8 Gouden Tips om Huwelijksproblemen op te Lossen

Een huwelijk in stand houden lukt steeds minder mensen. Een derde van de huwelijken gaat het niet overleven. Scheiden is zeer impactvol op je leven en op het leven van je naasten. Je moet alles op alles zetten om je huwelijk te redden. Tenminste zolang je zelf nog in het huwelijk gelooft. Maar, de huwelijksproblemen kunnen ook gewoon niet op te lossen zijn.

Wij helpen jou graag om je huwelijk te redden. In dit artikel lichten wij 8 gouden tips toe die jou kunnen helpen om jouw relatie weer nieuw leven in te blazen. Jullie zijn heel erg gelukkig met elkaar geweest. Met moeite en aandacht kunnen jullie oude tijden laten herleven, maar je moet er wel iets voor doen.

Hebben jullie huwelijksproblemen of een normale man/vrouw relatie?

In een gezonde relatie zijn er altijd meningsverschillen en ruzies. Jullie zijn gelijkwaardige partners met ieder een eigen mening. Het is onmogelijk om altijd overal over op één lijn te zitten. In een relatie waar nooit issues zijn is er waarschijnlijk sprake van negatieve berusting, bijvoorbeeld: “Ik ga er niet meer op in, want het heeft toch geen zin”. Er is sprake van een huwelijksprobleem als het voor één van beide partners zo aanvoelt. Zodra de situatie binnen het huwelijk ongelukkig maakt, moeten er maatregelen getroffen worden.

Alles proberen om het huwelijk te redden

Een huwelijk ga je aan voor het leven. Je moet bij huwelijksproblemen alles in het werk zetten om het huwelijk te redden, tenzij je niet meer in het huwelijk wilt blijven. Voordat je conclusies gaat trekken, moet je wel zeker van je zaak zijn. Een scheiding heeft emotioneel en financieel namelijk een grote impact. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor mensen in jouw omgeving en natuurlijk vooral voor het gezin. Zolang het voor jou nog de moeite waard is, moet je zorgen voor veranderingen binnen jullie relatie.

huwelijk redden

Relatie wordt nog verder verslechterd door een negatieve spiraal

Echtparen met huwelijksproblemen komen in een vicieuze cirkel terecht. Door de problemen ontstaan er nog grotere problemen. Daarom moet er iets tegen de situatie worden gedaan. Uiteindelijk worden de huwelijksproblemen zo groot, dat het je niet meer gaat lukken om deze weer onder controle te krijgen. Het probleem is vaak dat huwelijksissues niet op waarde worden ingeschat. Dit is ook logisch, want de grens tussen een periode dat het huwelijk wat stroever loopt en echte huwelijksproblemen is namelijk vaag. Problemen oplossen kunnen jullie alleen nadat ze zijn herkend.

Is relatietherapie de oplossing?

In relatietherapie gaan doe je pas als het jullie niet lukt om de problemen zelf op te lossen. Niet voor iedereen werkt relatietherapie goed. Jullie relatie kan er op lange termijn baat bij hebben, maar het kan de negatieve gedachte over jullie relatie ook juist aansterken. Je zult je onbewust beseffen dat je nu ook nog een therapie nodig hebt om je relatie in leven te houden. Als je de keuze moet maken tussen scheiden of relatietherapie is het natuurlijk een eenvoudige keuze. Therapie als laatste redmiddel kun je proberen.

8 gouden tips om huwelijksproblemen op te lossen

Hoe kom je uit deze negatieve spiraal? Ook je partner moet je hierin mee laten denken. Voor een goed huwelijk heb je twee mensen nodig. Eén ongelukkige partner zorgt al voor huwelijksproblemen voor beide partners. Pas onderstaande tips toe om direct al verbeteringen door te voeren binnen het huwelijk.

Tip # 1: Stop met verwijten en begin met het opbouwen

Binnen een verstoord huwelijk zijn er wederzijds veel verwijten te maken. Partners die willen werken aan hun relatie moeten hier mee stoppen. Het is goed om te uiten wat je tegenstaat, maar doe dit niet in een boze (negatieve) bui. Het is beter om af te wachten tot een moment dat er geen wrijving onderling meer is. Geef op een niet verwijtende manier aan waar je mee zit. Stoppen met het maken van verwijten is de eerste stap om een negatieve spiraal binnen jullie relatie te doorbreken. Er is nog een lange weg te gaan, maar de eerste stap is gezet.

Tip # 2: Zoek naar de oorsprong van de problemen

Er zijn waarschijnlijk meer oorzaken voor jullie huwelijksproblemen, maar probeer te achterhalen wat de basis van het probleem is. Wanneer en waardoor is het ontstaan? De huwelijksproblemen zijn vaak een optelsom van meerdere complicaties, maar mogelijk is er één echte pijnpunt te noemen. Dit kan zijn de ergernis over de lakse houding van een van de twee, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld slechte seks. Indien het je lukt om de vermoedelijke oorsprong van de problemen te ontdekken, zal het ook eenvoudiger worden om er iets tegen te doen.

Tip # 3: Sta ook open voor je eigen fouten en negatieve houding

De problemen benoemen bij de partner zal je waarschijnlijk niet veel moeite kosten. De volgende stap is om je eigen minpunten onder ogen te zien en er iets mee te doen. De mate van verwijtbaarheid voor de problemen binnen de relatie kan verschillen, maar beide dragen actief bij aan de problemen. Zet voor jezelf eens op papier waar jij steken laat vallen. Vraag in een inhoudelijk gesprek aan je partner wat jij fout doet. Dit kan de onderlinge verhoudingen al ontspannen. Weet je jouw minpunten? Doe er vervolgens iets mee.

Tip # 4: Heel veel gesprekken

Er zullen heel veel gesprekken gevoerd moeten worden om alleen al voortgang te kunnen boeken. Neem hier de tijd voor. Verwacht niet dat een paar gesprekken voldoende zijn om weer dichter bij elkaar te komen. Het beste is om dagelijks of in ieder geval meerdere keren in de week tijd in te plannen voor diepgaande gesprekken. Bespreek ook de voortgang die jullie al geboekt hebben. Probeer aan de hand van gebeurtenissen van die dag te analyseren wat er eventueel mis is gegaan en hoe jullie dat in de toekomst kunnen voorkomen.

Tip # 5: Benoem elkaars sterkste punten

Bij elkaar goodwill kweken kan geen kwaad. Waarschijnlijk uiten jullie vaak kritiek op elkaar. Complimentjes hoef je ook niet te verwachten binnen een ontwricht huwelijk. Probeer eens om sterke punten van je partner op te schrijven. Maak er een lijstje van en ga het met elkaar bespreken. Het is wel een keer fijn om te horen wat jouw partner aan jou waardeert. Het gaat vooral om de sterke punten binnen het karakter. Als sterk punt eieren bakken of de was ophangen wordt natuurlijk niemand blij van.

Tip # 6: Ga terug naar het begin

Het is goed om weer te voelen wat jullie in het verleden ook voor elkaar gevoeld hebben. Ga eens met z’n beide terug naar de basis om te zien dat jullie ook goede tijden beleefd hebben. Dit kan zijn foto’s van betere tijden, maar een andere leuke manier is om met z’n tweeën op vakantie te gaan naar de bestemming waar jullie huwelijksreis ook heen ging. Zelfs herinneringen ophalen kan al zeer effectief zijn. Het gaat erom dat jullie niet alleen maar negatief denken over jullie huwelijk. Het gezamenlijke doel moet zijn om samen weer gelukkig te worden. Hiervoor is het noodzakelijk om even weer te beseffen hoe het is om weer plezier te hebben binnen een relatie.

huwelijksreis

Tip # 7: Ga samen dingen ondernemen

Partners die langs elkaar heen leven, kunnen stappen maken door meer samen te ondernemen. Ga bijvoorbeeld samen klussen aan het huis of ga samen een cursus doen. Er moet weer iets gemeenschappelijks opgebouwd worden. Er moet weer een “wij” gevoel gecreëerd worden. Dit geeft namelijk een verbondenheid. Jullie moeten weer meer overeenkomsten krijgen dan alleen maar twee mensen die onder hetzelfde dak wonen.

Tip # 8: Geef elkaar juist meer ruimte

Er kunnen ook juist relatieproblemen bestaan omdat jullie teveel op elkaars lip zitten. In dat geval moet je niet samen dingen gaan ondernemen, maar juist zelf naar ontspanning zoeken. Altijd iets samen doen kan juist beklemmend en verstikkend werken. Geef het bij jouw partner aan dat je meer zelf wilt ondernemen. Elkaar ruimte geven is iets anders dan elkaar ontlopen. In dat geval moeten er andere maatregelen getroffen worden om de relatie weer gezond te maken.

De tips gaan alleen werken bij volledige medewerking van beide partners. Indien je partner niet mee wil werken aan het verbeteren van de relatie, wordt het probleem door hem/haar onderschat, of je partner heeft de relatie al opgegeven.

Uitgebreide Online Video Uitleg om Weer een Gezonde en Gelukkige Relatie te Ervaren

Een gezonde relatie zorgt voor een gelukkig leven. Een slechte relatie zorgt voor stress, ongeluk en veel drama.

We mogen blij zijn dat er mensen zijn die jaren hebben besteed om alles maar dan ook alles hebben gedaan om er precies achter te komen wat ervoor zorgt dat een relatie goed gaat, of wat er voor zorgt dat een relatie slecht gaat.

Ontdek in het ideale relatie programma precies hoe jij ervoor zorgt dat je  relatie aanvoelde als een nooit eindigende verliefde huwelijksreis.

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "8 Gouden Tips om Huwelijksproblemen op te Lossen"

  1. tina

    says:

    Heel erg bedankt priester Manuka. ik had nooit gedacht dat iets mijn man terug kon brengen als zijn vrouw, nadat hij het uitgemaakt had en vertrok om zich te vestigen met een andere vrouw die nooit wist hoe we beiden geleden hebben en gevoelens met elkaar delen, Godzijdank dat ik geluk had om deze geweldige spreukcaster op een site te zien na het zien van veel getuigenissen en goed werk dat hij heeft gedaan in het leven van mensen die hen hielpen om hun ex.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *