Ex Terug Krijgen Als Je Ex Niet Meer Wil

Bij een relatie die uitgaat, is het vaak zo dat één iemand het initiatief neemt, en de ander helemaal niet wil dat het uitgaat. Wil je vervolgens je ex terug, dan is dat natuurlijk lastig, want je weet dat je ex dat zelf niet wil. Kan je hem of haar vervolgens toch overhalen? Dat lees je in dit artikel!

Mijn ex wil me niet meer terug, wat nu?

Als jouw ex heeft aangegeven dat hij of zij jou niet terug wil, dan is dat natuurlijk ontzettend vervelend. Jij hebt nog volop gevoelens voor je ex, maar hij of zij wil niets meer van je weten, en dat doet pijn. Betekent het echter ook dat alle kansen verkeken zijn? Vaak zal dat wel het geval zijn, maar zeker niet altijd. Er is dus zeker nog hoop!

Dat heeft er vooral mee te maken dat je ex waarschijnlijk zijn of haar perspectief op jullie relatie zal bijstellen. Aanvankelijk heb je na een relatiebreuk vaak veel negatieve emoties over je voormalige partner (er is immers een reden dat het uit is gegaan). Je kan even niet verder kijken dan die vervelende eindfase van je relatie, en het beeld dat je hebt van je ex wordt daardoor vertekend.

“Niemand kan objectief oordelen over zijn of haar ex.”

Na verloop van tijd is het echter vaak zo dat dat beeld verandert. Je gaat je dan meer de leuke aspecten van jullie relatie herinneren, en inzien dat het allemaal zo slecht nog niet was. Dit is dan ook de reden dat relatief veel mensen later spijt krijgen van een relatiebreuk, ook als zij het zelf hebben uitgemaakt. De mening van je ex kan dus zeker veranderen!

Geeft je ex aan dat hij of zij niet meer geïnteresseerd is in jou, dan hoef je dus niet meteen hopeloos bij de pakken neer te gaan zitten. Er is een goede kans dat je ex van gedachten verandert, en dat je in de toekomst dus weer kans zal maken. Als je nu de moed al opgeeft, dan weet je in ieder geval zeker dat het niks wordt, dus waarom zou je het niet nog eens proberen?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Pas op: respecteer de grenzen van je ex!

Zoals ik zojuist aangaf, kan een nee na verloop van tijd best omslaan in een ja. Dat wil echter niet zeggen dat je die nee niet moet respecteren. Op dit moment wil je ex niks met je maken hebben. Hij of zij geeft grenzen aan, en je moet niet over die grenzen heen gaan. Dat betekent in ieder geval dat je je ex eerst even de ruimte moet geven, en dus niet binnen een week weer bij hem of haar voor de deur gaat staan.

Bedenk je ook dat je geen recht op een hernieuwde relatie hebt. Blijft je ex ongeïnteresseerd in jou, en wil hij of zij keer op keer niet opnieuw een relatie, dan is dat het goed recht van je ex. Het slaat dan ook nergens op om boos te worden op je ex omdat hij of zij je blijft afwijzen. Niet alleen maakt dat je een heel vervelend persoon, maar het heeft ook nog nooit iemand overgehaald om bij zijn of haar ex terug te komen.

Wat je ook nooit moet doen, is je ex gaan stalken. Waarschijnlijk weet je een hoop over het leven van je ex, zeker als je een tijd hebt samengewoond. Daardoor zul je vaak weten waar hij of zij zich bevindt op een bepaald moment van de dag. Dat kan de verleiding groot maken om naar je ex toe te gaan, en zo weer contact te zoeken met hem of haar.

Dit is obsessief gedrag, en dat is beslist niet gezond. Bovendien zul je je ex hiermee alleen maar bang of ongemakkelijk maken, en over het algemeen motiveert dit mensen niet om een relatie aan te gaan. Zorg dus ook dat je dit niet doet. Denk je dat je weer contact kan zoeken met je ex, doe dit dan via een appje of als je hem of haar toevallig tegenkomt, en niet terwijl hij of zij onderweg is naar de sportschool of de supermarkt.

Hoe overtuig ik mijn ex om me terug te nemen? 4 tips

Maar hoe zorg je er dan voor dat je ex je weer terug wil? Dat ga ik nu bespreken. Ik zal je uitleggen hoe jij het verlangen van je ex weer terugwint, aan de hand van mijn beste tips. De volgende tips zal ik beknopt behandelen:

  1. Zorg dat je er verzorgd uitziet
  2. Word de persoon op wie je ex ooit verliefd werd
  3. Laat merken dat je inziet waarom het uit is gegaan
  4. Maak je ex een beetje jaloers

Tip 1: Zorg dat je er verzorgd uitziet

Als jij een niet geïnteresseerde ex weer terug wil krijgen, wil je dus eigenlijk dat hij of zij opnieuw verliefd op jou wordt. Daarom moet je er wel een beetje goed uitzien, want je zal een positieve indruk op je ex moeten maken om dat voor elkaar te krijgen. Het is dus belangrijk dat je je persoonlijke verzorging er niet bij in laat schieten.

Zeg nou zelf, als er iemand in slecht zittende kleding op je af komt lopen, wiens haar volledig door de war zit en die eruitziet alsof hij of zij al twee dagen niet heeft gedoucht, dan is dat bepaald niet aantrekkelijk. Dat is dus de beste manier om het negatieve oordeel van je ex te versterken, en dat is nou precies wat je niet wil. Voorkom dit dus!

“Iedereen heeft een net wat anders schoonheidsideaal, maar een ‘dakloze look’ doet het bij niemand goed.”

Zorg dat je elke ochtend doucht, dat je haar goed zit, dat je schone, goed zittende kleding draagt, en dat je als man je gezichtsbeharing netjes hebt bijgewerkt. Als vrouw kan een beetje make-up waarschijnlijk ook geen kwaad. Jij weet waarschijnlijk wel wanneer je ex jou er leuk uit vond zien, dus jij weet het beste waar je ex op valt, en hoe je er dus het best uit kan zien voor hem of haar.

Overigens wil ik je ook waarschuwen dat je niet ineens enorm overdreven verzorgd moet zijn. Als jij ineens véél meer gel in je haar hebt dan je ooit had, of ineens meer make-up draagt dan je ooit in je leven hebt gedaan, dan zal je ex daar snel doorheen prikken. Dat ziet er meer uit als overcompensatie, waardoor je eerder wanhopig lijkt dan aantrekkelijk.

Tip 2: Word de persoon op wie je ex ooit verliefd werd

Ik heb eerder al gezegd dat als je ex je niet meer wil, maar jij hem of haar wel, dat je dan eigenlijk je ex opnieuw op jou verliefd moet laten worden. Dat heeft een negatieve kant, want je moet dus weer helemaal vanaf nul opbouwen. Jij hebt op dit gebied echter ook een voordeel, want het is je immers al eens eerder gelukt om ervoor te zorgen dat je ex verliefd op je werd.

“Jij hebt in ieder geval de zekerheid dat je ex op jou verliefd kán worden, iets wat de meesten niet is hebben!”

Daar kun je gebruik van maken, door weer opnieuw de persoon te worden op wie je ex viel. Probeer terug te halen wat voor persoon je toen was, in welke opzichten je sindsdien bent veranderd, en of dat wel echt positieve veranderingen waren. Met een beetje zelfreflectie kom je zo waarschijnlijk niet alleen achter manieren om je ex weer verliefd te maken, maar ook achter manieren om jezelf als persoon te verbeteren.

Ook op een wat meer oppervlakkige manier kun je er natuurlijk voor zorgen dat je weer wat meer gaat lijken op de persoon die je vroeger was. Je kan bijvoorbeeld je kapsel of je kledingstijl wat aanpassen, zodat je qua uiterlijk wat meer lijkt op je eerdere zelf. Op die manier maak je waarschijnlijk herinneringen los bij je ex wanneer hij of zij je weer ziet, en dat zullen dan vooral positieve herinneringen zijn, waardoor je ex ook een meer positieve blik op jou krijgt.

Let er wel op dat je ook hier weer niet moet overdrijven. Het moet namelijk niet te duidelijk zijn wat je aan het doen bent. Als je ex meteen kan zien dat je expres weer de jou van tien jaar geleden probeert te zijn, zal hij of zij heel snel doorhebben wat je aan het doen bent. De kans dat deze tactiek dan nog werkt, is bijzonder klein. Dan kom je waarschijnlijk primair wanhopig over, en ik heb eerder al verteld dat wanhoop niet bepaald aantrekkelijk is.

Tip 3: Laat merken dat je inziet waarom het uit is gegaan

Wil je ex geen relatie meer met jou, dan is het duidelijk dat hij of zij geen toekomst ziet in jullie samen. Kennelijk denkt hij of zij dat jullie problemen zó groot of onoplosbaar zijn, dat het geen zin heeft om de relatie opnieuw een kans te geven. Als jij hierover van mening verschilt en je ex daarom terug wil, moet je dus je ex hiervan overtuigen.

Hiervoor is het van groot belang dat je je ex laat zien dat je inziet wat er mis is gegaan. Het is daarbij vooral belangrijk om jouw aandeel daarin te erkennen. Zo laat je zien dat je weet wat er in de toekomst anders moet, en dat er dus nog hoop is voor een goede relatie als jullie het nog eens zouden proberen. De kans is dan dus een stuk groter dat je ex je nog een kans geeft.

Het is daarnaast wel belangrijk dat je je ook bereid toont om stappen te zetten om iets aan jullie problemen te doen. Dat kan met woorden, maar het is overtuigender als je dat met daden doet. Was jij bijvoorbeeld vaak boos, dan is het heel overtuigend als jij bijvoorbeeld al hulp hebt gezocht voor je agressieproblemen, want dan hoeft je ex je niet op je blauwe ogen te geloven als jij zegt dat je werk wilt maken van je problemen.

Naast dat je dit doet om je ex te overtuigen, doe je dit alles natuurlijk ook om ervoor te zorgen dat je in de toekomst een betere relatie kunt hebben. Jullie problemen waren groot genoeg om voor een einde aan de relatie te zorgen, en als je niets doet aan die problemen, dan zal een nieuwe relatie weer precies hetzelfde eindigen om precies dezelfde redenen.

“Als je precies dezelfde aanpak volgt als de eerste keer, kun je ook precies hetzelfde resultaat verwachten.”

 Tip 4: Maak je ex een beetje jaloers

Momenteel wil je ex je niet, en daar wil je dus iets aan doen. De beste manier om mensen iets te laten willen, is door dat ding onbereikbaarder te maken. Mensen zijn gedoemd om datgene wat ze niet kunnen krijgen het liefst te willen, en daar kun jij slim gebruik van maken als je je ex terug wil. Dit kun je doen door ervoor te zorgen dat je ex jaloers wordt.

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar keer op keer blijkt dat het echt kan werken. Als je ex ziet dat jij met andere mensen omgaat, dan wordt het voor hem of haar duidelijk dat je niet altijd beschikbaar zult blijven. Hierdoor is de kans groter dat je ex je toch weer terug wil, want aan de jaloerse gevoelens die hierop volgen kan als enige conclusie worden verbonden dat je ex nog om je geeft.

Misschien vind je het niet eerlijk om met iemand anders gevoelens te spelen alleen om je ex jaloers te maken, maar dat hoeft ook niet. Als je ex jou gewoon één op één dingen ziet doen met iemand op wie jij eventueel zou kunnen vallen, ook als het in werkelijkheid gewoon een vriend of vriendin is, dan kan je ex ook daar al jaloers van worden. Op die manier hoef je dus niet de gevoelens te kwetsen van iemand anders, die misschien daadwerkelijk nog gevoelens voor jou heeft.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *