5 Gouden Tips om Beter te Flirten & Meer Sjans te Krijgen

Flirten is die speciale manier van communiceren waarbij we andere mensen op subtiele wijze laten blijken dat we (seksuele) interesse in hem of haar tonen.

In de meest basale vorm betekent het namelijk dat we ons tot iemand aangetrokken voelen.

Niet alleen is het leuk om met andere mensen te flirten, het is ook nog eens ontzettend handig!

We laten namelijk zien dat we iemand leuk vinden. Vervolgens is het aan deze persoon om je flirt te beantwoorden.

Lees in dit artikel 5 gouden flirttips die je beter laten flirten en ervoor zorgen dat je meer succes krijgt bij de andere sekse!

Je bent op een feestje en staat op het punt om je glas bij te schenken. Opeens valt het je op dat opeens iemand wel érg dichtbij je komt staan.

Je realiseert je dat deze persoon zich zodanig manoeuvreert om oogcontact met je te krijgen.

Op het moment dat je jezelf omdraait krijg je een glimlach naar je toe geworpen en maken je een onschuldig praatje met deze persoon.

Naarmate het gesprek vordert, begin je meer op je gemak te voelen en je gesprekspartner interessanter te vinden.

Hij of zij zoekt voortdurend excuusjes om je af en toe vast te pakken en laat geen moment het oogcontact met je los.

Flirten Is Leuk!

Wat maakt dat dagenlang Tinderen met anderen en uiteindelijk real-life daten nou eigenlijk zo leuk?

Precies.

Het flirten!

Het flirtspelletje zorgt ervoor dat we ons gewaardeerd voelen en een ander leuk beginnen te vinden.

Flirtsignalen laten zien dat er mensen geïnteresseerd in ons zijn. Het is de basis van aantrekkingskracht en het initieert de meest succesvolle relaties.

Door te flirten geven we een ander op dat moment onze volledige aandacht.

We glimlachen, raken iemand aan of spelen met ze. Zoals je begrijpt is flirten een krachtig wapen dat we kunnen inzetten om hem of haar te veroveren.

Flirten Zit Onze Genen

Waarschijnlijk is niet iedereen er zich van bewust, maar flirten doen we allemaal. Flirten zit namelijk diep in onze genen ingebakken.

En ook al maakte de eerste mensen op aarde geen gebruik van grappige openingszinnen of het sturen van seksueel getinte whatsappjes, evolutie heeft ervoor gezorgd dat we de meest basale sociale vaardigheden om de aandacht van het andere geslacht te krijgen, hebben opgeslagen.

Dat is ook de reden dat veel mensen onbewust flirten.

Veel vrouwen gooien hun haar naar achteren op het moment dat ze met een leuke vent in gesprek zijn en mannen willen nog wel eens ‘competitiedrang’ vertonen waarmee ze hopen op te vallen bij vrouwen.

Dit gebeurt vaak op onbewust niveau. Waarmee de natuur eigenlijk suggereert dat we er niet teveel bij zouden moeten stilstaan omdat we het automatisch al doen op het moment dat we iemand aantrekkelijk vinden.

De Kunst van Het Flirten

We leven vandaag de dag niet meer in het stenen tijdperk en kunnen dus niet met de botte bijl op een barbaarse manier de ander proberen te veroveren.

Gelukkig bestaat er nog zoiets als de kunst van het effectief flirten, waardoor we de aandacht van ander kunnen trekken op de manier zoals we dat het liefst zouden willen.

Helaas is niet iedereen zich hiervan bewust. Het is dan ook niet gek dat veel mensen weinig succes hebben in de liefde. Ze hebben namelijk geen idee hoe ze moeten flirten met het andere geslacht.

Flirten wordt beïnvloed door onze sociale (ongeschreven) regels die we in onze samenleving aan elkaar hebben opgelegd. Deze regels bepalen wanneer, hoe, met wie en op welke manier we met mensen flirten.

Veel mensen gehoorzamen deze ongeschreven sociale regels zonder dat ze er eigenlijk bij stil staan.

We worden enkel pas bewust van deze regels op het moment dat iemand deze regels overtreedt.

Denk hierbij aan het flirten met de bruid of bruidegom op een trouwerij, flirten met familieleden op een begrafenis of flirten met de partner van je beste vriend(in).

Flirten onder deze omstandigheden zou afkeuring en walging bij veel mensen opbrengen en wordt daarom afgeraden.

Deze voorbeelden zijn vrij duidelijk en helder voor de meeste mensen, maar de meer complexe en subtiele flirts met anderen, kan zorgen voor verwarring en misschien wel schaamte.

Waarom Veel Mensen Moeite Hebben Met Flirten

Amerikaans onderzoek heeft aangetoond dat vooral mannen moeite hebben met het interpreteren van vrouwelijke flirtsignalen.

Door deze miscommunicatie zien ze vriendelijk gedrag (zoals begroeten of een leuk gesprek) van een vrouw aan voor seksuele interesse.

Op het moment dat een man denkt dat de weg vrij is en besluit een flirtpoging te wagen, loopt hij tegen een vrouwelijke barrière aan.

De vrouw in kwestie had namelijk hele andere intenties. Dit heeft ervoor gezorgd dat veel mensen moeite hebben om te flirten met anderen. Ze durven niemand voor het hoofd te stoten en zijn bang voor een eventuele afwijzing.

Om dat soort beschamende situaties te voorkomen geef ik je nu 5 flirttips mee die ervoor zorgen dat je op subtiele en krachtige wijze de aandacht van de ander kunt gaan veroveren.

Flirttip #1: Het Maken van Sterk Oogcontact

oogcontact

Geloof het of niet, maar je ogen zijn je meest krachtige wapen die je kunt inzetten bij het flirten.

We zijn geneigd om met onze ogen enkel informatie te ontvangen, maar ze zijn ook extreem effectief om in te zetten bij het sturen van speelse non-verbale flirtsignalen.

De manier waarop je naar iemand kijkt kan het verschil maken tussen een beleefd praatje en een seksuele spanning.

Sterk oogcontact, waarbij je krachtig iemand zijn ogen blijft aankijken, zorgt ervoor dat je iemand overspoelt met emotionele prikkels.

Het is niet voor niks dat veel mensen af en toe enkele seconde wegkijken wanneer ze met iemand in gesprek zijn. Iemand voortdurend in de ogen aankijken kost nu eenmaal ontzettend veel energie.

Langdurig oogcontact communiceert bovendien intense emoties en kan worden opgevat als een seksuele flirt óf als een bedreiging.

Dat is ook de voornaamste reden dat veel mensen in sociale situaties even wegkijken wanneer mensen elkaar voor enkele seconden aanstaren.

Oogcontact maken met anderen is helemaal niet zo vanzelfsprekend als we misschien denken.

Ga bij jezelf te rade: blijf ik iemand aankijken of draai ik weg op het moment dat ik merk dat iemand me aanstaart?

Test het eens uit en kijk vijf mensen aan en wacht tot ze je op oogcontact reageren.

Mensen zijn namelijk automatisch geneigd om weg te kijken op het moment dat ze door anderen worden aangestaard. Probeer dit te voorkomen als je iemand leuk vindt.

Mocht je toch even verlegen raken, geen ramp, herpak jezelf en zoek weer oogcontact op.

Zelfs in een overvolle kroeg kun je duidelijk maken dat je iemand leuk vindt door hem of haar voor enkele seconden aan te staren. De kans is groot dat hij of zij je oogcontact zal beantwoorden.

Daarbij wil je een kleine glimlach opzetten waardoor de ander snapt dat je oogcontact louter positief bedoeld is.

Wanneer deze persoon hier ook om lacht, of even wegdraait en vervolgens weer naar je kijkt, weet je dat hij of zij geïnteresseerd in je is.

Dit is het punt waarop je deze persoon kunt benaderen. Zodra je voor iemand staat wil je natuurlijk weer oogcontact maken om ervoor te zorgen dat een gesprek op gang komt.

Op het moment dat jullie ogen elkaar kruisen kun je beginnen met praten.

Wanneer een gesprek op gang komt wil je zo nu en dan oogcontact vermijden om de seksuele spanning tussen jullie te verbreken. Niet iedereen voelt zich namelijk comfortabel met voortdurend oogcontact.

Belangrijk is om op het moment dat je oogcontact afbreekt, je niet naar boven of beneden gaat kijken. 

Naar beneden kijken kan als onzeker worden ervaren en naar boven als arrogant. Kijk liever even naar links of rechts.

Flirttip #2: Non-verbale Lichaamstaal als Communicatiemiddel

Als je mensen vragen zou stellen over flirten, dan zouden de meeste mensen (voornamelijk mannen) zich focussen op het verbale aspect.

Ze zouden vertellen over de problemen die ze ondervinden als ze in gesprek zijn met een een vrouw en wat ze dan zouden moeten zeggen.

Maar in werkelijkheid zijn woorden een stuk minder van belang wanneer we met iemand flirten:

menselijkecommunicatie

De wetenschapper Borg (2008) concludeerde dat menselijke communicatie voor maar liefst 93% tot stand komt via non-verbale lichaamstaal. De impact van woorden zou slechts 7% zijn.

Daaruit kunnen we concluderen dat de interpretatie van lichaamstaal onbewust van grote invloed is bij het beoordelen van een ander.

Het is dus niet zo zeer de woorden die we gebruiken om te communiceren met een ander, maar onze non-verbale lichaamstaal.

Met dit gegeven is het dus belangrijk om de juiste flirtsignalen te sturen die een positieve invloed op iemand hebben.

Denk hierbij aan de juiste lichaamshouding, je mimiek of gebaren. Op deze manier kan je emotionele reacties bij mensen opwekken.

Wanneer je met iemand flirt dan is het belangrijk om je bewust te zijn van deze non-verbale flirtsignalen.

En dan natuurlijk niet alleen de flirtsignalen die jij met je lichaam stuurt, maar ook die van hem of haar.

Alleen zo kom je er namelijk achter of iemand geïnteresseerd in je is. Non-verbale lichaamstaal van mensen zegt namelijk een stuk meer over de gevoelens die we hebben voor anderen.

Als we iemand niet aantrekkelijk vinden dan komt dit vaak tot uiting in een negatieve, gesloten lichaamshouding. Op die manier geven we negatieve signalen af dat we niet geïnteresseerd zijn.

Het gaat er dus niet zo zeer om wat iemand zegt maar hoe deze persoon zich naar jou toe gedraagt.

Het filmpje hieronder laat de lichaamstaal op het moment dat mensen flirten:

Open houding

Zorg altijd voor een open houding. Dit vergroot de kans dat iemand op je afstapt of bij je blijft staan.

Met een open houding bedoel ik dat je de armen niet over elkaar hebt terwijl je praat of mensen aankijkt met een norse blik.

Mannen hebben bovendien de neiging om hun borst vooruit te steken wanneer ze met een aantrekkelijke vrouw in gesprek zijn. Vrouwen doen dit (onbewust) ook, maar dan om hun boezem in de strijd te gooien.

Op het moment dat je dit doet zullen je andere lichaamsdelen automatisch de juiste houding aannemen.

Zorg ervoor dat mensen denken van ‘dat lijkt me nou een leuk persoon om mee te praten!’.

Spiegelen Als Flirtmiddel

Daarnaast kan je met behulp van spiegelen ervoor zorgen dat iemand jou leuk gaat vinden. Dit is de houding die iemand aanneemt en de reacties die deze houding oproept bij de ander.

Wanneer je iemand zijn houding aanneemt en de bewegingen nadoet, dan roept dit vaak een overeenstemming bij de ander op. Dit komt omdat de ander een overlap tussen hem of haar en de persoon die hem of haar nadoet, ervaart.

Je kunt dit op dusdanige wijze toepassen dat het een gewenste reactie bij een ander teweeg brengt.

Denk aan het aanpassen van gezichtsuitdrukkingen, gebaren en lichaamshoudingen die samenhangen met positieve emoties.

Flirttip #3: Neem Flirten Niet Te Serieus

flirting

Sommige mannen en vrouwen raken helemaal van slag wanneer hun flirtsignalen niet worden opgepikt. Ze halen dan de meest gekke capriolen uit om maar op te vallen.

Besef dat je met dit soort acties jezelf niet geliefd zult maken bij de ander.

Houdt het speels en kom niet over als iemand die enkel alleen op seks uit is. Ga dus nooit aan de kont of het kruis knijpen van de persoon die je leuk vindt!

Geef daarentegen af en toe een speels duwtje tegen de schouders, een knuffel of strijk eens door de haren van de ander op het moment dat de situatie dat toelaat.

Dit zijn veel veiligere manieren om fysiek met iemand te zijn zonder dat je te ver gaat.

Afwijzingen Horen Erbij

Neem flirten dus niet te serieus, maar doe het voor de lol. Op het moment dat je verwachtingen te hoog zijn kan het alleen maar tegenvallen.

Ga er dus niet meteen vanuit dat iemand je automatisch mee op date vraagt als hij of zij een gesprekje met je aanknoopt.

Probeer te genieten van het moment en het feit dat je met iemand een interactie voert die je aantrekkelijk vindt. Alles wat er meer uit kan komen is een bonus!

Als iemand negatief reageert op je flirten of je misschien wel negeert of afwijst, probeer dan geen drama te schoppen maar houd de eer aan jezelf en loop weg.

Natuurlijk is er een verschil tussen iemand écht niet mogen en ‘hard to get’ spelen.

Vrouwen kunnen soms wel eens tegenstrijdige signalen naar mannen sturen waardoor ze geen idee hebben van waar ze nou eigenlijk aan toe zijn.

Flirtsignalen die erop wijzen dat iemand ‘hard to get’ met je speelt:

  • Hij of zij lacht om je grappen ook al zijn ze eigenlijk niet echt grappig
  • Hij of zij reageert op je berichtjes maar neemt daar wel de tijd voor
  • Hij of zij blijft bij je staan ondanks dat je het gevoel hebt dat deze persoon niet geïnteresseerd in je is
  • Hij of zij laat zich kussen maar stelt zich daarna weer defensief op (‘dit is wel genoeg zo voor nu’)

Natuurlijk zijn er altijd uitzonderingen, maar in de meeste gevallen kom je er al snel achter of iemand werkelijk geïnteresseerd in je is.

Flirttip #4: Interesse Tonen In de Ander

Iedereen kan het waarderen als een ander interesse in hem of haar toont.

Op het moment dat je iemand aantrekkelijk vindt dan kun je proberen een emotionele connectie met de ander te krijgen door oprechte interesse te tonen.

Laat je interesse in de ander blijken door het stellen van vragen over zijn of haar mening of opgedane ervaringen, op welk gebied dan ook.

Maak er geen overhoring van maar houdt het flirterig met af en toe een serieuze vraag.

Zo voorkom je een oppervlakkig gesprek en het feit dat de ander aan het einde van de avond niks van je af weet.

De enige manier om te kijken of jullie matchen is door meer over elkaar te weten te komen.

Daarnaast kan je iemand altijd op een leuke manier uitdagen met het stellen van prikkelende vragen. Daag iemand uit om de waarheid over een bepaald onderwerp te vertellen.

Flirttip #5: Laat Je Zien!

Je vergroot je kansen op succes door je meer te laten zien en te flirten met andere mensen.

Het is vrij simpel, des te meer mannen of vrouwen je ontmoet, des te groter de kans dat je iemand tegenkomt die je aantrekkelijk of interessant vindt.

Zie socializen en flirten als winkelen.

Je moet nu eenmaal een aantal winkels bezoeken wil je de kans groter maken dat je kleding ziet wat je de moeite waard vind om te kopen.

Als je nooit naar plekken gaat waar onbekende mensen elkaar kunnen ontmoeten, dan is de kans klein dat jij je Romeo of Juliet tegen het lijf gaat lopen..

Voor mannen of vrouwen die een hekel hebben aan nachtclubs zijn er natuurlijk ook nog andere opties om te kunnen flirten. Denk hierbij aan sportscholen, dansscholen of (muziek)verenigingen.

Daarnaast zijn er natuurlijke populaire dating apps waar je een gratis account kan aanmaken en waar je er op los kunt flirten met de rest van single Nederland. Denk hierbij aan Happn of Tinder.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *