Seks met Je Ex? Alle Belangrijke Voor- en Nadelen + 2 Tips

Na het uitgaan van een relatie is het meestal zo dat beide betrokkenen permanent afstand van elkaar nemen, en elkaar volledig uit hun leven verbannen. Mensen die een relatie uitmaken, doen dit vaak omdat ze wel klaar zijn met hun ex, en geen behoefte meer hebben aan hem of haar op wat voor manier dan ook. Dit kan echter ook anders gaan.

Er zijn namelijk ook gevallen waarin de relatie met je ex misschien niet meer werkte, maar waarin jullie nog wel lichamelijk tot elkaar aangetrokken zijn, en daar nog wel iets mee willen doen. In zo’n geval kan een puur seksuele relatie een uitkomst bieden.

In dit artikel zal ik bespreken wat de voordelen van seks met je ex-partner kunnen zijn, maar ook welke nadelen hieraan kleven. Bovendien zal ik enkele tips geven over hoe je een aantal veel gemaakte fouten kunt vermijden. Zo kun jij hopelijk bepalen of seks met je ex voor jou een goede optie is, of dat je hem of haar beter helemaal uit je leven kan bannen.

De voordelen van seks met je ex

Er zijn best veel mensen die na het uitgaan van een relatie besluiten om seks te blijven hebben met hun ex, en hier bestaan dan ook goede redenen voor. Een puur fysieke relatie met je ex brengt een aantal duidelijke voordelen met zich mee die je ergens anders niet zult vinden. Ik zal kort de volgende voordelen gaan bespreken:

  • Je hoeft geen moeite te doen voor seks
  • Jullie kennen elkaars lichaam
  • Je vindt je ex (waarschijnlijk) aantrekkelijk

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Voordeel 1: Je hoeft geen moeite te doen voor seks

seks-ex2Een van de voordelen van het hebben van een relatie, is dat je nooit om seks verlegen zit. Je hebt een vaste partner waarmee je regelmatig seks kan hebben, zonder dat je daarvoor al te veel moeite hoeft te doen. Je zal wel een beetje energie in je partner moeten steken, maar lang niet zoveel als wanneer je een wildvreemde het bed in probeert te krijgen.

Zodra een relatie uitgaat, komt deze makkelijke beschikbaarheid van seks ineens te vervallen. Als je nu behoefte hebt aan seks, zul je eerst iemand in een bar of club moeten weten te versieren, een date met iemand zien te regelen (en hopen dat die date ook meteen seks wil), of ellenlang moeten swipen op Tinder. Er is een goede kans dat je hier geen zin in hebt.

Waarom zou je nog moeite doen voor seks als één WhatsAppje al genoeg is?

Wat dit betreft is een seksuele verhouding met je ex ideaal. Je hebt iemand bij wie je terecht kan voor seks zonder dat je daar al te veel voor hoeft te doen. Waarschijnlijk zul je zelfs minder energie in je ex hoeven steken nu jullie geen relatie meer hebben, omdat het jullie nu allebei puur om het lichamelijke te doen is, wat veel van de vermoeiende aspecten van een relatie wegneemt.

Voordeel 2: Jullie kennen elkaars lichaam

Als je een relatie hebt met iemand, leer je elkaar en elkaars lichaam gedurende een langere tijd steeds beter kennen. Dit leidt ertoe dat je na verloop van tijd precies van elkaar weet wat je fijn vindt en wat niet, en dat je perfect op elkaar ingespeeld raakt. Hierdoor wordt de seks die jullie samen hebben steeds een stukje beter.

seks-ex3

Seks met een vreemde is vaak toch net even iets anders. Hoe bedreven je in bed ook bent, het kost meestal toch enige tijd om echt goed op elkaar ingespeeld te raken. Veel stellen zeggen dan ook dat ze in het begin eigenlijk helemaal niet zulke goede seks hadden, maar dat dit na verloop van tijd steeds beter is geworden.

Voor seks met iemand geldt eigenlijk hetzelfde als voor alles: oefening baart kunst.

Je snapt nu waarschijnlijk wel waarom het zo voordelig kan zijn om na het uitgaan van een relatie seks te blijven hebben met je ex. Je hebt de tijd gehad om perfect op elkaar afgestemd te raken, wat geleid heeft tot geweldige seks die je niet zo snel ergens anders zal gaan vinden. Door na jullie relatie seks te blijven hebben, zul je deze seks niet hoeven missen.

Ik ga er hier natuurlijk voor het gemak wel even van uit dat jullie relatie niet uit is gegaan vanwege seksuele problemen. In dat geval gaat dit voordeel natuurlijk niet op. Afhankelijk van de ernst van jullie problemen kan het nog steeds zo zijn dat de andere voordelen in dit artikel wél blijven gelden, waardoor het toch nog gunstig kan zijn om je ex seksueel te blijven zien.

Tip 3: Je vindt je ex (waarschijnlijk) aantrekkelijk

Het feit dat iemand je ex is, wil bijna automatisch zeggen dat je je ooit tot die persoon aangetrokken hebt gevoeld. Er was iets in die persoon dat jou trok, en misschien is dit nog steeds wel zo nu jullie relatie ten einde is. Het feit dat jullie niet meer samen verder willen, wil natuurlijk niet per se zeggen dat je je ex ook niet meer seksueel aantrekkelijk vindt.

seks-ex4Voor vreemden zit dit natuurlijk anders. Je zal niet iedereen aantrekkelijk vinden, en misschien zullen de mensen die jij wel aantrekkelijk vindt helemaal niet in jou geïnteresseerd zijn. Zoals eerder genoemd is het best moeilijk om aan seks te komen, maar voor seks met iemand die je daadwerkelijk aantrekkelijk vindt geldt dit nog extra sterk.

Dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat je, als je seks wil hebben, je af en toe genoegen zal moeten nemen met iemand die je niet per se erg sexy vindt.

Seks is als pizza: slechte pizza is ook pizza, maar als je een Italiaan om de hoek hebt ga je niet naar de Domino’s.

Ook hier kan een seksuele verhouding met je ex een oplossing bieden. Jullie vinden elkaar waarschijnlijk lichamelijk aantrekkelijk, en op deze manier zijn jullie allebei verzekerd van seks met een aantrekkelijk persoon.

De nadelen van seks met je ex

Tot nu toe lijkt het alsof seks met je ex-partner alleen maar positieve punten met zich meebrengt. Als dit het geval zou zijn, dan zou iedereen seks hebben met zijn of haar ex. Maar je weet ook dat dit in de praktijk niet zo is, dus er zullen ook wel nadelen aan seks met je ex zitten. Ik zal kort de volgende nadelen gaan bespreken:

  • Je kan er lui van worden
  • Het kan pijnlijk zijn
  • Je kan je weer aan elkaar gaan hechten

Nadeel 1: Je kan er lui van worden

seks-ex5Zoals ik eerder heb gezegd, is een voordeel van seks met je ex dat je makkelijk seks kan krijgen, zonder er moeite voor te hoeven doen. Dit is een voordeel, maar het kan ook omslaan in een nadeel. Het kan er namelijk voor zorgen dat je lui wordt, wat voor je verdere liefdesleven weinig goeds betekent.

Als je geen moeite hoeft te doen voor seks, dan zul je dit waarschijnlijk ook niet proberen. Je zal er misschien genoegen mee nemen om gewoon seks te hebben met je ex, en je zal niet meer proberen om nieuwe mensen te ontmoeten. Wanneer jullie dat allebei prima vinden, is daar niks mis mee, maar meestal leidt dit wel tot problemen.

Flirten is net zoiets als fietsen: ondanks wat veel mensen beweren kun je het best verleren.

Seks met je ex is eigenlijk altijd iets tijdelijks. Uiteindelijk zal jij of je ex weer serieus met iemand bezig gaan zijn, en zal jullie seksuele verhouding ophouden te bestaan. Op het moment dat dat gebeurt, en jij hebt al die tijd niet geen andere mensen ontmoet, dan zul je het veel moeilijker krijgen als jij ook weer een relatie wil beginnen of zelfs maar seks met iemand wil.

Probeer dit dus te voorkomen, en zorg ervoor dat je ook af en toe seks hebt met iemand anders dan je ex.

Nadeel 2: Het kan pijnlijk zijn

Seks met je ex is iets dat veel voordelen kan hebben, maar je moet het wel om de juiste redenen doen. Als je eigenlijk nog gevoelens hebt voor je ex, en liever had gehad dat het niet uit was gegaan, dan is het geen goed idee om seks met je ex te hebben.

seks-ex6Het lijkt misschien een goede manier om vast te houden aan wat jullie vroeger hadden, maar het zal alleen maar pijnlijk zijn.

Elke keer als jullie seks hebben, zul je eraan herinnerd worden wat jullie vroeger samen hadden, en zal je elke keer weer beseffen dat die tijd waarschijnlijk voorgoed voorbij is. Dit zal emotioneel erg onprettig zijn, en de voordelen van seks met je ex-partner zullen dan niet meer opwegen tegen de pijn die je jezelf ermee doet.

Seks met je ex zal niet hetzelfde aanvoelen als toen jullie nog samen waren, dus verwacht dit ook niet.

Als je terug wilt komen bij je ex, is dit hiervoor niet de goede manier. Je zal je hierover in zo’n geval eerlijk moeten zijn tegen je ex, en met hem of haar moeten bespreken of dat ook in zijn of haar ogen nog mogelijk is. Als dit niet het geval is, kun je het beste permanent afstand nemen, of in ieder geval geen seks meer hebben met elkaar.

Nadeel 3: Je kan je weer aan elkaar gaan hechten

seks-ex7Hoewel er zeker mensen zijn die seks en liefde van elkaar kunnen scheiden, zijn er ook een heleboel mensen die hier meer moeite mee hebben. Het is heel natuurlijk om van seks gevoelens van verbondenheid en verliefdheid te krijgen, en dit is iets waar je rekening mee moet houden als je besluit om seks te hebben met je ex.

Waarschijnlijk zijn er goede redenen dat het uitging tussen jou en je ex, en is het daarom maar beter dat jullie geen relatie meer hebben. Als jullie door seks weer meer aan elkaar gehecht raken, kan dit echter gecompliceerder worden. Jullie willen bij elkaar zijn, maar jullie weten eigenlijk ook heel goed dat dat niet het beste voor jullie is.

Nog pijnlijker wordt het als dit proces maar van één kant plaatsvindt. De een raakt door de seks weer gehecht aan de ander, maar voor de ander is het allemaal puur lichamelijk. Dit resulteert in een onbeantwoorde liefde, wat erg pijnlijk kan zijn.

Tips voor seks met je ex

Los van de eerdergenoemde voor- en nadelen heb ik ook nog enkele tips die ik graag wil vermelden om het hebben van een seksuele relatie met je ex makkelijker te maken. Dit zijn de volgende:

  • Gebruik bescherming
  • Overleg goed wat jullie willen

Tip 1: Gebruik bescherming

Dit lijkt misschien een open deur, maar het is toch belangrijk om het even te noemen. Toen je een relatie had met je ex, waren jullie de enige die seks met elkaar hadden. Als jullie een soa-test hadden gedaan, dan liepen jullie geen risico meer om soa’s van elkaar te krijgen. Hierdoor kon je veilig seks hebben zonder een condoom.

seks-ex8

Dit is nu niet meer het geval. Nu het uit is tussen jullie, en jullie naast elkaar waarschijnlijk ook weer seks hebben met andere mensen, zul je weer gewoon een condoom moeten gaan gebruiken. Veel ex-koppels vergeten dit, omdat ze gewend zijn om onbeschermde seks met elkaar te hebben, waardoor ze vervolgens soa’s kunnen oplopen.

Tip 2: Overleg goed wat jullie willen

In een seksuele relatie met je ex is het belangrijk dat jullie hier allebei hetzelfde van verwachten. Als de een gewoon een puur lichamelijk iets wil, terwijl de ander het meer ziet als een manier om misschien over langere tijd weer samen te komen, dan kan dit nog tot ongemakkelijke of pijnlijke situaties leiden in de toekomst.

Overleg dus goed met z’n tweeën wat jullie precies uit jullie verhouding willen, en maak goed duidelijk dat het jou echt puur om de seks te doen is. Je hebt geen relatie met je ex meer, maar je wil hem of haar ook niet onnodig kwetsen, dus is het maar beter als jullie allebei weten waar je aan toe bent.

Hopelijk kun jij aan de hand van dit artikel besluiten of seks met je ex iets is dat voor jou zou kunnen werken. Hoewel er dus enkele haken en ogen aan zitten, kan een seksuele verhouding met je ex ook een heleboel voordelen met zich meebrengen. Zorg vooral dat je de nadelen en tips in je achterhoofd houdt, en dan moet het helemaal goed komen.

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *