Vindt Zij Me Nog Leuk? 6 Signalen om het te Herkennen

Wanneer een relatie wordt afgesloten, betekent dat niet direct de afsluiting van de daarbij horende gevoelens. Het maakt niet uit hoe het uitgaat: of jullie nu slaande ruzie hadden, of juist in akkoord uit elkaar zijn gegaan – er zal altijd een gevoel van verdriet zijn, in wat voor mate dan ook. Je bent nooit direct over je ex heen.

Bij sommige mensen kan dit echter heel lang duren. Zo lang zelfs, dat ze eraan denken om hun ex terug te willen krijgen. Is dat bij jou ook zo? En wil je weten of jouw ex jou nog leuk vindt? Dan vind je in dit artikel 8 signalen, waaraan jij herkent dat zij jou ook nog leuk vindt. Want ook bij haar zijn de gevoelens niet zomaar verdwenen!

728px-Show-a-Guy-That-You-Like-Him-Step-15-Version-2

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Ziet zij me nog wel staan?

Dit is een vraag die bij veel mannen afkomt nadat het uit is. Ik kan je alvast verklappen: in dit opzicht verschillen mannen en vrouwen heel weinig van elkaar. Wat jij voelt, is dus waarschijnlijk ook wat jouw ex-partner voelt. Dat betekent natuurlijk niet dat je dit artikel direct naast je neer kunt leggen en aan je ex gaat vragen of jullie weer samen kunnen zijn.

Jij hebt nu nog extreme gevoelens voor je ex, ondanks dat het uit is tussen jullie. Haar gevoelens hoeven niet in dezelfde mate aanwezig te zijn. Maar één ding is zeker: zij is ook niet direct over jou heen. Jullie hebben een tijd lang van elkaar gehouden – dat gaat niet zomaar voorbij, hoe jullie relatie ook ten einde is gekomen. Lees hier nog meer tips om over je liefdesverdriet heen te komen.

Dus al zijn jullie met hevige ruzies uit elkaar gegaan – je kansen zijn nog niet verkeken! Of ze het nu wil of niet, jouw ex heeft nog wel degelijk gevoelens voor jou. Het is aan jou om te herkennen in hoeverre ze die gevoelens nog heeft, en om daarop in te spelen. Daarom heb ik nu 8 signalen voor je opgesomd, waaraan je kunt herkennen of jouw ex je nog leuk vindt.

Signaal 1: Ze blijft contact zoeken

Eigenlijk is het heel gek: een man en een vrouw zijn uit elkaar gegaan, maar toch kunnen ze allebei niet compleet het contact verbreken. Op de een of andere manier stuurt een van de twee toch nog eens een sms’je of Whatsappberichtje. Doet jouw ex dit ook? Grote kans dat ze nog gevoelens voor je heeft!

girl-texting-on-cell-phone

De beste methode om over je ex heen te komen, is de geen-contactregel. Elk contact met je ex brengt weer gevoelens omhoog en voorkomt dat je het achter je kunt laten. Het geeft aan dat je toegeeft aan het emotionele deel van jezelf. Je hebt nog gevoelens voor je ex, dat is heel normaal. Je eraan toegeven is echter een tweede verhaal!

Wanneer jouw ex contact blijft zoeken, geeft ze eigenlijk aan dat ze nog niet zonder je kan. Grote kans dus dat ze het nog ziet zitten met je. Ga echter niet te gretig in op dit contact. Speel een beetje hard-to-get, laat niet te veel zien dat je eigenlijk ook niet zonder haar kan. Maar wees ook zeker niet onverschillig en ga haar niet negeren!

Signaal 2: Je komt haar verdacht vaak tegen

Ga eens na bij jezelf: hoe vaak heb je je ex de laatste tijd onverwacht gezien? Dit kan bijvoorbeeld zo zijn in de supermarkt, vlakbij je werk of in de sportschool. Als dit vaker is dan je op basis van toeval zou mogen verwachten, is er misschien iets aan de hand. Het kan namelijk best dat jouw ex naar deze plekken toe gaat, op tijdstippen waarvan zij verwacht dat jij er ook bent.

Je ex hoeft je dan niet eens aan te spreken, ze doet het alleen al om jou te zien. Dit is een duidelijk signaal waaraan je kunt herkennen dat jouw ex je nog leuk vindt. Let wel op dat het soms ook echt toeval kan zijn: jij let er zelf misschien ook vaak op of je je ex ziet. Probeer hier een onderscheid in te maken!

Signaal 3: Je ex raakt je veel aan

Fysiek contact zorgt voor een intiemere relatie. Dat hoeft niet alleen te gaan om knuffelen of seks; ook aanrakingen in een gesprek of andere gebaren kunnen een teken van interesse zijn. Let er eens op wanneer je (bij toeval) je ex spreekt: is ze wat meer fysiek dan je zou verwachten en raakt ze je vaak aan?

eerstedate-470x264

Dan durf ik mijn geld erom te verwedden dat ze je nog leuk vindt! Vrouwen zijn wel vaak wat sneller fysiek met mannen dan andersom, dus zoek er ook hier weer niet te veel achter. Probeer ook te letten op hoe ze met andere mannen omgaat op dit gebied – raakt ze hen ook vaak aan, of juist helemaal niet?

Signaal 4: Ze let op jou en andere vrouwen

Als je ex je nog leuk vindt, is de kans groot dat ze het minder leuk vindt wanneer je met andere vrouwen omgaat. In haar hoofd ben je nog de hare, en is er eigenlijk geen andere vrouw met wie je een meer dan oppervlakkige relatie mag hebben. Natuurlijk is dit irrationeel, maar zo voelt het wel voor haar.

Observeer dus eens hoe ze naar je kijkt wanneer je met andere vrouwen praat. Kijkt ze erg verontwaardigd, jaloers of zelfs boos? Een ander teken kan zijn dat ze vaak aan je vraagt hoe het met je liefdesleven gesteld is. Ze wil graag uitpluizen met wie je allemaal omgaat van het andere geslacht: een teken van verliefdheid!

Signaal 5: Ze lacht vaak om je

Hoewel dit meer een signaal is van een vrouw die je voor het eerst leuk vindt, kan het ook juist voorkomen bij een ex-partner. Juist omdat ze zich slecht voelt omdat het uit is, doet ze van alles om je blij te maken. Een belangrijk signaal hiervan is dat ze vaak lacht om je grapjes. Het is een subtiel gebaar, maar mannen voelen zich hier vaak beter door.

15-tips-om-hem-verliefd-te-laten-worden-550x366

Ze zal uiteraard niet overdreven hard om kleine grapjes van je lachen. Maar als je door hebt dat ze vaak naar je lacht (dit kan ook op Whatsapp), is de kans zeker aanwezig dat ze je nog leuk vindt. Het beste is om ook met een lach hierop te reageren – laat zien dat je het waardeert! Het vuur van jullie relatie is misschien gedoofd, maar de vonk is nog zeker aanwezig.

Signaal 6: Ze wil blijven afspreken

Een verlengde van het eerste en tweede signaal: je ex praat nog vaak met je, en ze wil je ook blijven zien. Zoals ik al heb verteld, is het verstandiger om absoluut geen contact te hebben met een ex wanneer je over de breuk heen wilt komen. Dat jouw ex dit advies compleet in de wind slaat, geeft al wel aan dat je meer voor haar bent dan alleen een ex.

Zelfs de kleinste afspraakjes kunnen al veel betekenen voor je ex. Je hoeft ze niet een als zodanig te herkennen: samen reizen omdat jullie toevallig dezelfde kant op moeten, of tegelijk boodschappen doen. Wanneer jouw ex je nog leuk vindt, doet ze er alles aan om je te zien. En daar kan jij weer van profiteren!

Hoe reageer je op de signalen van je ex?

Je weet nu hoe je kunt herkennen of je ex je nog leuk vindt, maar hoe ga je daar nu goed mee om? Je kunt begrijpen dat gewoon maar happen niet altijd de beste manier is. Je ex zit jou, onbewust, ook nog een beetje uit te dagen. Ze wil graag zien hoe graag je haar terug wilt, en wat je hiervoor over hebt.

keep-calm-and-play-it-cool-12

Reageer daarom niet té enthousiast op de avances van je ex. Vrouwen willen niet een man die op alles ja en amen zegt. Toon daarom ook zelf initiatief, wanneer je merkt dat ze nog interesse in je heeft. Bouw alles rustig op; voor je ex kunnen haar gevoelens ook nog verwarrend zijn. Maar één ding is zeker: ze kan nog niet goed zonder je.

Laat daarnaast ook aan je ex zien dat je bereid bent om bepaalde dingen te veranderen. Ga voor jezelf na waarom jullie relatie uit ging. Andere artikelen op onze site kunnen je daarbij helpen. Bedenk wat jouw rol hierin is geweest, en wat je hier in de toekomst aan zou kunnen doen. Je ex moet zien dat je snapt waar het mis ging, en dat je dat de volgende keer wilt voorkomen.

Maar… niet alles is aan jou!

Jij kan wel willen veranderen voor jouw ex, maar zij moet dat ook terug willen doen! Ze kan niet van je verwachten dat jij je hele gedrag aanpast, terwijl zij zich nog net zo gedraagt als vroeger. Dan kan de relatie alsnog geen standhouden. Wanneer jullie dus wat verder zijn sinds de break-up, bespreek dan eens wat zij ook zou kunnen doen.

Het is natuurlijk heel leuk als jouw ex je nog terug wilt, maar dat betekent niet dat je alles moet accepteren om haar maar terug te krijgen. Jij verdient ook een goede partner; en het is niet gegeven dat jouw ex dat is. Er zijn nog genoeg andere vrouwen voor je. Wees dus ook realistisch!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

5 Reacties op "Vindt Zij Me Nog Leuk? 6 Signalen om het te Herkennen"

 1. Vin

  says:

  Ik zie een aantal dingen hiervan terugkomen in het gedrag van mijn ex, maar ik twijfel zelf nog erg of ik er wat mee wil doen, aangezien we wel een leuke tijd hebben gehad maar ik niet weet of we dit weer krijgen omdat we voor de split vaker saaie tijden met meer conflict hadden. Iemand die kan helpen?

  • Michael

   says:

   Eerst kijken waarom de conflicten zijn ontstaan. Kwam het door jullie of meer door een voorgaande ruzie en dat het ophoopte? Als je namelijk wat dingen ziet terugkomen kan het namelijk zijn dat jullie samen best goed verder kunnen.

   • Vin

    says:

    Uiteindelijk bleken het wat karaktertrekjes van ons beide te zijn waar we ons kapot aan ergerden, maar die hebben we uitgepraat en nu zijn we op weg om weer een solide relatie te hebben

 2. Marc

  says:

  Ik had precies hetzelfde als hier staat!! Ik had het uitgemaakt met mn vriendin want ik was niet meer verliefd op haar de passie was er niet meer snap je. Nou na een tijdje bleef ze maar aandacht van me zoeken. Elke keer appen en me toevallig tegenkomen als ik van me werk kwam en dat soort dingen. Ik werd er gek van. Ze zei dan ook niet zo veel boeiends probeerde gewoon over koetjes en kalfjes te praten.

  Tot ik haar er een keer op aan sprak. Ik zei He het is toch niet toevallig dat ik je de hele tijd tegenkom en dat je blijft appen ook al ben je me ex wat is er nou? Toen zei ze Ja ik vind je eigenlijk nog steeds leuk sorry sorry wil je het nog met me proberen. Ik was wel weer een beetje loner ondertussen dus ik dacht tja waarom niet . En ze had echt aan zichzelf gewerkt al die erger nissen waren weg bij mij dus nu gaat het weer super tussen ons!

  Groet Marc

 3. Teus

  says:

  Enige manier om te weten of ze je nog leuk vindt is het te vragen duh anders kun je het nooit weten soms moet je niet zo laf zijn

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *