Je Ex Terugzien: Hoe Ga Je Ermee Om?

Na enige tijd zie jij plotseling je ex weer. De situatie is even onvermijdelijk als ongemakkelijk. Je ex is de persoon aan wie jij je compleet blootgegeven hebt – zowel fysiek als emotioneel. Jullie hebben samen ontzettend veel gedeeld, en jullie levens zijn gedurende de tijd dat jullie bij elkaar waren onlosmakelijk met elkaar verbonden geraakt.

Toch zijn jullie uit elkaar gegaan, en de persoon die een constante was in jouw leven, was plots verdwenen. Inmiddels ben je weer verder gegaan met je leven, zonder je ex. Misschien heb je nog gevoelens voor hem/haar, maar die probeer je zoveel mogelijk uit te bannen. Wat doe je echter als je je ex vervolgens ineens terugziet?

Ga de confrontatie aan

Hoewel het erg overweldigend kan zijn om (onverwachts) je ex weer te zien, is het belangrijk dat je niet terugdeinst voor de situatie. Vroeg of laat zal je de confrontatie met hem/haar aan moeten gaan, al is het maar om voor jezelf vast te stellen dat je achteraf ontzettend opgelucht bent dat jullie uit elkaar zijn gegaan.

Misschien loop je nog steeds rond met een rotgevoel sinds het einde van jullie relatie, en heb je het gevoel dat jullie eigenlijk nog helemaal niet ´klaar´ zijn. Of je hebt de behoefte om hem/haar nog iets te vertellen, zodat je eindelijk zonder hem/haar verder kunt. In ieder geval is het belangrijk dat je hiervoor je ex terugziet, en niet wegloopt voor situatie.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Besef je wat je werkelijk voelt

Opeens is het moment dan daar; je ex staat recht voor je neus. Luister goed naar wat je lichaam en je hart je vertellen. Voel je absoluut niets meer in het bijzijn van je ex of krijg je opnieuw een kloppend hart, knikkende knieën en zweethanden? In het laatste geval is de kans groot dat je eigenlijk nog niet helemaal over je ex heen bent. Wat doe je dan?

Bedenk of deze sensaties een reflectie zijn van de liefde die je voor hem/haar hebt, of enkel een automatische reactie op het terugzien van degene die ooit de belangrijkste persoon in jouw leven was. De beste manier om hier achter te komen, is door een gesprek met hem/haar te beginnen. Alleen zo kom je erachter of je gevoelens oprecht zijn of niet.

Het eerste contact

Hoe start je het gesprek nu je elkaar weer ziet? Wellicht begroet je elkaar kort – misschien zelfs met een onhandige omhelzing, maar daarna valt er een ongemakkelijke stilte. Wat moet je in hemelsnaam in zo´n situatie doen? Het ligt er natuurlijk ook aan op welke manier je uit elkaar bent gegaan – ruziënd, vriendschappelijk of stiekem nog verliefd.

Begin voorzichtig vragen te stellen over hoe het met hem/haar gaat. Zorg ervoor dat je zelfverzekerd en geïnteresseerd overkomt. Probeer daarnaast niet oude wonden open te halen, maar houd het gesprek luchtig en blijf vriendelijk. Als je ex afstandelijk reageert, houd het gesprek dan kort en simpel. Het hoofdstuk van jullie relatie is dan duidelijk afgesloten.

De relatie herstellen of vergeten?

Misschien merk je echter dat je oude gevoelens weer boven komen drijven, en stel je jullie weer helemaal samen voor? Vraag jezelf dan af of je hem/haar persoonlijk mist, of enkel het idee van een geliefde. Het is heel belangrijk dat je dit voor jezelf duidelijk maakt, voordat je mogelijk in een relatie belandt die weer net zo catastrofaal verloopt als de vorige keer.

Let er tegelijk goed op hoe je ex reageert op jullie weerzien. Krijg je het gevoel dat je ex liever zo snel mogelijk weer doorloopt, zit een toekomst er voor jullie samen hoogstwaarschijnlijk niet meer in. Aarzelt je ex echter en lijkt het erop alsof hij/zij niet weet wat hij/zij moet doen, bestaat er een kans dat je ex nog van je houdt en jullie relatie nog niet uitgeblust is.

Je relatie opnieuw opbouwen

Weet je na het terugzien van je ex zeker dat je nog van hem/haar houdt, en dat er nog een kans bestaat dat jullie weer bij elkaar komen? Dan zullen jullie de relatie weer opnieuw moeten opbouwen. Begin hiermee door voorzichtig weer te gaan afspreken. In feite zal je dus opnieuw gaan daten met je ex.

Hoewel jullie elkaar al door en door kennen, is het waarschijnlijk beter als je opnieuw de tijd neemt om nieuwe dingen over elkaar te leren. In de tijd dat jullie uit elkaar waren, zijn jullie misschien allebei wel veranderd. Je zult er tijdens het ´daten´ achter komen of jullie nog steeds goed bij elkaar passen, of dat jullie teveel uit elkaar gegroeid zijn.

Voorkom dat je dezelfde fouten maakt

Zorg ervoor dat je niet direct terugvalt in je oude gewoontes. Ga in plaats van een avondje film kijken op de bank bijvoorbeeld uit eten in een mooi restaurant. Je probeert elkaar immers opnieuw te leren kennen, en dat betekent dat je de intimiteit opnieuw moet opbouwen. Op deze manier voorkom je dat je in oude (slechte) patronen vervalt.

Negeer niet de reden dat jullie relatie op de kliffen is gelopen, maar probeer juist te leren van jullie fouten. Was er een probleem met de communicatie tussen jullie beiden? Werk hier dan aan. Als je nooit uitspreekt wat je werkelijk denkt of voelt, is de kans groot dat het opnieuw mis zal gaan tussen jullie.

Houd dus goed in je achterhoofd waarom het de vorige keer fout is gegaan, en zorg ervoor dat deze fouten zich niet opnieuw voordoen. Het zal zo gemakkelijk zijn om terug te vallen in oude gewoontes, maar je moet je realiseren of de relatie iets is wat je werkelijk wilt, of dat je je simpelweg eenzaam voelt en heimelijk terugdenkt aan ´die goede oude tijd´.

Verdere hulp

Weet je absoluut zeker dat je opnieuw een relatie wilt met je ex nadat je hem teruggezien hebt? Lees dan het ebook ´Ex Terug Methode´ van Edwin Edinga (sociaal psycholoog). Hierin geeft hij de ultieme bewezen methode om snel en simpel je ex terug te krijgen. Als je deze instructies opvolgt, zal je ex smeken om je terug te krijgen!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

4 Reacties op "Je Ex Terugzien: Hoe Ga Je Ermee Om?"

 1. Anoniem

  says:

  Hallo,

  Kan je je ex ook terug krijgen als je denkt dat er iets bij hem geknapt is? En hij heeft aangegeven dat z'n gevoel minder is en je meer als een vriendin ziet? Dat terwijl z'n daden wel iets anders zeggen. Kan gevoel ondergesneeuwd zijn door negatieve emoties rondom een gebeurtenis?

  • Mike

   says:

   Ja anoniem, het kan zijn dat de desbetreffende persoon een bepaald afweermechanisme heeft opgebouwd om zijn of haar werkelijke/ ware gevoelens niet te hoeven uiten. Dit kan te maken hebben dat die persoon bang is voor een nieuwe teleurstelling, angst, onzekerheid, etc.
   De situatie die zich heeft voorgedaan en dan met name vrij recentelijk nog kan er voor zorgen dat die persoon ook nog verward is met zijn of haar gevoelens en niet goed weet hoe hier mee om te gaan. Het kan ook nog eventueel mogelijk zijn dat de persoon in kwestie nog met onverwerkte zaken/ dingen uit het verleden zit (nog van voor de relatie).
   Geef het even tijd en probeer wanneer mogelijk te achterhalen of er nog gevoel is bij die persoon of dat er werkelijk geen gevoelens meer zijn.
   Zit in zo'n zelfde situatie en ben er nog mee aan het werken.
   Wat misschien ook kan helpen, neem eens contact op met een medium als je er voor open staat! Voor mij werkte dit heel openbarend en verhelderend!
   Succes ermee.

   Groetjes, Mike.

 2. Manon

  says:

  Ik heb na vijf a zeven jr me ex verloofde vaarwel gezegd ruzies tranen maar veel liefde geen haat na drie jaar huilen erg afgevallen bijna gestorven door verwaarlozing droomde ik v hem net en toen...zag ik m terug op dezelfde plek als eerste x.hij zag mij duidelijk ook twihfelend maar trok zich terug achter metro pilaar ik keek n hem hij was weg en ik ging perron metro op daar benee moest hij zijn en ja hoor net onder mij ik heb drie x geroepen me hart bonkte er bijna uit.eibdelihk keek hij l en techts ik riepboven je ik riep zijn naam ik zei hallo hij ook heel lief was hij niet boos verbaasd of afwijzrnd ik zei geibterresserd hoe is t hij ja wel oke niet en met jou kon.niet horen was ver en toen zei ik ik ganme dochter woont op zuid doei de trein was er al me andere dochter wachtte op mij wat nu wat betekend dit ennu wenste mgelukkig nieuwjaar ook en nu wachten of hijbelt of moet ik bellenja nu niet .stond hij op zijn dochyer of nwe vriendib te wachten of vriend vader broer kan gr manon

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *