Liefdesverdriet na een Korte relatie? Zo Kom Je Er bovenop!

Relaties komen in alle soorten en maten. Sommige relaties zijn onwijs intens en stellen gaan samen door allerlei beproevingen. Anderen gaan gewoon rustig hun gangetje, en komen niet te veel complicaties tegen. Sommige relaties duren zeven jaar, anderen drie weken. Sommigen eindigen in een huwelijk of samenwonen, en helaas eindigen sommigen in niks.

Liefdesverdriet na een korte relatie kan soms net zo heftig zijn als liefdesverdriet na een lange relatie. Iedereen definieert ‘een korte relatie’ op een andere manier. Voor de één is het drie weken, voor de ander een half jaar. Dit ligt natuurlijk helemaal aan de andere relaties die je zelf hebt gehad of om je heen hebt gezien.

Hoe kort of lang je relatie ook was, het feit dat het uitging is natuurlijk niet leuk. Liefdesverdriet is altijd een deel van een splitsing tussen jou en je partner, en voor de één is het heftiger dan voor de ander. Lees daarom in dit artikel wat de kenmerken van liefdesverdriet na een korte relatie zijn, hoe je met deze kenmerken kunt omgaan en wat je moet doen als je weer terug wilt zijn met je ex.

Kenmerken van liefdesverdriet na een korte relatie

Iedereen ervaart liefdesverdriet op een andere manier. Sommige mensen zijn heel emotioneel, terwijl anderen liever op een rationelere manier met hun splitsing omgaan. Maar er zijn wel een aantal fundamentele kenmerken die veel mensen ervaren wanneer ze een gebroken hart hebben na een korte relatie. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

  • Het missen van een partner: je mist iemand waarmee je allerlei verschillende dingen kan doen. Dit kan van alles zijn. Sommige koppels deden altijd samen boodschappen, terwijl anderen vooral veel tijd in bed besteedden. Het feit dat dit nu allemaal alleen moet, is niet altijd even leuk.
  • Je afvragen wat je beter had kunnen doen: veel mensen maken ‘wat-als’ scenario’s om te ontdekken wat er fout is gegaan binnen de relatie. Dit kunnen kleine, maar ook grote dingen zijn. Maar jammer genoeg is er geen manier om de tijd terug te draaien, en zijn deze scenario’s vaak niet behulpzaam voor het omgaan met je liefdesverdriet.
  • Te snel op zoek gaan naar iemand anders: veel mensen hebben de neiging om direct hun heil te zoeken bij een andere potentiële (bed)partner, maar dit is vaak niet de oplossing. In veel gevallen is deze zogenaamde ‘rebound’ een momentele oplossing, en komt er later alleen maar meer drama.
Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe ga je om met dit liefdesverdriet?

Hierbij geldt ook weer dat iedereen op een andere manier liefdesverdriet en het omgaan hiermee ervaart. Daarom is het belangrijk om in gedachten te houden dat het omgaan met liefdesverdriet er vaak vooral mee te maken heeft dat jij een beter gevoel krijgt.

Als je een korte relatie hebt gehad, is je liefdesverdriet gelukkig vaak minder intens dan wanneer je relatie langer was. Jammer genoeg is het in veel gevallen nog steeds erg pijnlijk en ervaar je zeker de gevolgen ervan. Eén van de eerste dingen die je kunt doen om op de juiste manier om te gaan met het liefdesverdriet dat je nu hebt, is het opzoeken van vrienden. Nu je niet meer een partner hebt om allerlei activiteiten mee te doen, zoek dan je heil bij vrienden en familie.

Daarnaast is het uiten van emoties ook heel erg belangrijk om je liefdesverdriet minder erg te maken. Hoewel sommige mensen dit liever niet doen, kan het erg meehelpen in het proces. Soms moeten mensen hun gevoelens even uiten om daarna verder te kunnen gaan met wat ze doen. Opgekropte emoties zijn voor niemand goed.

Het is ook belangrijk om even naar goede afleiding op zoek te gaan. Dit kan van alles zijn. Er zijn mensen die gaan sporten, terwijl anderen een kookworkshop volgen. Je moet natuurlijk doen wat je leuk vindt, maar het is een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten en je gedachten even van je liefdesverdriet af te zetten.

Je wilt weer terug zijn met je ex

Wanneer je weer terug bij je ex wilt komen, is het belangrijkste dat je rationeel blijft denken. Wil je echt je ex als persoon terug of heb je gewoon graag een maatje waarmee je allerlei dingen kunt doen? Als je wat tijd hebt genomen om dit voor jezelf te besluiten, dan kun je de stap zetten om weer terug te komen bij je ex.

Natuurlijk is het belangrijk dat je beseft dat een relatie van twee kanten moet komen. Als jij je ex heel erg graag terug wilt, maar je ex niet zo enthousiast is over een nieuwe relatie, is het misschien beter om het te laten rusten. Het ging immers uit om een reden, en als je opnieuw wilt beginnen is het misschien beter om dit te doen wanneer beide partijen dit een goed plan vinden.

Als jij en je ex beiden positief zijn over het herbeginnen van een relatie, is het een plan om rustig aan weer iets op te bouwen. Het is te adviseren om eerst rustig te praten en jullie twijfels en voornemens voor de nieuwe relatie te bespreken. Daarna kunnen jullie stap voor stap weer iets opbouwen, zodat je niet nog een keer liefdesverdriet hoeft te ervaren.

Je hebt nu gelezen wat liefdesverdriet na een korte relatie inhoudt. Liefdesverdriet kan nog steeds vervelend en pijnlijk zijn, maar hopelijk is het nu minder lastig om ermee om te gaan. Samengevat is het met name belangrijk om rustig en rationeel te blijven nadenken en te beseffen dat er naast een relatie nog zoveel andere kansen zijn om jezelf te ontwikkelen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Liefdesverdriet na een Korte relatie? Zo Kom Je Er bovenop!"

  1. pina

    says:

    mijn ex heeft mij gedumd maar ik wou weten als hij ooit terug kom of niet mijn pina hij serdar ik ben geboren op 25/08/1976 serdar geboren op 7/09/1991

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *