Van Casual Naar Exclusief Daten? Zo Introduceer Je Het

Daten kan soms een beetje onduidelijk zijn, doordat er veel ongeschreven en vage regels zijn waar je je aan zou moeten houden. Het is een soort spel waarbij je zeker niet snel moet opgeven, maar waar je spelenderwijs steeds beter in wordt. Je moet steeds verschillende dingen uitproberen om te komen waar je wilt zijn tijdens het daten.

Het kan juist hierdoor lastig zijn om erachter te komen hoe je van een informele relatie een serieuze relatie kunt maken. Natuurlijk moet het wel van twee kanten komen. Ben je er zeker van dat deze relatie echt iets zal kunnen worden, dan is het zeker verstandig om dit naar de ander te communiceren, maar dat kan soms nog wel lastig zijn. Wil je weten hoe je dit het beste kan doen, lees dan snel verder.

Exclusief daten

Voordat jullie een serieuze relatie zullen hebben, komt er na casual daten exclusief daten. Dit is een soort vaag gebied waar jullie je tijdelijk in zullen bevinden. Dit vage gebied is wel van belang om belangrijke dingen te bepalen. Het is namelijk een goed moment om bij jezelf na te gaan of de ander geschikt voor jou is.

Dit vage gebied is het punt in jullie relatie waarop jullie nog niet helemaal zeker zijn of jullie jarenlang met elkaar willen gaan. Wel is het een moment waarop jullie beiden zeker weten dat jullie op dit moment exclusief met elkaar willen daten en niet meer casual willen daten met verschillende personen.

Het is in deze fase belangrijk dat jullie elkaar behandelen alsof jullie in een serieuze relatie zitten zonder dat jullie echt in een serieuze relatie zitten. Dit kan namelijk in het begin nog spannend zijn.

Dit is het moment om elkaar echt goed te leren kennen. Dit kan door het hebben van diepe gesprekken, waardoor je meer over elkaars manier van leven, toekomstplannen en nog veel meer komt te weten. Jullie kunnen aan elkaar duidelijk maken wat voor romantische verwachtingen jullie hebben van deze relatie.

Probeer ook samen te onderzoeken hoe jullie met elkaar zullen zijn als jullie ervoor kiezen om een langetermijnrelatie aan te gaan. Dit kan door wat vaker bij elkaar te slapen of samen boodschappen te doen.

In deze fase leg je als het ware de basis voor jullie serieuze relatie. Goede relaties beginnen namelijk met goede beslissingen en het evalueren van je overtuigingen over jullie relatie en liefde voordat je een relatie begint. Wees er zeker van dat jullie realistische verwachtingen hebben van deze relatie zodat jullie een gelukkige en goed functionerende relatie met elkaar aan kunnen gaan.

“Neem goed de tijd om elkaar te leren kennen, want het is belangrijk dat je geen haastige beslissingen neemt.”

Zorg ervoor dat je echt zeker weet dat je dit wilt

Op dit moment ben je erover na aan het denken om jullie casual verhouding tot iets serieus te maken, maar het is belangrijk dat je eerst met jezelf in gesprek gaat en echt goed nadenkt of je echt wilt dat je informele relatie een serieuze relatie wordt.

Stel jezelf, tijdens het nadenken over een serieuze relatie, een aantal vragen over de persoon met wie je deze relatie wilt. Heb ik het leuk met deze persoon? Kan ik vaak lachen met deze persoon? Voel ik me goed nadat ik met hen ben geweest en wanneer ik met hen ben? Is deze persoon een positieve toevoeging aan mijn leven? Enzovoort. Door dit soort vragen voor jezelf te beantwoorden, kan je wat meer duidelijkheid krijgen over hoe je je voelt.

Je moet jezelf ook afvragen of je gevoelens voor de ander wel gezond zijn. Het is namelijk niet gezond om een relatie te beginnen als je extreme jaloezie voelt als anderen met diegene omgaan of als je bij de gedachte dat diegene met een ander zou gaan, een extreem jaloers gevoel hebt.

Ook moet je vooral niet een serieuze relatie met iemand aangaan “om maar iemand te hebben om mee te gaan”. Het is niet eerlijk naar de ander om iemand te gebruiken als een opvulling van een rol, terwijl je diegene eigenlijk niet echt leuk vindt, maar gewoon iemand wil om een relatie mee te hebben, maakt niet uit wie. Het is dus belangrijk dat je diegene niet alleen aardig vindt of een persoon die wel leuk is. Om een relatie met iemand te kunnen hebben, moeten er goede redenen zijn dat je dit wilt.

“Zorg ervoor dat je zeker weet dat je mentaal klaar bent voor een serieuze relatie en dat je om de juiste redenen de volgende stap wilt nemen.”

Laat het geleidelijk aan veranderen in een serieuze relatie

Het is belangrijk dat je de informele relatie geleidelijk aan in een formele relatie over laat gaan. Dit klinkt vaag en lastig, maar in de praktijk gaat het bijna altijd zo. Vaak zal door je gedrag, dates en jullie manier van communicatie de relatie vanzelf veranderen. Gebeurt dat niet, dan kan het zijn dat de relatie er nog niet klaar voor is of hier zelfs nooit klaar voor zal zijn.

Probeer de dingen op een natuurlijke en geleidelijke manier te laten verlopen en bekijk achteraf hoe het is gegaan. Dit kan je doen door te kijken of de ander tijd voor je vrijmaakt, oprecht geïnteresseerd is in jullie gesprekken, en oprecht plezier heeft op de dates die jullie hebben. Je kan aan dit soort signalen van het gedrag van de ander zien of die er oprecht in zit en ook een stap de serieuze kant op wil nemen.

Het is hierbij verstandig om niet steeds om de zoveel dates of tijd aan de ander te vragen wat jullie relatiestatus is of of jullie relatie op een bepaald punt of na een bepaalde tijd “officieel” is. Dit kan juist de goede voortgang stoppen die jullie maken in jullie relatie, waardoor je weer opnieuw moet beginnen. Probeer er op een ontspannen manier in te zitten en niet te veel te focussen op wat jullie van elkaar zijn.

Dit alles kan een beetje moeilijk en ook verwarrend voor jezelf zijn. Als je ergens tijdens het daten merkt dat jullie je zo op jullie gemak bij elkaar voelen, bijvoorbeeld doordat jullie het hebben over relaties of de toekomst, dan kan je op een subtiele manier vragen wat de ander denkt over wat jullie van elkaar zijn, maar doe dit zeker niet in het begin.

Zorg er wel voor dat de ander je niet aan het lijntje houdt, en dat jij je niet aan het lijntje laat houden. Als de ander niet aan je laat blijken of hints geeft waar die jullie dates naartoe ziet gaan, dan kan je het zeker gewoon vragen.

Ben je op een bepaald punt erg zeker van je zaak en weet je zeker dat dat de ander ook een stap verder wil nemen en een serieuze relatie wil, dan kan je zeker communiceren dat je er klaar voor bent om een serieuze relatie te hebben. Dit kan je het best doen door het aan de ander uit te leggen en het open te laten voor discussie. Praat er op een rustige manier over en laat de ander er ook over nadenken.

Merk je nu dat je heel veel hints aan de ander blijft geven en vermoed je dat de ander dit expres negeert, dan moet je nog eens bij jezelf nagaan of dit wel de juiste persoon is om een serieuze relatie mee aan te gaan. Het kan zijn dat dit even pijn doet, maar eerlijk tegen jezelf zijn is belangrijk, zodat je niet lang aan het lijntje wordt gehouden.

Probeer intiemere dates of uitjes te plannen

Om erachter te komen of het verstandig is om met iemand een relatie aan te gaan, kan je het beste dates of uitjes met elkaar plannen die verder gaan dan alleen avondeten of samen een drankje doen. Natuurlijk zijn die dates heel leuk, maar het is niet de setting van het dagelijks leven waar jullie relatie een onderdeel van uit zal maken.

Restaurants en cafés zijn gezellige plekken voor dates, maar het is belangrijk dat je buiten jullie comfortzone gaat zodat jullie beiden een goed beeld krijgen over hoe jullie met elkaar om zouden gaan tijdens jullie relatie.

Ik heb het dan over simpele dingen zoals wandelen, sporten of een ander avontuur. Misschien kunnen jullie beiden een keer met elkaar elkaars hobby uitoefenen. Maar het kunnen ook dates zijn zoals samen bij één van jullie koken of een middag samen in de tuin iets gezelligs doen. Probeer dingen te bedenken die je tijdens een relatie vaker zal doen. Natuurlijk zou je ook naar bijvoorbeeld een pretpark of festival kunnen gaan.

Het doen van intiemere dates kan jullie relatie versterken en naar een nieuw punt brengen. Jullie kunnen hierdoor een sterkere band met elkaar opbouwen en zo op een gemakkelijkere manier naar een meer toegewijde relatie toe gaan.

Bespreek met elkaar wat voor dingen jullie zouden willen doen met elkaar. Je kan uit de dates en uitjes die de ander bedenkt ook wat meer inzicht krijgen in hoe die zich voelt ten opzichte van jullie relatiestatus. Als de ander bijvoorbeeld voorstelt om iets te doen, omdat diegene jou hier een keer over heeft horen praten, dan kan je dit zeker zien als een goed teken.

Zorg ervoor dat je jezelf niet verandert voor de ander

Je zal merken dat als jullie relatie steeds serieuzer wordt, dat je wat meer afhankelijk van elkaar wordt. Dit is normaal, maar je moet ervoor waken dat het niet te snel gaat en niet te extreem wordt. Je zal dit gevoel snel hebben als jullie relatie goed gaat en je je gemakkelijker bij de ander begint te voelen.

Het is belangrijk dat je in een relatie niet gaat proberen om iemand te zijn die je niet bent zodat de ander je leuker gaat vinden. Dit is niet eerlijk naar jezelf en naar jullie relatie toe. Als je partner jouw persoonlijkheid, eigenaardigheden etc. niet leuk vindt, dan kan het zijn dat het niet de persoon is voor jou. Ga jezelf daarom niet veranderen voor een ander of omwille van het hebben van een relatie.

Blijf vooral je hobby’s uitoefenen. Het is voor jezelf belangrijk om trouw te blijven aan jezelf. Je moet ervoor zorgen dat je leven om meer dingen draait dan alleen jullie relatie. Blijf daarom vooral de dingen doen die je voor jullie relatie ook deed, zoals sporten, tuinieren enzovoort.

Het hebben van onafhankelijkheid is erg aantrekkelijk voor je partner. Je kan zo laten zien dat je een goed lopend eigen leven hebt. De kans is dan ook groter dat jullie deel uit willen maken van elkaars leven. Ook maak je op deze manier de overgang naar jullie relatie veel gemakkelijker; jullie waren voor de relatie twee personen met eigen levens en  jullie hoeven tijdens de relatie niet opeens alles voor elkaar op te geven.

Wat moet je doen als je merkt dat het toch niets gaat worden?

Uit elkaar gaan is in elke situatie moeilijk, ook als jullie nog geen serieuze relatie met elkaar waren begonnen. Merk je dat je niet tevreden bent met de manier waarop de ander met jou omgaat, dan is het belangrijk dat je dit aan de ander laat blijken. Doe dit wel op een respectvolle manier.

Het zal ook een beetje ongemakkelijk zijn, zeker omdat jullie nog niet een relatie hadden. Toch is het voor je eigen gevoelens belangrijk dat je dit serieus neemt en goed communiceert waarom je het beëindigt.

Het kan ook zijn dat je al een lange tijd erg je best doet om de relatie naar een serieuzer punt te brengen, maar je partner daar nog niet klaar voor is en dit misschien nooit zal zijn, doordat die bijvoorbeeld niet van plan is om deze relatie serieus te nemen. Het is dan verstandig om het te beëindigen. Zorg ervoor dat als je het beëindigt, je de ander laat weten waarom je het wilt beëindigen en hoe je je voelt.

Zorg ervoor dat je ook kijkt naar je eigen gedrag en wat je misschien zou kunnen verbeteren. Weet dat je na het casual daten zeker je tijd niet hebt verspilt. Tijdens het casual daten heb je namelijk geleerd wat jij van een relatie wilt en heb je jezelf beter leren kennen. De volgende keer kan je op deze manier misschien juist wel de juiste voor jou vinden.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *