Je Ex Terugwinnen: Kan Dat of Is Dat Onmogelijk? 5 Tips

Je ex kan misschien wel de vervelendste persoon zijn die je kent. Tijdens jullie relatie was hij of zij compleet afzijdig en zonder aandacht voor jou. Nu het uit is, lijken jullie elkaar elke dag tegen het lijf te lopen – en niet met goede afloop. Maar toch knaagt er diep van binnen een gevoel aan je; je vindt je ex stiekem nog wel leuk…

Wees allereerst niet bang – dit soort gevoelens zijn heel normaal. Verliefdheid gaat niet zo makkelijk voorbij. Maar als je gevoelens wel erg lang aanhouden, denk je er misschien aan om je ex proberen terug te winnen. Kan dat wel, of is het een hopeloze zaak?

Ten eerste: wil je wel echt bij je ex terug?

Wel of niet je ex terugwinnen is een belangrijke zaak. Het kan het verschil betekenen tussen geluk en verdriet, teleurstelling of hoop op een goede toekomst. Als je er rationeel niet helemaal zeker van bent dat teruggaan bij je ex de juiste keuze is, kun je daar later veel spijt van krijgen. Daarom willen we je helpen een goed doordachte keuze te maken.

Het belangrijkste hierbij is dat je je gevoelens even aan de kant moet schuiven om rationeel over jou en je ex na te denken. Wat ging er mis tussen jullie? En belangrijker: zouden die problemen de volgende keer weer plaats kunnen vinden, of hebben jullie eraan gewerkt om ze op te lossen? Wees ook vooral kritisch over jezelf: denk aan wat jij beter of anders had kunnen doen. Je kunt alleen maar jezelf veranderen, niet je ex.

Bedenk ook of je echt wel je ex zo erg mist, en niet een relatie op zich. Het is natuurlijk heel fijn om een knuffel- of seksmaatje te hebben of iemand om altijd mee te praten. Dat wil echter niet zeggen dat jouw ex hiervoor de aangewezen persoon is. Weet je rationeel 100% zeker dat jij weer met je ex wilt zijn? Lees dan de volgende 5 tips!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 1: Verbeter de wereld, begin bij jezelf

Niemand is perfect en iedereen maakt fouten. Ook jij. Hoewel je bij het uitgaan van je relatie vooral geneigd bent om de fouten van je ex op te merken, zullen er ook dingen van jou zijn geweest waar je ex niet blij mee was. De eerste stap is om je eigen fouten te erkennen en hier wat aan te doen.

Hierdoor maak je jezelf namelijk een interessantere partner voor je ex. Je laat hem of haar zien dat je daadwerkelijk veranderd bent en je best gedaan hebt om weer een relatie aan te gaan. Door op jezelf te focussen en niet je ex af te zeiken kom je volwassen en verstandig over. Twee eigenschappen die toch wel erg aangenaam zijn in een serieuze relatie.

Tip 2: Heeft je ex al een relatie?

Tussen jullie break-up en jouw besluit om je ex voor je terug te winnen, kan aardig wat tijd zitten. In die tijd kan veel gebeuren, zoals een nieuwe partner voor jouw ex. Het kan desastreus voelen om erachter te komen dat jouw ex een nieuwe partner heeft. Maar zelfs dan is het niet onmogelijk om je ex terug te krijgen!

Als jouw ex heel snel na de break-up een partner heeft, komt dat meestal door één van deze twee oorzaken: jouw ex was al met die persoon bezig tijdens jullie relatie, of de nieuwe partner is meer een rebound. In het eerste geval kun je vrij weinig beginnen, omdat jouw ex zijn of haar ogen al op de nieuwe partner had. Maar als je denkt dat het om een rebound gaat, bestaat de kans juist dat jouw ex je eigenlijk erg mist!

Tip 3: Bedenk waardoor jullie relatie uitging

Relaties kunnen op de meest uiteenlopende manieren stuklopen; iemand kan boos zijn omdat de ander weer eens niet de vuile vaat heeft afgewassen, één van jullie is vreemdgegaan of de liefde was er gewoon niet meer. De reden waardoor jullie relatie uit ging is ook belangrijk voor jouw kansen om je ex terug te winnen.

Ging jullie relatie uit om iets wat eigenlijk heel onbenullig was? Dan waren er waarschijnlijk dieper liggende problemen. Probeer uit te zoeken wat deze waren, en wat jij zelf kunt doen om deze op te lossen. Als de reden heel heftig was, zoals het hebben van een minnaar of minnares, is het misschien maar beter om je ex te laten lopen.

Tip 4: Zoek weer contact met je ex

Nadat je tijd hebt gehad om na te denken, wordt het tijd om weer contact op te nemen met je ex. Immers is dit de enige manier om te weten hoe hij of zij in het hele gebeuren staat. Misschien merk je dat jouw ex weinig tot geen interesse meer in je heeft, of überhaupt liever geen contact meer heeft. Of je ziet toch weer dat sprankje liefde in zijn of haar ogen.

Vermijd wel bij jullie eerste chats en afspraak het onderwerp van jullie relatie. Het kan nog gevoelig liggen bij jouw ex, en je wilt niet gelijk je intenties duidelijk maken. Misschien raakt jouw ex hierdoor afgeschrikt. Later kun je proberen om de leuke dingen uit jullie tijd samen op te halen, en te kijken of je ex hier positief op reageert.

Tip 5: Ga de positieve en negatieve punten van jullie relatie na

Liefde maakt blind. Dit gezegde is al eeuwenoud, maar nog steeds van toepassing. In deze context bedoelen we dat je uit verliefdheid eigenlijk niet meer de slechte kanten van je ex ziet, maar vooral de positieve. De problemen die jullie hebben, hoe groot of klein ook, verdwijnen dan naar de achtergrond van je gedachten. Probeer nu het uit is, eens na te gaan wat er wel en niet leuk was aan jullie relatie. Vraag desnoods aan goede vrienden wat zij van jullie vonden. Als je merkt dat jullie relatie nauwelijks meer positief was, is het onverstandig om nog te proberen je ex terug te krijgen. Maar heeft jouw ex echt veel positieve kanten, die je erg mist? Dan is de kans zeker aanwezig!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Je Ex Terugwinnen: Kan Dat of Is Dat Onmogelijk? 5 Tips"

  1. Van den bogerd inge

    says:

    Aangezien mijn ex en ik nog een gemeenschappelijke rekening hebben, wil ik niet dat op de rekeninguittreksels een vermelding staat van ex-terug methode ... Is dat op één of andere manier mogelijk ?

    Vriendelijke groeten,
    Inge

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *