Signalen Verliefdheid: Zo Ontdek Je of ‘het’ ook Wederzijds is!

Hoe weet je of iemand jou ook leuk vindt? Hoe weetje of iemand ook verliefd op jou is?

G-sus heb jij weer. Je gaat leuk met iemand om. Maar plotseling… heb je allerlei kriebel gevoelens in je buik. Je wilt weten of de ander jou ook leuk vindt maar je wilt de goede sfeer niet bederven of raar overkomen! En je wilt al helemaal niet dat ander je afwijst!

Heb je ooit iemand heel erg leuk gevonden, maar je kon maar niet weten of die persoon ook jou leuk vond? Dan heb ik vandaag een eenvoudige oplossing voor je!

Maak je geen zorgen, het overkomt ons allemaal wel eens. De meeste mensen hebben van die -awkward- momenten gehad tijdens het daten, sommige mensen zijn zelfs afgewezen toen ze voor het eerst iemand probeerden te zoenen.

Maar nu gaat het over jou, in deze situatie, en je vraagt jezelf af: heb ik al een goede indruk gemaakt of moet ik nog even wachten? Of heb ik het nu al verknald? Best frustrerend allemaal. Met als resultaat dat we nerveus worden, niet meer weten wat te zeggen en zelfs slapeloze nachten er aan overhouden. Zou het niet veel rustgevender zijn als we precies wisten waar we stonden? Help! Hoe doen we dit?

Gelukkig heb ik vandaag een simpele oplossing voor je!

Sommige mensen wachten op bepaalde ‘signalen’ om te weten te komen of iemand ze leuk vindt. Hij of zij hoopt op een ‘klein gebaar’ om te weten te komen of ze verder kunnen of niet. Een signaal zoals een tekst berichtje, of tijd of aandacht van die ene leuke jongen of dat ene meisje. Maar wat doe je als dat niet gebeurd?

Sommige mensen spenderen uren of zelfs jaren om een bepaalde ‘code taal’ te ontdekken. Hoewel zulke signalen wel bestaan, en je zeker wel een indicatie geven (ALS je weet waar je naar moet kijken), ze blijven ernstig vaag en onbetrouwbaar. Om het geheel een stuk makkelijker te maken, ga ik je vandaag een simpele oplossing geven:

De twee stappen methode:

 • Stap 1. Laat wat initiatief zien, gevolgd door:
 • Stap 2. je observeert hoe ‘enthousiast’ de ander ingaat op je suggestie.

Bijvoorbeeld, in de situatie wanneer je een date probeert ’te regelen’.

Voorbeeld stap 1: Je kan bijvoorbeeld de vraag stellen “Hoe kan ik je met in contact komen om x te gaan doen?”. En je geeft je telefoon aan de ander.

Voorbeeld stap 2: Observeer nu hoe ‘enthousiast’ de andere persoon reageert. Als de ander de telefoon bij wijze van spreken ‘grijpt’ met ontzettend veel enthousiasme, dat is uiteraard een goed signaal! Aan de andere kant, als je een business kaart krijgt of zijn of haar Facebook, dan is dit duidelijk een indicatie van desinteresse.

De oplossing en de uitdaging zit hem in het bedenken van kleine acties (1) die naar je doel toe gaan.

Een ander voorbeeld:

Voorbeeld #2 bij stap 1: Als een persoon heeft ingestemd om een picknick met je te hebben, dan is in eerste instantie een goed signaal, echter, wanneer deze persoon vervolgens ’te druk’ is in de komende twee weken en alleen tijd heeft op dinsdag na 21.00 een uurtje… dan is dat euhm…balen.

Aanrakingen

De meest effectieve en betrouwbare methode om interesse te meten is aanrakingen. Waarom? Het is zo onbewust dat het vrijwel altijd de waarheid onthult (althans, als je weet hoe je het toe moet passen). Sommige mensen zeggen dat oogcontact de beste methode is, maar oogcontact is wat confronterend, waardoor verlegen mensen dat nog een beetje eng kunnen vinden. Daardoor kan het wat onbetrouwbaarder zijn. Ok Matthijs, vertel: Hoe komen we erachter of iemand je leuk vindt door aanrakingen?

Hierbij geld dezelfde benadering: Je raakt eerst de ander aan (stap 1) en vervolgens observeer je hoe de ander reageert (2). Vervolgens kan je hier ook op reageren. Je kan bijvoorbeeld een stapje terug doen of juist een stapje extra zetten.

Waarom moeten we onze aanrakingen ‘kalibreren’?

Aanraking en gepast reageren wordt ook wel ‘kalibreren’ genoemd. Hierbij zijn twee uitdagingen: De eerste uitdaging is om de aanraking niet te hard is (je wilt haar de mogelijkheid geven om weerstand te bieden), maar ook niet te zacht (want je wilt het wel nog steeds kunnen ‘aanvoelen’). Daarnaast is belangrijk om niet te lang iemand aan te raken, omdat dat misschien iets te opvallend is, maar ook -in het geval er veel ‘weerstand’ is- de situatie niet te ongemakkelijk wordt.

bulb

Aanrakingen zijn als een tweezijdig zwaard: aan de ene kant wil je een relatie opbouwen met de ander, maar aan de andere kant wil je niet je intenties te duidelijk laten blijken, en de ander zich ongemakkelijk laten voelen. Dit is precies de reden waarom je moet leren om te ‘kalibreren’ en je aanrakingen op te bouwen in kleine stapjes, en er ‘speels’ mee om te gaan.

Waarom is aanraking nog meer belangrijk?

Aanrakingen is belangrijk omdat het zorgt voor vertrouwen: het laat zien dat je de ander mag. Als je de ander niet aanraakt, dan voelt dat als afstandelijk en koud. De intensiteit van aanrakingen, hangt ook af van hoe erg je elkaar mag en elkaar vertrouwd. Niet aanraken is dus erg onverstandig!

Hoe moet je de reacties op je aanrakingen ‘lezen’?

Bijvoorbeeld, in een romantische setting, wanneer je de ander een compliment wil geven, dan is dit een uitstekend moment om de ander aan te raken. Bijvoorbeeld, om iemand hand beet te pakken. Nu zijn er drie mogelijkheden:

1. Prettig.

Wanneer de ander graag je hand wil vasthouden en nog dichterbij wil komen, dan is de ander waarschijnlijk geneigd om je hand een klein beetje steviger beet te pakken.

2. Onverschillig.

In het geval de ander denkt dat het ‘gewoon ok’ is om handen vast te houden, dan zal de ander niet gaan klagen of weerstand bieden, maar zal deze ook niet enthousiast reageren. Misschien dat je een lichte glimlach krijgt.

3. Onprettig.

Wanneer de ander geen handen wil vasthouden, dan kan het zijn dat de ander ‘verstijfd’, ‘stil wordt’ en ‘gereserveerd’ reageert.

Als alles gewoon goed gaat, dan zal situatie 2 (er ‘ok’ mee zijn) het vaakst voorkomen. En kan je dus langzaam doorgaan met opbouwen.

In de praktijk gaat het vaak zo: Je geeft even een knuffel (1 seconde), is geen weerstand en je laat los. Je praat even wat verder en vervolgens pak je haar hand even beet, er is geen weerstand en je laat los. Vervolgens raak je lichtjes met je vinger de wang/nek/oor van de ander aan, er de ander knippert niet en voelt zich comfortabel. Je kijkt naar de lippen van de ander, en voordat je het weet ben je aan het zoenen!

Maar Matthijs, wat nou als ik een ‘onprettig’ reactie krijg? Ok, vaak betekend de reactie alleen: ‘nog niet’ en moet er eerst wat meer vertrouwen opgebouwd worden om een wat meer comfortabele sfeer te creëren. Daarnaast hebben vrouwen soms de neiging om te ’testen’ of iemand wel tegen een afwijzing kan. Blijf dus vooral kalm en zie het als een mogelijkheid om te laten zien dat je niet snel uit het veld geslagen wordt.

Waarschuwing: Alhoewel sommige mensen echt te ver gaan, en de ander aanraken zonder rekening te houden met de gevoelens van de ander, is het in het algemeen zo dat mensen elkaar echt VEEL TE WEINIG aanraken om ook maar enigszins een relatie op te bouwen. Dit komt omdat ze vaak bang zijn om een ‘onprettig’ reactie te krijgen. Het zal je verbazen, hoe vaak je iemand kan aanraken zonder raar over te komen! Stap dus uit je comfort zone, terwijl je bewust blijft van de andere persoon. Al doende leert men. Op deze manier kan je de situatie snel lezen en herkennen wanneer iemand jou ook aardig vindt.

“You may never know what results come of your actions, but if you do nothing there will be no result.” – Mahatma Gandhi

bulb

Om je op weg te helpen met aanrakingen, heb je hierbij een korte lijst met aanrakingen die je kan gebruiken.

Voorbeelden van aanrakingen:

#1 Handen schudden #2 Een knuffel #3 Zijwaard een arm over iemand schouder legge #4 High Five #5 Een ‘boks’ #6 Het ruiken van iemands nek #7 Je been tegen andermans been aanhouden. #8 Duimpje worstelen #9 Iemands arm strelen #10 Kort iemands hand vasthouden.

Zoals je ziet zijn er aanrakingen die ‘grappig’ zijn en aanrakingen die ‘spannender’ zijn. Uiteraard gebruik je de spannende aanrakingen vaker later in de interactie. Grappige aanrakingen kunnen altijd, en zorgen dus voor veel speelsheid. Het leven is een speeltuin! Check ook onze dating tips!

Hier is Hoe je Jouw Droomman of Vrouw Binnen no-time Versiert & Volledig Voor je Wint

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen succesvoller te worden met dating en relaties, zelfs als je niet een mooi lichaam of gezicht hebt.

Zo verleid je de man of vrouw met een geweldig uiterlijk en een geweldige persoonlijkheid.

Voor vrouwen: Dit is Hoe je Een Man’s Hart Verovert en Hem Voor Altijd Aan je Bindt

Voor mannen: Ontdek Hoe Je Je Droomvrouw Versiert Met Simpel Uit Te Voeren Tips

15 Reacties op "Signalen Verliefdheid: Zo Ontdek Je of 'het' ook Wederzijds is!"

 1. Dennis

  says:

  Klein ding: dat aanraken, maakt het dan niet zo veel uit hoe je het doet of zijn bepaalde aanrakingen die beter laten zien hoe het zit?

  • Marijn

   says:

   Als je het maar subtiel doet en de ander niet op al te rare plekken aanraakt krijg je volgens mij het beste beeld. Probeer de arm eens, dat wordt namelijk best vaak gedaan.

   • Dennis

    says:

    Weet niet wat ik moet zeggen, maar ik probeerde het arm-trucje wat je zei afgelopen week en weekend en ineens begon het veel intiemer te worden. Dus bedankt hahahah!

 2. Kevin

  says:

  Erg behulpzaam artikel Matthijs, loop al een tijdje te rommelen met dit soort stomme situaties. Ze zeggen altijd dat mannen niet van de subtiele hints zijn, en daar hebben ze ook gelijk in zeg hahahaha

  • Matthijs

   says:

   Als mensen makkelijk waren was deze website niet eens nodig geweest. Dus ja, bittersweet voor mij natuurlijk.

 3. Isa

  says:

  Hoi er is een jonge in me klas die de hele tijd aan me zit en zn arm om me heen slaat enzo betekent dat dat hij me leuk vint?? Ik weet niet of ik hem leuk vint maar hij doet ook niet echt meer dan dat ik snap het allemaal niet meer

  • Lola

   says:

   Jongens zijn eigenlijk heel makkelijk te lezen. Als hij jou graag zo vaak aanraakt betekent dit hoogstwaarschijnlijk dat hij je leuk vindt. Als je toch graag meer wilt zou je hem een keer zelf kunnen aanraken en kijken hoe hij reageert? Dan weet je het zeker. Veel succes!

 4. Maarten

  says:

  Hallo,

  Naar mijn mening is er maar één lichaamsdeel waaraan je kunt zien of het wederzijds is: de ogen. Ogen spreken boekdelen zeggen ze en dat is ook waar. Ga bij jezelf maar eens na hoe vaak je naar iemand kijkt die je leuk vindt. Misschien heb je dan een bepaalde blik in je ogen waar je je zelf niet van bewust bent. Daarnaast kun je ook blozen als die persoon terugkijkt en naar je lacht. Veel duidelijker dat je verliefd bent kun je het niet maken!

  Let dus ook eens op de ander; hoe die naar jou kijkt. Veel kijken en (glim)lachen is een goede indicatie dat diegene je leuk vindt. Net als veel oogcontact. Als iemand je leuk vindt gaat hij of zij ook vaker om je grapjes lachen en met het haar spelen terwijl jullie praten. Zie je die signalen ook? Ga er dan gewoon voor en vraag diegene uit!

  Succes en groetjes

  • Rudy

   says:

   Je hebt op zich wel gelijk dat ogen de interesses van een persoon weggeven, maar zoals Matthijs hier zegt (en dat kan ik beamen) zijn de ogen niet het enige lichaamsdeel die dit voor elkaar krijgen. Sterker nog, meestal is het het complete beeld van lichaamshouding, gezichtsuitdrukkingen, e.d. die het best laat zien hoe de ander over jou denkt.

 5. Jasper

  says:

  Thanks Matthijs, weet ik waar ik ong op moet gaan letten hahaha

 6. Margot

  says:

  Wat nou als de jongen die ik leuk vind niet zo enthousiast op mijn voorstel reageert, omdat hij hard to get wil spelen? Ik wilde samen leuke lichtjes kijken in Delft, maar hij was helemaal niet zo enthousiast. Of denk ik nou te ver door??

  • Olivier

   says:

   Misschien vindt hij lichtjes kijken gewoon niet zo leuk, dat kan ook natuurlijk. Laat je hierdoor niet uit het veld slaan!

 7. Guus

  says:

  Werkt ook goed als je samen naar de bios gaat: leg even kort je hand op haar hand en doe het de tweede keer ietsje langer, enzovoorts enzovoorts tot je handjes vasthoudt en dan kun je verder gaan ;)

 8. Loesje

  says:

  DOen jongens en meisjes dezelfde dingen als ze verliefd zijn??

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *