Je Ex Terug Na een Half Jaar? Je Ex Terug in 4 Fases

Je relatie is voorbij. Dat is natuurlijk bepaald geen leuk gegeven, maar dat is nu eenmaal hoe het vaak gaat in de liefde. Maar wat het nog veel zuurder maakt, is dat je het wellicht idee hebt dat jullie relatie helemaal niet uit had hoeven gaan.

In zo’n geval kan het een goed plan zijn om te proberen je ex terug te winnen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe pak je zoiets in vredesnaam aan? In dit artikel komen enkele tips langs die je hierbij kunnen helpen. Hoewel het natuurlijk onmogelijk is om garanties te bieden op het gebied van de liefde, is er een goede kans dat je, als je deze tips nauwkeurig volgt, al binnen een half jaar weer een relatie hebt met je ex.

Fase 1: De situatie beoordelen

Als je je ex heel graag terug wil, is het misschien verleidelijk om je hier meteen bovenop te storten. Dit is echter niet slim. Als je je kans van slagen zo groot mogelijk wil maken, kun je het best eerst goed na te denken over jullie relatie en de situatie waarin je je nu bevindt, zodat je geen overhaaste beslissingen maakt.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Denk na over je gevoelens

ex-terug-halfjaar2Je relatie is net uitgegaan, dus natuurlijk ben je emotioneel even wat minder stabiel. Er is een grote kans dat je last hebt van gevoelens als verdriet, wanhoop of woede. In feite kom je bij een relatiebreuk in een soort rouwproces terecht, waarin je met een heleboel sterke emoties te maken krijgt. Deze emoties betekenen echter niet dat je ook echt je ex terug wil.

Het is daarom moeilijk te bepalen of je wel echt moet proberen om je ex terug te krijgen. Uiteindelijk ken jij jezelf natuurlijk het beste, en zul je dus zelf het beste je emoties kunnen interpreteren, maar je emoties kunnen je in de beginfase ook voor de gek houden. Neem dus even de tijd om erachter te komen wat je gevoelens nou echt betekenen.

Je kan jezelf hierbij helpen door vragen te stellen als: mis ik deze persoon, of mis ik vooral het hebben van een relatie? Kan ik mij een toekomst voorstellen met mijn ex? Maakte mijn ex mij daadwerkelijk gelukkiger? Aan de hand van vragen als deze kun je bepalen of je moet gaan proberen je ex-vriend of -vriendin terug te winnen.

Heb even geen contact met je ex

In de periode dat je eigenlijk bezig moet zijn met nadenken over je situatie, je gevoelens en een eventuele toekomst voor jullie relatie, is het belangrijk dat je even geen contact hebt met je ex. Het zien of spreken van je ex brengt waarschijnlijk alleen maar verwarring met zich mee, op een moment dat je juist op zoek bent naar duidelijkheid.

Bovendien kan je op deze manier ook je ex afschrikken. Als jij degene bent die het heeft uitgemaakt, kan het jouw ex heel veel pijn doen als je meteen erna zegt dat je hem of haar weer terug wilt.

Je ex kan dan het idee hebben dat je met zijn of haar gevoelens speelt. Heeft jouw ex het echter uitgemaakt, zal je hij of zij daar goed over nagedacht hebben. Als je dan meteen al zegt dat je weer terug bij hem of haar wilt komen, kom je waarschijnlijk wanhopig over.

Geef jezelf en je ex dus even de tijd om allebei jullie gevoelens op een rijtje te krijgen, en probeer eerst gelukkig te worden zonder je ex. Na ongeveer een maand kun je weer proberen het contact op te pakken. Heb je al (meer dan) een half jaar geen contact meer met je ex? Dan kun je juist weer proberen met je ex in gesprek te raken.

ex-terug-halfjaar3

Fase 2: Het herstellen van het contact

Als je ongeveer een maand de tijd hebt genomen om over je situatie na te denken, en je er nog steeds van overtuigd bent dat je je ex terug wil proberen te winnen, dan zul je weer met hem of haar in contact moeten komen.

Maar hoe doe je dat nou het beste? Hoe herstel je het contact zonder hem of haar af te schrikken? En hoe zorg je ervoor dat de kans zo groot mogelijk is dat je ex weer verliefd op je wordt? Hieronder volgen daarvoor enkele tips. Lees ook dit artikel over contact met je ex krijgen.

Werk aan jezelf

Je moet natuurlijk niet ineens doen alsof je een totaal ander persoon bent om je ex terug te winnen. Je ex kent je waarschijnlijk beter dan de meeste mensen, dus hij of zij zal het zo doorhebben als je je voordoet als iemand anders. Bovendien wil je je relatie niet baseren op leugens, dus kan je maar beter vanaf het begin gewoon jezelf blijven.ex-terug-halfjaar4

Wat wel belangrijk is, is dat je laat zien dat je je best doet om goed voor de dag te komen, zonder daarbij je eigen identiteit te verliezen. Je moet aan je ex laten zien dat je bereid bent om moeite voor hem of haar te doen, om zo de kans dat hij of zij je nog een kans geeft zo groot mogelijk te maken.

Het belangrijkste is misschien wel dat je aan je zelfvertrouwen blijft werken. Je wilt natuurlijk aantrekkelijk overkomen voor je ex, en de kans is klein dat je ex weer op je zal vallen als je je in zijn of haar buurt altijd onzeker en verdrietig gedraagt. Daarnaast is het ook voor jou natuurlijk positief om je eigenwaarde niet volledig af te leiden aan het hebben van een relatie.

Hoewel het misschien oppervlakkig klinkt, is het ook belangrijk om wat werk in je uiterlijk te stoppen. Dat lijkt vreemd, aangezien je ex je al lang kent en dus al weet of hij of zij je aantrekkelijk vindt, maar juist daarom is dit belangrijk. Je ex is gewend aan hoe je er normaal uitziet, dus als je alsnog wil opvallen, zal je extra veel moeite in je uiterlijk moeten steken.

Koop bijvoorbeeld eens nieuwe kleding die een beetje anders is dan wat je normaal zou dragen, neem een nieuw kapsel, of ga wat vaker naar de sportschool.

Een goede tip is om na te denken welke eigenschappen je ex altijd leuk vond aan je, en te proberen deze eigenschappen iets meer op de voorgrond te laten komen. Als je ex je bijvoorbeeld grappig vond, doe dan extra je best om vaak met leuke grappen en opmerkingen te komen. Zo laat je aan je ex zien dat je nog steeds de persoon bent op wie hij of zij verliefd werd.

Doe iets vrijblijvends met je ex

Je zal het contact met je ex langzaam weer moeten opbouwen, en in het begin moet je vooral bezig zijn met het opnieuw opbouwen van jullie vriendschap. Je zal het in het begin allemaal nog wat luchtiger moeten houden, dus is het slim om een aantal keer af te spreken met je ex in een vrijblijvende, relaxte sfeer, en iets te doen wat niets met romantiek te maken heeft.

Gemeenschappelijke vrienden zijn hiervoor ideaal. Als je een keer iets gaat drinken of bijvoorbeeld naar de film gaat met meerdere mensen, waaronder je ex, is het voor je ex duidelijk dat je jezelf niet aan hem of haar wil opdringen. Je ex voelt zich niet gedwongen om met je om te gaan, en in de meeste gevallen zie je dan dat hij of zij juist eerder geneigd is om weer met je te gaan praten.

Naar verloop van tijd kun je de gesprekken langzaam steeds iets intiemer maken. Begin bijvoorbeeld eens over een leuke herinnering uit de tijd dat jullie een relatie hadden, een gedeelde herinnering van jullie tweeën. Zo gaat je ex waarschijnlijk onbewust weer op een andere manier over je nadenken, en staat hij of zij later waarschijnlijk meer open voor een nieuwe relatie. Aan de hand van de reacties van je ex kun je zien of je nog intiemer moet worden, of juist nog even moet wachten.

ex-terug-halfjaar5

Fase 3: Het terugvragen van je ex

ex-terug-halfjaar6Als jullie vriendschap zich weer voldoende heeft verdiept, is het tijd om de stoute schoenen aan te trekken en hem of haar terug te vragen. Hoewel ik snap dat dit zo ongeveer het engste deel van dit hele proces is, moet je nu niet opgeven, niet nu je al zo dichtbij bent. Met de onderstaande tips is er een goede kans dat je ex na een half jaar toch ‘ja’ zegt!

Het belangrijkste is dat je dit gesprek face to face voert, dus bijvoorbeeld niet over de telefoon. Kies een plek uit waar jullie vroeger altijd graag kwamen en nodig je ex uit voor een gesprek. Om de kans dat je ex je nog een kans geeft zo groot mogelijk te maken, is het ook slim om een outfit te dragen die hij of zij je altijd leuk vond staan, of om iets te dragen wat je van hem of haar hebt gekregen. Zo begin je al met overtuigen voor je een woord hebt gezegd.

Weeg verder je woorden zorgvuldig af. Val niet meteen met de deur in huis, maar vraag eerst hoe het met je ex gaat. Toon belangstelling in hem of haar. Als je vervolgens de grote vraag wil gaan stellen, erken dan alle fouten die jij denkt dat je hebt gemaakt in de relatie, en geef aan hoe je iets aan die fouten wil gaan doen.

Hopelijk heb je met deze tips je ex na een half jaar terug kunnen winnen. Als het je gelukt is om de liefde van je leven weer bij je terug te laten keren, denk dan niet dat je werk erop zit. Je zal moeten blijven werken aan je relatie als je wil dat deze slaagt op de lange termijn. Je ex heeft je een tweede kan gegeven. Het is nu aan jou om deze kans te laten tellen!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Je Ex Terug Na een Half Jaar? Je Ex Terug in 4 Fases"

  1. brian

    says:

    hoi
    sinds 2 maanden is mijn relatie verbroken ik heb het stappenplan gevolg en ik heb weer contact met haar we hebben ook al goede gesprekken gehad en gaan zelfs een dagje weg,maar nu komt het ik ben bang tot we te snel gaan morgen hebben we afgesproken zij is met de kinderen een weekendje weg en heeft mij uitgenodigt om de zaterdag de hele dag erbij te zijn op voorwaarde dat ik ontbijt meeneem en ze heeft gevraagd als ik dan ook mee ga zwemmen. ik wil dit wel allemaal maar zij zit nog wel met twijfel. ik had haar ook al gevraagd om over 2 weken te gaan uiteten en ze vond dat een leuk idee. maar omdat zij nog aan zich zelf wilt werken en nog een behoorlijke twijfel heeft weet ik niet wat ik ermee moet doen. heb je een tip

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *