Hopeloos Verliefd! Wat Moet Ik dan in Hemelsnaam Doen?

Ik hoor het mezelf nog zeggen: “Dat overkomt mij nooit!, ik weet precies hoe ik met vrouwen moet omgaan! Ik word gewoon niet verliefd!”. Daarnaast moest ik er echt niet aan denken om iemand elke dag te zien of elke dag te appen. “Ik ben daar veel te druk voor! Ik heb fantastische vrienden en ik blijf lekker mijn eigen dingen doen!”. Euhm… tjah..dat was dus niet helemaal gelukt.

Tot vijf maanden geleden. Toen ik haar zag was het gedaan. Die energie, die emoties, die intensiteit, ze was ook nog eens ontzettend mooi. Ze was lichtelijk dronken, dus toen ze in de microfoon dronken begon te zingen en haar sexy lichaam begon te bewegen… raad eens wat er gebeurde ;-). Hoewel mijn alarmbellen ook afgingen vanwege haar iets te nette oorbellen en impulsiviteit, zei ik tegen mezelf: ‘Ik kan zoiets prima aan!’. Zucht..ik ook altijd met mijn grote mond.

Ik was hopeloos verliefd! En niet zo een klein beetje ook! Voelde mezelf alsof ik 15 was…Nu zijn we vijf maanden verder, ben ik bijgekomen van de heftige achtbaan en wervelstorm.

Het overkomt de beste…soms is het wederzijds…. en soms niet.

Enkele bijeffecten:

 • Je denkt constant aan de ander.
 • Je hebt de concentratie van een goudvis.
 • Je praat over niets anders.
 • Je vrienden zie je ook al niet meer omdat je de energie hebt van een zoutzak.
 • Je bent de hele tijd bang dat je het verneukt bij de ander.
 • Je gaat de ander stalken.

Een hele bijzondere ervaring…toch?

“A mature person does not fall in love, he or she rises in love. Only immature people fall; they stumble and fall down in love. Somehow they were managing and standing. Now they cannot manage and they cannot stand. They were always ready to fall on the ground and to creep. They don’t have the backbone, the spine; they don’t have the integrity to stand alone. […]

Two mature persons in love help each other to become more free. There is no politics involved, no diplomacy, no effort to dominate. Only freedom and love.”

– Osho bulb

Kortom, verliefdheid en liefde geven zijn twee verschillende dingen.

Verliefdheid -vooral als het wederzijds is- kan een bijzonder gevoel zijn. Je leeft in een bubbel je kijkt constant naar het plafond, je hart gaat tekeer: fantastisch toch? Een hele mooie ervaring, maar aan de andere kant kan het ook negatieve bijeffecten hebben. Zo erg dat het ons leven beheerst.

Nu overkomt ons dit vroeg of laat allemaal, dus Matthijs: Hoe kunnen de negatieve effecten beperken?

Tip 1: Move your ass!

Laten we even eerlijk zijn: al die emoties zorgen er wel voor dat je een stuk minder actief wordt. Vervolgens krijg je echt werkelijk niets meer voor elkaar! Je ziet je vrienden minder, je business of werk gaat ff wat minder. Dit is geen luiheid; je bent gewoon ‘paralyzed!’

De oplossing is simpel:

Zorg dat je actief wordt en focus op andere dingen. Ga naar de sportschool, of pak een hobby op, of zet die business op waar je al jaren van droomt. Hiermee bedoel ik niet dat je je vrienden gaat opzoeken en vervolgens erover gaat praten…ga in plaats daarvan een wandeling maken en leef in het moment.

Ook al schreeuwt heel je emotie om te blijven waar je bent en je wilt nergens anders over praten, DOE HET! Je zal merken dat wanneer je lichaam actief is, je emotie vanzelf volgt. Je lichaamsbewegingen en ademhaling hebben namelijk ontzettend veel invloed op je gemoedstoestand.

De eerste keer zal het een uitdaging zijn, maar je zal merken dat het steeds makkelijker gaat en dat het helpt!

Sidenote: Als ik nu terugdenk, dan moet ik bekennen dat ik juist in die periode dat mijn business even op zijn gat lag. Ik had eigenlijk gewoon niet zoveel te doen. Erg vatbaar misschien?

Tip 2: Realiseer dat je altijd wilt hebben wat je niet kan hebben.

Het begon al met Adam en Eva: Je wilt altijd datgene wat onmogelijk is en wat eigenlijk niet kan.

Voor sommige ook wel bekend als: de ‘cat-string theory’. Als je een touwtje voor een kat houdt, dat zal de kat er ALLES aan doen om het te krijgen. Echter, als het touwtje op de grond ligt….dan loopt de kat weg. Herkenbaar?

Bijvoorbeeld:

 • De ander is te jong of te oud
 • De ander woont in een ander land
 • De ander is getrouwd.
 • De ander heeft een gevaarlijke levensstijl.

In een ‘gezonde’ relatie, dan is ieder om de beurt een klein beetje ‘de kat’ en het wisselen gaat met een gelijke ‘frequentie’. In een ongezonde relatie, dan is de één meer aan het ‘chasen’ dan de ander, waarbij de ander zwaar verveeld raakt.

Voor de ‘chasers’: Het doet pijn en ook al is de huidige situatie emotioneel stimulerend, maar bedenk: ‘Is dit wat je wilt?’. Kom op zeg, een relatie hebben is heus niet het belangrijkste in het leven en je ouders zullen je niet veroordelen als je geen relatie hebt. Ze hebben meer respect voor iemand die opkomt voor zichzelf en zijn of haar eigen pad kiest. Ook al lijkt dat niet altijd zo.

Kom op voor jezelf en maak een relatie niet je belangrijkste doel in je leven. Heb je nog geen andere doelen? Dan wordt het tijd om er eentje te zoeken ;-).

Kortom: Als je merkt dat je verliefd bent: Vraag jezelf eens af: voel ik deze emoties omdat de ander onberijkbaar is of omdat ik de ander waardeer? Alhoewel gezonde uitdaging goed is, is een ‘draining wervelstorm’ misschien iets wat je niet verdient.

Tip 3: Vraag jezelf een af: Voldoet deze persoon wel aan mijn ‘standaarden’.

Standaarden, een lastig concept. In mijn ogen: een standaard is een ‘waarde’ die je belangrijk vindt. Vaak vinden we dezelfde dingen belangrijk, maar vinden we de ene net wat belangrijker dan de ander. Het beste is denk ik gewoon een voorbeeld, een lijstje met mijn waarden (op volgorde van belangrijkheid).

 1. Een bijdrage leveren aan anderen
 2. Nieuwe dingen leren, ontwikkeling
 3. Integriteit: doen wat je zegt
 4. Gezondheid/energie
 5. Vrijheid
 6. Succesvol zijn, iets bereiken in je leven
 7. Liefde en verbintenis
 8. Uiterlijk
 9. Expressie
 10. Humor
 11. Gelijkheid
 12. Seks
 13. Zekerheid
 14. Plezier, ontspanning, in het moment leven
 15. Avontuur, spannende dingen ervaren

Allemaal goede waarden natuurlijk, maar bedenk jezelf eens wat voor problemen ik zou hebben als ik met iemand aan het daten ben die ‘zekerheid’ en ‘liefde en verbintenis’ als belangrijkste waarden heeft :-). In hoeverre zou ik mezelf beperkt voelen in mijn doelen?

Waarschuwing: Laat jezelf niet misleiden! Wat iemand ‘zegt’ hoeft helemaal niet overeen te komen met wat de werkelijkheid is. Let daarom vooral op de acties van de ander! Actions speak louder than words!

De boodschap is dan ook: Bedenk dus wie je bent en waarvoor je leeft en hou er rekening mee dat je de ander eerst moet ‘leren kennen’ voordat we er daadwerkelijk wat over kunnen zeggen.

Tip 4: Flirt met anderen!

Flirten is een gezonde bezigheid, zolang je er anderen geen pijn mee doet, en je binnen je grenzen blijft. Waar is flirten met anderen allemaal goed voor?

 • Je zal merken dat je wat actiever bent en niet de energie van een zoutzak
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen en daardoor meer geneigd om voor jezelf op te komen
 • Je bent minder afhankelijk van de aandacht van slechts één persoon.
 • Omdat je opties hebt, merk je dat minder bang bent dat je die ene persoon verliest.

Tip 5: Accepteer het!

Wat gebeurd er als ik tegen je zeg: “Denk niet aan de roze olifant”?. Precies. Realiseer dat verliefdheid een bijzonder gevoel is, en je ertegen verzetten maakt alles nog erger. Vecht er niet tegen en accepteer het! Geniet er dus van en je zal merken dat het leven makkelijker wordt.

Afsluiting

Ik weet dat jullie het precies met me eens zijn en dat jullie precies gaan doen wat ik zeg……toch?

…maar deze keer niet. 9 van de 10 personen doet dat lekker toch niet. Ook jij gaat doen waar je zin in hebt Waarom? Het is FUCKING HARD. Het is te verslavend!

Maar mocht het zo zijn dat de pijn groot genoeg is om er iets aan te doen: Hier heb je de ‘oplossingen’.

Uiteindelijk MOEST ik wel.

Peace.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

5 Reacties op "Hopeloos Verliefd! Wat Moet Ik dan in Hemelsnaam Doen?"

 1. John

  says:

  Sowieso +1 voor de stijl, bij vlagen krom van het lachen even XD

  Maar thanks, ik zal zeker kijken of ik m'n luie reet van die bank af kan trekken (waarschijnlijk niet want hij zit zo lekker. En die chips soms man, wooh)

 2. Chris

  says:

  Ja, ik heb het dus gewoon wel gedaan hahaha

  Het is dus toch waar. Mensen zeggen dat ze iets niet moeten doen, en mensen doen dat iets. Handig XD

 3. martin

  says:

  haa, tip 2 is te herkenbaar voor alles

 4. Noah

  says:

  Ik heb een vriend die al maanden verliefd is op een bezette chick. En nu heeft hij haar toch eindelijk bijna te pakken (het is iig uit met haar vriend). Dus de aanhouder wint soms wel!

 5. Willem

  says:

  Ik ben verliefd geworden op een oude vriendin. Ze heeft kinderen en ze wil zelf haar relatie beeindigen maar dat durft ze niet vanwege haar kinderen. Haar vriend wil natuurlijk ook niet dat ze bij hem weggaat maar ze houdt niet meer van hem.
  Nu daten wij zo nu en dan en iedere keer eindigt de avond in een intense romance. Maar daarna houdt ze weer de boot af en zegt dat ze geen speciale gevoelens heeft voor mij. Dit is nu al drie of vier keer gebeurd. Ze blijft echter wel contact zoeken met mij en ik ben vanwege mn blinde verliefdheid niet in staat om nee te zeggen. Ik heb haar zelfs al verteld hoe ik mij voel.

  Word ik in de maling genomen?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *