Je Ex Loslaten? 6 Tips + Tips om Je Ex Terug te Winnen

Het is vaak lastig om je ex los te laten. Jullie hebben mooie tijden beleefd en samen moeilijke periodes doorstaan. Dit maakt het moeilijk om na een breuk het leven weer op te pakken. Alleen jij kunt daar verandering in aanbrengen door weer met je leven verder te gaan.

Het is gemakkelijk om te zeggen om gewoon weer verder te gaan met je leven, maar moeilijk om werkelijk te doen. Gelukkig zijn er manieren waardoor je ex loslaten eenvoudiger zal gaan. Wij geven jou 6 effectieve tips om weer door te kunnen gaan met je leven. Lukt het uiteindelijk niet om je ex los te laten? Geen nood wij kunnen jou ook helpen om je ex weer terug te winnen.

Je ex loslaten! Het klinkt zo gemakkelijk

Wat moet je niet zeggen tegen iemand waarvan de relatie net verbroken is? Precies, laat hem/haar los. In de eerste week na het verbreken van een relatie zal het veel moeite kosten om je ex te vergeten. Dat gaat vooral op voor de ex-partner die niet het voortouw heeft genomen om de relatie te verbreken. Het kan zelfs aanvoelen als een pak slaag als je het niet aan hebt zien komen. Je ex loslaten gaat je lukken, maar het gaat je wel tijd kosten. Je kunt het gemakkelijker maken door onze 6 tips op te volgen.

ex loslaten - 1

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Heb jij je ex gedumpt of ben je gedumpt

Wat betreft liefdesverdriet moet er onderscheid worden gemaakt tussen de ex die het uitgemaakt heeft en de ex die gedumpt is. Indien je echt gedumpt bent, kun jij je alleen en bedrogen voelen. Het kan een intens verdriet zijn. Als jij de relatie verbroken  hebt, kun je ook een leegte voelen, maar het zal ook aanvoelen als een bevrijding. Je hebt er waarschijnlijk een tijdje mee rondgelopen en eindelijk heb jij de knoop doorgehakt.

Dit kan overigens anders zijn als jij om een verwijtbare reden de relatie verbroken hebt. Hij/zij is bijvoorbeeld vreemdgegaan. In dat geval kun je het extra moeilijk krijgen, ook al ben jij degene die de relatie verbroken heeft.

Je ex loslaten – 6 tips waarmee het gaat lukken

De eerste dagen zul jij je ellendig voelen. Daar is niets tegen te doen. Met onze praktische tips gaat het jou snel weer lukken om de draad weer op te pakken. Een paar dagen in je verdriet vastzitten is normaal, maar daarna moet je jouw rug weer rechten en er weer vol tegenaan gaan. Hoe doe je dat? Wij helpen jou.

Tip # 1: Zet zijn/haar minpunten voor jezelf eens op papier

Bij het missen van je ex denk je hoofdzakelijk aan de pluspunten van je ex. Het kan jou helpen om de minpunten van je ex een keer te bedenken en op te schrijven. Alleen al door hiermee bezig te zijn, ga je steeds meer positieve punten van de relatiebreuk inzien. Denk vooral aan zijn/haar opmerkingen of acties waar jij je altijd aan geërgerd hebt. Nadat je deze punten hebt opgeschreven, zal het gemis niet minder voelen. Je zult wel merken dat meerdere negatieve punten van je ex door je gedachten gaan spoken. Hierdoor verkort je de periode van liefdesverdriet.

Tip # 2: Ga op vrijerspad

Op dit moment heb je er moeite mee dat je weer vrij bent, maar je kunt er ook baat bij hebben. Je kunt nu met iemand anders zoenen en vrijen zonder dat je iets verweten kan worden. Geniet hiervan! Door het liefdesverdriet zul je geen behoefte hebben aan een ander, maar dat kan veranderen zodra je iemand ontmoet waar je een click mee hebt. Het hoeft niet gelijk een relatie te worden. Ga gewoon genieten van de aandacht en zorg dat jij je vermaakt. Je ex loslaten zal hierdoor eenvoudiger worden.

Tip # 3: Raak boosheid en frustraties kwijt door intensief te sporten

Zolang jij de breuk nog geen plekje hebt gegeven, zul je geen rust in je lichaam vinden. Ga je frustraties en je boosheid verwerken door intensief te sporten. Je hebt een overschot aan energie in jouw lichaam. Zorg ervoor dat het er uit komt. Dit kan door je af te reageren op een boksbal, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan wielrennen of je lichaam uitputten in het zwembad. Je moet een ideale uitlaatklep vinden. Na de workout zal je lichaam tot rust komen.

ex loslaten - 2

Tip # 4: Ontloop je ex

In de eerste dagen na de breuk is het lastig om je ex weer te zien lopen, zeker als hij/zij alweer een nieuwe relatie heeft. Probeer dit soort lastige momenten voor jezelf te voorkomen door je ex te ontlopen. Hiermee bedoelen wij niet alleen dat je hem/haar fysiek moet ontlopen, maar bijvoorbeeld ook op social media. Door geen aandacht aan je ex te besteden vergroot je de kans dat je ex jou gaat missen. Je hoeft niet te proberen om hem/haar uit je hoofd te zetten, dat gaat namelijk toch niet lukken. De confrontatie voorkomen zul je wel baat bij hebben.

Tip # 5: Nog één keer seks?

Na het verbreken van de relatie hebben ex-partners de neiging om elkaar toch nog weer op te zoeken. Dat is ook logisch want het is lastig om elkaar van de ene op de andere dag los te laten. Op sommige momenten kan het uit de hand lopen en uitmonden in seks. Als je weet dat het geen herstel van de relatie inhoudt, moet je niet in deze val trappen. Dit kan het gemis namelijk weer opnieuw oprakelen.

Seks kan wel een goede manier zijn om je ex terug te krijgen, maar niet om je ex te vergeten. Door de kans op een herstel van de relatiebreuk, kun je eenmalige seks toch aangrijpen. Een lastige keuze! Kiezen voor een kans op een nieuwe relatie met je ex, of je gevoelens beschermen?

Tip # 6: Zorg voor een volledige transformatie

Na een relatiebreuk heb je vaak de neiging om alles anders te doen. Je zou wel een paar maanden naar het buitenland willen of je gehele uiterlijk vernieuwen. Doe het gewoon! Bedenk wat jij echt graag wilt doen. Voor zover mogelijk moet je de kans gewoon aangrijpen. Ga je uiterlijk volledig veranderen of ga voor je wens om een paar maanden naar het buitenland te gaan om daar te gaan werken. Iets waar je al langere tijd aan zit te denken, kun je nu gewoon doen.

Je moet er wel voor waken dat je het alleen maar gaat doen om te vluchten uit jouw situatie. Liefdesverdriet kun je niet ontlopen door naar het buitenland te gaan.

Tips om je ex weer terug te krijgen

Zodra je jouw ex hebt losgelaten, moet je ex ook grotendeels uit je gedachten zijn. Is dat niet het geval? Dan moet je er werk van maken om hem/haar weer terug te winnen. Het kan hierbij geen kwaad dat je hem/haar eerst los hebt gelaten met behulp van bovenstaande tips. Het is juist goed om rationeel en niet emotioneel te werk te gaan. 3 tips om je ex weer terug te winnen lichten wij toe.

Tip # 1 om ex terug te winnen: Laat de beste kant van jou zien

Jij weet heel goed wat je ex jouw sterkste punten vindt. Ook jouw zwakke punten zijn hem/haar bekend. Probeer in de omgang met je ex jouw sterke punten zoveel mogelijk te tonen. Als het jou ook nog lukt om tegenover je ex je zwakke punten te verbeteren, vergroot dit de kans op een hernieuwde relatie. Dit laat namelijk zien dat jij jezelf op meerdere punten verbeterd hebt. Overdrijf dit niet, want het moet wel lijken alsof het jou heel natuurlijk af gaat.

Tip # 2 om ex terug te winnen: Leef met je ex mee….als vriend

Jij kent jouw ex als geen ander. Maak hier gebruik van. Leef met hem/haar mee op moeilijke momenten en feest mee als er feestjes gevierd kunnen worden. Doe dit als vriend en niet met het opzichtige doel om je ex weer terug te winnen. Vooral op moeilijke moment kun jij je ex het beste ondersteunen. Jij begrijpt het verdriet en kunt een troostende schouder bieden.

Tip # 3 om ex terug te winnen: Maak een plan van aanpak

Je kunt gewoon op je ex afstappen en vragen of hij/zij het opnieuw wil proberen, maar er zijn subtielere manieren. Maak voor jezelf een plan om je doelen te bereiken. Eén van de manieren is om eerst veel tijd en energie te steken in het proberen om dichter bij je ex te komen. In eerste instantie als vrienden, maar langzaam moet het uitgebouwd worden tot een relatie. Er zijn veel manieren om je ex terug te winnen.

Je moet een methode kiezen die het beste bij jou en bij jouw ex past. Je hoeft niet zelf een strategie bepalen. Je kunt gebruik maken van de expertise van sociaal psycholoog Edwin Edinga. In zijn ebook Ex Terug Methode beschrijft hij meerdere manieren om je ex terug te winnen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *