100+ Tips om Snel Liefdesverdriet te Verwerken

Niemand is immuun tegen liefdesverdriet – zelfs niet als je al wat ouder bent en je portie liefdesverdriet al gehad dacht te hebben. Maar: over liefdesverdriet heen komen is verre van onmogelijk. Hier vind je allerlei tips, quotes en uitleg over hoe je je verdriet een plaatsje geeft – én over hoe je je ex terugkrijgt.

Gebruik deze Psychologische Triggers om Je Ex Terug te Winnen

Ex terug gelukkig stel

Edwin Edinga heeft een methode ontwikkeld met exacte stappen en specifieke instructies om je ex terug te krijgen, hoe hopeloos de situatie ook lijkt.

Ontdek precies waar het fout is gegaan en welke psychologische schakelaars je kan gebruiken om jullie liefde weer te doen gloeien.

Als er ooit liefde is geweest dan kan het er weer zijn, dus lees snel meer over methode en zie binnenkort je ex op handen en voeten bij je terug keren.

Klik hier voor meer informatie over de Ex Terug Methode

Doorgaan naar artikel »

Verschillende Soorten Hechtingstijlen: Wie Ben Jij in Relaties?

Heb je je ooit afgevraagd waarom jij je op een bepaalde manier gedraagt in relaties? Waarom sommige mensen je direct dichtbij laten komen, terwijl anderen een muur om zich heen bouwen die niet te slechten lijkt? Het heeft te maken met de verschillende soorten hechtingstijlen die eenieder heeft.

Deze stijlen komen voort uit de psychologie en zijn vaak geworteld in onze vroegste ervaringen. Ze sturen hoe we liefhebben, communiceren, en zelfs hoe we conflicten oplossen. Hier kom je meer te weten over de 4 geïdentificeerde hechtingstijlen in relaties, om te ontdekken wie jij bent als partner!

Doorgaan naar artikel »

3 Vaak Voorkomende Liefdesverdriet Symptomen + Hulp

Iedereen zal wel op een bepaald moment in zijn of haar leven liefdesverdriet ervaren. Dit kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals het eindigen van een romantische relatie, iemand die je onverwachts bedrogen heeft, iemand die je heel leuk vindt die niet hetzelfde voelt voor jou, of zelfs een breuk met een heel goede vriend. Er zijn talloze redenen en manieren waarop je een gebroken hart kan krijgen, maar gelukkig kunnen we ook helen van een gebroken hart en het liefdesverdriet dat ermee gepaard gaat.

Een gebroken hart en liefdesverdriet komen voor als je veel liefde voor de ander hebt, maar je relatie jammer genoeg nog steeds ten einde komt. Het is erg jammer, want je kan jezelf hier niet voor beschermen. Niemand begint namelijk aan een relatie met de hoop om een gebroken hart te krijgen. Je neemt door verliefd te worden en een relatie aan te gaan alleen wel het risico om liefdesverdriet te krijgen.

Doorgaan naar artikel »

6 Gouden Tips om Liefdesverdriet Na Scheiding te Verwerken

Als je met iemand trouwt, dan doe je die persoon een belofte. Je zal alles doen om jullie huwelijk te beschermen, en het is in principe de bedoeling dat je het hele leven lang samenblijft. Hoewel ik best geloof dat de meeste mensen dit echt menen, loopt het in de praktijk toch vaak anders uit. Steeds meer huwelijken eindigen helaas in een scheiding.

Liefdesverdriet treedt eigenlijk altijd op na een betekenisvolle relatie, maar bij een scheiding is dit vaak nog vele malen erger. Je hebt het idee dat je een belofte hebt verbroken, en bent daarom teleurgesteld in jezelf. Bovendien ben je waarschijnlijk erg lang samen geweest, waardoor de klap extra hard aankomt. In dit artikel zal ik je helpen bij liefdesverdriet na scheiding met 6 gouden tips!

Doorgaan naar artikel »

Liefdesverdriet Verwerken? 6 Gouden Tips Voor Mannen

Liefdesverdriet verwerken is natuurlijk nooit makkelijk. Het ene moment is iemand de belangrijkste persoon in je leven, en het andere moment moet je ineens leren om zonder die persoon verder te gaan. Zelfs als het onder de beste omstandigheden uitgaat, kan het erg lastig zijn om die overgang te maken, en heftige emoties zijn dan ook eerder de regel dan de uitzondering.

Voor mannen kan liefdesverdriet echter vaak nog een stuk lastiger te verwerken zijn dan voor vrouwen. Mannen zijn in onze samenleving vaak niet gewend om hun emoties te tonen, of zichzelf zelfs maar toe te staan deze te voelen, waardoor ze met een dergelijke emotionele gebeurtenis maar slecht kunnen omgaan. Om die reden heb ik dit artikel geschreven. Aan de hand van de volgende tips kom ook jij over je liefdesverdriet heen!

Doorgaan naar artikel »

Autisme en Liefdesverdriet: 6 Tips van Onze Experts

Hoewel niet officieel is vastgesteld hoeveel Nederlanders autisme hebben, wordt geschat dat ongeveer 1 procent van de bevolking als autistisch kan worden gekwalificeerd. Ondanks het feit dat het volledige aantal diagnoses van autismespectrumstoornis dus niet vaststaat, betekent dit concreet dus dat 60 tot 100 op de 10.000 mensen autisme hebben. Bij dat aantal staan veel mensen helemaal niet stil. Als je door de stad loopt of om je heen kijkt op je werk, is de kans dat iemand autisme heeft groter dan je zou verwachten.

Net zoals de andere 99 procent van Nederland, hebben ook mensen met autisme behoefte aan liefde en relaties. Veel autistische mensen hebben dan ook een goede, stabiele en bovenal succesvolle band met hun liefdespartner; hun liefde en genegenheid doet op geen enkele manier af aan de relaties van neurotypische mensen. Tegelijkertijd kunnen mensen met autisme even zo goed relatieproblemen en -breuken meemaken, wat wel degelijk anders kan gaan.

Mocht je autistisch zijn en is je relatie stukgelopen, dan kan dit veel negatieve emoties en vervelende reacties teweegbrengen. Hoewel neurotypische mensen dit natuurlijk even zo goed meemaken, kunnen mensen met autisme extra uitdagingen tegenkomen op zulke momenten. Gelukkig is er een oplossing! In dit artikel zal ik uitleggen hoe je als autistisch persoon van je liefdesverdriet af kunt komen aan de hand van meerdere tips.

Doorgaan naar artikel »

5 Tips voor Vrouwen met Liefdesverdriet (+ 3 Ervaringen)

Liefdesverdriet is zo oud als de mensheid zelf. Zo lang als er mensen op de wereld zijn geweest, werden die mensen verliefd op elkaar, gingen ze uit elkaar, en bleef één (of beide) van hen verslagen achter. Soms lijkt het wel alsof we na al die tijd niks geleerd hebben, omdat liefdesverdriet nu vaak nog net zo hard aankomt als 500 jaar geleden.

Dat is slechts een illusie. Liefdesverdriet is vervelend, maar doordat zoveel vrouwen voor jou het ook hebben meegemaakt, zijn er inmiddels genoeg tips en ervaringen te vinden die dit hele proces wat makkelijker maken. Als jij een vrouw bent die last heeft van liefdesverdriet, zal ik je daar in dit artikel mee proberen te helpen. Ik ga dit doen aan de hand van de volgende punten:

  • Hoe kom ik als vrouw over mijn liefdesverdriet heen? 5 tips
  • Hoe zijn andere vrouwen over hun liefdesverdriet heen gekomen? 3 ervaringen

Doorgaan naar artikel »

13 Tips voor Mannen die Last Hebben van Liefdesverdriet

Mannen hebben de neiging break-ups heftiger op te vatten dan dat vrouwen dat doen. We verdelen ons lijden in lange, saaie, deprimerende hoofdstukken. We zijn constant geobsedeerd door wat er mis is gegaan, we hebben uren besteed aan het onderzoeken van alle emotionele forensische onderzoeken en onszelf de verhalen van onze breuken keer op keer weer in ons hoofd afgespeeld.

We stalken onze exen maandenlang op sociale media, zo niet langer. We herstellen niet van breuken en hebben vaak maandenlang liefdesverdriet. Toch moet je ooit over je liefdesverdriet heen komen en verder gaan met je leven. In dit artikel lees je 13 tips voor mannen die last hebben van liefdesverdriet.

Doorgaan naar artikel »

Is een Rebound Relatie De Oplossing voor Liefdesverdriet?

Een rebound relatie is een relatie die je aangaat om de relatie die niet voorbijgegaan is zo snel mogelijk te vergeten. Er kunnen verschillende redenen zijn om aan een dergelijke rebound relatie te beginnen. Meestal beginnen mensen niet bewust aan een rebound relatie, maar rollen ze van de ene in de andere relatie. Er zijn echter ook mensen die heel bewust kiezen voor een rebound relatie.

Dit doen mensen bijvoorbeeld om te controleren of zij nog wel gewild zijn op de liefdesmarkt. Ook beginnen mensen soms een rebound om hun partner jaloers te maken. Daarnaast voelen sommigen zich onzeker of kunnen niet zonder genegenheid. Om je emoties dan weg te drukken kan het heel goed werken om je meteen in een nieuwe relatie te storten. Maar is dit wel echt de beste oplossing?

Doorgaan naar artikel »

Liefdesverdriet Gedichten: 10 Gedichten Over Liefdesverdriet

Liefdesverdriet hebben is natuurlijk heel vervelend. De een is zo van het liefdesverdriet af en de ander zit er nog jaren mee. Soms mis je je ex partner, maar weet je niet goed hoe je hiermee om moet gaan. Soms kunnen gedichten schrijven naar je ex partner of misschien gewoon voor je zelf een goede manier zijn om met liefdesverdriet om te gaan.

In dit artikel zullen we daarom een aantal mooie liefdesverdriet gedichten geven waarmee je aan de slag kunt gaan. Hopelijk kun je na het lezen van deze prachtige gedichten beter omgaan met je liefdesverdriet!

Doorgaan naar artikel »