9 Signalen van Vreemdgaan + Wat je het Best Kunt Doen als je dit Vermoedt

Elke relatie moet gebaseerd zijn op vertrouwen. Het is echter zo dat in veel gevallen, door de persoonlijkheden van mensen en de manier waarop situaties zich voordoen in relaties, onzekerheden ontstaan en gedacht wordt of de andere persoon gaat geloven dat ze worden bedrogen. Aangezien je op dit artikel hebt geklikt, zal dit bij jou waarschijnlijk het geval zijn.

Er wordt vaak gezegd dat in kleine details grote waarheden gevonden worden, en relaties zijn precies hetzelfde; je kunt zien of je partner vreemdgaat door op de kleine details of ongebruikelijke veranderingen in hun routines te letten.

Het moet gezegd worden en het kan niet genoeg worden benadrukt dat je ook last kunt hebben paranoia en twijfel. Deze twijfel en paranoia kunnen de relatie schaden en als het niet nodig is, hoef je ook niet paranoïde te zijn of twijfel te hebben. Voordat je de relatie verbreekt of een ruzie begint, terwijl dat helemaal niet nodig is, geven wij je hier de signalen van vreemdgaan en hetgeen wat je het best kunt doen als dit je overkomt.

9 Signalen van Vreemdgaan

1.     Andere Kleding

Als je partner van T-shirts en jeans plotseling dure of drastisch andere kleding begint te dragen, of als ze gewoon schone kleding aantrekken na dagenlang hun favoriete stinkende shirt te dragen, is er misschien iets aan de hand en is je partner niet helemaal eerlijk.

Als je partner al lang hetzelfde kapsel heeft gehad, maar plotseling een gewaagd nieuw kapsel uitprobeert, kan dit duiden op een poging om indruk te maken op een ander persoon. Als ze zich plotseling mooi aankleden voor een avondje in de stad, rondhangen met nieuwe mensen en op willekeurige tijdstippen ’s nachts zonder enige uitleg thuiskomen, kan het zijn dat je partner vreemdgaat.

Wat doen?

De beste manier om met deze situaties om te gaan, is om je partner te vragen naar de avond en wat hij of zij aan het doen was. Als je partner vermijdt je vragen te beantwoorden of als je merkt dat het verhaal tegenwoordig net zoveel verandert als de kleding die hij of zij draagt, dan kan er iets zijn veranderd.

Wanneer partners vreemdgaan, veranderen ze vaak de manier waarop ze zich aan de wereld presenteren, omdat ze voor iemand anders er goed, verzorgd en sexy uit willen zien. Plots een andere kledingstijl kan dus duiden op vreemdgaan en simpelweg vragen stellen is het beste wat je in dit geval kunt doen.

2.     Je kunt hem of haar nooit vinden of bereiken

Koppels die al een langere tijd samen zijn, hebben de neiging elkaars schema’s te kennen. Als hij of zij niet is waar ze horen te zijn, of als hij of zij niet doet wat ze je vertellen dat ze doen, is het misschien tijd om samen te gaan zitten en hen te vragen wat er aan de hand is.

Wanneer mensen liegen over hun verblijfplaats of een slap excuus verzinnen voor de reden waarom plannen zijn veranderd, dan duidt dat vaak niet op iets goeds. Als je ze niet kunt vinden of bereiken, is daar misschien een reden voor en dat komt dan waarschijnlijk omdat ze dat niet willen.

De meest interessante aspecten van hun dag kunnen verband houden met hun nieuwe flirterige relatie met een ander. Dit kan verwoestender zijn dan seksuele ontrouw, omdat het impliceert dat de intimiteit van het dagelijkse leven nu wordt gedeeld met iemand die nieuw en spannend is.

Wat doen?

Ook in dit geval is het een goed idee om vragen te stellen. Daarnaast kun je mogelijk een keer iets “langs brengen” op de plek waar je partner zou zijn; als hij of zij daar dan niet is, kun je daar op ingaan.

3.     Je partner verbergt iets in de telefoon

Als je partner in paniek lijken te raken wanneer je zijn/haar telefoon of laptop oppakt en plotseling probeert te bepalen wat je wel en niet op hun telefoon kunt doen, is er iets mis. Dit is vaak een van de eerste signalen dat je partner bezig is met iets stiekems. Als je niks te verbergen hebt, hoeft het namelijk geen probleem te zijn wanneer je partner even iets opzoekt op jouw telefoon.

Je partner kan bijvoorbeeld proberen om twijfelachtige telefoontjes of smsjes in jouw aanwezigheid te vermijden. Ook kan het zijn dat ze foto’s hebben op hun mobiel van of met iemand anders waarmee zij op dates of afspraakjes zijn geweest.

Wat doen?

Als je al langere tijd een relatie hebt, heb je toegang tot e-mails, teksten, contactlijsten of meer en als ze zich terugtrekken uit die toegang, kan het zijn dat er plotseling nieuwe namen en nummers zijn in de contactlijsten. De enige optie is toch om de telefoon, e-mail etc. weer een keer in handen te krijgen en uit te zoeken wat er aan de hand is.

4.     De vrienden doen raar

Hetgeen wat je moet onthouden wanneer je in een relatie stapt, is dat de vrienden van jouw partner zijn of haar vrienden blijven en nooit jouw kant over die van je partner zullen kiezen. De beste vrienden van je wederhelft zijn vaak het eerst op de hoogte van overspel in de liefde, maar zij houden uiteraard wijs hun mond.

Toch keuren veel vrienden het niet goed en vinden het zelf ook heel ongemakkelijk wanneer zij jullie dan samen zien. Ook de vrienden kunnen zich op een andere, vreemde manier gaan gedragen en dat kan een aanwijzing zijn op bedrog van je partner.

Wat doen?

Als je geen bewijs van bedrog kunt vinden, maar je weet zeker dat er iets mis is, neem dan contact op met zijn of haar vrienden. Als hun vrienden je niet in de ogen kunnen kijken of er raar over doen, is er waarschijnlijk iets mis en weten zij van meer. Het is een trefzekere manier om te zien of je partner vreemdgaat.

De kans is groot dat de vrienden van je partner weten wat er echt aan de hand is voordat jij ook maar enig idee hebt. Vrienden weten bijna altijd wat speelt in het leven van je partner en als je dus wanhopig de juiste informatie wilt krijgen voordat je je partner hysterisch gaat confronteren, zijn de vrienden bij wie je moet aankloppen.

5.     Hij of zij vindt je slechte eigenschappen/gewoontes niet meer benoemingswaardig

Voorheen klaagde je partner heel de dag door over dat je het bed niet opmaakte, de vaatwasser niet in- of uitruimt en je altijd met je mond open eet. De laatste tijd heb je hier echter niets meer over gehoord, wat in eerste instantie natuurlijk heel fijn is. Maar een andere manier om te zien of je partner je misschien bedriegt, is juist als ze stoppen met je te vertellen dat je iets aan al die slechte gewoontes of eigenschappen moet doen.

Als ze last hadden van je luide eetgeluiden of je borden op het aanrecht, maar nu niet meer, dan kan dat zijn omdat ze niet meer om de relatie geven of ze een uitweg zien.

Als de acties van je partner beginnen te veranderen, dan kan dit een teken van ontrouw zijn.

Als dat het geval is, zullen ze stoppen met het maken van een “big deal” over de kleine dingen omdat ze je niet langer hoeven te veranderen; ze hebben tenslotte al iemand anders die al die slechte gewoontes en eigenschappen niet heeft.

Wat doen?

Het is een lastige situatie en het is moeilijk om hieraan uit te vinden of iemand daadwerkelijk vreemdgaat. Wat wel een optie is, is om simpelweg te vragen “Vind je het niet meer vervelend als ik dit of dat (vul zelf in) doe?” of “Heb je iemand anders gevonden die niet zo vervelend is”. Als dit namelijk echt het geval is zullen ze mogelijk gechoqueerd reageren, omdat het niet verwachten dat je dit op die manier vraagt.

6.     Ze vermijden contact

Als ze vroeger of later dan jou naar bed gaan zodat ze al slapen of jij al slaapt wanneer jullie samen in bed liggen, dan vermijden ze waarschijnlijk contact. Dit is ook het geval als ze niet meer op de bank willen zitten terwijl jullie in het verleden altijd innig ineensgestrengeld naast elkaar op de bank lagen. Ook wanneer zij ’s ochtends vroeger moeten werken dan jij en niet eens meer een kus geven voordat ze weggaan. Dit zijn allemaal signalen van dat je partner uit je buurt wil blijven en zoveel mogelijk contact probeert te vermijden.

Er is geen reden voor je partner om het contact te willen vermijden als hij of zij bij je in de buurt is, behalve dat je partner zich hierdoor ongemakkelijk, vervelend of schuldig voelt. Mensen vermijden contact vaak alleen als ze iets te verbergen hebben.

Wat doen?

Als dat het geval is, kun je het beste samen gaan zitten en een gesprek voeren over wat er aan de hand is, zodat je samen beslissingen kunt nemen over de toekomst van de relatie. Want ook al gaat je partner niet vreemd, is een relatie waarbij je elkaar niet aan wilt raken of bij elkaar wilt zijn nooit positief.

7.     Ze zijn terughoudend in het doen van grote gezamenlijke aankopen

Toezeggingen zoals het kopen van een huis of auto, geven aan dat de andere persoon de relatie ziet als iets wat nog lang zal duren; iets met een toekomst.  En hoewel het mogelijk is dat de aarzeling van je partner alleen te wijten is aan financiële zorgen, kan het ook een aanwijzing zijn dat hij of zij vreemdgaat – vooral als dit in het verleden helemaal geen probleem was.

Als je partner in het verleden vaak over de toekomst sprak en over misschien wel een huwelijk, een gezin, een huis, een auto etc. en hier nu volledig van is afgestapt wanneer jij er wat over vraagt, dan kan dit heel goed duiden op bedrog.

Een grote verplichting maakt het moeilijker om snel uit een relatie te komen. Als je partner hier eng van wordt, wees dan niet bang om te vragen wat achter de aarzeling zit. Als hij/zij niet weet hoe te reageren, en het niet om het geld gaat, zou dit kunnen suggereren dat er iets niet helemaal klopt.

Wat doen?

In dit geval is de enige optie, vragen waarom de ander plotseling van gedachte is veranderd. Je partner zal waarschijnlijk niet toegeven dat hij of zij vreemdgaat, maar misschien krijg je er wel meer duidelijkheid door en weet je waar je aan toe bent.

8.     Ze “vergaten” een avondje uitgaan met vrienden te melden

Hoewel het verwaarlozen om de tijd te vermelden dat ze drankjes met collega’s deden, volkomen onschuldig kan zijn – misschien was het happy hour gewoonweg niet zo memorabel – als het gedrag aanhoudt en dus regelmatig voorkomt, zou het overspel kunnen weerspiegelen.

Wat doen?

In eerste instantie is het natuurlijk goed om te vragen waarom je partner zo vaak vergeet te zeggen dat hij of zij even een drankje ging doen met iemand. Als hier geen duidelijk antwoord op komt, zou je kunnen vragen of je een keertje mee mag drankjes doen. Dat zou in principe geen probleem moeten zijn.

9.     Je partner staat vijandig tegenover jou en je relatie.

Mensen die vreemdgaan hebben de neiging hun gedrag te rationaliseren (in hun eigen gedachten). Een manier waarop ze dit doen, is om jou de schuld te geven van alles. Ze vertellen zichzelf dat je er niet uitziet zoals je deed toen ze met je trouwden, of je bent niet avontuurlijk genoeg in de slaapkamer, of je waardeert niet alle prachtige dingen die ze voor je doen en hebben gedaan. En daarom mogen ze wel ergens anders een pleziertje hebben.

Vaak komen hun interne rechtvaardigingen voor vreemdgaan uit en gedragen ze zich oordelend tegenover jou en de gehele relatie. Als het plotseling lijkt alsof niets dat je doet goed is, dat dingen die je partner niet stoorden dit nu plotseling wel doen, of alsof je wordt weggeduwd, kan dat een sterk signaal zijn van vreemdgaan.

Wat doen?

Het kan natuurlijk zijn dat er iets anders aan de hand is, dus het is goed om eerst te vragen waarom je partner zich plotseling zo gedraagt. Als er geen duidelijke reden naar voren komt, dan gaat het waarschijnlijk om bedrog en is het een goed idee om de relatie te beëindigen, want dat gebeurt dan uiteindelijk toch wel.

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *