tijd weg! Hoe verleidelijk het ook kan zijn om fysiek aan je vlam vast te houden, vermijdt dit, aangezien het erg benauwend kan werken.

In plaats van het zogenaamde ‘per ongeluk’ lichaamscontact, kan je de aanrakingen ook integreren in jouw gesprek. Gaat het gesprek bijvoorbeeld over het feit dat hij/zij net een zware week achter de rug heeft, geef dan even een bemoedigend kneepje. Laat vervolgens je hand iets langer liggen, zodat je laat merken dat je in hem/haar geïnteresseerd bent.

6. Weet wanneer je het gesprek af moet sluiten

Tenslotte is het heel belangrijk dat je weet wanneer je het gesprek moet afronden. Als je namelijk heel lang blijft plakken, is de kans groot dat je je complete levensverhaal al blootgeeft aan je vlam. Hierdoor zal hij/zij minder moeite doen om jou aan de haak te slaan, aangezien er geen mysterie meer overblijft. Denk eraan: ´leave them wanting more´.

Om te voorkomen dat jullie gesprek verandert in een ééndagsvlieg, is het daarnaast van belang om contactgegevens uit te wisselen. Wees niet bang om zelf degene te zijn om om zijn/haar nummer te vragen. Als hij/zij ´nee´ zegt, dan weet je meteen dat er geen toekomst samen in zit voor jullie. Stemt hij/zij echter toe, dan is hij/zij duidelijk gecharmeerd door jou.

Andere tips

Wil jij nog meer tips voor het versieren van mannen/vrouwen? Lees dan (voor de vrouwen) het ebook ´Verover en Houd Hem´ van Edwin Edinga. Hij geeft 7 eenvoudige richtlijnen om iedere man als een krachtige magneet aan te trekken. Edwin leert je in zijn ebook hoe je de aandacht van je vlam trekt en vasthoudt, en hoe je het niet verknoeit met een man.

Voor de mannen is er het ebook ´De Geheimen Van Het Versieren´. Deze leert je als man hoe je fouten maken tijdens het versieren kunt voorkomen. Tevens leer je het geheim achter een blijvend zelfvertrouwen, hoe je flirt via oogcontact en geheime lichaamstaal, hoe je nooit meer in de ´friendzone´ belandt, en hoe je nooit meer wordt afgewezen.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *