Afkicken Van Jouw Relatie – Zo Ga Je Om Met Liefdesverdriet

Liefdesverdriet wordt gedefinieerd als ‘een gebroken hart’. Hoewel een gebroken hart erg dramatisch en poëtisch klinkt, heeft het merendeel van de mensheid er wel eens last van. Niet alle soorten liefdesverdriet is echter hetzelfde voor iedereen. Men kan liefdesverdriet hebben vanwege verschillende redenen.

Misschien ben je wel voor lange tijd onwijs verliefd geweest op één van je collega’s of medestudenten, maar ben je afgewezen. Je kunt ook liefdesverdriet hebben wanneer de persoon van je dromen toch niet blijkt te zijn wie je dacht dat hij of zij was. Of misschien is je relatie, waarvan je zo hoopte dat hij goed zou lopen, toch niet goed afgelopen.

De emoties die je voelt – zeker na een misgelopen relatie – zijn verdriet, maar vaak ook teleurstelling en frustratie. Veel mensen hebben echt een tijdje nodig om over het hele gebeuren heen te komen. Ze moeten bij wijze van spreken afkicken! Vaak moeten mensen niet alleen afkicken van de persoon waarmee ze een relatie hadden, maar in veel gevallen is het ook nodig om af te kicken van het idee van een relatie. Veel mensen voelen zich namelijk erg eenzaam na een splitsing.

Maar hoe gaat dat precies in zijn werking? Hoe werkt het afkicken van je partner en je relatie? En wat zijn de symptomen? Wat zijn handige tips om over je liefdesverdriet heen te komen en welke dingen moet je nu juist niet doen? Als dit soort vragen nu in je hoofd rondspoken, lees je hier het juiste artikel. Hier kun je namelijk precies het antwoord op deze vragen vinden.

Afkicken van je ex-partner

Wanneer je afkickt, zijn er altijd bepaalde ‘symptomen’ die je ervaart. Veel mensen geven aan de volgende gevoelens, patronen of acties te herkennen:

  • Constant je ex-partner opzoeken;

Denk aan Facebook-stalken, een ommetje maken zodat je hem of haar ‘toevallig’ tegen kunt komen. Daarnaast kijk je naar oude foto’s van hem of haar en van jullie samen.

  • Intens veel interesse in je ex-partner tonen;

Als je bijvoorbeeld met vrienden praat, heb je de neiging om aan iedereen te vragen hoe het met je ex gaat – ergens hopend dat het met hem of haar ook niet geweldig gaat.

  • Spullen aan je ex-partner verbinden.

Soms hebben mensen de neiging om iets materieels via een gekke brug met hun ex te verbinden. Zo herinnert een sneakershop je erg aan je ex, omdat hij ergens een paar Nikes had liggen.

Deze ‘symptomen’ zijn vrij natuurlijk; bijna iedereen ervaart ze. Maar laten we eerlijk zijn, ze zijn niet erg goed voor je. Je blijft namelijk maar je richten op je ex. Wat dus belangrijk is wanneer je gaat afkicken van je ex, is dat je je aandacht richt op jezelf. Nu is het moment om op jezelf en om wat jij wilt te letten. Richt je dus op hobby’s die jij interessant vindt, een sport die je altijd hebt willen doen of op vrienden die je al te lang niet hebt gezien.

Als je afkickt, val je altijd nog even terug op je oude patroon. Bijna niemand gaat in één vlekkeloze reis van een slechte gewoonte of levensstijl naar een perfect leven. Daarom is het belangrijk om met mensen te praten. Op deze manier kun je je focus richten op jezelf, en kijken hoe je zaken kunt oplossen wanneer je een keertje de fout in gaat.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Afkicken van je relatie

Wat ook heel belangrijk is, is dat je afkickt van je relatie. Afkicken van een relatie is anders dan afkicken van een partner, omdat dit gaat om het feit dat je niet alleen de persoon mist, maar ook de relatie. Een aantal ‘symptomen’ hiervan kunnen zijn:

  • Je zoekt een rebound;

Een rebound is een partner die je hebt, direct na je relatie. Deze rebound is er vaak voor een puur seksuele relatie, en voegt niet veel toe aan je gevoelens. Je hebt dan een relatie om het idee van een relatie.

  • Je hebt het gevoel dat je iets mist;

Wanneer je van een relatie moet afkicken, moet je afkicken van het idee dat je geen maatje meer hebt om dingen mee te doen. Alles wat je dan doet zonder iemand anders kan incompleet voelen. Je voelt een soort leegte.

  • Je denkt veel na over het verleden.

Je denkt niet over je partner na, maar je denkt aan de dingen die jullie vroeger allemaal deden en hoe fijn het was om iemand bij je te hebben.

Veel mensen denken dat ze hun partner missen, maar missen eigenlijk het fijne gevoel van een relatie. Dit is niet heel vreemd, omdat je vaak het gevoel dat je had mist. Dit gevoel wordt deels beïnvloed door jezelf en je partner, maar ook door het idee dat je activiteiten samen met iemand anders doet en doordat je altijd iemand over je dag en je gevoelens kunt vertellen.

Gelukkig is het einde van een relatie niet het einde van je complete sociale leven! Je kunt nog steeds werken aan het opbouwen van banden. En hoewel je inderdaad een minder fysieke relatie hebt, kun je nog steeds een sociale relatie hebben met je vrienden. Zo kun je samen naar de film, met elkaar praten over van alles, en de leuke dingen doen die je vroeger ook met je partner deed.

Daarnaast is het belangrijk dat je je gevoelens kunt uiten. Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat de enige persoon tegen wie je hierover wilt praten, je ex, de enige is tegen wie je van jezelf niet mag praten. Het uiten van je gevoelens is echter erg belangrijk. Spreek dus een vriend of vriendin aan die je kunt vertrouwen en die, wanneer nodig, uren naar je zou kunnen luisteren.

Het is tegenwoordig ook ‘in’ om een rebound te hebben. Deze rebound is echter niet erg gezond. Je vult namelijk de plek van je oude partner direct met iemand anders, met wie je een minder sterke band hebt. Dit lijkt eerst makkelijk, maar zorgt uiteindelijk vaak voor meer gedoe en meer verdriet.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *