Jouw Ex Wil Vrienden Blijven? Zo Krijg Je Jouw Ex Terug

Het is net uit met je lover en je mist hem of haar eigenlijk erger dan verwacht. Dit komt mede omdat jullie nog steeds ‘vrienden’ zijn, want dat had je toenmalige wederhelft belooft. Jullie konden volgens hem of haar niet meer samen zijn, maar uiteraard kunnen jullie nog wel vrienden blijven.

Hoewel jij daar totaal geen zin had, heb je het maar gewoon geaccepteerd. Jij was nog verliefd en je wilde je ex gewoon nog blijven zien. Naar jouw idee was dit de enige manier waarop dit mogelijk zou zijn. En wie weet, dacht je, misschien kan je wel nieuw leven blazen in de oude liefde die jullie hadden.

Tot nu toe is het helaas nog niet gelukt, maar jij mist je ex nog steeds. Je houdt nog zielsveel van je ex-partner en wilt stiekem nog steeds de liefde terugkrijgen die jullie ooit hadden. Als jij je hierin herkent, dan is dit hét artikel voor jou.

In dit artikel zullen we eerst de manieren waarop een relatie verbroken kan worden bespreken. Daarbij zal er aangegeven worden bij welke vorm van een break-up er misschien nog een kans is om terug samen te komen en bij welke niet. Tot slot zullen we een aantal tips geven over hoe jij je ex terug kunt winnen!

Verschillende soorten break-ups

Het is nu duidelijk dat je ex nog door je hoofd heen spookt en je hem of haar erg mist. Dat is natuurlijk slechts het begin. Nu moet je je ex-partner nog gaan overtuigen dat de liefde die jullie hadden, niet zomaar wat was. Het ligt eraan hoe jullie uit elkaar zijn gegaan, wat de kans is dat jullie terugkomen bij elkaar.

Daarom zullen we hier een aantal soorten break-ups bespreken en aangeven of het slim is of het nog een keer te proberen.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Reden 1: Ontrouw

Of het nu jij of je partner was die ontrouw bleek te zijn, als er een derde partij bij betrokken is geweest kan dit uiteraard voldoende zijn om het uit te maken met iemand. Het lijkt niet slim om het in dit geval nog een keer te proberen.

Als je ex-partner vreemd is gegaan zal dit waarschijnlijk zijn, omdat hij of zij meer zoekt dan wat jij bent. Ook kan het zijn dat diegene het niet zoveel interesseert, misschien heb je er al vaker voor gekozen om deze persoon te vergeven. Eventueel wil je ex liever zijn bij de persoon bij wie hij of zij is vreemdgegaan.

Als jij bent vreemdgegaan, betekent dit ook dat je niet toegewijd was aan de relatie. Misschien ben je dit nu wel, maar of je ex dit zal geloven en je zal vergeven voor wat je hebt gedaan is onwaarschijnlijk.

Ook al is het vergeven, is het bijna nooit vergeten.

In dit geval is het dus waarschijnlijk beter om een nieuwe liefde te vinden en dit is ook helemaal niet erg!

Reden 2: Jullie waren nog jong

Jullie waren beide jong toen het uitging en wilden nog wat meer ontdekken in de liefde. Heel veel mensen maken dit mee en dit is heel normaal. Ze zeggen wel vaker dat wanneer je echt van elkaar houd je wel terug bij elkaar komt. In dit geval kun je het dus best nog wel eens een keer proberen.

Jullie zijn niet per se slecht uit elkaar gegaan en stiekem vinden jullie elkaar nog steeds heel lief en aardig en denken jullie nog wel eens terug aan de tijd dat jullie samen waren.

Reden 3: Te veel ruzie

Over ieder klein dingetje wat er gebeurde konden jullie ruzie maken. De jas niet ophangen, niet mee helpen, knipperen met de ogen, alles kon al snel leiden tot een flinke ruzie. Maar dit hoeft niet te betekenen dat het nooit meer goed komt.

Jullie hebben nu te tijd gehad om hierover na te denken, en misschien was al die ruzie toch een beetje overdreven.

Reden 4: Je wilde alleen een relatie omdat je niet single wilde zijn

Al je vrienden hadden een relatie, en jij wilde ook gewoon bij de groep horen. Je hebt toen een erg leuke man of vrouw en hier greep je gelijk je kans. Je bent halsoverkop in deze relatie gesprongen, simpelweg omdat je niet single wilde zijn.

Deze relatie eindigde daarom ook al snel, omdat je er nog niet helemaal voor klaar was of voor ging. Nu realiseer je je dat die persoon toch wel erg leuk was en je er nu misschien wel klaar voor bent.

You don’t know what you’re missing, until it’s gone!

Reden 5: Jij (of de ander) had ineens behoefte in iets anders

Jullie hadden nu al een lange tijd een relatie en jij vroeg je af, is dit het nou? Je wilde wel eens wat anders proberen, iemand anders ontmoeten of eventueel een tijdje single blijven. Ook kan het zijn dat je toenmalige wederhelft misschien dit gevoel had en dit ook heeft geuit naar jou toe.

Toch kom je er nu achter dat de relatie goed was, en het zonde is geweest deze relatie weg te gooien. Ook je ex kan hierachter komen. Als je je ex nog vaak spreekt en hij of zij eventueel zelfs wil afspreken, kan dit erop duiden dat hij of zij toch nog gevoelens voor je heeft, let hier dus ook op!

Uiteraard zijn er nog veel meer redenen waarom een relatie verbroken wordt. Als die van jou er niet tussen zit kun je vast zelf bepalen of het een goed idee is om het nog eens te proberen. Als je echt bij elkaar past, komt het vast en zeker goed.

6 Tips voor als je ex vrienden wil blijven

1.      Wacht na de break-up even met contact zoeken

Als je ex je terug wilt, moet hij of zij daar wel zelf achter komen. Probeer dus eerst wat afstand te nemen, laat je ex even voelen hoe het is om zonder jou te leven.

Als jij wanhopig overkomt, zal je ex waarschijnlijk juist niet geïnteresseerd zijn in jou.

Uiteraard kan je je ex nog wel in de gaten houden op sociale media. Kijken hoe hij of zij het nu doet en hoe het met je ex-partner gaat. Merk je dat je ex super goed zonder jou verder gaat, dan is het waarschijnlijk ook echt voorbij. Maar post hij of zij ineens erg weinig en merk je dat je ex er ook veel verdriet van heeft, dan kan dit betekenen dat er nog een kans is!

Probeer dus niet zelf berichtjes te gaan sturen. Jullie zijn natuurlijk gewoon ‘vrienden’ gebleven, dus je ex kan jou ook gewoon een berichtje sturen als hij of zij dit weer wil. Speel dus eerst een beetje hard to get, voordat je toegeeft. Ook wanneer je ex een bericht stuurt, moet je proberen rustig te reageren en niet doen alsof je er al dagen op zat te wachten.

Als je merkt dat hij of zij probeert aan te geven je nog steeds leuk te vinden, ga er dan uiteraard wel in mee.

2.      Herinneringen ophalen

Jullie zijn nu natuurlijk nog ‘vrienden’, dus kun je hier ook mooi gebruik van maken. Als jullie nog eens afspreken, bespreek dan nog eens de dingen die jullie altijd zo leuk vonden. Die ene avond dat jullie het supergezellig hadden of die ene geweldige vakantie naar dat prachtige land. Dit helpt je om opnieuw een goede band te krijgen.

Leuke herinneringen laten je ex terugdenken aan de tijd dat het allemaal nog goed was. Eventueel begint hij of zij zelfs te twijfelen, waarom is de relatie verbroken en was dit wel zo’n goed idee? Jullie zullen hierdoor samen veel lachen en dit is natuurlijk een positief begin voor een eventuele nieuwe relatie.

3.      Nemen even wat tijd voor jezelf

Het is logisch dat je gelijk wilt proberen de relatie weer te ‘repareren’, maar gun jezelf ook wat tijd.

Wie het ook uit heeft gemaakt, het is voor beide kanten niet leuk.

Als jij het uit hebt gemaakt en erachter komt dat je je ex-partner mist, gun de ander dan ook wat tijd om hierover na te denken.

Als iemand de relatie heeft verbroken met jou, dan kan het zijn dat jij nog helemaal verliefd bent. Dit is natuurlijk heel erg vervelend en dit geeft je het gevoel dat je meteen je ex ervan wil overtuigen bij je terug te komen. Denk hier eerst even rustig over na, waarom is het uit? Misschien was het wel beter.

Ga dus niet te snel weer terug naar je ex, maar probeer eerst na te denken over waarom je terug wil en of dit een goede reden is. Denk ook na of de relatie nog wel te redden valt.

4.      Zoek uit of hij of zij ook nog geïnteresseerd is in jou

Voordat je gaat proberen je ex weer terug te winnen, is het wel fijn om te weten of je ex nog wel geïnteresseerd is in jou. Het is onnodig jezelf in een vervelende situatie te brengen, waarin je ex je nog eens afwijst. Ga dus eerst op onderzoek uit, want als je ex nog interesse in je heeft is de kans op een relatie met je ex veel groter!

Zoek het wel zelf uit, stuur niet je beste vriend of vriendin om dit voor je uit te gaan zoeken. Je weet namelijk nooit wat je beste vriendin interpreteert als ‘nog geïnteresseerd’ zijn. Laat het speurwerk dus over aan jezelf. Doe dit niet meteen naar de break-up, maar geef het nog even tijd. Je ex moet wel de tijd krijgen om je weer opnieuw leuk te vinden.

Geef bijvoorbeeld subtiele hints wanneer je hem of haar tegenkomt. Flirt een beetje en kijk hoe je ex hierop reageert, je merkt al snel wanneer iemand hierin mee gaat of dit afhoudt. Jij kent je ex goed, dus je weet wel hoe het zit.

Uit onderzoek is gebleken dat een op de vier getrouwde stellen wel een keertje een pauze heeft gehad of zelfs een echte breuk. Er is dus een grote kans dat je je ex terug kan winnen!

5.      Probeer weer de persoon te zijn op wie je ex viel

Jullie hebben niet zomaar een relatie gehad, jullie vonden elkaar leuk, sexy, aantrekkelijk en noem het maar op. Je ex voelde zich aangetrokken tot jou voor verschillende redenen. Deze redenen zijn vast wel een keer genoemd, en je weet vast wat je goede kwaliteiten zijn.

Denk na over wat er eventueel veranderd is, waarom is dat veranderd en hoe kun je dit weer oplossen? Probeer de fouten die je hebt gemaakt en je slechte gewoontes aan te passen. Probeer een positieve uitstraling te hebben bij je ex in de buurt. Draag dat ene parfum waar je ex zo gek op was, maak jezelf aantrekkelijk. Zo komt het vast goed!

6.      Geef jezelf een make-over

Veel mensen doen niet meer zoveel hun best aan het uiterlijk als ze eenmaal in de relatie zitten die ze altijd al wilden. Je hebt die persoon tenslotte al voor je gewonnen. Maar dit kan mede de reden zijn waarom het uit is. Je bent steeds luier geworden op het gebied van uiterlijk, omdat je ex je nu toch al leuk vond.

Soms is het juist goed om toch je best te blijven doen in een relatie. Uiteraard is het daar op dit moment al een beetje te laat voor, maar je kunt nu hier nog verandering in brengen. Laat nu nog eens zien hoe sexy je er ooit uit zag!

Conclusie

Nog verliefd zijn op je ex is erg vervelend, behalve als je ex ook nog geïnteresseerd is in jou. In dit artikel heb je geleerd hoe je hierachter kunt komen en hoe je je ex terug kan winnen. Het belangrijkst in dat je je zelfverzekerd voelt en er deze keer wel de volle 100% voor gaat. Zo blijf je hopelijk voor altijd samen!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *