7 Beste Dating Apps voor Mannen en Vrouwen

Relaties zijn in onze tijd een stuk anders dan vroeger, maar dit geldt ook voor daten. Waar je vroeger nog geluk moest hebben om iemand in het dagelijks leven tegen te komen, kun je nu (gelukkig) online op jacht. Je ‘dating pool’ is gelukkig groter dan vroeger — je bent niet meer afhankelijk van de mensen op je studie, op je werk of in je omgeving.

De wirwar aan online datingapps kan echter wat intimiderend zijn. Er is een groot aanbod aan apps, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig helpen wij je op weg! In dit artikel noemen wij de beste datingapps voor mannen en vrouwen, zodat jij binnen de kortste keren een geslaagde date kan scoren!

Datingapps in het kort

Hoe werkt online dating?

Online dating bestaat eigenlijk al zolang het internet bestaat. Het kan via verschillende platforms, waaronder online chatsites, specifieke datingsites en sinds een aantal jaren dus ook via online apps. Je kunt niet alleen je computer of laptop gebruiken, maar juist ook je tablet of telefoon.

Datingapps download je op je telefoon. Hierna krijg je de mogelijkheid om foto’s te uploaden, je eigen pagina te creëren, anderen op te zoeken en met ze te chatten. Sommige apps bieden uitgebreide mogelijkheden, zoals GPS-locatiemogelijkheden waardoor je kunt zoeken naar mensen die dichtbij (of juist ver weg) wonen.

Voordelen van datingapps

Datingapps staan erom bekend dat ze sneller en efficiënter werken dan andere manieren van online dating. Deze apps zijn natuurlijk ook het meest modern vergeleken met andere platforms, en ze zijn daarom het meest afgestemd op onze wensen en behoeften.

Hier volgen enkele voordelen:

 • Datingapps kunnen handig gebruik maken van je GPS-locatie
 • Datingapps hebben snel toegang tot je galerij, waardoor je binnen no-time foto’s uploadt
 • Je kunt op elk moment een date zoeken – je hebt je telefoon immers bijna (altijd) bij de hand
 • Er worden geen persoonlijke gegevens vermeld, zoals e-mailadressen en telefoonnummers
 • Het biedt de mogelijkheid om heel specifiek een date te zoeken, zoals bijvoorbeeld met: jongeren, senioren, rijke mensen, hoog opleidingsniveau, mindervaliden, alleenstaanden met kinderen, mooie mensen, homoseksuelen, of mensen met een bepaalde hobby
 • Je kunt sociale vaardigheden opbouwen en mensen leren kennen van allerlei categorieën

Datingapps zijn nog efficiënter dan andere datingplatforms.”

Meest gemaakte fouten bij het gebruik van datingapps

Datingapps hebben veel voordelen en kunnen dus ontzettend handig zijn. Wel moet je zelf ook goed met datingapps om kunnen gaan. Als je niet goed weet waar je mee bezig bent, kan dit veel tijd en moeite kosten. Gelukkig kun je altijd van fouten leren!

Het is ten eerste belangrijk dat je realistisch bent over het hebben van een gratis abonnement. Als je niet betaalt, kan het zijn dat de datingapp je minder mogelijkheden biedt. Soms duurt het langer totdat je een reactie krijgt, want soms zijn niet alle accounts ook ‘echt’ in gebruik. Daarnaast kan je account minder hoog aangeschreven staan bij zoekopdrachten van anderen, waardoor je lastiger te vinden bent.

Ten tweede moet je rekening houden met het feit dat niet iedereen serieus op zoek is. Sommige datingappgebruikers vinden de app vooral leuk om praatjes met anderen te maken, of te ‘scharrelen’. Andere gebruikers prefereren erotische content maar houden het puur bij chatberichtjes en willen dus niet afspreken.

Tot slot moet je ook weten dat een online profiel niet alles zegt. Foto’s kunnen bewerkt of nep zijn. Probeer daarom altijd meer over een persoon te leren via de chatfunctie. Alleen zo kun je iemand goed leren kennen.

De 7 beste datingapps

1. Tinder

Tinder is één van de meest bekende datingapps én de trendsetter op het gebied van online dating via je telefoon. Toen Tinder in opmars was, werd de app ontzettend populair en zette deze een revolutie op het gebied van online dating in gang. Nog steeds is Tinder mateloos populair.

Tinder staat bekend om zijn unieke swipe-mechanisme. Wanneer gebruikers iemand tegenkomen waarin ze geïnteresseerd zijn, swipen ze naar rechts. Als gebruikers niet in iemand geïnteresseerd zijn, swipen ze naar links. Als twee gebruikers elkaar naar rechts vegen, wordt er een ‘match’ gevonden en kan er een chat tussen hen worden gestart.

Tinder heeft geen specifieke doelgroep en kan door iedereen boven de 18 jaar gebruikt worden. Toch wordt de app vooral geassocieerd met jongere mensen; 38% is tussen de 18 en 24, 45% van de gebruikers is tussen de 25-34. Dit betekent dat niet iedereen ook een daadwerkelijke relatie wil; de app is vaak ook geschikt voor kortere ‘hook-ups’.

Dit maakt Tinder een heel brede app. Hieronder volgen nog wat sterke punten van Tinder:

 • Tinder is in beginsel gratis
 • Tinder heeft veel gebruikers
 • Tinder is laagdrempelig
 • Tinder heeft een relatief jonge doelgroep
 • Je vindt gemakkelijk mensen binnen jouw omgeving
 • Je praat alleen met iemand die ook in jou geïnteresseerd zijn
 • Door het swiping-mechanisme was het scoren van een date nog nooit zo snel

2. Lexa

Net zoals Tinder is ook Lexa erg populair. Je herkent deze app waarschijnlijk al van de bekende tv-reclames. Lexa behoort tot de beste datingplatforms van Nederland en heeft zowel een website als een veelgebruikte app. Net zoals de website heeft de app ook veel mogelijkheden.

Lexa heeft een serieus karakter en is vooral bedoeld voor het vormen van serieuze en langdurige relaties. Het is aan te raden om deze app vooral te gebruiken als je op zoek bent naar een blijvende partner en niet slechts naar een tijdelijke relatie.

Daarnaast organiseert de app ook face-to-face evenementen zoals borrels en singles events, waardoor je leden ook daadwerkelijk kunt ontmoeten. Dat geeft een extra dimensie aan het online daten!

Houd er wel rekening mee dat je bij Lexa al snel moet betalen; als gratis lid kun je weinig functies gebruiken. Dit kun je echter zien als een investering in een serieuze relatie. Verder heeft de app wel de volgende voordelen:

 • Lexa heeft veel leden en dus een groot ledenbestand
 • Lexa organiseert face-to-face evenementen
 • De app is uitgebreid
 • Je praat met iemand die waarschijnlijk interesse heeft in een serieuze relatie

3. Parship

Net zoals Lexa heeft ook Parship een serieus karakter — de app noemt zichzelf dan ook ‘de nummer 1 in serieuze relaties’. Deze app staat in het bijzonder bekend om het hoge percentage aan leden dat een relatie vindt na het chatten. Hierin onderscheidt de app zich van andere datingapps.

Hoe komt dit? De reden dat Parship hierin zo succesvol is, is dat ze een zeer extensieve persoonlijkheidstest hebben. Iedereen die zich aansluit bij dit platform dient deze in te vullen, waarna wordt bepaald welke partners goed bij je zouden kunnen passen. Het ‘matchen’ van personen staat bekend als een betrouwbare manier om succesvolle koppels te vormen.

Verder ligt de doelgroep boven de 30 jaar, wat de app extra aantrekkelijk maakt voor mensen die verder in hun leven zijn maar (helaas) nog geen partner hebben. Hiernaast hebben deze singles meestal een hoge opleiding genoten. Omdat de doelgroep exclusiever is, heb je waarschijnlijk meer kans om een passende partner te vinden.

Helaas is de app wel veel beter te gebruiken als je een betalend premium-lid bent. Toch weegt dit wellicht op tegen het feit dat Parship zich kenmerkt door de hoogste ‘slagingskans’. Hieronder volgen nog eens alle voordelen van deze app:

 • Parship heeft de hoogste kans op een relatie (38%)
 • Parship ‘matcht’ gebruikers op persoonlijkheid
 • Parship heeft een exclusief karakter
 • Je praat met iemand die interesse heeft in een serieuze relatie

Het ‘matchen’ van gebruikers zorgt vaak voor succesvolle koppels.”

4. EliteDating

EliteDating richt zich specifiek op hoger opgeleiden en biedt opties voor mensen die zoeken naar een serieuze relatie van niveau. Hierin is het één van de meest gebruikte platforms. Eerder had EliteDating ook al een website, maar nu is de app ook te gebruiken.

Net zoals Parship maakt EliteDating gebruik van een uitgebreide persoonlijkheidstest, wat helpt bij de selectie van potentiële partners. Deze kun jij vervolgens een bericht sturen.

De doelgroep ligt boven de 30 jaar en bestaat uit hoogopgeleide singles (85%) die een lange, blijvende relatie zoeken. Indien je kiest om de app gratis te gebruiken, kun je wel de registratie en persoonlijkheidstest gebruiken. Ook krijg je passende partnervoorstellen voorgeschoteld waarna jij een glimlach of een duim omhoog kan verzenden. De app kan echter pas volledig benut worden bij betaling.

De EliteDating-app heeft als voordelen:

 • EliteDating ‘matcht’ gebruikers op persoonlijkheid
 • EliteDating heeft een exclusief karakter
 • EliteDating staat bekend om het hoogopgeleide karakter van de leden
 • Je praat met iemand die interesse heeft in een serieuze relatie

3.  HappyPancake

Klaar met al die betaalde datingapps? Wil je vanaf het begin al zoveel mogelijk functies gebruiken? Dat kan gelukkig wél bij HappyPancake. Deze dating app is uit Scandinavië komen overwaaien maar heeft nu ook in Nederland voet aan de grond gekregen.

Wat deze app uniek maakt, is dat de app enkel verdient door het gebruik van advertenties. Je hoeft dus niets te betalen, dat scheelt!

Verder heeft de app een speels karakter à la Tinder, wat het geschikter maakt voor kortere hook-ups en je meer ruimte geeft om dingen uit te proberen. Echter heeft de app, in tegenstelling tot Tinder geen ‘swipe-systeem’ en kun je gewoon ouderwets filteropties gebruiken. Je succes in de app hangt vooral af van hoe gedetailleerd je profiel is en hoe je andere singles filtert.

De voordelen van HappyPancake op een rijtje:

 • HappyPancake is helemaal gratis
 • HappyPancake is minder serieus dan andere apps
 • HappyPancake werkt met filteropties, waardoor je zelf kunt instellen naar wie je op zoek bent
 • Geen gedoe met premium abonnementen of gelimiteerde chatopties

6. Bumble

Bij de meeste datingapps ligt het initiatief vaak bij de mannen, die dan meestal moeten hopen dat hun (vrouwelijke) match hun pick-up line grappig vindt. Gelukkig hoeft deze verhouding er niet altijd te zijn! Bumble biedt namelijk het omgekeerde: de vrouwen moeten het initiatief nemen. Indien de geslachten hetzelfde zijn, kan iedereen het gesprek beginnen.

Verder biedt de app ook opties naast het daten, mocht je dit zat zijn geworden. Bumble BFF brengt je in contact met mogelijke vrienden en Bumble BIZZ verbindt zelfs zakelijke gebruikers met elkaar.

Door deze unieke insteken is Bumble een brede, maar populaire app. De doelgroep is net zo breed, maar wel staat centraal dat vrouwen de touwtjes in handen nemen. Dit kan zorgen voor een betere kans op een partner, want vrouwen hebben vaak minder goede date-ervaringen en kunnen daardoor snel afhaken.

Hier volgen de voordelen van Bumble, ook wel de ‘feministische versie van Tinder’:

 • Bumble is helemaal gratis
 • Bumble heeft een brede doelgroep en verschillende opties, ook voor vriendschappen en zakelijke contacten
 • Bij Bumble nemen vrouwen het initiatief

7.  Pepper

Bij veel datingapps is het van belang dat je zoveel mogelijk over jezelf schrijft en soms zelfs je persoonlijkheidstype laat vaststellen. Zo komt je potentiële partner immers zo veel mogelijk over je te weten. Maar werkt dit in het echt ook zo? Op Pepper geldt:  ‘Een foto zegt meer dan duizend woorden’.

Op Pepper kun je meteen foto’s van jezelf laten zien, zodat andere gebruikers direct een indruk krijgen van je uiterlijk en levensstijl. Laten we eerlijk zijn — dit is gewoon belangrijk tijdens het datingproces. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe je jezelf laat zien aan de buitenwereld, maar het geeft wel een duidelijker beeld dan wanneer je een hele lap tekst over jezelf schrijft.

De doelgroep is aan de jongere kant: 80% van de gebruikers is tussen de 25 en 45 jaar oud. Toch gebruiken ook steeds meer 50+’ers de site. Belangrijk om te weten is dat Pepper ook niet geheel gratis is, en zeker voor effectief gebruik is betalen de enige optie.

De voordelen van Pepper zijn:

 • Pepper maakt gebruik van profielen met foto’s i.p.v. profielen met tekst
 • Je kunt jezelf goed uiten via de app
 • Pepper heeft een relatief jonge doelgroep

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *