Liefdesverdriet Liedjes: Top 11 Mooiste Liefdesverdriet Nummers

Terwijl je met een grote bak ijs op de bank zit en onderuitgezakt langs de verschillende televisiekanalen zapt, word je door ieder gelukkig stel dat je langs ziet flitsen op tv geprikkeld, het moge duidelijk zijn: je hebt flink liefdesverdriet. Terwijl je nog droomt over wat je verbroken relatie had kunnen worden, maar nooit geworden is, gaat het leven gewoon door.

Dat de relatie voorbij is, is natuurlijk verschrikkelijk. Maar een relatie kan ook een verzameling mooie herinneringen zijn. Het is belangrijk je op de mooie momenten in de relatie te richten als je terugdenkt aan je ex. Daarbij is het wel van belang dat je vooral positief denkt: het is iets wat je hebt mogen meemaken, probeer je zo min mogelijk te focussen op het feit dat het nu voorbij is.

Uit verbroken relaties komen niet alleen vervelende gevoelens voort. De mooiste kunstwerken ontstaan uit liefdesverdriet. Ook als je geen artiest bent kun je je hieraan optrekken. Vele dichters, zangers en tekstschrijvers hebben namelijk al dat ene gevoel, van verlangen en van pijn, van hartstocht en zielsverdriet, omschreven in bijvoorbeeld een gedicht of een lied.

Het belang van het luisteren naar muziek

Naar muziek luisteren is niet alleen fijn, het kan je ook daadwerkelijk helpen bij tegengaan van liefdesverdriet . Zowel mannen als vrouwen kunnen veel baat hebben bij het luisteren naar muziek als ze door een moeilijke periode gaan. Met het luisteren naar liefdesliedjes is het namelijk voor veel mensen makkelijker om de verbroken relatie een plek te geven en daarna weer door te gaan.

Daarnaast zul je je minder eenzaam voelen. Op het moment dat een relatie in duigen valt, voelen veel mensen zich ontzettend alleen. Als je dan naar een nummer luistert waarin vervlogen liefdes bezongen worden, zul je je eens te meer realiseren dat je niet de enige bent die door deze moeilijke periode heengaat.

Zelfs de grootste sterren gaan door deze diepe dalen!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

De top 11 mooiste liefdesverdriet nummers/teksten

Daarom zijn in dit artikel de 11 mooiste nummers op een rijtje gezet die je kunt luisteren als je last hebt van liefdesverdriet. Het verbreken van een relatie kan namelijk veel pijn doen en muziek heeft al veel mensen geholpen om door zware periodes heen te komen. Met behulp van muziek kun je daarnaast bijkomen van de fysieke en emotionele uitputtingsslag die een break-up is.

In deze lijst komen allerlei verschillende soorten muziek voor. Probeer voor jezelf in te schatten hoe ver je al in het verwerken van de break-up bent. Sta je nog helemaal in het begin, dan heb je misschien meer emotionele ondersteuning en bijval nodig, terwijl je in een later stadium misschien ook zelfverzekerd van je af wilt bijten. Probeer je gevoel te matchen met de muziek die je opzet.

Liefdesverdriet nummer #1 Gloria Gaynor – I Will Survive

Het nummer I Will Survive van Gloria Gaynor is een echte klassieker als het gaat om liefdesverdriet. In het nummer bezingt Gaynor de onzekerheid waarmee je te maken hebt als de relatie net voorbij is, het moment waarop je denkt dat je nooit meer uit de put zult komen waar je in beland bent na het eindigen van de relatie.

Na de intro van het nummer laat Gloria Gaynor als een echte powervrouw horen dat het leven gewoon keihard verder gaat, ook na een verbroken relatie. Een gebroken hart kan pijn doen, maar dit nummer van Gloria Gaynor laat niet alleen zien hoe je door deze moeilijke situatie kunt komen, maar ook hoe je er zelfs sterker uit kunt komen: You Will Survive!

Liefdesverdriet nummer #2 Fleetwood Mac – Go Your Own Way

Het nummer Go Your Own Way van Fleetwood Mac is een prachtig nummer dat één boodschap centraal stelt: het einde van een relatie kan dan wel pijn doen, maar het is belangrijk dat je elkaar ook kunt loslaten en een eigen weg kunt inslaan. Saillant detail is wel dat er binnen de band Fleetwood Mac ook verschillende (verbroken) relaties en gebroken harten waren.

Er waren namelijk verschillende relaties binnen de band. Het nummer Go Your Own Way werd toen het uitkwam door ontzettend veel mensen geluisterd, waarschijnlijk omdat het zo herkenbaar is: iedereen maakt immers wel eens liefdesverdriet mee. Het nummer werd zo vaak verkocht dat het de grootste hit van Fleetwood Mac werd en op plek 1 in de hitlijsten belandde.

Liefdesverdriet nummer #3 Marco Borsato – Ik Leef Niet Meer Voor Jou

Marco Borsato mag toch wel met recht de koning van het Nederlandse liefdeslied genoemd worden. Marco Borsato heeft zoveel verschillende goede nummers over liefde geschreven, dat hier ook een top 10 van Marco Borsato-liefdesliedjes had kunnen staan. Uit al die verschillende steengoede liedjes is gekozen voor het gevoelige Ik Leef Niet Meer Voor Jou .

In het nummer Ik Leef Niet Meer Voor Jou bezingt Marco Borsato het einde van een relatie en de opluchting die gepaard kan gaan met het verbreken van een relatie. Het nummer kan voor iedereen die last heeft van liefdesverdriet ook een ander perspectief bieden. Je bent na het uitgaan van je relatie weer vrij om te gaan en te staan waar je wilt, je bent immers geen partner meer.

Liefdesverdriet nummer #4 Bon Jovi – It’s My Life

Liefdesverdriet gaat vaak over het missen van de ander. Het grootste liefdesverdriet komt voort uit relaties die de ander heeft beëindigd. Veel relaties gaan immers uit omdat één van de twee partners het hebben van de relatie niet meer ziet zitten. Het bekendste nummer van Bon Jovi, It’s My Life , gaat over het feit dat je het heft weer in eigen handen moet nemen en niet moet blijven treuren.

Hoewel het nummer begint met de woorden This ain’t a song for the brokenhearted’ is het nummers juist een enorm stimulerend nummer voor iedereen die te maken krijgt met het eindigen van een relatie. Daarnaast moedigt het nummer de luisteraar enorm aan om te blijven genieten van het moment.

It’s now or never, I ain’t gonna live forever.

Met die laatste zin roept de band op om van elk moment te genieten, het leven duurt niet eindeloos. Het is dan ook zonde om te veel tijd te blijven stil staan bij een relatie die verbroken is. Uiteraard mag je even rustig op adem komen, zolang je maar niet vergeet dat de wereld verder draait, ook nadat je relatie ten einde is gekomen. Sta op en geniet van je leven!

Liefdesverdriet nummer #5 Pussycat Dolls – I Don’t Need A Man

Het vijfde nummer in de lijst van mooiste liefdesverdriet nummers is een heel ander nummer dan de voorgaande vier nummers. In het nummer I Don’t Need A Man bezingen de Pussycat Dolls dat ze geen man nodig hebben om zich goed te voelen. Nu zullen vooral mensen die op vrouwen vallen zich letterlijk aan deze tekst kunnen optrekken, maar ook als je op vrouwen valt kan het van steun zijn.

Iets anders wat de Pussycat Dolls enorm mooi verwoorden is dat een leven ook compleet kan zijn zonder partner. Kort na het uitgaan van een relatie voelen veel mensen zich eenzaam en zien ze om zich heen gelukkige stelletjes. De verleiding is dan groot om in een hoek te zitten en te denken dat je leven niet goed, mooi of compleet is zonder partner, maar de Dolls bewijzen het tegenovergestelde.

Liefdesverdriet nummer #6 Abel – Onderweg

Het zesde liedje in de lijst met mooiste liefdesverdriet nummers is het nummer Onderweg van de band Abel. Hoewel de band een one-hit-wonder was, is de hit Abel wel uitgegroeid tot één van de meest gedraaide liedjes over verbroken relaties.  Het nummer geeft heel herkenbaar weer hoe alleen je je kunt voelen als je relatie net voorbij is en hoe je dan het gevoel hebt dat alles langs je heen gaat.

Met de woorden ‘Het is al lang verleden tijd, dat je mijn verjaardag niet vergat, je onvoorwaardelijk koos voor mij’ raakt Abel bij menig Nederlander een gevoelige snaar. Ook jaren nadat een relatie ten einde is gegaan kan dit nummer bij uitstek een gevoel van melancholie, heimwee naar vroeger oproepen. Een gevoel dat op zijn tijd af en toe ook best lekker is.

Iedereen kent wel het gevoel binnen een relatie dat je samen met je partner de hele wereld aan kunt. In het nummer onderweg staat nog een andere prachtige zin die dit treffender illustreert dan menig romanticus ooit zou kunnen:

Het is al lang verleden tijd, zwarte haren en je lach, dat je heel de wereld voor mij was, het zit nog veel te diep in mij, dat ik mocht delen wat jij had, je door mijn haren ging en zei: je kent mijn stem niet, wie ik ben is wat je nu ziet, wil je dansen met illusies, in gedachten, ben je verder dan het heden, wil je terug naar je verleden zegt je dat iets?

Uit deze tekst straalt een dankbaarheid voor de relatie, maar ook de realisatie dat je op een gegeven moment niet kunt blijven hangen in een moment dat nooit meer terug zal komen. Hoewel het nummer over een verbroken relatie gaat, is het een nummer wat bij menigeen mooie gevoelens oproept, omdat het mensen aan leuke dingen doet denken, een prachtnummer voor deze lijst.

Liefdesverdriet nummer #7 R.E.M. – Everybody Hurts

Een echte klassieker in liefdesverdrietland is van de band R.E.M.. Het nummer Everybody Hurts is voor iedereen met liefdesverdriet enorm herkenbaar. Het nummer maakt een aantal sterke statements die de luisteraar kunnen doen inzien dat iedereen wel eens door een diep dal gaat en dat het dan belangrijk is om je niet helemaal te laten gaan.

Daarnaast geeft het gevoelige liedje nog een briljant advies in de volgende regel: ‘Everybody Hurts. Take comfort in your friends, everybody hurts’. Deze regel laat heel treffend het volgende zien: je staat er niet alleen voor en bij echte vrienden kun je altijd aan kloppen.

Liefdesverdriet nummer #8 De Dijk – Bloedend Hart

In een lijstje met de mooiste nummers over liefdesverdriet mag een nummer van De Dijk, onder aanvoering van zanger Huub van der Lubbe, uiteraard niet ontbreken. Hoewel zanger Van der Lubbe het hart van menig vrouw op hol deed slaan, maakte hij met De Dijk ook een klassieker als het gaat over liefdesverdriet. Het gaat om het bekende nummer met de passende titel Bloedend Hart’.

Liefdesverdriet nummer #9 Beyoncé – Single Ladies

De grote hit Single Ladies van Beyoncé mag in deze lijst van mooiste nummers over liefdesverdriet uiteraard ook niet ontbreken. Vooral voor vrouwen kan dit nummer tijdens het hebben van liefdesverdriet een enorme steun in de rug zijn. Als je partner je heeft laten zitten of niet goed genoeg voor je was, dan was hij de relatie ook niet waard.

Of zoals Beyoncé zingt: If you like it then you should have put a ring on it’.

Liefdesverdriet nummer #10 Taylor Swift – We Are Never Ever Getting Back Together

Als je al wat verder bent in het verwerken van je liefdesverdriet dan is het nummer We Are Never Ever Getting Back Together van Taylor Swift een heerlijk nummer om te luisteren. In dit nummer maakt Taylor Swift korte metten met de illusie dat de relatie nog gerepareerd kan worden. Ook voor mensen met een knipperlichtrelatie die nooit een echte relatie werd is dit nummer heel herkenbaar.

En eerlijk is eerlijk: soms is het heerlijk om te doen alsof je ex voor je staat en je gewoon keihard het nummer kan meezingen: ‘We are never ever ever getting back together’.

Liefdesverdriet nummer #11 Destiny’s Child – Survivor

Het laatste, en misschien wel het mooiste nummer in deze lijst met nummers die je kunt luisteren als je liefdesverdriet hebt is van Destiny’s Child. In dit nummer staat centraal hoe veel mooier je leven ook kan worden na het verbreken van een relatie die niet werkte. Het laat zien dat je sterker uit een relatie kunt komen, hetgeen gesymboliseerd wordt door de volgende tekst:

I’m a survivor

I’m not gon give up

I’m not gon stop

I’m gon work harder

I’m a survivor

I’m gonna make it

I will survive

Keep on survivin’

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *