6 Tips om Je Ex Terug te Krijgen via Whatsapp

Het uitgaan van een relatie kan je erg zwaar vallen. Je mist je ‘soulmate’, de persoon met wie je altijd kon praten of wat leuks kon doen.

Maar alleen omdat jullie een time-out hebben betekent dit nog niet dat het contact tussen jullie definitief voorbij is.

Met de juiste strategie is er vaak een oplossing om het contact met je ex te herstellen.

In een wereld waarin iedereen met elkaar verbonden is via communicatiekanalen zoals whatsapp kan dat eenvoudiger zijn dan je denkt.

In dit artikel lees je verschillende tips om je ex weer terug te krijgen via Whatsapp. Lees dus snel verder!

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • Een stapsgewijze handleiding om het contact via whatsapp met je ex te herstellen
 • Welke fouten je nooit wilt maken als je het contact met je ex via de chat wilt onderhouden
 • Waarom het niet nodig is om je ex iedere dag een berichtje sturen
 • Wat je het beste kunt doen als je ex je verwijderd of geblokkeerd heeft op whatsapp
 • En nog veel en veel meer…

Tip #1: Verbeter je online imago

Na een liefdesbreuk kun je de behoefte voelen om constant de whatsapp status van je ex te blijven checken. Of nog erger: je besluit je gevoelens te uiten via social media.

En dit doe je allemaal omdat je wilt dat je ex het kan zien. Maar dit is een enorme vergissing. Je moet geen berichten online zetten die puur uit zelfmedelijden zijn geschreven.

In plaats van te laten zien hoe verdrietig je bent kun je veel beter positieve en zelfverzekerde foto’s online zetten. Op die manier geef je je ex de kans om je te missen. Als je je te beschikbaar opstelt word je als te makkelijk gezien. Dit is minder aantrekkelijk.

Je profielfoto verbeteren is een eenvoudige tip die de kansen vergroot om het contact met je ex via whatsapp te herstellen. Een foto zegt meer dan duizend woorden.

Als je er goed uitziet dan zal dat ongetwijfeld de aandacht van je ex wekken. Probeer grappig, origineel, creatief en aantrekkelijk op de foto uit te komen.

Ben je niet fotogeniek of heb je moeite met het maken van een leuke foto? Maak dan gebruik van fotobewerkingsprogramma’s of vraag een fotograaf om leuke casual foto’s van je te maken.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip #2: Zoek de eerste weken geen contact

De verleiding is heel groot om direct nadat één van jullie het heeft uitgemaakt, al met je ex te Whatsappen.

Je wilt je misschien verontschuldigen, of je ex bijna smeken om het nog een keer te proberen. Maar wat je eigenlijk wilt zeggen, het maakt vrij weinig uit. De emoties zijn nog te sterk aanwezig om een normaal gesprek te voeren.

Houd je daarom de eerste weken na jullie break-up een beetje gedeisd. Je bent zelf ook van slag; dat is heel normaal wanneer je relatie uit gaat.

Je hebt de tijd nodig om je emoties op een rijtje te zetten en over ze heen te komen, en hetzelfde geldt voor je ex. Geef elkaar dan ook die tijd en verbreek tijdelijk het contact.

Wanneer je je gevoelens weer een beetje onder controle hebt, kan het zijn dat je nog steeds veel voor je ex voelt. Dan is het de tijd om weer contact op te nemen.

Wacht hier op z’n minst een maand mee! Het kan namelijk zo zijn dat je ex nog steeds met zijn of haar gevoelens in de knoop zit, en jouw berichtje maakt de situatie er dan niet makkelijker op.

Als je ex met jou contact zoekt dan mag je natuurlijk reageren. Loop echter niet te hard van stapel en probeer niet voortdurend voor je ex aanwezig te zijn. Daarmee bedoel ik dat je soms een paar uur wilt wachten met reageren. Wat zeg ik? Je kunt ook gewoon een dag wachten als je die behoefte voelt.

Tip #3: Bouw het contact rustig op

Als je de moed hebt verzameld om je ex een berichtje te sturen, houd het dan nog wel even rustig.

Begin niet gelijk met “schatje, ik heb je zo erg gemist, ik ben niets zonder je, kom weer bij me terug alsjeblieft”, of iets in die richting. Daarmee schrik je jouw ex juist af, en verspeel je je kansen.

Nee, je kunt het beter aanpakken alsof je met een leuk iemand praat die je slechts een paar keer gezien hebt. Ofwel, je wilt gewoon even weten hoe het met die persoon gaat op dit moment.

Je hebt je ex (als het goed is) al een tijdje niet gesproken. Toon dus vooral op een luchtige manier interesse in je ex en waar hij/zij nu mee bezig is.

Laat ook vooral merken dat het goed met jou gaat. Blijf een beetje vaag en vertel niet meteen alles wat je de afgelopen weken gedaan hebt als ze daarom vraagt.

Laat je ex ervoor werken om achter die informatie te komen. Het maakt niet uit of je je van binnen vooral ongelukkig voelt, omdat je niet met je ex bent – je ex wordt er namelijk niet vrolijker op als hij/zij jou zo depressief ziet.

Probeer de flirterige toon erin te houden. Haal geen oud zeer naar boven en stuur je ex ook geen verwijtende berichtjes. Dit is dodelijk voor het gesprek. Je wilt whatsapp alleen gebruiken als een manier om het contact met je ex te onderhouden.

Als je merkt dat dit goed gaat, dan kan je een voorstel doen om wat af te spreken. Reageert je ex hier niet goed op? Negeer het dan en doe alsof er niets aan de hand is. Bouw de spanning weer langzaam op en probeer het na een weekje of twee nog een keer.

Tip #4: Kom niet wanhopig over

Spammen is echt uit den boze bij het praten met je ex op Whatsapp.

Niemand denkt bij een ex die alleen maar berichtjes blijft sturen: “goh, met die persoon zou ik graag weer een relatie willen”. Wees daarom ook een beetje geduldig, en word niet boos als je ex niet binnen 10 minuten reageert.

Je moet beseffen dat jullie geen relatie meer hebben, en dat je niet meer de belangrijkste persoon in het leven van je ex bent.

Jouw ex zal daarom niet de neiging voelen om direct op jouw berichtjes te reageren. Dat moet je accepteren, hoe vervelend het ook voelt. Maar door rustig te blijven voorkom je dat jouw ex je geheel gaat negeren.

Wat doe je als je een berichtje gestuurd hebt en je ex reageert niet? Wacht minimaal 48 uur. Stuur dan een laconiek berichtje zoals ‘ik heb je toch niet verlegen gemaakt…’.

Maar ook als het contact tussen jullie op whatsapp wel goed is, wil je niet ieder uur een berichtje sturen. Dan gaat de fun eraf. Integendeel, het zal heen snel op de zenuwen gaan werken bij je ex.

Focus je dus met name op de frequentie. Als je telkens opnieuw een berichtje stuurt en je je ex niet de kans geeft om te reageren, kan het de hele seksuele spanning tussen jullie verpesten.

Beperk daarom het aantal berichtjes tot een minimum, zeker als je net weer contact hebt met je ex. Eens per drie dagen een gesprek beginnen is al meer dan genoeg. Je wilt je ex de kans geven je te missen. Dit doe je door veel humor en zelfspot in het gesprek te gooien.

Stel je op een grappige manier kwetsbaar op. Ben je bijvoorbeeld aan het koken? Maak een foto en zeg dat de kookkunsten van je ex hier niet tegenop kunnen. Met een knipoog natuurlijk. Als je ex er goed op reageert, dan heb je meteen een aanleiding voor een gezellig etentje.

Tip #5: Vermijd het gebruik van veel smileys

Het is pijnlijk, maar je moet het onder ogen zien: je bent (op dit moment tenminste) niet meer de liefde van jouw ex die je ooit was.

Jullie zijn nu eigenlijk twee mensen die elkaar goed kennen, maar nauwelijks meer contact hebben. En zeg nu eerlijk; naar een vriend die je af en toe spreekt stuur je ook geen tientallen smileys met een kusgebaar?

Doe dit daarom ook niet in Whatsapp gesprekken bij je ex. Jullie zijn geen geliefden meer, en direct smileys met liefdesgebaren sturen geeft jouw ex een verkeerd signaal.

Waarschijnlijk voelt hij of zij zich hier erg ongemakkelijk bij. Het maakt de situatie alleen maar onnodig ingewikkeld.

Gelukkig kun je tegenwoordig je berichten terugtrekken binnen 68 minuten (klik op het bericht dat je wilt verwijderen, druk op het prullenbak icoon en dan verwijderen voor iedereen).

Wat kun je veel beter doen sturen in plaats van overdreven veel smileys? Maak gebruik van grappige ecards of callback humor.

Met callback humor refereer je naar grappige situaties die jij met je ex ooit hebt meegemaakt. Het zijn de kleine details in deze situaties die zo goed werken omdat het iets is wat alleen jullie weten.

Laat ik het aan de hand van een situatie verduidelijken:

Misschien ben je ooit met je ex op stap geweest en bleek dat ze bij thuiskomt nog het toiletpapier van de kroeg onder haar schoenen had zitten. Hierom zouden jullie gelachen kunnen hebben.

Wat je nu kunt doen is dit terughalen in een whatsapp gesprek. Natuurlijk zeg je dit niet vanuit het niets. Nee, je wilt het alleen opvoeren als er een ‘aanleiding’ voor is.

Stel dat je ex in een conversatie zegt dat ze op stap gaat, dan kun je zeggen ‘veel plezier! P.S. laat het toilet-papier in de kroeg deze keer ?’.

Ongetwijfeld zal je ex hierom moeten grinniken (als hij/zij humor heeft). Callback humor werkt perfect, je zult het wel altijd moeten kalibreren (d.w.z. gepast reageren).

Tip #6: Ga voor een ontmoeting

Alleen maar chatten met je ex moet natuurlijk niet het doel zijn.

De enige reden waarom je contact zoekt via whatsapp is om je ex in het echte leven te ontmoeten. Alleen dan kom je erachter of het werkelijk nog iets tussen jullie kan worden.

Als je wilt dat jouw ex weer verliefd op je wordt dan zul je in het echt moeten afspreken. Als je het gevoel hebt weer goed contact te hebben met je ex op Whatsapp, kun je daarom voorstellen om samen te lunchen of iets te drinken.

Spreek af op een openbare, ongeforceerde plek, zoals een leuk café. Of ga een potje poolen. Hier kunnen jullie in het echt bijpraten, zonder dat het ongemakkelijk wordt.

Ook hier geldt weer hetzelfde: laat merken dat het goed met je gaat en lach. Een glimlach en een zelfverzekerde houding werkt aanstekelijk. Houd het altijd flirterig op het moment dat het contact met je ex is hersteld.

Whatsapp van je ex checken: goed idee of niet?

Whatsapp is vooral handig om in contact te blijven met vrienden en familie, ongeacht waar je bent of wat je doet. Whatsapp maakt contact gemakkelijk, maar het vormt ook een probleem.

Wat als je ziet dat je ex je berichtje leest maar niet beantwoordt? Dat kan frustrerend zijn en je stapelgek maken.

Maar zijn we niet allemaal wel eens vergeten om een berichtje te beantwoorden? Juist! Daarom kun je jezelf gek maken met het controleren van leesbevestigingen… Maar je kunt ook iets anders doen.

Wat dacht je ervan om de leesbevestigingen (twee blauwe vinkjes) uit te schakelen?

Ga naar Instellingen – Account – Privacy en vink vervolgens het vakje ‘leesbevestigingen’ uit.

Hiermee wordt de functie verwijderd uit elk gesprek dat je met iemand hebt. Mensen zullen dus nooit weten of je het berichtje hebt gelezen.

Er zijn helaas wel enkele beperkingen. Zo kun je de leesbevestigingen voor de groepschat niet uitschakelen en kan je de leesbevestigingen van een ander ook niet meer zien als je die zelf hebt uitgeschakeld.

Whatsapp status vernieuwen

Tegenwoordig kun je op whatsapp – net zoals bij Instagram en Facebook – een foto uploaden bij ‘my status’.

Wat je doet is een leuke foto of quote online zetten op je whatsapp. Vervolgens kan iedereen die jou op whatsapp heeft deze status bekijken voor de komende 24 uur.

Dit is een ideale manier om te kijken of je ex nog interesse in je heeft. Onderaan de foto staat namelijk ‘viewed by’. Je ziet daar de mensen die jou foto hebben bekeken. Wie weet staat je ex er wel tussen!

Andersom kun je dit natuurlijk ook bij je ex doen, weet alleen dat je ex ook kan zien wie haar of zijn foto’s heeft gezien.

Als je ex je verwijderd of geblokkeerd heeft op whatsapp

In het ergste geval heeft je ex je geblokkeerd op whatsapp. Wat doe je dan?

Je ziet geen profielfoto meer op whatsapp en je krijgt ook nog maar één vinkje als je een berichtje stuurt. Alle signalen op rood dat je geblokkeerd bent op whatsapp.

Je begrijpt dat dit geen goed signaal is van je ex. Het zal de weg een stuk moeilijker maken om je ex terug te krijgen, maar niets is onmogelijk.

Om te beginnen is het van cruciaal belang dat je onmiddellijk stopt met het achtervolgen van je ex. Ga je ex dus niet stalken op Facebook of Instagram omdat je hem of haar niet op whatsapp kunt bereiken.

Omdat je ex je geblokkeerd heeft kun je veilig aannemen dat hij/zij niet wilt dat je contact opneemt. Als je dat toch doet met een ander telefoonnummer of via social media, dan laat je daarmee blijken dat je zijn/haar grenzen niet respecteert. Dit maakt de situatie alleen maar erger.

Vraag jezelf af waarom je ex je heeft geblokkeerd. Als het tussen jullie redelijk goed ging en je ex jou om onduidelijke redenen opeens blokkeerde, dan geeft dat een frustrerend gevoel. Maar blijf te allen tijde kalm.

Mogelijke redenen waarom je door je ex bent geblokkeerd op whatsapp:

Je ex heeft veel verdriet: het is voor je ex te pijnlijk om je online te zien op whatsapp.

Je ex wilt je geen pijn doen: dit klinkt tegenstrijdig, maar soms is geen contact beter dan slecht contact. In plaats van ongemakkelijke gesprekken te voeren wil je ex liever geen contact meer. Blokkeren is dan de gemakkelijkste uitweg waarmee een interactie wordt voorkomen.

Je ex is boos: als je vreemd bent gegaan of iets hebt gedaan wat je ex pijn deed, dan kan je ex jou blokkeren om je pijn te doen of te irriteren.

Je ex heeft een ander: deze doet het meeste pijn als je je ex terug wilt hebben. Je ex vindt je niet meer leuk en wil niet meer met je praten. Door jou te blokkeren verwijderen ze je uit hun leven.

Lees dit artikel als je denkt dat je ex geen gevoelens meer voor je heeft.

Je ex heeft ruimte nodig: misschien hadden jullie ruzie op whatsapp waardoor je ex besloot je te blokkeren. In de meeste gevallen is de blokkade dan tijdelijk.

Wanneer je ex je heeft geblokkeerd, moet je onmiddellijk gebruik maken van de geen contact regel. Dat betekent dat je op geen enkele manier meer met je ex communiceert.

Stuur je ex geen berichtjes meer. Geef ook geen likes op Instagram of Facebook. Je moet volledig van de radar verdwijnen. Dit is de enige manier om het lot weer in eigen handen te nemen.

Op die manier geef je je ex de ruimte en de kans om je te missen. En ja ik weet het. Het doet pijn en het is ontzettend moeilijk. Maar het is de beste strategie als je bent geblokkeerd.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

5 Reacties op "6 Tips om Je Ex Terug te Krijgen via Whatsapp"

 1. Maaike

  says:

  Wat moet ik eigenlijk doen als je ex na een tijdje begint aan te dringen, maar je het zelf nog een beetje vroeg vindt?

  • Jaap

   says:

   Wees gewoon eerlijk tegen hem. Zeg dat je het best zou zien zitten, maar dat je het nog iets te vroeg vindt. Zo weet hij ook waar hij aan toe is en houd je hem niet aan het lijntje.

 2. Jan

  says:

  Is het niet gewoon beter om dit soort dingen face to face te doen ipv telefoon of pc?

  • Jaap

   says:

   Daar heb je gelijk in Jan. Het enige is dat je jouw ex nog moet zien te overtuigen om met jou af te spreken. Hoe zou jij het vinden als je geen gevoelens meer had voor je ex, en diegene zou je uit het niets vragen om ergens koffie te drinken? Dan krab je jezelf toch wel een paar keer achter je oren voordat je ja zegt.

   Het is daarom beter om weer een band op te bouwen via Whatsapp - dat is laagdrempelig en geeft je de kans om rustig na te denken over wat je gaat zeggen. Je verklooit het minder snel op Whatsapp dan in het echt. Het is wel heel belangrijk dat je na een tijdje inderdaad weer in het echt gaat afspreken.

 3. Liesa

  says:

  Wat als de breuk jaren geleden was, hij zegt geen gevoelens meer te hebben, je nog steeds enorm sterke gevoelens hebt en hij je plaagt en flirt maar niet echt meer wil afspreken?
  Hoe geraak je er aan uit wat hij dan echt wil.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *