Is een Rebound Relatie De Oplossing voor Liefdesverdriet?

Een rebound relatie is een relatie die je aangaat om de relatie die niet voorbijgegaan is zo snel mogelijk te vergeten. Er kunnen verschillende redenen zijn om aan een dergelijke rebound relatie te beginnen. Meestal beginnen mensen niet bewust aan een rebound relatie, maar rollen ze van de ene in de andere relatie. Er zijn echter ook mensen die heel bewust kiezen voor een rebound relatie.

Dit doen mensen bijvoorbeeld om te controleren of zij nog wel gewild zijn op de liefdesmarkt. Ook beginnen mensen soms een rebound om hun partner jaloers te maken. Daarnaast voelen sommigen zich onzeker of kunnen niet zonder genegenheid. Om je emoties dan weg te drukken kan het heel goed werken om je meteen in een nieuwe relatie te storten. Maar is dit wel echt de beste oplossing?

In dit artikel zal ik veel aandacht besteden aan hoe je kunt herkennen of jij of je ex in een rebound relatie zit. Maar voordat ik dat doe, zal ik eerst uit de doeken doen welke voor- en nadelen er zoal verbonden zijn aan rebound relaties. Daarna leg ik uit waarom een rebound relatie niet de beste oplossing is voor liefdesverdriet.

Voordelen van een rebound relatie

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Voordeel #1: Je blijft niet obsessief met je ex bezig

Als je een rebound relatie hebt, heb je vaak nog maar weinig aandacht voor andere dingen dan je nieuwe vlam. Een groot voordeel hiervan is dat je dus ook niet steeds heel obsessief met het wel en wee van je ex bezig bent. Als je de hele dag namelijk alleen maar loopt te dagdromen over je nieuwe lover, vergeet je alle sores die met je ex verbonden zijn heel erg snel.

Voordeel #2: Je krijgt een ander perspectief

Als je een langere tijd dezelfde partner hebt gehad, slijt zich een bepaald perspectief vast in je hoofd. Dat is niet erg, maar eens in de zoveel tijd is het best gezond om bepaalde zaken van een andere kant te bekijken. Doordat je nu met iemand anders een relatie hebt, ga je sommige zaken misschien anders zien.

Dit kan zelfs op de lange termijn helpen om weer terug te komen bij je ex.

Soms kun je ook een ander perspectief krijgen door mensen die iets verstandigs of moois over de liefde zeggen. Wil jij een ander perspectief? Kijk dan eens naar deze quotes over de liefde.

Voordeel #3: Het is goed voor je zelfvertrouwen

Een rebound relatie is enorm goed voor je zelfvertrouwen. En eerlijk is eerlijk: je zelfvertrouwen kon waarschijnlijk wel een boost gebruiken na de break-up met je ex. Dat je nu zo snel na het uitgaan van je vorige relatie een nieuwe vlam hebt gevonden, is natuurlijk fantastisch. Het impliceert ook dat je nog steeds goed in de markt ligt.

Voordeel #4: Je leert nieuwe mensen kennen

Doordat je nu een nieuwe relatie hebt, zul je ook een hoop nieuwe mensen leren kennen. Zodra je namelijk een nieuwe relatie hebt, zijn er heel veel verschillende plekken of gelegenheden waar je andere mensen leert kennen of tegenkomt. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • De familie van je nieuwe vlam
  • De vriendenkring van je nieuwe vlam
  • De plekken waar je partner uitgaat

Voordeel #5: Korte relaties kunnen ook prachtig zijn

Als mensen aan relaties denken, denken ze vaak dat een lange relatie de enige relatie is waar mensen waarlijk gelukkig van kunnen worden. Maar dit klopt helemaal niet! Ook korte relaties kunnen je levensgeluk enorm vergroten. Zolang jij en je partner allebei duidelijk erover zijn dat de relatie niet jarenlang gaat duren, kun je ongegeneerd genieten van elkaar!

Nadelen van een rebound relatie

Hierboven zijn een aantal voordelen van een rebound relatie geschetst. Het is echter niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er zijn ook wel wat mogelijke nadelen verbonden aan het hebben van een rebound relatie. De drie grootste nadelen heb ik hieronder kort op een rijtje gezet.

Nadeel #1: De seks

Voor heel veel mensen is seks een moeilijk thema als ze zojuist een langere relatie achter de rug hebben. Seks is namelijk iets heel intiems en om echt goede seks te hebben moeten jij en je partner eigenlijk twee handen op één buik zijn.

Daarnaast is het voor heel veel mensen moeilijk om hun ex zomaar uit hun hoofd te zetten.

En zeg nou eerlijk: het laatste wat je wilt is dat je tijdens het vrijen met je nieuwe partner, constant nog aan je ex moet denken. Denk dus echt goed na voordat je seks gaat hebben met een rebound. Het kan namelijk niet alleen maar tot enorm slechte seks leiden, het kan ook nog veel onverwerkte gevoelens spontaan naar boven brengen.

Nadeel #2: Een relatiepauze doet de mens goed

Soms is het goed dat je even een adempauze neemt wat betreft relaties. Er zijn helaas een hoop mensen die helemaal nooit zonder relatie zouden kunnen leven. Deze mensen struikelen dan ook van de ene in de andere relatie, zonder af en toe eens te genieten van het single bestaan.

Hoewel het natuurlijk fantastisch is om een relatie te hebben, zijn er ook wel aantal leuke dingen verbonden aan het leven als single. Dit zijn vaak dingen die je misschien wel graag hebt willen doen, maar waar in je relatie geen ruimte voor was. Nu je net uit een langere relatie komt zou je ook je tijd kunnen besteden aan genieten van het leven als single.

Nadeel #3: Geen tijd voor reflectie

Het derde nadeel dat ik kort wil aanstippen sluit deels aan op het tweede besproken nadeel. Als je net uit een relatie komt heb je natuurlijk vaak last van een gebroken hart. Dat is zeer begrijpelijk. Maar wellicht doe je er goed aan om je kort te bezinnen op waar het nu precies is misgelopen.

Een grote fout die heel veel mensen maken is dat ze zichzelf geen tijd gunnen om te reflecteren.

Maar het is nu juist die reflectie die ervoor zorgt dat je in de toekomst weer met volle moed een relatie kan ingaan. Tijdens een dergelijke periode van reflectie leer je niet alleen veel over je partner, maar nog veel meer over jezelf, je gedragingen en je verlangens. Dus keer de blik een keer naar binnen. Als je dit goed aanpakt zul je er zeker sterker uitkomen.

5 tekenen dat jij in een rebound relatie zit

Heel veel mensen zitten in een rebound relatie terwijl ze dat zelf glashard ontkennen. Maar dat is niet altijd met opzet. Veel mensen weten niet precies wat een rebound is of waar je een rebound aan kunt herkennen. Om dit voor eens en altijd duidelijk te maken heb ik een aantal tekenen van een rebound relatie op een rijtje gezet. Zo kun je herkennen dat jij in een rebound relatie zit.

Teken #1: Je bleef maar kort single na de break up

Het eerste teken dat je wellicht in een rebound relatie zit is de korte tijd tussen je vorige break up en het begin van een nieuwe relatie. Als je namelijk binnen een maand al een nieuwe vlam hebt gevonden, dan is de kans groot dat je je inderdaad in een rebound relatie bevindt.

Teken #2: Je denkt nog heel vaak terug aan je ex

Het tweede teken gaat vaak gepaard met het heftige emoties en slapeloze nachten. Heb jij een nieuwe relatie, maar blijf je nog steeds eigenlijk alleen maar aan je ex denken? Dan is dat een teken van een rebound relatie. Hoewel het vaak voorkomt dat mensen in andere relaties aan hun exen denken, is het verre van normaal om dit heel vaak te doen.

Teken #3: Je gaat op zoek naar kenmerken van je ex in je nieuwe relatie

Als je een langere relatie achter de rug hebt gaat dit je smaak voor wat betreft de te kiezen partner ook enorm beïnvloeden. Als je ex bijvoorbeeld heel introvert was, blond haar had en mooie sproeten had, dan zul je dit soort eigenschappen ook steeds gaan zoeken in andere vrouwen. Dit kan tot veel spanningen leiden in je nieuwe relatie.

Je nieuwe partner weet immers ook dat jij net uit een langere relatie komt.

Je nieuwe partner zal het idee hebben dat hij of zij continu moet opboksen tegen jouw warme herinneringen aan je ex. Probeer daarom zo min mogelijk aan je ex te denken en nadruk te leggen op kenmerken die je ex niet had.

Teken #4: Je kunt nog steeds niet over je ex praten zonder emotioneel te worden

Heb je een nieuwe relatie, maar springen je ogen iedere dag nog vol tranen als je over je ex praat? Dan ben je emotioneel dus duidelijk nog niet ver genoeg in het verwerkingsproces. Als dit het geval is, dan weet je zeker dat je nog een soort van heimwee naar toen hebt. Weet dan dat je nieuwe relatie nog te vroeg is en je gevoelens wellicht niet helemaal oprecht zijn.

Teken #5: Je bent op zoek naar genegenheid, maar niet verliefd

Ik denk dat iedereen wel op zoek is naar armen om in te liggen en lippen om te kussen. Maar er is ene verschil tussen verliefd zijn en genegenheid zoeken. Sommige mensen kunnen namelijk niet zonder lichamelijke aandacht, terwijl ze helemaal geen vlinders in hun buik hebben. Als je merkt dat je fysiek bij de ene partner bent, maar emotioneel nog bij de ander, dan heb je een rebound relatie.

4 tekenen dat je ex in een rebound relatie zit

Hoewel het al best moeilijk is om vast te stellen of je zelf in een rebound relatie zit, is het nog veel moeilijker om dat bij je ex vast te stellen. Het is wel belangrijk om te herkennen of je ex in een rebound relatie zit. Je kunt dan je kansen inschatten voor het weer opnieuw beginnen van jullie relatie.

Teken #1: De lengte van de relatie

Hoe lang is je ex eigenlijk al bij zijn/haar huidige partner. Indien je ex nog niet zo lang een nieuwe partner heeft, is de kans vrij groot dat het gewoon om een rebound relatie gaat. Zodra de relatie langer dan drie maanden duurt, is de kans dat het een rebound relatie is een stuk kleiner.

Teken #2: Hoeveel tijd zat er tussen de break up en de nieuwe relatie?

Je kunt de waarschijnlijkheid dat je ex in een rebound relatie zit ook afmeten aan de afstand (gemeten in tijd) tussen jullie break up en de nieuwe relatie. Als je ex binnen een maand een nieuwe relatie heeft, dan weet je vrij zeker dat het een rebound relatie is. Je ex zoekt namelijk afleiding en heeft waarschijnlijk nog niet eens alles verwerkt.

Teken #3: Met wie heeft je ex nu een relatie?

Om in te kunnen schatten of er bij je ex sprake is van een rebound relatie is het goed om te kijken met wie je ex een relatie is begonnen. Hiervoor moet je je eerst afvragen op wat voor types je ex eigenlijk valt.

Als je ex iemand gekozen heeft die binnen haar plaatje past, hoeft het niet per se een rebound te zijn.

Kiest je ex echter iemand die totaal niet zijn/haar type is? Dan kun je met redelijke zekerheid concluderen dat je ex op zoek is naar iemand die helemaal niet op je lijkt. Hiermee je ex lijkt te zeggen dat hij/zij aan iets compleet anders toe is.

Teken #4: Hoe stelt je ex zich tegenover jou op?

Tot slot kun je ook aan het gedrag van je ex richting jou een hoop aflezen. Als je ex bijvoorbeeld helemaal niet houdt van genegenheid tonen (of klef doen) in het openbaar, maar dit opeens wel op grote schaal gaat doen, dan zou het kunnen zijn dat je ex gewoon heel duidelijk wil laten zien dat hij/zij gelukkig is met de nieuwe partner.

Dat jaloerse exen echt alles in de strijd gooien om je jaloers te maken, daarvoor hoef je alleen maar naar sociale media te kijken: er zijn legio mogelijkheden om je jaloers te krijgen. Als je ex hier echt actief mee bezig is, dan is het of een harde break up of een hele nare manier van spelletjes spelen met gevoelens. Als je echt last hebt van een gebroken hart hierdoor, er is wat aan te doen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *