Dating Via Instagram? Zo Doe Je Dat – 14 Expert Tips

Hoewel er meer datingapps zijn dan ooit, kun je Instagram ongetwijfeld aan deze lange lijst toevoegen. De social media-dienst wordt door vele gebruikers ingezet als het platform bij uitstek voor sociale vlinders! Het biedt je namelijk een simpele manier om met anderen online te praten, zowel voor werk als voor je privé- en datingleven.

In dit artikel willen we met je doornemen hoe je Instagram kunt inzetten om een date te scoren. We geven je hier de beste tips om het maximale te halen uit online flirten op dit platform. Lees dus snel verder als je kennis wilt maken met de beste manieren om je liefdesleven te versterken met Instagramdating.

Maak je profiel openbaar

Hoewel er valt te beargumenteren dat een privéprofiel de nieuwsgierigheid kan opwekken, kan het tegelijkertijd een struikelblok zijn om jou van je beste kant te laten zien. Wanneer je Instagramprofiel ingesteld is op privé, dan kan het moeilijk zijn om de aandacht te trekken van een ander, omdat je nogal anoniem overkomt.

Zorg er dus voor dat je de angst weggooit om in de publieke belangstelling te staan en maak je profiel openbaar. Op deze manier ben je vindbaar voor andere singles en kunnen geïnteresseerden direct zien met wie ze te maken hebben. Zo ben je ervan verzekerd dat je jouw leukste foto’s kunt delen en je jouw verlegenheid achterwege laat! Bovendien stelt het anderen in staat om jouw posts te liken en je een berichtje te sturen.

Houd het subtiel

Het laatste wat je wilt doen tijdens online dating, is overkomen als een griezel! Door het liken van alle foto’s en obsessief te reageren op de verhalen van een ander zal je hoogstwaarschijnlijk niet succesvol worden. Sterker nog, je zult potentiële minnaars zelfs afschrikken, waardoor ze jouw profiel blokkeren. Het is daarom van vitaal belang om subtiel te blijven en te zorgen voor een balans voor het vinden van een romance.

Subtiliteit is de sleutel tot succes: je wilt zowel interesse laten blijken als wat mysterie teweegbrengen. Wat betekent die like op die ene selfie precies? Zijn ze in je geïnteresseerd of vonden ze de compositie gewoon leuk? Handel daarnaar en gebruik je likes spaarzaam. Hiermee zorg je ervoor dat je niet te overenthousiast overkomt, terwijl je tegelijkertijd de aandacht weet te trekken.

Wees niet te afstandelijk

Hard to get’ spelen om degene die je op het oog hebt aan te trekken, kan ook tegen je werken als je té afstandelijk overkomt. Aangezien Instagram niet door iedereen als een datingapp wordt gezien, is het belangrijk om jouw interesses over te brengen. Dit kun je doen met een leuke comment die de ander uitnodigt om te reageren. Dit is een perfecte inkopper om het gesprek voort te zetten in de DM’s!

“Zorg ervoor dat het duidelijk is voor de ander dat je geïnteresseerd bent en elkaar in het echt zou willen ontmoeten, zonder het als overduidelijk te laten overkomen.”

Een goed voorbeeld is om drie of vier berichten te liken en positief, uitnodigend commentaar te geven op enkele foto’s van je gewenste date. Probeer deze berichten te beperken tot degene die je echt leuk vindt om authentiek en origineel te blijven. Doe dus niet alsof. Bovendien zorg je ervoor dat je ook weer niet teveel tijd verliest op Instagram. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!

Houd de locatie in de gaten

Met alle technologische snufjes is het gemakkelijk om leuke mensen over de hele wereld aan te spreken. Dit is uitstekend als je van plan bent om een andere plek te bezoeken, maar het is misschien handiger om potentiële crushes in de buurt te DM’en. Als je echt een relatie wilt en liever geen lange afstanden wilt afreizen om een leuk iemand te ontmoeten, kun je er beter voor zorgen dat je oplet waar je gewenste date vandaan komt.

Dit kun je doen door vrienden van vrienden op te zoeken en te praten met degenen die bijvoorbeeld dezelfde lokale band als jij leuk vinden. Dit maakt het extra makkelijk om leuke dates te hebben met mensen die dezelfde interesses met je delen. Een andere manier om gebruikers te vinden die bij je in de buurt zijn: gebruik hashtags met bekende plekken die om je heen te vinden zijn.

Gebruik Instagram om je Tinderprofiel te promoten

Eén van de meest effectieve manieren om je Instagramprofiel meer in je datingstrategie te betrekken, is je Instagram linken met Tinder. Zo zorg je ervoor dat je jouw Instafoto’s kan laten zien in combinatie met je Tinderprofiel. Dat kan meer bewondering en interesse opwekken bij de ander, en kan een beter beeld geven van het type persoon dat je bent.

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. Selecteer daarom de foto’s die jouw authentieke zelf prijsgeven. We begrijpen uiteraard dat je jezelf van de beste kant wilt laten zien, maar houd er dus rekening mee dat je niet moet doen alsof je iemand anders bent. Ook met Instagramdating kan je het ver schoppen met eerlijkheid en jezelf zijn. Dat doet namelijk niemand anders je na!

Maak een krachtige eerste indruk

Succes in online dating heeft alles te maken met je eerste indruk. Jouw Instagramprofiel moet een levend document van je leven zijn, met de interessante en coole activiteiten die je onderneemt. Dit betekent echter niet dat je jezelf niet van een andere kant mag laten zien. Jouw Instagramprofiel hoeft jouw leven niet alleen rozengeur en maneschijn te laten lijken.

Als jij wat meer van jezelf laten zien, dan kun je dit op vele creatieve manieren doen. Zelfs als je je emotionele gevoelens wilt delen met anderen en het je fascinerend lijkt om dat te delen, kan je er natuurlijk voor kiezen om jouw hele levensstijl in beeld te brengen. Je kwetsbaar opstellen hoeft helemaal niet een zwakte te zijn.

Integendeel, het vermogen om je kwetsbaarheid te delen is een daad van transparantie en eerlijkheid! Veel mensen kunnen dit waarderen en daardoor meer geïnteresseerd in je raken. Er zijn namelijk talloze leuke mensen die tegelijkertijd enorm selectief te werk gaan met online dating, dus kan het slim zijn om meer van je persoonlijkheid, interesses en levensstijl te laten zien om het gemakkelijker voor anderen te maken.

Weet wie jou leuk vindt

Een leuk extraatje bij het plaatsen van Stories op Instagram, is dat je kunt bekijken wie jouw dagelijkse output heeft bekeken voordat het verdwijnt. Merk je dat jouw gewenste date met goede regelmaat interesse in je toont, dan kan die aantrekkingskracht groter worden zonder dat jullie zelfs maar contact met elkaar hebben gemaakt!

Waarschijnlijk kijk je al automatisch naar de lijst van jouw volgers die je hebben bekeken, maar mocht jouw nieuwsgierigheid je hier nog niet naartoe hebben geleid, zorg er dan voor dat je je ogen openhoudt om te weten of diegene die je interessant vindt, opduikt. Het geeft je namelijk aanleiding om te vermoeden dat de ander ook geïnteresseerd is in jou.

Laat oppervlakkigheid links liggen

Laten we eerlijk zijn, Instagram is een platform vol met oppervlakkigheid. De talloze selfies in stoere of sexy poses kunnen uiteraard voldoende visuele stimulatie bieden om andere gebruikers aan te trekken, maar je zult veel interessantere en diepgaandere dates vinden als je diversiteit en meer van jezelf weet aan te tonen.

Er valt uiteraard iets te zeggen voor de kracht van presentatie. Het is helemaal aan jou om wat diepgaander te zijn of niet. Het is immers het belangrijkste dat je dingen laat zien waar jij je goed bij voelt! Maar het kan zeker niet kwaad om te proberen jezelf uit te dagen met andere soort content die wat meer van jouw interesses en levensontwikkelingen prijsgeeft.

Verstuur een attente DM

Veel mensen denken dat het sturen van een DM ietwat voorbarig is, maar dat hoeft helemaal niet zo zijn zolang het smaakvol wordt gedaan. Een goede DM kan een krachtige, volwassen indruk maken en bovendien laat het zien wat je wilt. Het is hierbij van belang om jouw boodschap luchtig en grappig te houden, en blijk van innemendheid te geven.

“Wees niet bang om een berichtje te sturen. Zolang jouw bericht luchtig klinkt en gepast overkomt, hoef je je nergens zorgen over te maken. Zelfs niet als je geen reactie krijgt!”

Zoek je dus contact met iemand die je nog nooit hebt ontmoet, probeer het dan gepast te houden. Een goede manier om jouw boodschap vorm te geven is door een leuke vraag te stellen die een ander hoogstwaarschijnlijk op prijs kan stellen als degene ook interesse in jou heeft. Bovendien hoeft het helemaal niet raar te zijn om direct met de deur in huis te vallen! Stuur bijvoorbeeld een bescheiden compliment en een uitnodiging om ergens een drankje te doen.

Frame je commentaar als een vraag

Hoewel we dit zojuist hebben aangegeven, willen we het nog even extra benadrukken: als jij graag een gesprek zou willen voeren met iemand op Instagram, zorg er dan voor dat jouw reactie een echte spraakmaker is. Een reactie die overkomt als een dialoogstarter is bijvoorbeeld de volgende reactie op een strandfoto: “Je vakantie ziet er geweldig uit, hoe was het?”

Anders gezegd, maak van je opmerking een vraag over wat er op de foto gebeurt, niet over het uiterlijk van die persoon. Onthoud dat dit jouw uitnodiging is tot een leuk gesprek, en je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de ander wat gespreksstof wordt voorgeschoteld ! Mocht je per se een complimentje willen maken, houd dit dan bescheiden.

Zeg iets wat je ook in het echt zou zeggen

Als je doet aan Instagramdating, houd dan als belangrijke richtlijn aan dat je beter geen dingen kunt zeggen die je ook niet in het echt zou doen. Vraag jezelf dus altijd af: “Zou ik dit ook zeggen of doen als ik in het echt tegenover deze persoon sta?” Als het antwoord op deze vraag nee is, doe het dan ook niet op Instagram.

Kom niet stalkerig over en behoud je eigenwaarde

Wat je beter niet kunt doen, is het versturen van meerdere DM’s. Eén van de hoofdregels van flirten via sociale media is dat je zeker niet eng mag doen. Als je denkt dat het versturen van meerdere berichten zal helpen als je geen reacties krijgt, probeer het dan gerust. Maar je zult al snel genoeg de hint begrijpen als er nog steeds niet wordt gereageerd op jouw tweede berichtje, hoe lief jouw boodschap dan ook lijkt te klinken.

Houd het einddoel in gedachten

Instagram maakt het mogelijk om eindeloze online gesprekken te voeren. Maar als je iemand echt leuk vindt, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je degene in het echt ontmoet. Zorg er daarom voor dat je jouw online gesprek weet te verlengen met een persoonlijke date om er écht achter te komen of jullie bij elkaar passen.

Een goede aanbeveling is om zo snel mogelijk weg te gaan uit de openbare nieuwsfeed. Probeer de DM’s in te gaan, om vervolgens over te stappen op een leuk afspraakje. Als het eenmaal duidelijk is dat jullie allebei interesse hebben getoond, dan is er geen reden om tijd te verspillen aan spelletjes. Zorg er dus voor je dat je stuurt naar dat offline afspraakje!

Het belangrijkste is dat je er plezier in hebt

Tenslotte willen we graag meegeven dat Instagramdating gewoon leuk moet zijn en niet moet aanvoelen als een karwei. Er is een grote kans dat het begrijpen van online daten via Instagram een hele uitdaging kan zijn, maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je obsessief op het platform moet blijven hangen.

Dus: beheers jezelf en begrijp dat het allerbelangrijkste in jouw leven is dat je blij bent met jezelf en in staat bent om liefdevol te zijn. Het is helemaal niet raar dat je de liefde van je leven wilt vinden, maar onthoud dat het misschien wel belangrijker is om van jezelf te houden en je goed te verzorgen. Maak dus voldoende tijd vrij om te werken aan je zelfontwikkeling, in plaats van het proberen te behagen van anderen!

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *