FWB Na Relatie? 10 Voordelen en 10 Nadelen

Je komt net uit een relatie en vraagt jezelf af: Wat nu? Je hebt diverse vrienden gehad die maanden of misschien zelfs jaren last hebben gehad van liefdesverdriet en hoewel jij dat liefdesverdriet nu ook voelt, wil je hier het liefst zo snel mogelijk vanaf. Friends with benefits zie je als een mogelijke oplossing, maar je weet ook dat niet iedereen even gelukkig wordt van een friend with benefits.

In dit artikel geven we je alle 10 voor- en nadelen van friends with benefits zijn. Hierna kun je helemaal zelf bepalen of het iets voor jou is!

10 Voordelen

1.     Gezelschap

Je hebt iemand om je gezelschap te houden tijdens lange, eenzame nachten. Je hoeft je nooit zorgen te maken dat je onvervuld naar bed gaat. Wanneer je in de stemming bent, heb je iemand die je kunt oproepen en die deze oproep zal beantwoorden, iemand die opgewonden zal zijn om je te vergezellen en het gevoel dat je hebt kan wegnemen ook al is het enkel door met je in bed te duiken.

2.     Geen beperkingen

Je hoeft je totaal geen zorgen te maken over de beperkingen die een traditionele relatie je oplegt. Je kunt met iedereen flirten zonder je er schuldig over te voelen. Je kunt het kopen van verjaardagscadeaus overslaan en de feestdagen vieren zonder zijn of haar ouders te hoeven ontmoeten.

Je kunt daarnaast makkelijk van gedachten veranderen. Je kunt doorgaan en flirten met dat schatje in de geschiedenisles. Als je iemand nieuw vindt, kun je van gedachten veranderen en friends with benefits worden met geheel iemand anders. Je hebt niets dat je vastbindt!

Je bent je FWB niets verschuldigd, dus als je een paar uur de tijd neemt om hun berichtjes te beantwoorden, is dat geen probleem. Hij of zij zal zich niet afvragen waar je bent of denken dat je met stiekeme dingen bezig bent, omdat het hem of haar simpelweg geen bal interesseert.

Als je het een aantal weken te druk hebt om af te spreken, is dat ook geen probleem. Je hoeft niet zoveel tijd met hen door te brengen als met iemand met wie je langdurig aan het daten bent. Dit is voordelig, vooral na een relatie, omdat je daar waarschijnlijk even helemaal geen behoefte aan hebt. Friends with benefits zijn er voor de benefits en niet voor de disadvantages.

3.     Meer zelfvertrouwen

Het kan je zelfvertrouwen vergroten. Iemand hebben die altijd klaar staat om met je naar bed te gaan, kan je een beter gevoel over jezelf geven. Het kan je een ‘gewenst’ gevoel geven. Misschien voel je je er sexy, mooi, knap, aantrekkelijk et cetera door. Dit geeft je de boost die je nodig hebt om in de toekomst weer vol zelfvertrouwen in een nieuwe relatie te stappen.

4.     Het kan leiden tot een nieuwe relatie

Het kan tot een relatie leiden. Jullie twee hebben misschien plezier gehad en gaan dan uit elkaar zonder ruzie. Maar misschien besluit je wel dat je geïnteresseerd bent om de relatie naar een hoger niveau te tillen.

Je zou kunnen besluiten dat je gevoelens dieper gaan dan enkel vriendschap en fysieke aantrekkingskracht. Je zou kunnen besluiten dat je wilt proberen je losse relatie om te zetten in iets serieuzers.

Het is natuurlijk erg makkelijk om vanuit friends with benefits een relatie aan te gaan. Je kent elkaar al redelijk goed (jullie zijn tenslotte ook friends) en weet dus wat jullie te wachten staat. Er kan dus iets heel moois bloeien uit een friends with benefits-relatie!

5.     Gemakkelijk

Een friend with benefits hebben is heel simpel. Alles wat je hoeft te doen is hem of haar een berichtje te sturen en je bent klaar. Geen spelletjes en geen trucs. Jullie weten allebei wat je wilt van de relatie, en niemand is verrast of teleurgesteld.

6.     Geen risico

Je hebt geen risico’s. One night stands zijn op zachts gezegd best riskant. Ze zijn gemakkelijk en de seks is misschien wel of misschien niet goed, maar je weet niet met wie je in bed kruipt of wat voor soort ziekten ze mogelijk hebben. Een FWB is iemand die je al kent en waar je je geen zorgen over hoeft te maken. Geen risico = hogere beloning en meer fun!

7.     Geen drama

Er is geen drama. Als dingen eenmaal eindigen, eindigen ze. Er zijn geen grote gevechten en niemand maakt ruzie over de kinderen of hond. Jullie twee hebben je plezier gehad en dan is het voorbij; zo simpel is het. Niemand is boos en niemand is ‘schuldig’ aan de FWB break-up.

8.     Je hebt geen zorgen

Je hebt geen zorgen. Geen lastige of ongemakkelijke eerste date, niet doen alsof je iemand bent die je niet bent en ’s ochtends zijn of haar naam zijn vergeten. Jullie kennen elkaar al en voelen je goed bij elkaar. Geen stress en niets om je zorgen over te maken.

9.     Je kunt experimenteren

Sommige mensen aarzelen om hun seksuele fantasieën een stem te geven. Het is een kwestie van hoe we gesocialiseerd zijn, en dit is in de meeste gevallen erg jammer. Een van de friends with benefits voordelen is de vrijheid van overdreven romantische gehechtheid. Met andere woorden, probeer iets nieuws!

Voor sommige mensen is er minder zorgen over wat een friend with benefits zou (kunnen) denken in vergelijking met iemand die we zien als een potentiële levenspartner. Dat kan meer vrijheid betekenen om onze fantasieën te bespreken of ze zelfs uit te proberen.

Een voordeel kan dus kunnen zijn dat je kunt experimenteren met die speciale vriend of vriendin (als deze gedachte je aanspreekt). Daarnaast ben je dan alvast een ervaring rijker, wanneer je ooit weer in een relatie stapt!

10.  Het is in eerste instantie een vriend

Of het nu vijf maanden of vijf jaar geleden is sinds je breuk of laatste relatie, hebben we niet allemaal een vriend nodig, vooral als we een enorme verandering doormaken? Hebben we niet iemand nodig die we kunnen vertrouwen, in vertrouwen kunnen nemen, waarmee we kunnen ontsnappen, waarmee we kunnen lachen?

Iemand waarmee we kunnen spelen? Genieten de meeste mensen niet van de chemie die in de lucht zweeft wanneer ze grapjes kunnen maken met iemand die aantrekkelijk is van het andere geslacht?

Een friend with benefits is iemand tot wie je je aangetrokken voelt, over het algemeen iemand die je leuk vindt, en iemand met wie je graag seks hebt. Hij of zij is misschien begonnen als een vriend(in) en de magie die behoort in een relatie is er niet, maar je hebt wel een geweldige tijd samen – in het bijzonder in bed!

Nadelen

1.     Het is enkel seks

Hij of zij is geen partner; je kunt hem of haar niet oproepen om op een schouder uit te huilen, en ook is deze persoon niet de beste keuze om een heel serieus gesprek mee te voeren. Jullie hebben een overeenkomst: seks en alleen seks.

Friends with benefits kunnen voor je fysieke behoeften zorgen, maar aangezien je een heel losse relatie met ze hebt, zullen ze waarschijnlijk niet geïnteresseerd zijn in het vervullen van je emotionele behoeften. Ze willen waarschijnlijk niet als boksbal fungeren als je boos bent. Ze willen je waarschijnlijk niet dezelfde aandacht geven als je zou verwachten van iemand met wie je serieus aan het daten was.

De lijnen kunnen hierdoor wazig worden en je raakt gekwetst als je iets anders als of meer dan dit verwacht.

2.     Nog steeds voorzichtig zijn

Je moet nog steeds voorzichtig zijn: condooms zijn dus niet optioneel. Als je eenmaal in een routine zit en je op je gemak voelt bij een man of vrouw, wordt het gemakkelijk om slordig te zijn. Onthoud dat acties gevolgen hebben en dat anticonceptie je vriend is.

3.     Het verliezen van een vriend

Je zou hem of haar als vriend kunnen verliezen. Seks is een rommelige zaak; er is altijd een kans dat wanneer dingen tussen jullie eindigen, friends ‘without’ benefits gewoonweg niet werkt. In dat geval verlies je een goede vriend of vriendin en heb je misschien wel spijt dat ooit zo’n relatie bent aangegaan.

4.     Jaloezie

Een van de meest voorkomende problemen met friends with benefits hebben is jaloezie. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met onverwachte en ongewenste jaloezie. Je kunt je FWB technisch gezien niet verwijten dat je met andere mensen flirt omdat je niet toegewijd bent aan elkaar.

Ze mogen contact maken met andere mensen. Ze mogen een relatie met iemand anders aangaan. Maar na alle momenten die je samen hebt doorgebracht, wil je ze misschien niet met iemand anders. Misschien wil je hem of haar helemaal voor jezelf. Je zou kunnen besluiten dat je gevoelens voor hen sterker zijn dan je aanvankelijk dacht.

Ook kan dit natuurlijk vanuit jouw friend with benefits komen. Wanneer dit gebeurt kan de relatie heel ingewikkeld worden en dat is nu juist niet het doel van friends with benefits. Het zal je echter verbazen hoe vaak het toch voorkomt!

5.     Minder zelfvertrouwen

Het kan je zelfvertrouwen vernietigen. Als je weet dat deze persoon niet geïnteresseerd is in een serieuze relatie met jou, kan dit je hoofd gek maken. Je vraagt je misschien af of er iets mis met je is. Het kan je van streek maken dat ze je goed genoeg vinden om het bed mee in te duiken, maar niet goed genoeg om mee te daten.

6.     Gebroken hart

Het kan tot een gebroken hart leiden. Je bent misschien de enige die gehecht is geraakt. Je valt misschien voor hen, ook al hebben ze duidelijk gemaakt dat ze alleen geïnteresseerd zijn in iets informeels.

Je zou kunnen proberen hen te overtuigen om met je te daten en jezelf voor gek te zetten. Aangezien een serieuze relatie niet is waarvoor je je hebt aangemeld, krijg je misschien niet wat je wilt. Het kan zijn dat je hart gebroken wordt door je friend with benefits.

7.     Als zij iemand anders vinden, moet jij weg

Je wordt weggezet bij het grofvuil als ze iemand anders vinden die ‘beter’ bevalt. Terwijl jij je ogen ophoudt voor andere opties, zal je friend with benefits waarschijnlijk ook alle beschikbare potentiële geliefden bekijken.

Dat betekent dat je jouw FWB verliest wanneer ze iemand vinden waaraan ze zich willen binden. Afhankelijk van hoe lang een FWB-situatie aanhoudt, kan dit een flinke klap voor het ego zijn. Hoezeer je tegen jezelf zegt dat het niets meer is dan seks met een vriend, staan wel nog steeds ego’s op het spel. Ook dit is niet goed voor je zelfvertrouwen.

8.     Potentiële toekomstige partners negeren je

Andere mensen zullen je misschien vermijden vanwege je friend with benefits, tenzij je je FWB een volledig geheim houdt. Het zou andere potentiële dates kunnen vertragen. Ook al weet je misschien dat er geen emoties bij betrokken zijn en dat je nog steeds openstaat voor een relatie met iemand anders; iemand die van buiten naar binnen kijkt, ziet het misschien anders.

Ze willen misschien niet op de tenen van de ander stappen, of vragen zich mogelijk af of jij de juiste persoon voor hen bent als je graag seks hebt met iemand met wie je niet een vaste relatie hebt.

9.     Lage verwachtingen in de toekomst

Friends with benefits-relaties moedigen een sfeer van egoïsme, gebrek aan respect en een gebrek aan verantwoordelijkheid aan. Je krijgt een bepaald beeld van het andere geslacht en hebt na een lange FWB-relatie geen idee meer hoe een normale relatie in elkaar steekt, omdat je in die relatie alleen maar met jezelf bezig was. Dat is niet wat men zoekt in een serieuze relatie.

10.  Het fysieke heeft de kracht om het emotionele te beïnvloeden

We zijn gemaakt om te hechten tijdens fysieke intimiteit. Of het nu een knuffel, een kus of seks is, ons lichaam is nu eenmaal gemaakt om chemicaliën af te geven tijdens fysieke intimiteit waardoor we ons verbonden voelen met de persoon met wie we zijn.

Het is iets verbazingwekkends, maar het kan echt verwarrend zijn als je geest je vertelt dat je vrienden bent en je emoties je iets heel anders vertellen (dit betekent niet per se dat je verliefd bent op de ander, maar wel dat je emoties in de war zijn).

Friends with benefits kan je emoties in de war brengen en uiteindelijk alleen maar zorgen voor hoofdpijn.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *