7 Psychologische Tips en Trucs om Je Ex Terug te Krijgen

Als je niet langer bij degene bent van wie je houdt, maar nog steeds erg sterke gevoelens hebt, dan kan het in het begin enorm zwaar zijn.

Het voelt alsof een deel van je leven ontbreekt en dat je hart nooit meer zal helen totdat je deze persoon weer terug in je leven krijgt.

Als je niet weet hoe jij je ex kunt terugwinnen en naar manieren zoekt om je gebroken relatie te herstellen, dan is dit de beste plek om te beginnen.

In dit artikel leer je verschillende tips en trucs om de kans om je ex terug te krijgen drastisch te vergroten.

Wat je in dit artikel gaat ontdekken is onder andere:

 • De meest hopeloze methodes waarmee je geen enkele kans maakt om je ex terug te krijgen
 • Wat je kan leren van Albert Einstein om je ex weer stapelverliefd op je te maken
 • Psychologische  tips en trucs die tegen je intuïtie ingaan maar ongelooflijk belangrijk zijn
 • En nog veel en veel meer…

Tip #1: Ontdek de reden achter de breuk

Het terug krijgen van je ex is geen eenvoudig proces.. Als dat zo zou zijn dan zou je waarschijnlijk nu niet dit artikel lezen.

Laat ik ook alvast zeggen dat er niet één gemakkelijke manier is om je ex terug te krijgen. Er is geen magische formule om iemand terug te krijgen.

Elke relatie is uniek en elk individu heeft zo zijn eigen persoonlijkheid, verlangens, angsten en ambities. Iemand terug krijgen waar je van houdt is een kunst.

In dit artikel artikel beschrijf ik verschillende psychologische trucs die je vandaag kunt toepassen om je ex terug verliefd te maken.

Relatieproblemen zijn vaak vastgeroeste patronen die erin sluimeren.

Want begrijp dat relatieproblemen meestal niet in één dag ontstaan…

Jij of je ex irriteert zich aan kleine dingetjes die niet worden opgelost. Integendeel, ze worden met de dag groter. En voor je het weet heb je alleen nog maar ruzie en stress samen.

Daarom is het belangrijk dat je achterhaalt wat jij fout hebt gedaan.

Het zal je in staat stellen om te begrijpen waarom jullie allebei verschillend dachten over specifieke kwesties die conflicten in jullie relatie veroorzaakten.

En ik weet dat dit niet makkelijk is. Het is moeilijk om te erkennen dat je er een zooitje van hebt gemaakt. Je ego krijgt behoorlijk wat klappen te verduren.

Maar als jij je ex wilt terug krijgen dan zal je je trots opzij moeten zetten en moeten uitvinden waar het tussen jullie misging.

Durf je tekortkomingen onder ogen te zien en verander de aanpak om je ex terug te veroveren.

Het is zoals de beroemde wetenschapper Albert Einstein het ooit zei:

Het is gekkenwerk om hetzelfde opnieuw te proberen en verschillende resultaten te verwachten.

Wat bedoelde hij hiermee?

Dat dingen altijd hetzelfde zullen blijven als je nooit de intentie hebt om te veranderen.

We kunnen namelijk bestaande problemen niet oplossen met dezelfde manier van denken en doen. Die manier van denken of doen heeft er juist voor gezorgd dat je geen partner meer hebt.

Als je niet begrijpt wat er mis ging in jullie relatie, zal het buitengewoon lastig worden om weer bij elkaar te komen of op de lange termijn samen gelukkig te zijn.

Probeer voor jezelf deze vraag te beantwoorden: waar ging het mis en waarom?

Durf eerlijk naar jezelf te kijken. Wat heb jij gedaan (of juist nagelaten) dat de relatie kapot is gegaan?

Je hebt misschien al je energie en tijd in je carrière gestopt of bracht teveel tijd door met je vrienden waardoor je je ex hebt verwaarloosd.

Wat het ook moge zijn, je hebt waarschijnlijk je ex duidelijk niet de aandacht en zorg gegeven die hij/zij nodig had en verdiende.

Om uiteindelijk weer bij elkaar te komen is dat het belangrijk dat je buiten je eigen kaders durft te denken.

Als je dezelfde dingen blijft doen die je deed tijdens je relatie… En als je op dezelfde manier blijft communiceren met je ex…

Hoe kun je dan een ander resultaat in de toekomst verwachten?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip #2: Neem even afstand van elkaar

Om je ex terug te krijgen is het belangrijk dat je een stapje terug doet en even de communicatie tussen jou en je ex verbreekt.

Dit lijkt ontzettend eng maar het is een belangrijke psychologische truc om je ex weer terug te krijgen, mits je het op de juiste manier aanpakt.

Met het ‘loslaten’ van je ex wordt verstaan dat je hem of haar met rust laat… in ieder geval voor een tijdje. Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van jezelf vastklampen aan je ex.

Het idee is dat je geen contact met je ex hebt voor een bepaalde periode (meestal een paar weken). Dit betekent elkaar niet zien, niet bellen, niet whatsappen, niet mailen of elkaar berichten sturen via Facebook.

Je wilt dit doen om verschillende redenen:

Allereerst voor jezelf!

Je kunt het vergelijken met een verslaving. Je kunt niet over je liefdesverdriet heenkomen als je met je ex constant contact hebt. Je zult jezelf dan voortdurend pijnigen en kwellen.

Zoals eerder besproken is het belangrijk om te begrijpen waar het tussen jullie mis ging. Een grote fout die mensen maken is dat ze veel te behoeftig zijn nadat de relatie is verbroken.

Je houdt zoveel van de persoon met wie je jaren hebt doorgebracht, dat je niet in staat bent om je emoties onder controle te houden. Je hebt hun aandacht nodig om gelukkig te zijn.

Maar ook jij verdient het om je gewaardeerd te voelen en het is essentieel om in deze fase veel tijd met goede vrienden of familieleden door te brengen. Mensen die je liefhebt, vertrouwt en je troost kunnen bieden in deze moeilijke fase.

Het echte doel is om jezelf weer terug te krijgen, en niet per se je ex. Nadat je een bepaalde periode geen contact met je ex hebt gehad, kun je vervolgens zelf beslissen of je opnieuw contact wilt opnemen of de dingen liever wilt laten zoals ze zijn.

Een andere reden is dat je op die manier de keuze van je ex-partner leert respecteren. Je accepteert zijn of haar beslissing om de relatie te verbreken.

Dit hangt samen met het feit dat het noodzakelijk is om je ex de nodige ruimte te geven.

Op die manier kun je het balans tussen jullie weer een beetje meer in je voordeel krijgen. De kans is namelijk aanwezig dat je ex je gaat missen en gaat twijfelen aan zijn of haar beslissing om jou te verlaten.

En zelfs als je niet communiceert met elkaar, geef je nog steeds signalen af. Je laat je ex zien dat je ook een leven kunt leiden zonder hem of haar. Dat zijn allemaal dingen die aantrekkelijk zijn.

Natuurlijk is dit geen eenvoudige zaak. Als je van iemand houdt dan is het ontzettend moeilijk om die persoon te negeren. Maar deze pauze is wel belangrijk om überhaupt een tweede kans bij je ex te krijgen.

De radiostilte zal bovendien gunstig zijn voor je ex. Onthoud dat jullie niet voor niets uit elkaar zijn gegaan. Blijkbaar was er een behoefte aan ruimte tussen jullie. Door je ex de nodige ruimte te bieden, geef je hem of haar de kans om dingen en zaken over jou te relativeren.

Elkaar nu de ruimte geven is de beste kans om je ex op den duur weer terug te krijgen.

Lees snel verder wat je nog meer kunt doen om je relatiebreuk te redden.

Tip #3: Wees bereid om te veranderen

Knoop dit goed in je oren: je zult je ex nooit terug verliefd maken als je niet bereid bent om je eigen problemen op te lossen.

Het klinkt misschien als gezond verstand, maar je zult verbaasd zijn over hoeveel mensen hopen hun ex terug te krijgen terwijl ze niet van plan zijn om hun negatieve gewoonten of gedragingen te veranderen.

Er zijn geen snelle oplossingen om degene van wie je houdt weer terug in je leven te krijgen als je niet bepaalde negatieve gedragingen durft op te lossen.

Wanneer ik iemand hoor praten over hoe je je ex kunt terug krijgen als zij een ander heeft, dan vraag ik hem op de man af of hij bereid is om te veranderen in positieve zin.

Het is de makkelijkste weg om op je bank te blijven zitten, niets te doen en hopen dat het goedkomt. Maar als je heerlijk eerlijk bent tegen jezelf, dan weet je dat deze aanpak niet gaat werken.

Het probleem is dat als je jezelf niet dwingt om actief te blijven en actie te ondernemen, het steeds moeilijker wordt om je ex terug te krijgen.

De beste manier om deze negatieve spiraal te doorbreken, is door aan de slag te gaan en nieuwe dingen uit te proberen. Dwing jezelf om iets productiefs te doen, ondanks je depressieve gevoelens en de pijn van een gebroken hart.

Het is namelijk niet alleen een kwestie van inspanning om je ex terug te winnen, het is ook een kwestie van de juiste mindset hebben en je gevoel van eigenwaarde terugwinnen.

Als je er klaar voor bent om je problemen op te lossen dan is simpelweg alles mogelijk!

En in plaats van achter je ex aan te lopen, te stalken en te smeken pak jij de rust. Nu je vrijgezel bent, kan je ook veel rust nemen.

Lekker naar het strand gaan, de film, een weekendje weg etc. Het kan nu allemaal, want je hebt zeeën van tijd!

Door rust in te lassen, zal je ex ook misschien wel aan jou gaan denken. Zij of hij gaat vragen stellen als:

 • Heeft mijn ex al een ander?
 • Waarom ik hoor ik niets meer van hem?
 • Was mijn ex nou eigenlijk zo vervelend?

En dat zijn precies de vragen die je wilt dat je ex gaat stellen…

Tip #4: Plaats je ex niet op een voetstuk

Als je niet gelooft in je kansen om weer bij elkaar te komen, hoe kun je dan hopen dat je ex ooit weer bij je terugkomt?

Hoe ben je dan ooit nog in staat om je ex weer gelukkig te maken?

Zelfvertrouwen is een ontzettend belangrijke eigenschap als het gaat om het terug krijgen van je ex. Je moet het vertrouwen hebben dat jullie weer bij elkaar komen.

Daarbij is het belangrijk dat je niet dezelfde fout maakt die heel veel mensen maken. Waar ik het over heb? Je ex op een voetstuk plaatsen. Bij liefdesverdriet zie je vaak dat ex-partners worden ‘over geromantiseerd’.

Je wordt onzeker en angstig omdat je bang bent om je ex kwijt te raken. Je verliest alles wat je zo aantrekkelijk en uniek maakt. Dat betekent ook dat je de eigenschappen kwijtraakt waar je ex ooit voor gevallen is.

Om je ex definitief terug te krijgen zal je dit soort onaantrekkelijk gedrag moeten veranderen.

De volgende keer dat je jouw ex de hemel in prijst, zeg dan tegen jezelf:

“Mijn ex is ook maar een mens, net als ieder ander. Ze mag dan aantrekkelijk zijn, dat maakt hem/haar niet beter dan ik.”

Het is een belangrijke psychologische truc om weer een aantrekkelijk persoon te zijn.

Herinner jezelf er aan dat je in staat was om je ex de eerste keer te verleiden waardoor hij of zij op je verliefd werd. Dat betekent dat ook jij kwaliteit te bieden hebt.

Je wilt de persoon weer zijn die je ex verleidde en inspireerde. Toen je je ex ontmoette had je een eigen persoonlijkheid met dromen en ambities. Daar viel hij of zij waarschijnlijk in eerste instantie voor. Zorg er dus voor dat dit weer terugkomt!

Voor nu kun je beter je tijd besteden aan het verbeteren van jezelf in plaats van het najagen van je ex-partner. Focus je op zelfontplooiing en alles wat je in het leven wilt nastreven. Zorg dat je de persoon weer wordt waar je ex als een blok voor viel.

Tip #5: Stop met verwijten

Dit klinkt misschien makkelijker dan het is. Toch wil ik dat je probeert om geen verwijten te maken richting je ex. Het lost allereerst de relatieproblemen niet op… maar nog erger is dat je het voor jezelf alleen maar moeilijker maakt om je ex terug te winnen.

De schuld bij een ander leggen is altijd makkelijker dan je eigen fouten onder ogen zien.

In plaats van al onze aandacht te richten op de tekortkomingen van onze ex-partner, is het belangrijk om naar onze eigen beperkingen te kijken.

Hoe reageer ik als ik boos ben? Is mijn reactie misschien niet wat overdreven?

Er was eens een vrouw die klaagde dat haar man zich telkens terug trok als de gemoederen verhit raakten. Hij rende dan gewoon weg om zijn vrouw te ontwijken. Toen zij daar over nadacht, besefte ze dat dit sterk leek op de ruzies van haar ouders. Haar vader deed namelijk precies hetzelfde. En wat bleek? De vrouw zag toen in dat ze net als haar moeder de neiging had om door te zeuren terwijl dat in de meeste gevallen nergens voor nodig was.

Ben je een vrouw en heb je moeite om mannen te begrijpen? Lees dan hier hoe je om kunt gaan met de gevoelens van mannen.

Als we open staan ​​voor wat onze ex-partner te zeggen heeft, dan kunnen we de problemen proberen op te lossen. Elkaar verwijten lost niets op. Sterker nog, de kans is groot dat het bijna onmogelijk wordt om überhaupt nog iets op te lossen.

Als het je doel is om je ex terug te krijgen, dan kan het de moeite waard zijn om het verleden te laten rusten. Richt je op een toekomst samen.

Het loslaten van oud zeer kan een eerste stap zijn om de gevoelens tussen jou en je ex weer terug te krijgen. Dit is iets anders dan je relatieproblemen verdoezelen of ontkennen.

Tip #6: Flirt met andere mensen

Flirten en misschien wel daten met andere mensen kan vaak enorm helpen bij liefdesverdriet en het terug krijgen van je ex.

Hoe dat precies zit leg ik je zo uit.

Laat me eerst even één ding duidelijk maken…

Ik probeer je niet aan een ander persoon te koppelen. Uiteindelijk maak jezelf de keuze of jij je ex terug wilt of niet.

Vaak is het zo dat mensen na een relatiebreuk depressief en onzeker zijn. Je voelt je onwaardig, vooral als jou ex de relatie heeft uitgemaakt. Dat kan een behoorlijke invloed hebben op jou als persoon.

Ik adviseer mensen met een goede reden om zich open te stellen voor andere mensen. Sommige mensen nemen dit advies van harte aan, terwijl anderen alleen al van het idee geëmotioneerd raken.

Maar de waarheid is dat flirten en daten met andere mensen een positief effect kan hebben op je emotionele gesteldheid. Je krijgt weer zelfvertrouwen, ziet dingen in perspectief (je ex is niet de enige persoon op aarde die leuk is) en een gezonde balans vinden.

Door je open te stellen voor nieuwe mensen kun je weer zelfvertrouwen krijgen. Het is een goede manier om jezelf te laten zien dat je nog steeds waardig bent en dat ook andere mensen je nog steeds een aantrekkelijk persoon vinden. Flirten met andere is goed voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen.

Flirt of date je ex met andere mensen? Lees hier wat je het beste kunt doen als je ex meteen een andere relatie heeft.

Tip #7: Blijf je partner altijd verleiden

Aan het begin is een relatie vaak spannend en nieuw. Alles is leuk en jullie hebben de beste tijden samen. Maar naarmate de jaren verstrijken wordt de relatie voorspelbaar en saai.

Het kaarsje dooft langzaam uit. Het verliezen van aantrekkingskracht kan een reden zijn waarom je ex je heeft verlaten.

Maar het spel van verleiding, flirten en versieren door te plagen mag nooit tussen jou en je ex eindigen!

Ik heb het niet alleen over het vervullen van seksuele behoeften, maar ook om de ander te inspireren. Het betekent dat je een gezonde balans vindt tussen je eigen persoonlijke verlangens en die van de ander.

De beste methode om je ex terug verliefd te maken

In dit artikel heb ik een tipje van de sluier opgelicht om nog kans te maken bij je ex. Het is slechts een kleine greep uit de gehele methode van Edwin Edinga. Dit is de persoon achter de bekende Ex Terug Methode.

Deze methode leert jou stap-voor-stap om je relatie weer volledig terug te winnen. Het is de beste manier om weer in het leven van je ex te komen.

Wil jij dat je ex op handen en voeten terug komt kruipen? Ontdek dan nu deze unieke methode voordat het te laat is:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

6 Reacties op "7 Psychologische Tips en Trucs om Je Ex Terug te Krijgen"

 1. Johan

  says:

  Je ex terug door te bidden, haha... dan ben je wel erg hopeloos

  • Oscar

   says:

   Inderdaad. Het is zeer opmerkelijk dat mensen dat ook opzoeken op internet. Niet dat religie nou fout is, maar bidden om je ex terug te krijgen... tja, het moet niet gekker worden.

 2. anoniem

  says:

  Het gebed is het belangrijkst in deze! Als het Gods wil niet is, dat ik mijn ex terug krijg, zal geen enkele methode werken. Hoe goed ik ook mijn best doe!

  • Oscar

   says:

   Maar wat als je ex dan niet geloofd in een hogere macht als god... Dan wordt het voor jou door een hogere macht bepaald of je je ex terugkrijgt en voor je ex gaat het puur om zijn of haar gedrag om opnieuw aantrekkingskracht te krijgen...

   Maar ik snap het wel hoor... om de verantwoordelijkheid weg te schuiven voor jezelf wordt het bepaald door god. Zo hoef je je ook nooit schuldig te voelen voor gedrag wat niet tot het juiste resultaat leidt, want god is altijd machtiger. Met die mentaliteit zou ik zelf niets meer doen want ik heb toch geen controle. Je hoeft dan in principe geen artikelen te lezen.

 3. BOB

  says:

  Na een periode van rust, heb ik sinds enkele dagen weer contact. We hebben weer afgesproken. Daar heb ik haar verteld dat ik nog van haar hou maar dat ik haar niet nodig heb om gelukkig te zijn. Ik denk dat dat het perfecte is om te zeggen. Ik was tijdens de relatie veel te afhankelijk en cijferde mijzelf te veel weg. Tijdens de periode van rust ben ik zelf sterker geworden en flink aan mijzelf gewerkt.

  Nu ben ik bezig op papier te zetten hoe ik ben veranderd en dat de breuk het beste is wat me is overkomen omdat ik blind was en nu zie wat mijn fouten waren. Ik twijfel alleen nog of dit een goede manier is. De bedoeling is om dit tijdens een romantische avond aan haar voor te lezen. Let op; ik ben al wel een tijdje bezig weer met mijn ex vriendin.

  Ieder mens heeft ruimte nodig in zijn of haar leven. Wat in veel relaties fout gaat is dat mensen hun eigen persoon vergeten en alleen aan de relatie denken. Dit ging ook fout bij mij.

  Tip van mij voor iedereen: Reageer niet te snel uit emotie en neem zelf geen contact op met je ex vriendin. Als ze wil doet ze dat zelf toch wel uiteindelijk.

 4. Als het zo moet zijn

  says:

  Tja...
  Ik weet niet wanneer dit artikel is geschreven, dus weet niet of het actueel is.
  Toch heb ik er mijn eigen kijk op.

  Spotten met magie en/of bidden vind ik ongepast.
  Magie bestaat ( helaas ) wel degelijk.
  Blijf er ver bij vandaan is mijn advies.

  En bidden kan vele steunen en helpen om berusting te vinden.

  Ik heb liefdes verdriet gehad, en hoe...
  Ik was er ziek van, ik wilde mijn ex terug en zeker bij een ex waar het contact verbroken was zonder een reden, uitleg of afscheid.
  Gewoon volledig negeert worden.
  Je gaat kapot..geloof me.

  Alles geprobeerd, brieven schrijven, mailen, appen, zelfs met andere sim kaarten als ik geblokkeerd werd.
  Een jaar lang...en toen liet ik het los. Ik was letterlijk door mijn opties heen.

  En ineens kwam ik hem tegen, in een andere stad.
  Nu ik het los had gelaten, kon ik een afsluiting krijgen.
  En wat denk je? Hij wilde weer contact en ik vroeg mijzelf ineens af waaraan ik al die tijd mijn tijd aan had verpest.

  Het beeld van hem in mijn hoofd/herinnering had ik zoveel mooier gemaakt dan wat ik nu voor mij zag staan.

  Mijn gevoel voor hem op romantisch gebied is helemaal weg, hij zoekt wel nog toenadering, zelfs nu, 3 jaar na onze breuk ( nogmaals van het 1 op andere moment werd ik geblokkeerd zonder dat ik wist wat er aan de hand was)

  De samenvatting van mijn verhaal is dus eigenlijk ' het lot'!
  Wat moet zijn zal gebeuren en wat niet dat niet, hoeveel strategieën je er ook tegen aan gooit.

  En sex met je ex, pfff dat is vragen om.nog meer hart zeer en dan wel voor de gene die de ex terug wil. De ander plukt alleen de vruchten van het genot.
  Dat is geen liefde!

  Dus...laat het los ( hoe moeilijk ook) en als het zo moet zijn, komt het vanzelf.

  Sterkte en kracht gewenst aan alle met liefdesverdriet, want ik heb ervaren dat het soms bijna niet te dragen is.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *