Liefdesverdriet Na Affaire, Wat Nu? 12 Tips Tegen Liefdesverdriet

Liefdesverdriet hebben nadat je partner ontrouw is geweest, is verschrikkelijk. Jij dacht nog dat de relatie goed was, maar inmiddels ben je erachter gekomen dat jouw partner een affaire had. Je voelt je er verschrikkelijk door en denkt er dag en nacht aan. Je ziet continu voor je hoe jouw (ex) partner met iemand anders kust, vrijt en romantische avonden heeft.

Het is ongelooflijk moeilijk om over dit verdriet heen te komen en dat is natuurlijk heel normaal. Toch is het de bedoeling dat je verder gaat met je leven en ooit weer een nieuwe liefde vindt die jou wel goed behandelt. In dit artikel zullen we je helpen bij het genezen van je liefdesverdriet door de affaire van je partner!

Tip 1: Praten over je gevoelens

Hoewel het misschien ongemakkelijk is om te vertellen dat je partner vreemd is gegaan, kan het soms fijn zijn om er even over te praten. Als je alle gevoelens en emoties die je ervaart binnenhoudt, zal je nooit over je liefdesverdriet heen komen. Tevens hoef jij je helemaal niet te schamen dat je partner vreemd is gegaan, want hij of zij heeft een fout begaan en niet jij.

Soms kan het een opluchting zijn om gal te spugen over je ex. Het is heel normaal dat je kwaad bent op je ex en dat je niet kunt begrijpen hoe hij of zij je dit aan heeft kunnen doen. Even zeggen dat je ex een kutwijf of een stomme lul is (ook al vind je dit misschien niet), kan een heerlijk gevoel geven.

Daarnaast zal niemand je dat kwalijk nemen in deze situatie. Durf er dus met mensen over te praten en schaam je absoluut niet!

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Tip 2: Je gevoelens een plek geven

Schaam je ook vooral niet voor de gevoelens die je ervaart. Iedereen die een partner heeft gehad die vreemd is gegaan voelt zich ongeveer hetzelfde als hoe jij je nu voelt. Je zult een achtbaan van emoties ervaren waarvan je dacht dat ze niet eens mogelijk waren. Je zult je ex liefhebben maar tegelijk ook haten, wat een verwarrende ervaring is.

Het ene moment zit je te lachen en nog geen minuut later barst je in huilen uit; ook dit is heel normaal. Eventueel voel je schaamte, een schuldgevoel, liefde, verlegenheid, hoop of alles wat daartussenin zit. De achtbaan waarin je je bevindt is echter geheel normaal.

Het besef dat je nou eenmaal deze gevoelens zult hebben en dat je ze moet accepteren, zal je een bevrijdend gevoel geven.

Hoe verschrikkelijk slecht je je nu ook voelt, weet dat dit zal veranderen. Er is geen juiste of verkeerde manier om hiermee om te gaan. Het makkelijkst is dus om het gewoon te accepteren!

Tip 3: Het heeft niets met jou te maken

Hoe makkelijk het ook is om jezelf te schuld te geven van de affaire van je partner, is dit het stomste wat je kunt doen. Wanneer je op die manier denkt, komt je ex ermee weg dat hij of zij een affaire had. Dat is natuurlijk niet hoe het moet gaan. Het is niet jouw schuld dat hij of zij met iemand anders het bed is in gedoken of niet meer van je houdt. Je ex partner had ook eerst de relatie kunnen verbreken, maar hij of zij koos ervoor om van twee walletjes te eten.

Jij hebt niet de keuze voor je ex partner gemaakt om vreemd te gaan; dit deed hij of zij geheel zelf. Ook heb je niets gedaan waardoor iemand die keuze moest maken.

Het is dus onrealistisch om jezelf de schuld hiervan te geven.

Vaak denken mensen die een affaire hebben tijdens het vreemdgaan alleen maar aan zichzelf, dus waarom zou jij dat nu ook niet doen? Focus je lekker op jezelf en geef jezelf niet de schuld van iets wat iemand anders heeft gedaan. Dit zou je tenslotte ook niet doen als het om iets anders ging.

Tip 4: Maak tijd voor jezelf

Wat deed je voordat je een stelletje was met je ex? Welke hobby’s had je of welke activiteiten deed je graag alleen of met je vrienden? Als je nog geen hobby had, dan is dit het perfecte moment om er een te vinden. Hobby’s of leuke dingen doen zijn de perfecte manier om jezelf af te leiden.

Kijk naar wat er in je omgeving wordt aangeboden. Kijk naar lokale cursussen. Wilde je altijd al een keertje leren om taart te bakken, ga er dan een cursus voor volgen. Je leert er allemaal leuke, nieuwe vaardigheden en mensen kennen.

Soms vergeet je in een relatie wie je als individu bent. Nu je weer single bent, kun je je echt gaan focussen op jezelf. Dit is het moment om de persoon die je was voor de relatie opnieuw te ontdekken.

Tip 5: Geef jezelf de ruimte

Eventueel heb jij nog dat verliefde gevoel voor je ex-partner, maar wil je je ex niet meer terug omdat je hij of zij is vreemdgegaan. Het is dan toch moeilijk om afstand te nemen, omdat je nog altijd van je ex-partner houdt. Misschien geeft hij of zij jou wel het gevoel dat de relatie helemaal niet verbroken hoeft te worden en dat de affaire voorbij is.

Maar zoals ze dat zeggen: once a cheater, always a cheater.

Uiteraard is de keuze aan jou om je ex nog een kans te geven. Maar neem eerst even een break zodat je goed na kunt denken of je dit überhaupt nog wel wil. Wil je telkens in angst thuis zitten wanneer je ex uitgaat met zijn of haar vrienden? Kun je makkelijk over het feit dat je ex een affaire had heen komen? Dit zijn vragen die je jezelf moet stellen en hiervoor moet je jezelf de ruimte geven.

Tip 6: Contact verbreken

Zolang je nog contact houdt met je ex, zal het alleen maar langer duren voordat je liefdesverdriet voorbij zal zijn. Om deze reden is het belangrijk dat je het contact met je ex verbreekt. Zoals bij het vorige punt al aangegeven is het van belang dat je ruimte en tijd krijgt om na te denken over wat er allemaal is gebeurd. Dit zal niet gemakkelijk zijn als je je ex nog dagelijks spreekt.

Ook is het goed om je ex te verwijderen of blokkeren van alle sociale media. Je hebt er geen belang bij om te weten wat je ex dag en nacht uitspookt.

Het kan moeilijk zijn om te zien dat je ex bijvoorbeeld sneller over de relatie heen is dan dat jij dat bent.

De kans is namelijk ook een stuk groter dat dit het geval is, aangezien hij of zij de affaire heeft gehad. Dit op het internet zien, zal zorgen voor alleen maar meer liefdesverdriet. Verwijder je ex dus ook van alle sociale media.

Tip 7: Probeer niet gelijk in een nieuwe relatie te duiken

Soms kan een rebound je helpen om over iemand heen te komen, maar het kan ook tegen je werken. Misschien ga je de rebound wel heel de tijd vergelijken met je ex en ga je je ex daardoor missen. Het beste is om de nadruk te leggen op jezelf en niet op een nieuwe relatie.

In een nieuwe relatie springen om het lege gevoel wat de vorige relatie heeft achtergelaten te vullen, zal niet werken. Werk simpelweg door je gevoelens heen of ze zullen later terugkomen!

Tip 8: Raak de herinneringen kwijt

Al die lieve foto’s die je nu nog op je nachtkastje hebt staan, helpen je niet bij het verwerken van je liefdesverdriet. Je zult alleen maar heel de tijd kijken naar de foto’s met het gevoel dat deze herinneringen niet zijn zoals jij ze had.

Je partner had tijdens het fotomoment een affaire en jij wist er niets vanaf. Probeer dus de herinneringen die je hebt aan je ex te verwijderen, om over dit verschrikkelijke gevoel heen te komen.

Tip 9: Fantasie

Helaas is het zo dat je waarschijnlijk nog zult fantaseren over je ex die bij je terug zal komen en je vertelt hoe ongelooflijke idioot het was om jou te laten gaan. Je zal fantaseren over hoe je intiem bent met je ex, hoe jullie kussen en hoe je dichtbij hem of haar bent.

Hoe meer je deze fantasieën probeert weg te drukken, hoe meer ze naar voren zullen komen.

Wanneer je probeert niet aan iets te denken, vooral aan iets wat zelfopgelegd is, dan is dat juist hetgeen waaraan je zult denken. Richt je fantasieën dus op dingen die je geen verdriet doen. In plaats van te dromen over hoe geweldig de relatie had kunnen zijn, denk aan je ex die op een ander vlak positieve dingen doet. Deze constructieve fantasieën zijn veel meer mogelijk en ook veel nuttiger dan fantaseren over wat het had kunnen zijn.

Tip 10: Blijf jezelf

Zorg ervoor dat je niet door één nare ervaring een ander persoon wordt. Regelmatig zien we dat wanneer iemand iets vervelends heeft meegemaakt (bijvoorbeeld dat hij of zij gepest is), deze persoon dit gedrag zelf gaat vertonen. Deze persoon gaat andere mensen ook pijn doen, ook al weet hij of zij hoe vervelend het voelt.

Het is belangrijk om gewoon jezelf te blijven. Je bent lief, leuk, knap, sexy en gewoon een geweldig persoon. Onthoud dit en ga je niet anders gedragen dan hoe je echt bent!

Tip 11: Geef liefde

Nadat je het lange proces van genezing van liefdesverdriet hebt doorstaan, kan het moeilijk zijn om je weer open te stellen voor een eventuele nieuwe liefde. Dit is natuurlijk volkomen logisch, maar sta niet toe dat wat er in het verleden is gebeurd een negatieve invloed zal hebben op hetgeen wat in het heden of de toekomst op je pad zal komen.

Het kan zijn dat je misschien wel opnieuw gekwetst wordt als je je openstelt, maar het is toch van belang dat je dit doet.

Heel je leven alleen blijven omdat één keer iemand je heeft gekwetst, is natuurlijk niet leuk.

Door jezelf af te sluiten, zal je problemen krijgen met je gezondheid, zowel mentaal als fysiek. Ook kan het toekomstige vriendschappen en natuurlijk relaties saboteren als je stopt met het vertrouwen van mensen. Er zijn meer mensen die te vertrouwen zijn dan die niet vertrouwen zijn! Leer ook jezelf te vertrouwen. Jij weet wel wanneer iemand de juiste persoon voor je is!

Tip 12: Wees niet ontmoedigd

Het is belangrijk om te onthouden dat genezing mogelijk is bij liefdesverdriet, ook al gaat het om liefdesverdriet na een affaire. Natuurlijk zal de genezing niet snel gaan en zullen er tegenslagen en problemen zijn. Je zult een breed scala aan minder plezierige emoties voelen omdat je natuurlijk je hart hebt gebroken.

Belangrijk is dat je jezelf aanmoedigt om door te gaan door kleine overwinningen te vieren. Als je beseft dat je al een hele dag niet aan je ex hebt gedacht, is dit een reden om een lekker drankje te gaan doen met vrienden of vriendinnen! Maak het jezelf niet te moeilijk, het zal allemaal goedkomen!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *