Hij Wilt Geen Relatie? 6 Redenen Waarom (geheimen onthuld)

Je gaat al enige tijd om met een man die je het liefst als je nieuwe vriend zou willen beschouwen.

Hij geeft je het gevoel speciaal te zijn en je ziet het met hem wel zitten. Maar ondanks de geweldige tijd die jullie met elkaar doorbrengen wilt hij geen relatie.

Je nieuwe vlam zegt dat hij nog niet klaar is voor een relatie maar laat je ook geen moment met rust. Waarom kunnen mannen zich soms zo tegenstrijdig gedragen?

In deze blog leer je 6 geheime redenen waarom een man zich niet wilt of durft te binden aan een vrouw.

Hij Wilt Geen Relatie? 6 Redenen Waarom (geheimen onthuld)

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere: 

 • Waarom mannen van een bepaalde leeftijd moeite hebben met een monogame relatie
 • Hoe het komt dat seksuele intimiteit vandaag de dag niks meer zegt over relatiekansen
 • Hoe je voorkomt dat je een man onnodig onder relationele druk zet (en van je wegrent)
 • Waarom je mannen in sommige gevallen wilt ondersteunen als ze andere prioriteiten hebben
 • En nog veel en veel meer.

Het is ontzettend verwarrend als hij je voorstelt aan zijn vrienden of familie en zich niet duidelijk uitspreekt dat jij zijn vriendin bent.

Je voelt je ongemakkelijk en onzeker. Toch zou je geen moment zonder hem kunnen.

Wat bezielt een man als hij je al een tijdje date maar nog steeds geheimzinnig doet over jullie relatiestatus?

Reden: #1 Hij Geniet van Het Single Zijn

hij wilt geen relatie vrijgezellenleven

Het testosterongehalte van een gemiddelde man bereikt zijn piek tussen het twintigste en dertigste levensjaar. In deze periode is het mannelijk libido ongekend hoog.

Het hormoon testosteron zorgt ervoor dat mannen vaker zin hebben in seks en oog hebben voor andere vrouwen.

De meeste mannen genieten in deze fase volop van het vrijgezellenleven.  Ze willen zich niet binden maar hebben het liefst iedere week een ander schatje in bed.

Natuurlijk houdt hij er van om leuke dingen met je te doen, maar dat wilt voor hem niet zeggen dat hij geen oog meer heeft voor andere vrouwen.

Mannen die in hun jeugd moeite hebben gehad met vrouwen versieren, willen dat vaak in een later stadium van hun leven op de een of andere manier ‘goedmaken’.

Op de middelbare school waren ze wellicht onzichtbaar voor de dames, maar tien jaar later kan dat zomaar anders zijn.

Als een man eenmaal de smaak te pakken heeft van het vrijgezellenleven en merkt dat hij goed op de markt ligt, dan het dat voor hem heel moeilijk zijn om daar opeens mee te stoppen.

En dat wilt niet zeggen dat hij jou niet leuk vindt, maar hij wilt of durft zich op dat moment gewoon nog niet te binden. Het is een pure ego kwestie.

Kijk ook eens naar zijn vriendengroep. Je kan veel afleiden van de mensen met wie hij het meeste omgaat.

Zijn de meesten van zijn vrienden nog steeds vrijgezel? Gaat hij ieder weekend nog steeds stappen met zijn vrienden?

De kans is groot dat een monogame relatie niet in deze fase van zijn leven past.

Wees gerust, naast het uitgaansleven zijn er nog talloze andere plekken om leuke mannen te ontmoeten.

Reden: #2 Hij is Enkel Uit op Seks

hij wilt geen relatie alleen seks

Mannen en vrouwen hoeven niet van elkaar te houden om seks met elkaar te hebben.

Denk eens terug aan al je bedpartners uit het verleden. Was je werkelijk verliefd of ging het in sommige gevallen meer om de seksuele lust?

Alhoewel de meeste vrouwen seksuele intimiteit zien als een als een verlengstuk van een gezonde relatie, is er ook een steeds groter wordende groep dat enkel uit is op seksuele lusten zonder relationele verwachtingen.

Als je het gevoel hebt dat een man je enkel wilt ontmoeten vanwege de seks dan wilt dat nog niet zeggen dat hij niet gek op je is.

Diezelfde man kan ook jaloers en dominant gedrag vertonen als jij praat met andere mannen. Hij wilt geen relatie maar gedraagt zich in het bijzijn van anderen wel als je vriendje.

Maar tegelijkertijd voelt hij die instinctieve behoefte om te jagen. Hij kan zich niet bij één vrouw houden. Hij zoekt constant bevestigen naar meer en meer en kan geen genoeg van vrouwen versieren krijgen.

Heb jij het gevoel dat hij er nog andere scharrels op na houdt of vaak met andere vrouwen omgaat?

Vaak zegt je gevoel de waarheid.

Je kunt hem in dat geval ermee confronteren en hopen dat hij veranderd of simpelweg de realiteit aanvaarden dat jullie elkaar voornamelijk zien vanwege de seks.

Reden: #3 Hij Voelt Zich Onder Druk Gezet

hij wilt geen relatie onder druk gezet

Dit zie ik vaak fout gaan bij mensen die al een tijdje met elkaar daten. De een is stapelverliefd en gaat veel te snel. De ander voelt zich onder druk gezet en gaat ernstig twijfelen om verder te daten.

Je krijgt altijd een vervelend gevoel van mensen die iets van je moeten. Opeens mag je niet meer gaan stappen met vrienden en moet je jezelf verantwoorden waar je uithangt.

Herken je dit claim gedrag en heb je het gevoel dat je obsessief met hem bezig bent? Stop daar dan nu mee! Want je maakt het tussen jullie kapot als je jezelf niet in de hand houdt.

Vraag jezelf eens af hoe jij het zou vinden als een man je constant onder druk zet en iets van je wilt.

Laat je ouders ontmoeten nog even voor wat het is. Neem hem ook niet mee naar die saaie verjaardag als je merkt dat hij zich daar niet prettig bij voelt. Die dingen komen later wel.

Des te vaker je een relatie aanhaalt als jullie bij elkaar zijn, hoe groter de kans dat de ander zich onder druk gezet voelt en zal afhaken.

Hoe leuk je  misschien ook bent. Laat de ander zijn eigen tempo bepalen. Je hoeft natuurlijk op niemand een jaar te wachten, maar geef de ander wel wat tijd en de nodige ruimte.

Leer elkaar beter kennen door leuke dingen met elkaar te doen. Stel je kwetsbaar op en stel persoonlijke vragen. Je weet pas of je voor elkaar gemaakt bent als je de nodige tijd met iemand hebt doorgebracht.

Houdt het spontaan en leuk tussen jullie en je zult zien dat jullie vanzelf dichter naar elkaar groeien en het onderwerp ‘relatie’ vanzelf  ter sprake komt.

Reden: #4 Hij Heeft Nare Ervaringen uit het Verleden

nare ervaringen verleden

Nare herinneringen en ervaringen uit een vorige relatie kunnen voor mensen vaak een reden zijn om het wat rustiger aan te doen en te wachten met een nieuwe relatie.

Ze zijn bang om zich te binden aan hun nieuwe liefde.

Misschien heeft zijn ex nog steeds een plekje in zijn hart, andere mogelijkheid is dat hij een flinke deuk in zelfvertrouwen heeft opgelopen omdat ze bijvoorbeeld is vreemdgegaan.

Bang dat hij is om weer gekwetst te worden als hij een nieuwe relatie met iemand aangaat, zal hij dat proberen uit te stellen.

Geef iemand de tijd om weer zichzelf te worden en zijn zelfvertrouwen terug te winnen.

Als iemand met een gebroken hart te snel gaat en weer in een nieuwe relatie duikt dan kan dat voor toekomstige relatieproblemen zorgen. Mensen kunnen dan gaan twijfelen of ze wel de juiste keuze hebben gemaakt.

Geduld is hier de sleutel tot succes.  Laat de ander inzien dat jij niet zijn ex bent en hij je volledig kan vertrouwen.

Op den duur zal hij vanzelf gaan inzien dat jullie voor elkaar gemaakt zijn.

Reden: #5 Hij Heeft Momenteel Andere Prioriteiten

carriere

In ons leven zijn we voortdurend bezig met het vinden van een juiste balans tussen de vier primaire levensbehoeften:

 • Arbeid & financiën
 • Gezondheid
 • Familie & vrienden
 • Relaties

Sommige levensbehoeften vereisen echter wat meer tijd en aandacht van ons dan dat we eigenlijk zouden willen.

Carrière maken en doorgroeien is vooral weggelegd voor mensen die al op jonge leeftijd hun ambities duidelijk maken.

Dit betekent ook dat deze mensen minder tijd hebben voor relaties, familie en vrienden.

Nu is dit niet alleen voorbehouden aan mannen, want ook vrouwen verkiezen steeds meer een carrière boven het krijgen van kinderen.

Maar vroeg of laat wordt een man toch geacht voor zijn gezin te zorgen. Daarom zal hij zich nu moeten verzekeren van een fatsoenlijke baan.

Dat wil zeggen dat hij weinig tijd voor je heeft en tot diep in de nacht mailtjes zit weg te werken terwijl jij ontspannen op de bank ligt met een wijntje in je hand.

Maar stiekem mis je zijn persoonlijke aandacht en wil je hem niet alleen zien als hij naast je ligt te slapen.

Je verlangt naar die tijd waarin jullie samen leuke dingen konden doen. Een avondje biocoop of gezellig samen koken, het lijkt allemaal zo ver weg.

Een relatie kan op zo’n moment belemmerend werken. Misschien is hij bang dat hij je niet de volledige aandacht kan geven die je graag van hem zou willen.

Het is aan jouw de keuze of je bij hem blijft en hem ondersteunt in zijn gemaakte beslissing en er vanuit gaat dat over een paar jaar jullie meer tijd voor elkaar hebben.

Ben je er echter niet zeker van dat dit ooit zal gaan lukken, denk dan aan jezelf en zoek een man die minder carrièregericht is of deze fase al voorbij is.

Reden: #6 Er is Nog een Ander in Het Spel

hij wilt geen relatie er is nog iemand anders

Vaak ligt er een persoonlijke reden achter het feit dat hij geen relatie met je wilt.

Misschien ziet hij je als een leuk persoon om mee om te gaan, maar (nog) niet als relatiemateriaal.

Begint hij vaak uit het niets over zijn ex? Is hij op sommige avonden onbereikbaar of doet hij vaag over de details van gisterenavond? Het kan zijn dat hij nog steeds alle opties open houdt.

Als er naast jou nog iemand anders in het spel is, dan heeft hij nog geen keuze gemaakt met wie hij uiteindelijk verder wilt.

Misschien zijn er enkele dingen aan jou die hem tegenstaan of waar hij nog niet zeker over is.

Als je het gevoel heb dat er nog iemand anders in het spel is, confronteer hem dan daarmee. Vraag hem waarom hij twijfelt. Alleen dan kom je erachter wat zijn beweegredenen zijn.

Zeg dat je graag met hem een relatie aangaat maar dat je niet voor eeuwig op hem zult wachten.

Stel hem de vraag wat hij ervan zou vinden als er nog een andere man in het spel zou zijn. Net als hij hou jij er ook niet van om aan het lijntje te worden gehouden. Dat heb je niet verdiend.

Hij zal keuzes moeten maken. Of hij kiest voor jou of voor haar. Uiteindelijk zal hij kiezen voor de persoon met wie hij het meest een emotionele binding voelt.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

8 Reacties op "Hij Wilt Geen Relatie? 6 Redenen Waarom (geheimen onthuld)"

 1. Fleur

  says:

  Hmm, okay, thanks! Ik zal eens opletten de volgende keer dat ik met hem afspreek.

 2. Bo

  says:

  Eh ja, ik heb dat probleem maar dus tegenovergesteld. Hoe ga je ermee om als de ander een relatie wil maar jij daar geen behoefte aan hebt?

 3. Lz

  says:

  Hij vindt me te leuk . Hij wil en kan op dit moment absoluut geen relatie beginnen. Ik ben mooi, we kunnen lachen de perfecto partner als ie me eerder was tegen gekomen had het r anders uitgezien. Ook al hoef ik niet perse n vaste relatie als we zo doorgaan wordt t meer en dat kan niet. Wat moet ik hier mee op geven of tijd geven en voorlopig als vrienden afspreken? Mannen......

  • Jos

   says:

   Uhm, kan hij of jij geen relatie beginnen nu? En waarom trouwens. da's wss een goed beginpunt

 4. Suus

  says:

  Ja das nou wel leuk, 'ik wil geen relatie'.... maar hoe ga je daar mee om??

  Ik heb dus een jongen die ik echt heel leuk vind. We gaan al heel lang met elkaar om en praten bijna elke dag ook op whatsapp. We hebben ook wel eens seks, niet heel vaak maar toch wel af en toe ook de laatste tijd. En ik krijg steeds meer gevoelens voor hem. Dus ik heb het hem laatst verteld toen we thee aan het drinken waren. Hij keek echt alsof ie water zag branden... dus alsof ik echt iets heel geks aan het vertellen was!! Toen zei ie ja ik ben niet toe aan een relatie sorry sorry.

  ik snap er niks van want hij heeft vgm geen ander. Daar praten we echt te vaak voor dat zou ik wel weten. En zn laatste relatie was 3 jaar geleden dus daar zal het ook niet aan liggen. Heeft hij dan gewoon bindingsangst of gebruikt hij me echt voor de seks??

  Suus

  • Oscar

   says:

   Hoi Suus,

   Dat is inderdaad een lastige reactie. Het is niet mogelijk om zomaar te zeggen dat hij je alleen voor de seks gebruikt. Zo te horen gaan jullie veel met elkaar om, dus hij vindt het ook leuk om met je samen te zijn. Dan doet hij het niet alleen voor de seks, dan zou hij wel minder interesse in je tonen. Ik denk dat je hem gewoon een beetje overvallen hebt en dat hij niet wist wat hij moest zeggen. Misschien had hij gewoon nog nooit aan een relatie gedacht maar zou het hem wel heel leuk lijken.

   Ik adviseer je dus om weer eens thee te drinken en dan goed te praten. Je kunt nooit weten wat er aan de hand is als je niet met hem praat. En jullie zijn goede vrienden dus je moet het ook gewoon kunnen uitpraten. Wie weet is hij ook gewoon verliefd op jou! Ik wens je veel succes.

 5. Lachertje

  says:

  Ik heb drie keer iemand ontmoet en dat was super leuk ben gezellig.Hij denkt dat ik denk dat wij een relatie hebben verwijl ik alleen maar wil genieten van hem en van alles eromheen.Nu zei hij dat ik een goed mens bel nr en dat ik een betere man verdient die jou dat niet kan bieden,Ik weet dat hij bindingsangst heeft en omdat er in het verleden dingen gebeurt zijn denk ik durft hij geen relatie aan.maar daar denk ik nog niet eens over..
  Wat zijn mannen tóch moeilijk
  Het lachertje

 6. Samantha

  says:

  Hallo allemaal, ik heb een maand gedate met een man en we spraken regelmatig af en hij heeft me voorgesteld aan vrienden. Ik vind hem leuk en hij zei dat hij mij ook leuk vind en nu ineens heeft hij niet het gevoel dat hij me graag wil zien als we niet samen zijn en wil hij vrienden zijn ik heb contact verbroken omdat ik niet vrienden kan zijn met iemand die ik leuk vind. Ik hoop dat hij terug komt en beseft dat we een klik hebben, ben ik stom om zo te denken?…

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *