Je Ex Terug na een Rebound – Hoe Doe Je dat?

Alle mensen zijn verschillend en gaan verschillend met de situaties om die ze tegenkomen. Iets waar jammer genoeg het overgrote deel van ons mee te maken krijgt, is het uitgaan van een relatie. Een relatie kan op verschillende manieren uitgaan. Soms groeien twee partners nu eenmaal uit elkaar en is de splitsing geleidelijk maar wel definitief.

In andere gevallen kan het zo zijn dat een vorm van miscommunicatie of een fout heeft gezorgd voor het uit elkaar gaan. Dit kan heel abrupt gaan, na bijvoorbeeld een ruzie of een situatie waarin één van de partners ontrouw is geweest.

De manier waarop men uit elkaar gaat is vaak ook een aanleiding voor de manier waarop men omgaat met de splitsing. Sommige mensen geven zich met alle liefde over aan het stereotype waarin ze genieten van een bak ijs terwijl ze naar verdrietige muziek luisteren en hun Netflix account herontdekken. Anderen besluiten hun leven helemaal om te gooien en bijvoorbeeld heel intensief te gaan sporten of hun haar te verven. Een andere manier om te proberen je gebroken hart te helen, is een rebound.

Een rebound kan sommige mensen goed helpen om over hun oude liefde heen te komen, maar wanneer je weer terug wilt naar je ex, kan dit de hele situatie vermoeilijken. In dit artikel kan je lezen wat een rebound is, wat voor problemen een rebound kan veroorzaken en hoe je hiermee om kunt gaan.

Wat is een rebound?

Een rebound is een Engelse term voor een partner die direct na de splitsing tussen twee andere partners een relatie met één van deze twee aangaat. De relatie is vaak niet zo gegrond of diepgaand als de voorgaande. Vaak is een rebound een persoon die één van de partners al kent. De relaties met een rebound zijn vaak gericht op fysiek contact, seks en simpele dingen. Een rebound is simpelweg een vorm van afleiding voor de partner die net uit de splitsing komt.

Er zijn verschillende redenen voor een persoon om een rebound te hebben. Zo kun je een rebound hebben omdat je graag afgeleid wordt van je verdriet. Anderen hebben een rebound simpelweg om hun ex jaloers te maken. Weer anderen zien een rebound als de nieuwe liefde die veel makkelijker is dan hun voorgaande relatie. Dit is in veel gevallen echter niet het geval.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Problemen veroorzaakt door een rebound

Een rebound kan verscheidene problemen veroorzaken voor jou, zeker wanneer jij je ex terug wilt krijgen en je rebound dat plan in de weg staat. Een opsomming van problemen die kunnen ontstaan:

  • Je ex komt achter je rebound: als je je ex jaloers wilt maken met een rebound, dan is het de bedoeling dat je ex erachter komt dat je een rebound hebt. Maar wanneer je dat niet wilt, is het allemaal een stukje ingewikkelder. Je ex kan boos of verdrietig zijn, omdat het schijnt dat jij al snel een ander hebt gevonden.
  • Je rebound wilt meer: misschien ben je na een week al uitgekeken op je rebound en mis je je ex. Maar op het moment dat je rebound een relatie ziet, dan is dit een probleem. Je moet rekening houden met je rebound, terwijl je je wilt focussen op je ex. Als je rebound niet wilt dat je hem of haar weer verlaat voor je ex, kan dit een dramatische situatie opleveren.
  • Je kunt niet kiezen: soms is het lastig om zeker te zijn van je gevoelens. Het ene moment kan je halsoverkop verliefd zijn op je rebound terwijl je het volgende moment je ex mist en alles zou willen doen om bij hem of haar te zijn. Dit conflict in je gevoel maakt een beslissing maken voor de één of de ander alleen maar lastiger.

Omgaan met een rebound en een ex

Het is misschien lastig, maar het is mogelijk om met een rebound en een ex om te gaan. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je kiest voor één van de twee. Daarin zijn verscheidene afwegingen te maken. Je rebound is voor nu misschien makkelijk, maar blijft dat echt? En gaat het deze keer wel goed met jou en je ex, in tegenstelling tot vorige keer? Dit artikel richt zich op het kiezen voor je ex. Wat is dan de volgende stap?

Het is belangrijk om je ex ook duidelijk te maken dat deze rebound geen slim besluit was. Daarom is het cruciaal om dit met je partner te bespreken. Je kunt bespreken in hoeverre je spijt hebt van je daden, maar je kunt ook uitleggen waarom je iets hebt gedaan en waarom dat toch niet uitwerkte op de manier die jij wilde. Communicatie is in dit geval erg van belang. Hoe zou jij je immers voelen wanneer je ex kort nadat het uit was ineens een nieuwe vlam had?

Als laatste is het belangrijk om duidelijk te maken wat de rebound voor je betekende en dat een rebound anders is dan een relatie. Dit is belangrijk voor de toekomst van jullie relatie, omdat je ex niet het gevoel moet hebben dat hij of zij zo vervangen kan worden.

In dit artikel zijn een paar punten aangestipt. Ten eerste is er uitgelegd wat een rebound is en waarom mensen een rebound hebben. Daarna is er uitgelegd wat de problemen zijn die kunnen ontstaan op het moment dat je rebound niet zo makkelijk blijkt als je dacht dat het allemaal was. Maar gelukkig weet je nu hoe je omgaat met je rebound en je ex – en wat je kan doen om je ex terug te krijgen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *