Hoe Kom Je over Iemand / Je Ex Heen + Het Belang van Acceptatie

Hoe kom je over iemand heen, je ex of zelfs je eerste liefde? Bij het verwerken van een akelige situatie is acceptatie extreem belangrijk.

Als je niet weet hoe je over je ex heen komt dan is de kans groot dat je dingen hebt geprobeerd die de situatie alleen maar verergeren. Dingen die ervoor zorgen dat:

 • Je nog meer naar je ex verlangt
 • Je relatie met je ex nog slechter wordt
 • En de situatie nog pijnlijker wordt

Als iets je niet bevalt kan je doorgaans drie dingen doen om je beter te voelen;

 • Er iets aan doen (kan niet altijd)
 • Wachten (werkt niet altijd)
 • De situatie accepteren (kan altijd)

Dit artikel zal zich voornamelijk mikken op het accepteren van de situatie. Als je een situatie geaccepteerd hebt dan zal je snel met je handje gedag kunnen zwaaien naar die akelige pijn die je nu ervaart.

Wachten en acceptatie

Je hebt vast wel eens gehoord dat tijd wonden heelt. Het is waar, tijd heelt wonden.

Alleen voor sommige wonden heb je een medicijn nodig, anders helen deze namelijk niet, of langzaam.

Als je je teen stoot dan kan je vloeken wat je wilt, het geneest vanzelf wel. Als je een akelige relatiebreuk ervaren hebt, dan gebeurt dat niet.

Je hield zielsveel van iemand. Waarom de relatie dan ook verbroken is, het heeft een gat achter gelaten. Je bent op dit artikel terecht gekomen, dus je kan niet ontkennen dat je een pijnlijke wond hebt.

Het enige medicijn hiervoor is acceptatie.

Daarom is mijn nummer 1 verwerkingsadvies acceptatie, omdat je er direct mee kan beginnen. Mijn nummer 2 is twee is het tijd geven, maar dat doe je al automatisch.

Omtrent wachten kan ik je maar één belangrijk advies geven. Accepteer dat het erbij hoort ;).

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat is acceptatie na je relatiebreuk

Accepteren is iets dat je met je hoofd doet. Het is hoe je tegen een situatie aankijkt en hoe je tegen jezelf praat. Als je iets niet accepteert dan druk je het gevoel weg, of blijf je herhalen hoe pijnlijk het is.

Als je met je vinger in een wond gaat porren dan moet je niet verbaast zijn als deze niet heelt, of de wond erger wordt. Focussen op hoe zielig de pijn voor jezelf is maakt het ook niet beter.

Accepteren is het beseffen dat de situatie is hoe hij is. Ja, het doet pijn. Ja, ik heb dit niet verdient. Ja, het is voorbij. Maar het aller belangrijkste: Ja, ik moet verder met mijn leven.

Hoe jij begint met accepteren

Stop direct te zeggen hoe pijnlijk en naar het allemaal wel niet is. Doe geen dingen zoals overdreven lang in bed liggen of jezelf vol proppen met ben and jerry’s, of andere veels te lekkere lekkernijen. Dit is je leven, dit is wat er gebeurt is en het nu komt de volgende stap in jouw verhaal.

Mensen kunnen zoveel agenten op straat zetten als ze willen, er zullen altijd criminelen zijn. Mensen kunnen zoveel ziekenhuizen bouwen als ze willen, er zullen altijd zieken zijn. Jij kan zo bedroeft zijn als je wilt, als het voorbij is dan is het voorbij.

Misschien wil je dit niet horen, maar het is o zo belangrijk dat je het tegen jezelf zegt: “Het is *** en het doet pijn, maar zo is het nou eenmaal en de volgende stap die ik zal zetten, is de stap vooruit.”

Maar wat als er toch negatieve gedachten in me opkomen?

Dan laat je die zijn voor wat ze zijn en voed je ze niet verder. Zeg tegen jezelf dat het nou eenmaal zo is. Als je negatieve gedachten niet voedt, dan gaan ze uiteindelijk vanzelf weg. Zie de infographic voor wat ik precies bedoel:

Emoties sturen met je gedachten infographic

De snelste optie: je ex terug krijgen

Acceptatie van de situatie is het belangrijkste, toch is er een snellere oplossing die niet in alle gevallen werkt. Maar als deze oplossing werkt, dan werkt hij goed en voel je direct geen enkele pijn meer.

Het sommetje om over iemand, je ex of zelfs je eerste liefde te komen, is simpel:

Jij met een gebroken hart + je ex terug = Jij met een gelukkig hart

Gelukkig zijn de meeste relaties te repareren. Als je weet waar het fout is gegaan dan kan je weer een goede en gelukkige relatie hebben met je ex. Als je ex ooit verliefd op jou is geweest dan kan hij of zij dat weer worden. Het enige dat je ervoor nodig hebt, is een laatste kans.

Hoe jij binnen no-time weer een gelukkige relatie hebt met je ex

Als je ex je ooit een kans heeft gegeven dan is de kans groot dat je nog een kans kan krijgen.

Edwin Edinga heeft een geniale methode bedacht die ervoor zorgt dat bijna iedereen ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt zijn of haar ex terug kan krijgen. De verschillende psychologische tactieken die hij uitlegt zorgen ervoor dat je ex op handen en voeten terug komt kruipen en smeekt voor een hereniging.

Ik kan je verzekeren dat de methode die beschreven is niet de standaard smeek-en-bedel methode is die de meeste mensen na en relatiebreuk hanteren. Alles dat ik weet over het terugkrijgen van je ex, weet ik door Edwin Edinga

Natuurlijk wil ik dat je de situatie goed verwerkt. Daarom zeg ik niet dat je ex terug krijgen de beste methode voor je is. Ik zeg wel at het de snelste en effectiefste methode is, als het lukt.

Ontdek Hier Wat De Ex Terug Methode Inhoudt en of jij Nog Een Kans Maakt Met Je Ex

13 Reacties op "Hoe Kom Je over Iemand / Je Ex Heen + Het Belang van Acceptatie"

 1. Pinokkio

  says:

  "Maar het aller belangrijkste: Ja, ik moet verder met mijn leven."

  Zo waar!!

  • Oscar

   says:

   Bedankt voor je reactie! Ik hoop in ieder geval dat het je lukt om je liefdesverdriet te verwerken of nog beter... om je ex terug te winnen.

 2. anoniem

  says:

  ik hou nog steeds ontzettend veel van haar, en het is makkelijk gezegd om positief te gaan denken , en het maar aan de kant te zetten. Ik ben een gevoelig typ die niet snel over iemand heen kan komen , en ja ik weet dat het tijd nodig heeft, maar ik zit hier al ruim een jaar mee. Zij is degene die me gelukkig maakt , en de enige waar ik echt gevoelens voor heb gehad. Ik wil haar terug... maar ze heeft al een ander. Het is al zo erg dat ik depressief ben geraakt. Elke dag zit ik met een rot gevoel in me buik, en denk ik nergens anders meer aan dan aan haar. Ik weet serieus niet meer wat ik moet doen.. Moet ik hulp zoeken ? van een psycholoog? van me vrienden? Help me alsjeblieft......

  • Oscar

   says:

   Als je al zo lang last hebt van liefdesverdriet moet je met een psycholoog gaan praten. Een jaar lang liefdesverdriet hebben is niet normaal.

   "Zij is degene die me gelukkig maakt , en de enige waar ik echt gevoelens voor heb gehad"

   Ik kan je in ieder geval al meegeven dat dit onzin is. Er is maar één persoon die je gelukkig kan maken en dat is jezelf, die verantwoordelijk kan en mag je niet schuiven naar iemand anders.

   Er zijn zo ontiegelijk veel vrouwen op deze wereld dat er 100% zeker weten nog een vrouw is die je nog veel leuker vind dan je ex.

   Bekijk anders ook eens de volgende artikelen/sites:
   liefdescollege.nl/hulp-bij-liefdesverdriet/
   exterug.nl/liefdesverdriet-verwerken/
   vandaagvrouwenversieren.nl/

 3. Anoniem

  says:

  Ik en mijn ex zijn al heel vaak uit elkaar gegaan maar iedere keer als we uit elkaar gingen kwamen we ook weer bij elkaar .. Maar iedere keer loopt het weer het zelfde ze gaat vreemd of liegt tegen me ! Ik weet dat het niet goed is dat we iedere keer weer bij elkaar komen maar ... Ik hou gewoon te veel van haar om dat tegen haar te zeggen ?ik hou van haar maar ik weet dag het niet van 2 kanten komt , ik weet dag ze me gebruikt voor als ze niemand heeft , en ik weet ook dat ze een ander heeft ..wat moet ik doen ??

  • Koen

   says:

   Ik wil verder geen keuzes voor je maken want dat moet je uiteindelijk zelf doen maar het lijkt mij alsof de liefde maar van een kant komt als wat je zegt waar is, en dan vind ik het verspilde moeite om er nog achter aan te gaan. Maar zoals ik al zei, uiteindelijk ligt de keuze bij jou.

 4. Noa

  says:

  Weet niet hoe het met jullie zit maar bij mij heeft het heel veel geholpen om afleiding te zoeken.. Ik was eerst ook heel verdrietig en zat alleen maar thuis ijs te eten. Toen trokken mn vriendinnen me uit mn cave en namen me mee om uit te gaan enzo. Ik werd weer veel gelukkiger en heb toen zelfs een leuke jongen ontmoet!

 5. Lisa

  says:

  ik kan het maar gewoon niet accepteren... me vriend heeft het zomaar uit gemaakt!! het ging zo goed tussen ons en toen BAM ik maak het uit zegt hij! ik vraag zo waarom en dan zegt ie fk bullshit van ja ik vind je niet meer zo leuk en bla bla. snap er gvd niks van!!!

  • Nick

   says:

   Hoi Lisa,

   Heb je al met je vriend gepraat? Ik heb ook een vriendin bij wie het ' zomaar ' uitging en zij wist ook niet waarom. Toen ging ze met hem praten en kwam ze erachter dat hij al twee maanden aan het vreemdgaan was... Wat ik maar bedoel is dat het niet altijd uit de lucht komt vallen soms zit er wel echt wat achter waar jij niets van weet. Ik zeg niet dat jouw vriend vreemd ging of zo maar je wilt gewoon wel weten waar het door komt.

   Dus ga eens met hem praten, dat hij je ex is betekent niet dat je nooit meer met hem mag praten. Als jij over je liefdesverdriet heen wilt komen moet je echt weten waar het mis ging tussen jullie anders ga je het nooit begrijpen en blijft het altijd maar in je hoofd zitten. En geloof me dat is veel kutter dan de waarheid horen hoe hard die ook mag zijn. Ik hoop dat je mijn advies op volgt.

   Groetjes Nick

 6. anoniem

  says:

  het is nu al een maand geleden. we zien elkaar nog iedere dag op school en het doet vreselijk veel pijn. ik kan niet stoppen met over haar te denken. ze maakte me zo gelukkig met haar was ik 100 procent mezelf en nu is het uit. ze wil niets met me te maken hebben hoe kan het? ze heeft hier geen enkel probleem mee. ik snap het niet

 7. Pieter

  says:

  Het is net alsof zij een gedeelte van mezelf heeft.

 8. Diane

  says:

  Herkenbaar lieve mensen.

  Ik ben ook pas gedumpt, door iemand.
  Die ik lief had , mis hem vreselijk.
  Hij wilde mij niet meer!
  En nu moet ik weer opzoek, daarna werd mijn mentor boos.
  Wat doe ik toch verkeerd?.
  Of kom ik de verkeerde mensen tegen, ik begrijp het niet.

  Liefs little angel van 37 jaar.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *