Aan De Kant Gezet? Zo Win Je Jouw Ex Terug!

Dus… je bent niet lang geleden aan de kant gezet door je ex, terwijl voor jou de relatie totaal niet op de klippen liep. Logischerwijs houd je nog altijd zielsveel van je ex-partner en denk je iedere dag nog wel eens aan hem of haar.

Je weet het nu zeker: je ex is voor jou gewoonweg de ware. Hoewel je al wat dates met anderen hebt gehad, blijf je deze dates vergelijken met je ex en de leuke tijden die jullie met elkaar hebben beleefd. Nothing compares!

Inmiddels is het nu dus wel écht duidelijk. Je wilt je ex terug! In dit artikel lees je wat je moet doen om je ex terug te winnen nadat hij of zij je aan de kant heeft gezet.

Zo win je jouw ex terug!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

1.     Begrijp de reden(en) waarom je ex je aan de kant heeft gezet

Als je niet begrijpt wat er mis is gegaan binnen de relatie en waarom je ex zich niet meer gedwongen voelde om bij je te zijn, zal het extreem moeilijk zijn om je ex terug te winnen, of om je ex te laten vertrouwen op je vermogen om hem of haar op de langere termijn gelukkig te maken.

Het uitgangspunt voor iedereen die zijn ex terug wil winnen, zou moeten zijn om onderzoek te doen naar het antwoord op deze simpele vraag: waar ging het mis in onze vorige relatie en waarom?

Je zult wat dieper moeten graven dan de gebruikelijke clichés. Je zet in principe de basis voor het hele proces; het is van belang om ervoor te zorgen dat je nu kunt aantonen dat je begrijpt hoe je ex zich voelde, en dat je bereid bent om op sommige gebieden te veranderen om niet dezelfde fouten te maken!

Fouten maken heeft alleen zin als je ervan leert!”

Dat is de sleutel tot het antwoord op de vraag die je jezelf stelt: hoe kan ik mijn ex terug winnen!

2.     Geef je ex-partner daadwerkelijk de ruimte

Deze is moeilijker, omdat jij degene bent waarmee het uitgemaakt is, maar vertrouw erop, dit is een superbelangrijke stap. Als je de basiswensen van je ex-partner, om hem of haar wat ruimte te geven, al niet kunt respecteren, ben je niet goed op weg om je ex weer met je in een relatie te laten stappen.

Natuurlijk, als je probeert om weer bij elkaar te komen, moet je uiteindelijk contact opnemen – maar er is geen concrete hoeveelheid tijd die je moet wachten. Slechts een aantal dagen wachten, is waarschijnlijk niet genoeg. Een goede vuistregel: breek de stilte als je meer duidelijkheid over de relatie voelt. Neem dus goed de tijd, ook voor jezelf.

3.     Over-analyseer niet hoe je je ex gaat benaderen, mocht het zover zijn

Als je eenmaal hebt besloten dat het goed voelt om te proberen weer bij elkaar te komen, en je bent er vrij zeker van dat je ex niet met iemand anders datet, is het tijd om contact op te gaan nemen. Het zal waarschijnlijk een beetje vreemd aanvoelen, maar het belangrijkste om te onthouden is om te doen wat goed voelt voor de relatie.

Wees bij een eerdere langetermijnrelatie op voorhand eerlijk over het missen van de persoon en de hoop om nog een kans te krijgen van je ex. Voor korteretermijnrelaties, of dates die verwaterd zijn, is het goed om het eenvoudig te houden en gewoon te vragen of hij of zij vrij is om weer eens een keertje af te spreken.

4.     Zie het niet als een competitie

Wij willen je aanraden de mentaliteit van ‘het winnen van iedereen’ absoluut te vermijden. In een wereld die de datingcultuur als een “uitdaging” beschouwt, is het vrij ongezond om te proberen je ex terug te winnen door net als bij een voetbalspel te werk te gaan, waarbij er slechts één duidelijke winnaar en één verliezer is.

Het zien van een verzoening als iets anders dan een combinatie van wederzijdse groei en inspanning, is een in alle gevallen ongezonde aanpak, en het betekent hoogstwaarschijnlijk dat je in de eerste plaats niet terug bij elkaar had moeten komen. In dit geval lijkt het erop dat je vooral niet wil dat je ex met iemand anders in een relatie stapt. Probeer dit te allen tijde te vermijden.

5.     Praat niet slecht over je ex-partner

Het is duidelijk dat het slecht zal voelen wanneer jij en je ex uit elkaar gaan. Het is alleen maar natuurlijk (en nodig) om een ontluchtingssessie te hebben met je dichtstbijzijnde beste vriend of vriendin.

Maar je kunt natuurlijk gekwetst worden zonder daarbij wraakzuchtig te zijn, vooral als je ex iemand is waarvan je denkt dat je hem of haar graag terug wilt winnen. Plaats jezelf in de schoenen van je ex. Jij zou het waarschijnlijk ook niet waarderen als iemand waar je om geeft slecht over je sprak met al je vrienden, ontzettend veel boze berichtjes stuurde of geheimen onthulde die je had verteld in vertrouwen, aan iemand die je dacht te kunnen vertrouwen.

Wil je dus graag je ex terugwinnen, dan is het geen goed idee om slecht over hem of haar te praten, tegen wie dan ook. Het zal bij hem of haar terechtkomen en ervoor zorgen dat je ex denkt een goede keuze te hebben gemaakt door jou aan de kant te zetten.

Daarnaast is het is ook gewoon geen goed idee voor alle scheidingen, ongeacht je toekomstige dating-intenties. Het is nooit goed om persoonlijke roddels over een ex rond te bazuinen. Het geeft zowel jezelf als je ex uiteindelijk een slecht gevoel.

6.     Ga niet zomaar een relatie aan met iemand anders

Ik weet dat je je gekwetst voelt, en waarschijnlijk voel je je nu waardeloos omdat het voelt alsof je ex je niet wil. Het liefst wil je je zo snel mogelijk weer geliefd voelen en daarnaast denk je dat wanneer je ex je in een relatie met iemand anders ziet, hij of zij zich jaloers zal voelen en je zal smeken om terug te komen.

STOP HIERMEE. Dat is geen zelfliefde en werkt vrijwel nooit. Alles wat je doet is omdat je je ex terug wilt. Zelfs in een nieuwe relatie stappen doe je om je ex een bepaald gevoel te geven. Maar eigenlijk zou alles wat je vanaf nu doet, voornamelijk op jezelf gericht moeten zijn.

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar om je ex terug te winnen moet je niet proberen hem of haar terug te winnen. Dat is precies het punt. Dat is wat ons menselijk maakt. Je wilt altijd wat je niet kunt krijgen. En je wilt altijd wat je denkt dat goed voor je is.

Dus hoe kun je jezelf beter maken? Je kunt beginnen met, bijvoorbeeld, je uiterlijk (nieuw kapsel, nieuwe kleren, lekker sporten, gezonder eten, etc.) en een goede en open houding aan te nemen. Ga eens een lesje meditatie of yoga volgen en leer nieuwe dingen. Upgrade je uiterlijke, maar vooral ook innerlijke houding. Wees de beste versie van jezelf! Doe dit vooral voor jezelf en een beetje voor die ex die je terug wilt winnen.

7.     Ga na of je problemen daadwerkelijk oplosbaar zijn

Oké, dus je weet in ieder geval zeker dat je je ex veel mist en dat je hem of haar graag terug wilt winnen. Maar er is meer aan de hand dan dat: zijn de redenen om uit elkaar te gaan eigenlijk wel te verhelpen? Misschien passen jullie wel gewoon niet meer bij elkaar.

Problemen die tastbaar zijn, zijn gemakkelijk op te lossen. Als je uit elkaar bent gegaan omdat je partner een nieuwe baan kreeg in een andere stad en long distance niet echt iets is voor jullie, dan kan het probleem best opgelost worden. Dan moet natuurlijk wel één van de twee bereid zijn een offer te brengen.

Maar als je grotere meningsverschillen had over je normen en waarden of plannen voor de toekomst (zoals of je bijvoorbeeld kinderen wilt hebben of waar jullie uiteindelijk willen wonen) zullen die ideeën waarschijnlijk net zo onverenigbaar zijn als je het voor de tweede keer probeert. Het spijt me dat ik je moet vertellen dat je je dan waarschijnlijk in dezelfde positie zult bevinden als voorheen.

8.     Verander je leven en kijk dan of je ex hier nog wel in past

In de tijd dat je uit elkaar bent, voel je je eventueel wat eenzamer dan vroeger, vooral als je weekendplannen maakt of activiteiten vindt om een regenachtige vrijdagavond te vullen en dit niet helemaal lukt.

Maar leren om net zoveel van jezelf te houden als je alleen bent als met een partner, is misschien wel het meest belangrijke aspect van dit proces. Wij stellen voor om te gaan investeren in nieuwe hobby’s en vriendschappen en je leven te vullen met zoveel mogelijk amusement, ook al ben je nog down over de relatiebreuk.

Als je eenmaal bent omgegaan met je angst om partnerloos te zijn, dan, en alleen dan, kun je weten of je echt je ex terug wilt winnen. Als je alleen je ex mist als je je eenzaam voelt, of als je je leven vergelijkt met dat van vrienden die relaties hebben, maar dit niet doet op momenten dat je je wel zelfverzekerd en gelukkig voelt, zal dat waarschijnlijk niet leiden tot een zeer bevredigende relatie in de toekomst. Zeker niet met je ex.

Als je je leven gebeterd hebt en dan nog steeds graag je ex terug wilt winnen, kun je laten zien hoe je bent veranderd en de ander laten zien dat je er echt voor gaat.

9.     Houd de uiteindelijke ontmoetingsplek casual

Hoewel je oude go-to bar met de schemerige fluwelen lampjes en romantische kaarsjes fijn, vertrouwd en romantisch aanvoelt, is het waarschijnlijk niet de beste plek om je ex terug te winnen. In plaats daarvan moet je het “casual” zien te houden.

Ga bijvoorbeeld ’s middags ergens koffie drinken. Op die manier zijn er geen hoge verwachtingen bij het afspraakje, en je ex-partner voelt zich niet onder druk gezet om extra lang te blijven als hij of zij zich ongemakkelijk voelt.

10.  Beëindig de afspraak met een aantal prachtige herinneringen

Je hebt tijdens het aantal afspraakjes dat jullie hebben gehad een solide basis opgebouwd om weer bij elkaar te komen, en je ex heeft zijn of haar oordeel gegeven. Het kan dat je ex enthousiast is over het idee om weer samen te komen, ook kan het dat hij of zij er fel op tegen is. Dit weet je van tevoren natuurlijk nooit. Hoe dan ook, je moet nadenken over de beste delen van je relatie.

Je wilt het gesprek altijd op een positieve manier beëindigen (ook al wil je ex misschien niet meer in een relatie met je stappen) – een herinnering die je altijd zult koesteren, of waardoor je blij bent dat hij of zij in je leven kwam. Als je genoeg liefde voor je ex voelt om hem of haar terug te willen winnen, moet je proberen om naar je verleden te kijken met no regrets, ongeacht wat het resultaat is van je inspanningen.

11.  Als je weer in een relatie stapt, werk dan hard om de relatie te laten slagen

Dit gaat terug naar het idee dat je je ex terug wilt winnen. Als je besluit om het nog een keer te proberen, weet dan dat het geen gemakkelijk proces is. Als de relatie precies hetzelfde uitpakt als de vorige keer, is het natuurlijk binnen de kortste keren weer uit.

Hoewel het natuurlijk wat tijd, moeite en werk zal vergen om het vertrouwen weer op te bouwen, is dit je kans om een nog diepere band met je (ex)-partner te vormen. Dat kan enkel en alleen als je met je partner praat over wat hij of zij wel en niet leuk vindt, wanneer je partner zich gelukkig voelt en wanneer gekwetst/beledigd/ongewild et cetera, en hoe je partner het liefst behandeld wil worden. Ook jij mag je hier natuurlijk over uitspreken. Wat vind jij fijn, wat moet er anders et cetera.

Het punt is, hoe gepassioneerd het weer bij elkaar komen ook kan voelen, dat er nog steeds redenen waren waarom je ex je in eerste instantie aan de kant had gezet, en nu is het tijd om daaraan te werken. Go for it!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *