Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug na dat Ik Hem of Haar Gestalkt heb?

Je kunt je ex niet uit je hoofd zetten. Zijn of haar missende aanwezigheid maakt je gek en zorgt dat je je ongelooflijk eenzaam voelt. Wees niet bang, je bent niet de eerste die zich zo voelt. Maar dit kan wel leiden tot verkeerde beslissingen die kunnen leiden tot ernstige schade aan je relatie met deze persoon, voor zover deze nog intact was.

Misschien begon het met onschuldig af en toe op zijn of haar Facebook profiel kijken. Daarna ging je af en toe langs hun woning rijden, gewoon om even herinneringen op te halen. Je vraagt aan gemeenschappelijke vrienden waar je ex zich zoal mee bezig houdt en of het goed met ze gaat. Dit zijn allemaal heel erg onschuldige dingen, maar als het verder gaat dan dat, dan moet je gaan oppassen.

Wat is stalken?

Te veel rondhangen voor de woning of op andere plaatsen waar je ex veel komt, kan al onder stalken vallen. We noemen het stalken als de persoon waar je om rondhangt zich niet op zijn of haar gemak voelt, of er last van heeft dat iemand ongewild de hele tijd in zijn of haar buurt is. We zeggen dan dat zij het slachtoffer van het stalken zijn.

stalking

Het kan echter nog veel verder gaan dan dat. Met alle sociale media van tegenwoordig, is het heel gemakkelijk om contact met iemand te krijgen. Niet alleen met je slachtoffer, maar ook met familie en/of vrienden van hem of haar. Zodra je een zodanige hoeveelheid berichten gaat sturen dat je ex er last van heeft, maak je je in principe al schuldig aan stalken.

Het wordt al helemaal serieus als je zo boos wordt dat je je ex of de mensen om je ex heen gaat bedreigen of zwart maken. Stalken en bedreigen gaan vaak hand in hand en zijn niet iets om licht over te denken. Als je jezelf in één van de bovenstaande kenmerken herkent, denk dan nog maar eens twee keer na over waar je mee bezig bent, want het kan goed heel erg verkeerd aflopen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Ik heb mijn ex misschien lastiggevallen, wat moet ik nu doen?

Als dit inderdaad zo is, is het al heel goed dat je het voor jezelf kan toegeven. Bedenk echter wel, dat als je ex dit ook zo voelde, het beter is om hem of haar een tijdje met rust te laten en te laten zien dat je het dus niet slecht bedoelt. Hij of zij zal je voorlopig niet terug willen en het heeft dus geen zin om je daarop te concentreren.

Je zult eerst het vertrouwen terug moeten winnen. Om dit te doen zal je allereerst moeten stoppen met obsederen over deze persoon. Stuur een berichtje naar jouw ex en zeg dat het je spijt. Doe dit juist niet persoonlijk; dat is lastiger voor jou, en het is gek als je zegt jouw ex niet meer te stalken, maar dan wel ongewenst op bezoek te komen.

Zeg iets in de richting van: “het spijt me dat ik je heb lastiggevallen, dat was heel stom van me. Ik snap dat je het niet fijn vond, hopelijk kun je het me vergeven.” Ga juist niet smeken om nog wel contact te houden, dat mag jouw ex zelf bepalen. Eigenlijk wil je dat juist liever niet, zoals je later gaat ontdekken.

im-truly-sorry-for-my-words-and-actions-quote-1

Wel of niet contact blijven houden met mijn ex?

Als je al wat meer had geweten over de beste manier om je ex terug te krijgen, zou je weten dat je beter een tijdje geen contact kunt hebben na jullie break-up. Wil je dat nu nog lezen? Bekijk dan even dit artikel over je ex terugkrijgen. Maar hoe zit dat; hoe ga je ooit je ex terugkrijgen zonder contact?

Je weet het vast nog: toen het uitging tussen jou en je ex, waren jullie allebei waarschijnlijk erg overstuur. Het einde van een relatie brengt veel heftige, en vaak tegenstrijdige emoties met zich mee. Het maakt eigenlijk weinig uit hoe jullie relatie uit ging: altijd blijft er een gevoel van gemis, en misschien zelfs woede of eenzaamheid.

Daarom is het beter om een tijdje geen contact te hebben met je ex. Als je dat wel doet, is je hoofd namelijk nog verblind door emoties. Je kunt dan niet logisch nadenken en op een rationele manier met je ex praten over jullie relatie.

emoties-maskers

Sommige mensen worden bijvoorbeeld snel boos op hun ex, andere worden heel emotioneel, en weer anderen kunnen maar niet zonder hun ex – dus gaan ze hem of haar stalken. Als jij meer onder die laatste groep valt, kan het moeilijk zijn om hier in één keer mee te stoppen. Daarom ga ik je hierbij helpen.

Zo kom je niet in de verleiding je ex te stalken

Ik snap heel goed dat je graag je ex wilt spreken en zien. Jullie hebben een intieme relatie gehad, misschien zelfs heel lang. Het is heel onwennig om dan plotseling zonder die persoon te moeten leven. Je snapt inmiddels echter wel dat het stalken van je ex alleen maar averechts werkt, als je die persoon ooit nog terug wilt krijgen.

Je moet daarom afleiding gaan zoeken van je ex. Je wilt er alles aan doen om maar niet aan je ex te hoeven denken. Je kunt hiermee beginnen door al je herinneringen aan jullie tijd samen te ontwijken. Berg je foto’s op, kies een andere achtergrond op je laptop, en vermijd dat koffietentje waar jullie altijd zaten. Let op! Vernietig niets compleet, daar ga je spijt van krijgen.

Dit werkt simpel: hoe minder vaak je aan je ex herinnerd wordt, hoe minder je de kans krijgt om aan hem/haar te denken en je ongelukkig te voelen. Je moet gaan proberen jezelf zonder je ex te zien, en je identiteit niet meer aan jullie relatie te ontlenen.

Zoek een nieuwe hobby

De beste manier om jezelf te zien zonder je ex, is door je eigen nieuwe hobby te zoeken. Iedereen heeft wel iets dat hij of zij altijd al heeft willen doen. Of het nu gaat om schilderen, tekenen, schrijven of het bespelen van een muziekinstrument – alles kan!

15176_hobby

Door een nieuwe hobby heb je meer vrijetijdsbesteding, en dus minder tijd om te denken aan je ex en jullie tijd samen. Daarnaast is het ook gewoon heel leuk om iets nieuws te ondernemen, zeker als het iets is waar je al langer aan zat te denken. Misschien kun je wel vrienden optrommelen om met jou iets nieuws te proberen.

Tenslotte is een nieuwe hobby goed voor je eigen ontwikkeling. Je leert meer van jezelf kennen en kunt jezelf meer ontplooien. Dat heeft weer als gevolg dat je lekkerder in je vel zit, omdat je weer leuke dingen doet. En dat vergroot je kansen weer op de datingmarkt, of om je ex terug te krijgen natuurlijk!

Spreek weer af met vrienden

Ik kan me voorstellen dat je minder tijd hebt gehad voor je vrienden toen je nog een relatie had. Er worden vaak genoeg grappen gemaakt door vrienden wanneer één van hen een relatie krijgt. “Die zien we nooit meer terug! Rest in peace!” Maar nu je geen relatie meer hebt, is het de perfecte tijd om weer met je vrienden op te trekken.

media_xl_7861117

Als het goed is, zijn zij er voor je in deze moeilijke periode. Ze weten ook dat je even afgeleid moet worden van je ex, dus gaan ze je niet telkens ondervragen over ‘hoe het nu met je gaat’. Nee, jullie gaan gewoon weer net zo met elkaar om als eerst. En dat voelt heel vertrouwd, die goede oude tijd.

Maak dit ook duidelijk bij je vrienden: je wilt even niet aan je ex herinnerd worden. Laat je gewoon lekker gaan met je vrienden, zij zijn minstens even belangrijk als een relatie. Wees ook zeker niet bang om erop uit te trekken en nieuwe mensen te ontmoeten. Dit helpt je om nog eerder over je ex heen te komen.

Wanneer kan ik weer mijn ex benaderen?

Nadat je jouw ex hebt verteld dat je spijt hebt van het stalken, kun je het beste ongeveer een maand geen contact hebben met hem of haar, tenzij strikt noodzakelijk. Dit lijkt aan het begin heel lang, maar je merkt dat het sneller voorbijgaat dan je verwacht. Jij en je ex hebben allebei de tijd nodig om van die emoties af te komen en rustig te worden.

Na die periode kun je weer een berichtje sturen. Vraag hoe het met je ex gaat, vertel even kort over waar je zoal mee bezig bent geweest, en stel voor om weer samen af te spreken. Wees nog niet te uitgebreid; jullie kunnen nog genoeg bespreken op het afspraakje zelf. Ik weet zeker dat jouw ex hier positief op reageert!

Op onze site kun je nog meer lezen over het overkomen van je liefdesverdriet en het terugkrijgen van je ex. Neem daarom eens een kijkje bij onze andere blogs, en laat in de reacties weten wat je van onze tips vindt!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Hoe Krijg Ik Mijn Ex Terug na dat Ik Hem of Haar Gestalkt heb?"

 1. Dorthe Marx

  says:

  Hallo Edwin

  Ik begrijp je punten wat betreft ex...
  Maar ik heb haar lang berichten gestuurd terwijl ze met rust gelaten wou worden.
  En nu kreeg ik afgelopen weekend te horen van haar dat er nooit meer contact komt want doordat ik zolang berichten bleef sturen heeft alles kapot gemaakt zei ze.
  Wat kan ik hiermee doen nu dan? Ik heb besloten haar nu maand niks te sturen meer maar dan?

  Groetjes Dorthe Marx

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *