Daten via Tiktok? 3 Valkuilen + 3 Geheimen

Geen enkele app heeft de afgelopen jaren zo’n explosieve groei doorgemaakt als TikTok. Drie jaar geleden wist je misschien niet eens wat TikTok is, en nu is de kans groot dat je de app zelf op je telefoon hebt, en er meerdere uren per week zoet mee bent. Dat heeft veel mensen aan het denken gezet over waar ze deze app allemaal nog meer voor zouden kunnen inzetten.

Eén van de inventievere manieren om TikTok te gebruiken, is om via deze app te daten. Hoe scoor je precies een date via TikTok, waar moet je op letten als je dit probeert, en welke fouten moet je hierbij voorkomen? Dat alles en meer lees je in dit artikel!

De basis: hoe date je via TikTok?

Het klinkt misschien een beetje raar, daten via TikTok. In de eerste plaats is TikTok toch vooral een plek om korte video’s te bekijken of te plaatsen voor een groot publiek. Hoe wend je zo’n platform dan aan om mensen te leren kennen en uiteindelijk dates te scoren? Omdat ik me kan voorstellen dat dit wat vraagtekens oproept, leek een kleine basisuitleg me geen overbodige luxe.

Daten via TikTok gaat eigenlijk net als op een ander platform dat niet direct bedoeld is voor dating, maar daar wel veel voor wordt gebruikt: Instagram. Uiteindelijk draait het allemaal om de DM’s, ofwel: de functionaliteit van de app om persoonlijke berichtjes heen en weer te sturen tussen gebruikers. Biedt een app deze functie, dan is daten in principe mogelijk.

Op TikTok zal het vooral gaan om andere gebruikers van TikTok wiens video’s je langs ziet komen op je For You Page (hierna: FYP), al kan het ook gaan om een gebruiker die een leuke comment achterlaat. Je ziet iets in een persoon wat je aanspreekt, je denkt dezelfde dingen leuk te vinden of eenzelfde soort gevoel voor humor te hebben, of je vindt iemand gewoon aantrekkelijk, dat mag natuurlijk ook. Hoe dan ook: je hebt interesse in iemand gekregen, en hoopt dat er misschien een date in zit.

Vervolgens ga je dus contact opnemen door een berichtje naar die gebruiker te sturen. Als die persoon in is voor een gesprek met jou, en je merkt uiteindelijk dat er een klik is, kun je op een gegeven moment voorstellen om elkaar in het echt te ontmoeten. Op die manier kan er dus een date tot stand komen via TikTok!

Wat moet je vermijden bij daten via TikTok? 3 valkuilen

Hoewel TikTok zoals gezegd erg handig kan zijn voor het scoren van een date, kun je hier ook genoeg fouten bij maken. Zeker omdat TikTok een relatief nieuw medium is, kan het zijn dat je de impliciete omgangsregels nog niet helemaal begrijpt, waardoor je je kansen onnodig snel kan verspelen. Om dit te voorkomen, moet je de volgende valkuilen zien te vermijden:

  • Te hard van stapel lopen
  • Het te snel expliciet maken
  • Meteen beginnen met DM’en

Valkuil 1: Te hard van stapel lopen

Als jij iemand écht wel ziet zitten, dan snap ik dat de verleiding groot kan zijn om gewoon héél recht voor zijn raap te zijn en iemand heel expliciet te benaderen voor een date. Misschien heeft dit op bepaalde datingapps ook al erg goed voor je gewerkt. TikTok is echter net even een ander soort platform, dus het is belangrijk om niet te hard van stapel te lopen.

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat TikTok in beginsel geen datingplatform is. Dat wil niet zeggen dat een date scoren via TikTok onmogelijk is, maar het kleurt wel de verwachtingen die mensen op TikTok hebben van hun medegebruikers. Het is niet zoals op een datingapp als Tinder, die mensen openen met het idee een date te scoren.

“Mensen openen TikTok in principe om filmpjes te kijken, niet om iemand te versieren.”

Hierdoor zal je al sneller creepy overkomen wanneer je iemand benadert op TikTok op de verkeerde manier. Als jij meteen laat weten dat je op zoek bent naar een date, zal dat vaak niet zijn waar mensen op zitten te wachten, en zijn je kansen eigenlijk meteen al verspeeld. Je kan beter eerst een inhoudelijk gesprek voeren, bijvoorbeeld over de TikToks op iemands profiel, voordat je door laat schemeren dat je iemand wel ziet zitten.

Valkuil 2: Het te snel expliciet seksueel maken

Eigenlijk zou dit een overbodige tip moeten zijn, maar de ervaring leert dat dit helaas niet zo is. Expliciet seksuele berichten in de DM’s sturen naar iemand die je nog amper kent, zal vrijwel altijd overkomen als creepy, en zal bij vrijwel niemand goed uitpakken. Doe dit dus ook niet op TikTok, want dan is de kans dat je een date scoort erg klein.

Waarschijnlijk heeft het feit dat dit toch vaak wordt gedaan iets te maken met het veelvuldige gebruik van (seksuele) datingapps. Op dit soort apps zijn veel mensen specifiek op zoek naar vrijblijvende seks, en is het dus onder omstandigheden helemaal niet raar om direct expliciete berichten te sturen. Staat er in iemands Tinderprofiel dat hij of zij op zoek is naar iets snels en vrijblijvends, dan is het helemaal niet vreemd als je snel ter zake komt.

Doe je dit echter elders, zoals op TikTok of Instagram, op precies dezelfde manier, dan ontstaan er problemen. Wederom heeft dit te maken met de wensen en verwachtingen die mensen hebben bij het gebruik van een bepaalde app, die voor TikTok natuurlijk nogal anders zijn dan voor een app als Tinder of Bumble. Als jij gewoon even door je FYP wil scrollen, dan is een seksueel bericht geen leuke verrassing, maar voel je je er eerder door lastiggevallen of misschien zelfs wel bang.

Valkuil 3: Meteen beginnen met DM’en

Deze valkuil hangt een beetje samen met de eerste, maar omdat het zo’n specifieke fout is die veel mensen maken, leek een aparte bespreking me toch nog wel de moeite waard. Als je iemand wil versieren, wil je waarschijnlijk het liefst zo snel mogelijk de DM’s in sliden. Dit is immers waar het regelen van een date uiteindelijk zal plaatsvinden. Dit kun je echter beter niet doen!

Zoals ik al eerder zei: TikTok is geen datingapp, en het is niet eens primair een berichtenapp. Als iemand uit het niets een DM stuurt, weet je dus meteen hoe laat het is: iemand wil met je naar bed. Dat komt veel te gretig over, wat niet bepaald aantrekkelijk is, en je succeskansen dus niet verhoogt. Je kan beter beginnen met een paar comments.

Laat een paar keer een leuke comment achter op iemands TikToks, en kijk of die persoon op jou reageert. Waarschijnlijk ontstaan er op die manier vanzelf leuke interacties tussen jou en die persoon. Als dat eenmaal gebeurd is, is het veel minder raar om die persoon uiteindelijk een DM te sturen. Ook kan je iemand eerst een paar keer taggen in TikToks waarvan je denkt dat hij of zij ze leuk zal vinden.

Op die manier bouw je het niet alleen natuurlijker op, maar je leert iemand ook daadwerkelijk beter kennen. Dat vergroot natuurlijk je succeskansen later, want nu heb je iets waar je het over kan hebben met die persoon. Bovendien weet je ook veel beter of er een klik is met de persoon in kwestie, en wat je precies van hem of haar wil.

Hoe verhoog je je succeskansen bij daten via TikTok? 3 geheimen

Je weet nu wat je niet moet doen, maar wat moet je nu juist wel doen als je een date wil scoren via Tinder? Hoe maak je de kans zo groot mogelijk dat iemand uiteindelijk in het echt met je wil afspreken? Als je de volgende geheimen voor TikTok-dating in je achterhoofd houdt, zullen je succeskansen vele malen groter worden:

  • Zoek naar gedeelde interesses
  • Zorg dat je profiel een goede indruk van jou geeft
  • Gebruik bepaalde hashtags om je interesse duidelijk te maken

Geheim 1: Zoek naar gedeelde interesses

Eerder heb ik al aangegeven dat het erg belangrijk is om te beginnen met een inhoudelijk gesprek voordat je laat doorschemeren dat je interesse hebt in daten. Zo’n gesprek gaat natuurlijk een stuk gemakkelijker als jullie gedeelde interesses hebben, omdat je makkelijker kan praten over dingen die je interessant vindt. Dit geldt natuurlijk niet alleen op TikTok, maar overal.

Wat wél weer specifiek handig is aan TikTok, is dat je waarschijnlijk iemand benadert die meerdere video’s op zijn of haar profiel heeft staan. Dit kun jij handig gebruiken om te zoeken naar gedeelde interesses. Waarschijnlijk heeft de persoon in kwestie het in zijn of haar TikToks over bepaalde dingen, waaruit jij kan afleiden wat hij of zij interessant of belangrijk vindt in het leven.

Er is een goede kans dat je aanvankelijke aantrekkingskracht ook door een bepaalde video kwam, en de kans is groot dat die TikTok ook al over iets ging dat jou aansprak. In dat geval heb je dus meteen al een onderwerp om het over te hebben.

“In ieder geval maakt TikTok het je een stuk makkelijker om gedeelde interesses te achterhalen dan sommige andere apps, dus hier zou ik zeker dankbaar gebruik van maken om je kansen op een date te vergroten!”

Geheim 2: Zorg dat je profiel een goede indruk van jou geeft

Als iemand jou benadert voor een gesprek en eventueel voor een date, dan wil je natuurlijk wel weten wat voor soort persoon je voor je hebt. Datingapps weten dat maar al te goed, want op zulke apps is het verplicht om een profiel aan te maken van jezelf, en word je aangespoord om een zo positief mogelijk beeld van jezelf neer te zetten. Dit vergroot immers je kansen op succes!

Op TikTok werkt dit natuurlijk net zo goed in je voordeel, alleen zal TikTok je daar niet op wijzen, omdat het natuurlijk niet echt een datingapp is. Je zal dus zelf moeten zorgen voor een profiel waarmee je een goede indruk achterlaat op mensen die erop klikken. Zorg dus voor een goede profielfoto waar je een beetje aantrekkelijk op staat, en zorg ook dat er een paar video’s te bekijken zijn die iets over jou zeggen.

Als je al een enigszins actieve TikTokker bent, kun je overwegen om een apart account voor dating aan te maken. Het kan namelijk zo zijn dat de content die je normaal gesproken maakt niet per se een goed of positief beeld van je geeft, waardoor je dus geen goed indruk maakt op potentiële dates. Dit hangt helemaal af van wat voor content je maakt, want sommige content is juist wel weer geschikt als je mensen via TikTok wil versieren. Gebruik dus je gezonde verstand!

Geheim 3: Gebruik bepaalde hashtags om je interesse duidelijk te maken

Als jij gebruik gaat maken van TikTok om dates te scoren, dan ben je hier zeker niet de enige in. Er zijn al meer dan genoeg andere gebruikers die TikTok als onofficiële datingapp gebruiken, en de aandacht van die mensen wil je natuurlijk het liefst trekken, omdat je bij hen de meeste kans maakt. Om elkaar te kunnen herkennen, maken deze mensen dan ook gebruik van bepaalde hashtags.

Deze hashtags kun je toevoegen aan de omschrijving van je video’s, waardoor mensen die op die hashtags zoeken meteen weten dat je beschikbaar bent. Sommige van die hashtags zijn hier specifiek voor bedoeld, terwijl andere meer een subtiele indicatie geven. Voor de optimale succeskansen zou ik aanbevelen om in ieder geval de volgende hashtags toe te voegen aan je video’s:

  • #DateMe
  • #SomeoneDateMe
  • #RelationshipGoals
  • #Love

Uiteraard is TikTok een enorm dynamisch platform dat van dag tot dag verschilt, dus je moet er niet vreemd van opkijken als bepaalde hashtags in onbruik raken en andere aan populariteit winnen. De beste manier om hiervan op de hoogte te blijven, is simpelweg het vaak gebruiken van de app en je ogen open houden.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *