26 Beste Dating Vragen Voor een Succesvolle Date

Voor het eerst met iemand op een date gaan, is en blijft altijd spannend, zelfs als je iemand al langer kent. Je bevindt je nu in een romantische en niet vriendschappelijk situatie en daar horen ook bepaalde verwachtingen bij. Beide daters doen hun best om er goed uit te zien, lekker te ruiken en vooral als een goede mogelijke toekomstige partner over te komen.

Wat mensen vaak nerveus maakt, zijn de awkward silences. Ongemakkelijke stiltes willen we het liefst voorkomen en daarom denken we van tevoren altijd na over de vragen die we kunnen stellen als die stiltes zich toch voordoen.

Toch is het moeilijk om altijd de juiste vragen klaar te hebben, en daarom heb jij op dit artikel geklikt. In dit artikel geven we je de allerbeste datingvragen voor een gegarandeerd succesvolle date.

26 beste Datingvragen voor een succesvolle date

Als je aan de woorden “eerste date” denkt, krimp je dan ineen of lach je? Eerste dates kunnen ongemakkelijk, zenuwslopend, opwindend, rampzalig of geweldig zijn – en nog veel meer.

Een groot deel van dit onderscheid is de eerste indruk die je elkaar geeft en hoe goed jij en de andere persoon een verbinding maken. We weten inmiddels allemaal dat onderwerpen als religie, politiek en dergelijke het beste kunnen worden vermeden als je wilt dat een eerste ontmoeting positief en luchtig blijft.

Dus terwijl je elkaar aanstaart vanaf een met kaarsen verlichte tafel, samen op een bankje buiten een koffietentje zit of wacht tot je film begint in de bioscoop, wat voor dingen moet je de andere persoon dan vragen? Welke vragen leiden naar een leuk en interessant gesprek?

Het beste kun je proberen open vragen te stellen en niet te saaie vragen zoals: “Wat is je favoriete kleur,” “Lekker weertje hè?”, et cetera.

Hieronder zullen we je de beste dating vragen geven voor een succesvolle date!

1.     “Wat maakt jou uniek?”

Het ligt misschien voor de hand, maar de gemakkelijkste manier om met mensen in contact te komen, is door ze over zichzelf te laten praten. Vraag naar hun hobby’s en hun interesses; genieten ze van activiteiten zoals sporten, schilderen, tijd buiten doorbrengen, lezen of dansen?

Misschien zal je iets vinden dat jullie allebei leuk vinden om te doen en, als de date goed gaat, mogelijk een idee kan zijn voor een andere date in de toekomst!

2.     “Wat wil je me vragen, dat je eigenlijk niet durft te vragen?”

Jongens, ik kan dit niet genoeg benadrukken: dit is de ultieme eerste date-vraag. Het breekt onbedoeld de muur af die iedereen heeft op een eerste date en laat je in een dieper, intiemer gesprek duiken over iets dat je echt wilt weten over de andere persoon.

3.     “Wat zijn enkele willekeurige leuke feiten over jou?”

Iets interessants over een andere persoon ontdekken dat anders niet in een normaal gesprek aan de orde zou komen, is een leuke manier om ze te leren kennen. Je hebt net gehoord over hun hobby’s, vraag nu of ze ooit iets geks of buitengewoons hebben gedaan, zoals op tv zijn of iets dergelijks.

4.     “Hoe belangrijk is het nemen van ruimte voor jezelf?”

Steek je hand op als je uren naar je telefoon hebt gekeken en je hebt afgevraagd waarom die persoon je niet iets terug heeft gestuurd (je kent het wel). Deze vraag zorgt ervoor dat je nooit meer in die slechte positie verkeert, omdat je weet hoe ze hun tijd alleen waarderen, en of het nu met of zonder telefoon is.

“Als jij 24/7 met iemand wil appen, terwijl die persoon juist af en toe rust nodig heeft, dan gaat het waarschijnlijk niet werken tussen jullie.”

5.     “Wat is iets dat je wilt leren of iets waar je graag beter in zou willen zijn?”

Dit is een variatie op de zeer brede vraag: “Wat zijn je verwachtingen en dromen?” Door hen te vragen of er iets specifieks is dat ze willen leren of oefenen, wordt dit onderwerp naar een nieuw niveau getild.

6.     “Wat zou je liever doen…?”

“Wat zou je liever doen”-vragen zijn een goede start, vooral op een eerste date. Ze vormen geweldige ijsbrekervragen, kunnen door jullie beiden worden beantwoord en kunnen zo oppervlakkig, diep of suf zijn als je wilt. Liever… naar het strand of de bergen? Drink je de rest van je leven alleen maar koffie of frisdrank? Vast komen te zitten in een achtbaan of vreselijk verdwalen in een enorm themapark?

7.     “Waarom werkte je laatste relatie niet?”

Blijf niet te lang bij exen hangen, maar het is de moeite waard om te zien hoe je date op deze vraag reageert. Let goed op het kruipen in een slachtofferrol en of ze hun ex als ‘gek’ of ‘onstabiel’ bestempelen. (Als dat het geval is, is het misschien beter om te rennen, want “it takes two to tango“).

8.     “Hoe was je als kind?”

Sommige mensen vragen: “Ben je hecht met je familie?” maar dit kan een beetje persoonlijk zijn voor een eerste date, en mensen hebben meestal een standaardantwoord. Vraag ze in plaats daarvan hoe ze waren als kind en laat ze je verhalen over zichzelf en hun familie vertellen.

Bonus: als je bekend bent met persoonlijkheidstypen van de geboortevolgorde (sterk aanbevolen), kun je vragen of ze broers en zussen hebben en over de geboortevolgorde praten – passen ze bij de typische persoonlijkheidstypen voor hun volgorde?

9.     “Ken je goede grappen?”

Je zult snel een glimp opvangen van iemands gevoel voor humor als ze iets kunnen delen wat ze aan het lachen maakt. Bovendien is samen giechelen om een stomme dad joke een andere manier om het ijs te breken en je te helpen je meer op je gemak te voelen bij de ander.

10.  “Wat is je liefdestaal?”

Je liefdestaal onthult zoveel over hoe je effectief liefde geeft en wilt ontvangen. Loop je date door de vijf: fysieke aanraking, woorden van bevestiging, quality time, geschenken en daden van dienstbaarheid, en vraag hen welke het beste beschrijft hoe ze liefde zouden willen ontvangen.

11.  “Wat is iets dat je irriteert?”

Iedereen heeft last van dingen die ze ontzettend irritant vinden. Praat over dingen die op je zenuwen werken. Vraag je date wat hen dwarszit. Zijn ze over het algemeen relaxed en gemakkelijk in de omgang, of zijn ze vaak gespannen en gemakkelijk gestrest? Het ontdekken van deze irritaties kan je een beter begrip geven van dingen die je date aanzetten tot bepaalde acties, en is een goede manier om vanaf het begin open en eerlijk tegen elkaar te zijn.

“Als er dingen zijn waar je date écht op afknapt, kun je dat maar beter op tijd weten.”

12.  “Wat is het beste cadeau dat je ooit aan iemand hebt gegeven of hebt ontvangen?”

Als het rond de feestdagen is of één van jullie verjaardagen, kun je over cadeautjes praten. Dit is ook een geweldige vraag als er een verjaardag is in het restaurant waar je aan het eten bent; dan komt de vraag namelijk niet uit het niets!

13.  “Waar zie je jezelf over vijf jaar?”

Ik bedoel, zijn we niet allemaal nieuwsgierig naar waar we zullen zijn? Als ambitie en gedrevenheid belangrijk voor je zijn, is deze vraag cruciaal om ervoor te zorgen dat je visies op één lijn liggen.

14.  “Wat is het meest gênante dat je ooit is overkomen?”

Kijk of ze zich op hun gemak voelen als ze enkele van hun meest memorabele gênante momenten te delen. Praten over onze ongemakkelijke momenten toont nederigheid, kwetsbaarheid en gevoel voor humor – is het belangrijk voor je dat je date af en toe om zichzelf kan lachen?

15.  “Hoe communiceer je het liefst?”

Je weet het, via sms, via FaceTime, via een telefoontje, enz. Geloof maar dat dit zal helpen, om ervoor te zorgen dat je straks niet de hele dag tevergeefs op een berichtje zit te wachten.

16.  “Wat is de laatste serie die je hebt gebinged?”

Je zult niet per se veel over iemand leren als je weet dat hij of zij ook van Game of Thrones houdt, maar een serie waar iemand genoeg van hield om een paar dagen af te zien van sociale plannen is een ander verhaal. Ook als jullie niet dezelfde series hebben gezien, krijg je op zijn minst een aantal goede Netflixtips.

17.  “Wat is je favoriete plek op aarde?”

Hebben ze een favoriete vakantiebestemming? Kennen ze een cool wandelpad dat zich achter de rivier verstopt? Hebben ze een geheime plek waar ze kunnen ontspannen, tot rust komen en aan de wereld kunnen ontsnappen?

Deze vragen geven anderen een kijkje in onze ‘gelukkige plek’ en laten hen zien in wat voor setting we ons het meest onszelf voelen.

18.  “Wat is de beste vakantie die je ooit hebt gemaakt?”

Het hebben van verschillende vakantiestijlen is geen dealbreaker, maar als je van ontspannende strandresorts houdt terwijl je date de voorkeur geeft aan een gestapeld reisschema, wil je het misschien wel weten!

Het is ook hartstikke leuk om over je favoriete reisherinneringen te praten (ook wel bekend als enkele van de beste ervaringen van je leven). Wie weet, misschien gingen jullie allebei toevallig naar dat geweldige restaurant in Parijs.

19.  “Heb je ooit een huisdier gehad?”

Je leert veel van:

  • Wat voor soort huisdier ze hadden/hebben (een hondenmens is heel anders dan een slangenmens).
  • Hoe vastbesloten ze waren om een huisdier te krijgen in hun kindertijd (zelfs als het nooit is gebeurd, het maken van een PowerPoint om te proberen een kat te scoren is zowel schattig als een leuk onderwerp om te bespreken).
  • Ze zeggen: “Ik geef niet echt om dieren.”

20. “Wie zijn de speciale mensen in je leven?”

Vraag je date om over hun broers en zussen, beste vrienden, grootouders of zelfs hun huisdieren te praten. Een goede manier om iemands karakter te zien, is door aandacht te schenken aan hoe ze over andere mensen praten.

“Als iemand zich niet een klein beetje emotioneel kan open stellen, dan wordt een relatie waarschijnlijk niks.”

Deze vraag laat je ook zien welke mensen de grootste impact hebben gehad op het leven van je date en wie heeft geholpen om ze te vormen tot de persoon die ze nu zijn. Het is zo mooi om te luisteren naar iemand die iemand beschrijft van wie ze houden; één van de leukste dingen in deze wereld is het kijken naar dat kleine licht dat in iemands ogen schijnt wanneer ze je een verhaal vertellen over een vriend of geliefde.

21.  “Waar ben je trots op?”

Alle nederigheid terzijde – zijn ze trots op hun prestaties? Bellen ze hun moeder op zodra ze een nieuwe promotie ontdekken? Vraag hen welke beslissingen ze hebben genomen en waar ze echt blij mee zijn. Vraag ze wanneer ze voor het laatst een prijs hebben gewonnen. Dit zal je helpen om te bepalen wat ze echt waarderen en waar ze hard voor hebben gewerkt.

22.  “Als je plotseling een miljard euro won, wat zou je dan doen?”

Kijk, of dat nu ooit zal gebeuren of niet, je kunt veel over iemand leren als ze zeggen: ‘Ik koop een kasteel op een afgelegen eiland en werk nooit meer’ versus ‘Ik betaal mijn studieleningen af, koop voor mijn ouders een nieuw huis, ga naar de hogeschool voor kunst en doneer aan een goed doel. ”

23.  “Ben je een ochtend- of nachtmens?”

Is de tweede date om 18.30 uur omdat ze de volgende dag moeten trainen, of kun je tot 3 uur ’s nachts chillen en praten zonder bang te zijn dat dat hun slaap belemmert? Het is niet een grote hindernis in een relatie, maar het is goed om een idee te krijgen of je algemene levensstijl overeenkomt.

24.  “Wat wil je graag proberen?”

Met antwoorden die kunnen variëren van ‘een trio’ tot ‘parachutespringen’, kan deze lagedruk-small-talk-vraag je een gemeenschappelijke basis geven, of maar al te duidelijk maken dat het waarschijnlijk niks gaat worden.

25.  “Vind je je baan leuk?”

Dit lijkt misschien eenvoudig, maar het antwoord kan veel onthullen over iemands persoonlijkheidstype. Als ze bijvoorbeeld een hekel hebben aan hun baan, maar iets doen om een nieuwe baan te krijgen, is dat een goed teken dat ze niet bitter, vreselijk en pessimistisch zullen zijn.

Het laat ook zien dat ze ambitie hebben, wat geweldig is als je dat leuk vindt! Of misschien geven ze helemaal niet veel om hun baan, want werk is iets dat ze gewoon doen om hun persoonlijke leven te bekostigen. In elk geval wil je al vrij vroeg een idee krijgen van de mate waarin werkfactoren in iemands leven een rol spelen.

26.  “Op wie heb je gestemd?”

Spreekt voor zich. Vragen op eigen risico.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *