Friends With Benefits? Dit Moet Je Weten + 7 Tips voor FWB

Soms heb je gewoon zin in een lekkere vrijpartij zonder al te veel poespas en emotioneel gedoe eromheen. Kortom: je wilt wel de lusten maar niet de lasten van een traditionele relatie. Daarin ben je zeker niet de enige. Het concept friends with benefits speelt in op dit verlangen.

Friends with Benefits (FWB) is een term die je overal hoort. Maar wat houdt deze term nu eigenlijk in? En hoe kom je aan een FWB?  Waarschijnlijk lees je dit artikel omdat je graag meer wilt weten over FWB. Daarom heb ik besloten in dit artikel een aantal tips op een rijtje te zetten die het makkelijker moeten maken om een geschikte FWB te vinden.

Wat zijn Friends With Benefits?

Bij de term FWB is er gekozen om de Engelstalige benaming over te nemen omdat ‘vrienden met voordelen’ nogal gek klinkt. Friends with benefits zijn eigenlijk partners waarmee je een puur seksuele relatie hebt omdat je beiden bewust afziet van het opbouwen van een emotionele band. Het zijn dus mensen die seks met elkaar hebben, maar geen relatie met elkaar willen.

Hiermee zijn ook meteen de belangrijkste spelregels voor het hebben en onderhouden van een FWB-relatie geformuleerd: je mag niet verliefd worden of een sterke emotionele band met de ander opbouwen, anders is de FWB-relatie namelijk onherroepelijk gedoemd te mislukken.

Waar vind ik Friends With Benefits?

De eerste belangrijke tip voor het omgaan met FWB gaat natuurlijk over waar je FWB kunt vinden. Laat ik een ding vooropstellen:

Het is niet zeer waarschijnlijk FWB zult vinden in je eigen vriendengroep.

Dat is mijns inziens ook niet erg wenselijk. Dit zou namelijk vooral heel veel spanningen met zich meebrengen. Dit heeft te maken met het feit dat FWB-relaties niet eindeloos kunnen duren. Vaak zijn ze een bevlieging van enkele weken, maanden, tot hooguit een jaar of twee.

Gelukkig zijn op tegenwoordig een hoop verschillende apps die je kunt gebruiken in je zoektocht naar FWB. Tinder en Happn zijn hiervan waarschijnlijk de bekendste als je dus op zoek bent naar FWB zou ik je adviseren daar je zoektocht te beginnen. Natuurlijk kun je ook datingsites gebruiken.

Het voordeel van apps of datingsites is dat je alle afspraken al kunt maken zonder ter plekke eventueel gezichtsverlies te riskeren.

Voordat je begint aan friends with benefits

Maar voordat je op zoek gaat naar het geluk binnen FWB moet jezelf eerst een aantal zaken afvragen. De belangrijkste vraag is ben je er eigenlijk wel klaar voor?  Alleen als je emotioneel stabiel bent en relatief goed om kunt gaan met teleurstellingen, dan is FWB echt iets voor jou. Daarnaast is het een groot voordeel als je niet verliefd wordt op iedereen waar je ooit het bed mee gedeeld hebt.

Verliefd worden is namelijk geen optie binnen FWB.

Dat moet van tevoren duidelijk zijn voor alle betrokken partijen. Bij de zoektocht naar een FWB-relatie moet je je dan ook realiseren dat een FWB-relatie compleet anders is dan een reguliere relatie. Als je nog niet over je ex heen bent, of je hebt nog een gebroken hart , dan is FWB niets voor jou.

Eigenlijk is het zelfs compleet belachelijk om een FWB-relatie met een liefdesrelatie te vergelijken. Het heeft ermee te maken dat een liefdesrelatie door een emotioneel sterke band gekenmerkt wordt. Een FWB-relatie omvat juist de afwezigheid van een diepere emotionele band.

Een FWB-relatie ga je dan ook niet aan om liefde en genegenheid te vinden, maar omdat je regelmatig een goeie beurt wilt. Nu zal ik een aantal tips geven voor het onderhouden van een succesvolle FWB-relatie.

Tip 1: Kies iemand die je seksueel aantrekkelijk vindt.

Aangezien een FWB-relatie voornamelijk om seks draait, is het belangrijk dat iemand kiest die jezelf erg aantrekkelijk vindt. Je moet je beseffen dat je niet op zoek bent naar een standaard relatie, maar naar iemand met wie je regelmatig tussen de lakens wilt duiken.

Als je iemand kiest op wie je verliefd zou kunnen worden, dan ben je bij voorbaat al verkeerd bezig.

De kans op succes bij het aangaan van een FWB-relatie is groter als er sprake is van een seksuele vonk. Die vonk is erg belangrijk, je moet je namelijk wel blijven realiseren dat het uiteindelijke doel is om seks te hebben met diegene.

Stel jezelf daarom de volgende vraag: Als jij je potentiële FWB-partner ziet, krijg je dan de neiging om de kleren het lijf van de ander af te rukken en seksueel los te gaan? Als het antwoord hierop volmondig ja is, dan heb je een potentiële kandidaat te pakken.

Tip 2: Kies iemand die ervaring heeft met het onderhouden van FWB-relaties

Dat je zelf nog geen ervaringen hebt met het onderhouden van een FWB-relatie, is helemaal niet erg. Als je dan voor het eerst stappen richting een potentiële FWB-relatie zet, dan is het wel zaak dat je het jezelf niet onnodig moeilijk maakt.

Als je een FWB-relatie zoekt, dan kun je eigenlijk het beste kiezen voor iemand die al de nodige ervaring heeft. Diegene kan je dan namelijk een beetje wegwijs maken in de wereld van de FWB-relaties. Bovendien heeft hij of zij dan sowieso geen extra verwachtingen – hiermee bedoel ik dat die persoon weet dat je gewoon een seksrelatie wilt.

Er is nog een ander voordeel verbonden aan het kiezen van iemand met de nodige FWB-relaties. Iemand die al meerdere FWB-relaties achter de rug heeft, heeft laten zien dat er bij hem of haar geen sprake is van emotionele hechting. Daarmee kun alvast een van de grootste struikelblokken binnen FWB-relaties uitsluiten.

Tip 3: Goede communicatie is goud waard

De derde tip omtrent het onderhouden van FWB-relaties gaat over communicatie.  Ondanks dat er geen sprake is van echte emotionele hechting, is het wel zeer belangrijk om duidelijk met je FWB-partne te communiceren. Op die manier weet je namelijk wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar wel en niet mag verwachten.

Op seksueel vlak is het dan ook verstandig om een aantal afspraken te maken. Een aantal stappen die bij normale relaties komen kijken hebben jullie namelijk overgeslagen omdat jullie vrijwel meteen willen overgaan tot seksueel intiem contact met elkaar. Je moet dus een beetje weten wat jullie leuk vinden in bed en wat je verwacht van de FWB-relatie.

Dit waren een drietal tips over hoe je om zou moeten gaan met een FWB-relatie. Maar de grote vraag is natuurlijk: hoe krijg je iemand zover om jouw vaste FWB-relatie te worden?

Omdat dit vrij ingewikkeld is en het prettig zou zijn als het bij jou de eerste keer al meteen raak is, heb ik hieronder nog een aantal zeer waardevolle tips op een rijtje gezet.

Hoe versier ik een potentiële FWB? Tip #1: Wees niet verlegen

Het is belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt op diegene die je wilt versieren. Over het algemeen wordt zelfverzekerdheid namelijk steevast genoemd als een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de een potentiële bedpartner. Wees dan ook niet bang om de leiding te nemen in een gesprek.

Als je op zoek bent naar een FWB-relatie, is het een stuk makkelijker om zelfverzekerd te zijn.

Dit heeft te maken met het feit dat jullie beiden weten waar deze ontmoeting waarschijnlijk op zal uitdraaien: hete, dampende seks. Je mag dus best ondeugend zijn en toespelingen op een eventueel later seksueel avontuurtje maken. Onzekerheid is zeer onaantrekkelijk. Daarnaast zou het kunnen overkomen alsof je twijfelt aan je beslissingen deze ontmoeting überhaupt aan te gaan.

Hoe versier ik een potentiële FWB? Tip #2: Probeer fysiek contact te leggen

Omdat jullie, zoals in tip 1 al beschreven staat, weten waar jullie voor gekomen zijn, is het helemaal geen taboe om fysiek contact te leggen. Uiteindelijk is de reden van jullie ontmoeting natuurlijk ook om later intensief fysiek contact met elkaar te hebben.

Nadat jullie elkaar hebben leren kennen kun je dus best beginnen met voetjevrijen of de arm van de ander te strelen. Ook kun je, als de sfeer ernaar is, proberen een vluchtige kus te stelen voordat jullie gezamenlijk naar ‘boven’ gaan. Als je geen fysiek contact zoekt zal dit wellicht als teken van verlegenheid of twijfel overkomen: iets wat je absoluut wilt vermijden.

Hoe versier ik een potentiële FWB? Tip #3: Zorg dat de eerste date plaatsvindt in een omgeving waar jij je prettig voelt

Hoewel het hartstikke belangrijk is dat je zelfverzekerd overkomt, blijft een dergelijke ontmoeting natuurlijk zenuwslopend, zeker als je zoiets voor de eerste keer doet. Om een deel van de zenuwen weg te nemen, doe je er goed aan om te kiezen voor een ontmoetingslocatie die je zelf goed kent. Zo ben je in ieder geval in een vertrouwde omgeving.

Kijk hier als je nog tips nodig hebt voor een eerste date.

Hoe versier ik een potentiële FWB? Tip #4: Zorg dat je er aantrekkelijk uitziet

Bij het concept FWB draait het allemaal om seksueel genot. Daarom is het belangrijk dat de ander je fysiek zo aantrekkelijk mogelijk vindt. Daarom is het belangrijk dat je er alles aan doet om er goed uit te zien en jezelf als seksueel aantrekkelijk te presenteren. Een aantal tips hiervoor:

  • Zorg dat je fit bent: jij valt ook eerder op iemand die echt helemaal op-en-top in shape is.
  • Je moet er verzorgd uitzien
  • Zorg ervoor dat je kleding goed zit
  • Douche van tevoren en doe een lekker luchtje op
  • Zorg ervoor dat je je tandengepoetst hebt en je adem fris is

De tips die hierboven staan over het aantrekkelijk presenteren van jezelf zijn natuurlijk een aantal keihard ingetrapte open deuren. Toch zou ik je adviseren om bij de eerstvolgende nieuwe ontmoeting met een potentiële FWB dit lijstje er kort naast te houden, just so you don’t forget anything.

Hoe versier ik een potentiële FWB? Tip #5: Geef niet teveel over jezelf prijs

Een van de leukste dingen aan FWB is dat je jezelf wel letterlijk, maar niet figuurlijk hoeft bloot te geven. Dus hoewel je wel met iemand naar bed gaat, weet die persoon eigenlijk vrij weinig over jou (en vice versa). Dat is nou juist de charme van het concept FWB en het is belangrijk dat concept ook geen schade te berokkenen.

Geef dus niet te veel over jezelf prijs: dat houdt het spannend.

Daarnaast is het ook moeilijker om verliefd te worden op iemand die je eigenlijk helemaal niet goed kent. Hoe minder je over jezelf prijsgeeft hoe beter: dan kan je potentiële FWB ook niet verliefd op je worden.

Absolute afknappers voor Friends With Benefits

Als je de bovenstaande tips opvolgt, dan zal het waarschijnlijk helemaal goed komen met je. Toch wil ik je nog voor een aantal absolute afknappers waarschuwen als het gaat om FWB. Dit zijn een drietal zaken die je nooit mag doen als je nog door wilt gaan met FWB.

Absolute afknapper #1: Praten over relaties en exen

Gepraat over exen en toekomstige relaties is een absolute no-go. Ten eerste moet je jezelf niet als al te sentimenteel presenteren, ten tweede is je FWB niet gekomen om je te horen mijmeren over wat eens was of wat nog gaat komen.

Absolute afknapper #2: Afspreken voor een niet-seksdate

Hoewel je natuurlijk wel gewoon als ‘vrienden’ kunt afspreken (het heet immers friends with benefits), doe je er niet verstandig aan om af te spreken voor een niet-seksdate. Een normale date klinkt namelijk iets teveel naar een normale relatie, en dat is nu juist iets wat we willen voorkomen.

Absolute afknapper #3: Je FWB-relatie bij je vriendengroep introduceren

Als je net begonnen bent met het daten met je FWB, dan is het idee om diegene bij je vrienden te introduceren misschien wel erg verleidelijk. Toch wil ik je ten zeerste aanraden dit niet te doen. Daar komt over het algemeen alleen maar gedoe van. Daarnaast is een FWB-relatie ook niet het eeuwige leven beschoren.

Je FWB past misschien wel uitstekend binnen je vriendengroep. Je wilt echter niet een situatie creëren waarin jij niet meer door één deur kan met je voormalige FWB, maar deze nu wel met jouw vrienden omgaat.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *