7 Essentiële Tips voor een Betere Relatie van een Expert

Met een grote klap valt de deur dicht. Je gluurt door het raam en ziet je partner met piepende banden wegrijden.

Je draait je om en besluit het gebroken wijnglas op de grond bij elkaar op te vegen.

Gedachtes als ‘misschien ben ik toch iets te ver gegaan’ komen in je op en je raakt overmand door gevoelens van onzekerheid.

De harde realiteit dringt tot je door en je besluit je partner in wanhoop op te bellen om je excuses aan te bieden. Je oproep wordt echter weggedrukt.

Je raakt in paniek en weet niet meer wat je moet doen. ‘Is dit het einde van onze relatie?’.

Waarom Je Aan Je Relatie Wilt Blijven Werken

waaromhetnietwerkt

De meeste mensen weten hoe een gezonde relatie er uit ziet maar hebben geen idee hoe ze die kunnen krijgen of hoe ze die moeten onderhouden.

Dagelijks ruzie maken, geen ondersteuning krijgen van je partner op de momenten dat je het nodig hebt en misschien wel huiselijk geweld zorgen voor enorme spanningen en negativiteit op jullie lichamelijk en geestelijk welzijn.

Onopgeloste problemen kunnen een relatie of huwelijk kapotmaken.

Hoeveel mensen weten werkelijk wat er voor nodig is om een relatie beter te maken en gezond te houden?

Meestal beseffen we het pas wanneer het te laat is.

We komen erachter dat we dingen anders hadden moeten doen. Je hebt spijt van je onvolwassen gedrag.

Je vastgeroeste patronen hebben ervoor gezorgd dat jij en je partner niet meer kunnen veranderen en dat de problemen tussen jullie niet meer te herstellen zijn.

Om deze relationele ellende voor te zijn is het belangrijk om een relatie constant te verbeteren. Stilstand is achteruitgang.

Iedere relatie – hoe gezond die ook is –  kan af en toe een ‘boost’ gebruiken.

Op het moment dat er steeds vaker dingen als jaloezie, beledigend bedrag of ander negatief gedrag plaatsvinden wordt het tijd om de wond te helen voordat hij niet meer te herstellen is.

Slechte relaties of relaties die de verkeerde kant op gaan zijn vaak gebaseerd op macht en controle en niet op kwaliteit en wederzijds respect.

Het is niet altijd even makkelijk om samen in te zien dat het anders moet.

Vaak wil jij of je partner niet veranderen. Onthoudt dat er genoeg mogelijkheden zijn om een betere relatie te krijgen.

De sleutel tot succes is om beiden de bereidheid te hebben om aan jullie relatie te blijven werken.

Als jij denkt dat jullie relatie de verkeerde kant op gaan dan wordt het belangrijk om daar nu wat mee te doen voordat het te laat is.

In dit artikel geef ik je 7 tips mee die zorgen voor een betere en gezonde relatie.

Tip #1: Liefde en Wederkerigheid

wederkerigheid

Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat een gebrek aan wederkerigheid in een relatie samenhangt met uiteenlopende klachten zoals eenzaamheid, ontevreden en zelfs depressie.

Een gebrek aan wederkerigheid gaat gepaard met tal van negatieve gevolgen.

Wat bedoelen we met wederkerigheid in een relatie?

Het bekent dat nemen en geven in evenwicht moet zijn. Als een van jullie altijd meer geeft dan ontvangt dan kan dat op den duur tot relationele spanningen leiden.

De een zal zich namelijk steeds minder gewaardeerd voelen.

Mannen en vrouwen beleven wederkerigheid echter anders.

Mannen willen vaak gecompenseerd worden met vrouwelijke waardering terwijl vrouwen juist de behoefte hebben aan aandacht en erkenning van hun mannelijke partner.

Stel je partner vindt het heerlijk om zaterdagochtend te gaan sporten, maar jij hebt liever dat je partner bij jouw in bed blijft liggen om samen uit te slapen.

Echte wederkerigheid betekent dat jij je partner bijvoorbeeld ondersteunt in het sporten.

Of je krijgt een geweldig werkaanbod van je baas maar het betekent wel dat je meer uren zult moeten draaien. Tegelijkertijd weet je ook dat het belangrijk is om die spaarzame vrije tijd met je partner te delen.

Je wilt deze nieuwe carrièremogelijkheid graag omdat het belangrijk is voor je ontwikkeling, maar je bent ook bezorgd om jullie tijd samen.

‘Als ik beloof om tijd vrij te maken voor ons, sta jij dan achter mijn beslissing en kan ik je steun verwachten?’. Het is de kunst om samen dingen te relativeren.

Een relatie is geen weegschaal dat altijd in evenwicht blijft.

Soms is het in het voordeel van je partner en soms zal hij of zij water bij de wijn moeten doen. Afturven over wie de meeste inspanningen levert is natuurlijk een manier die averechts werkt.

Je wilt echter wel altijd het gevoel blijven hebben dat wederkerigheid in jullie relatie uiteindelijk in evenwicht is.

Tip #2: Emotionele Zelfregulatie

zelfregulatie

Emotionele zelfregulatie is ontzettend belangrijk. Het stelt je in staat om je emoties en stress onder controle te houden en de dingen die in jullie relatie gebeuren in een juist perspectief te verplaatsen.

In plaats van in paniek te raken zeg je tegen jezelf dat je een oplossing gaat vinden voor dit probleem.

Door je eigen emoties te herkennen en die van je partner ben je in staat om eerder in te grijpen op de momenten dat het mis gaat.

Het probleem is dat veel mensen niet weten hoe ze met hun emoties moeten omgaan.

Ze hebben vanuit huis uit destructieve gedragingen aangeleerd gekregen waardoor ze niet in staat zijn om hun emoties te reguleren.

Mannen die vroeger het slachtoffer zijn geworden van huiselijk geweld blijken dit vaker in hun relaties toe te passen.

Ze weten namelijk niet hoe ze met hun emoties en die van zijn partner moeten omgaan. Mensen die op jonge leeftijd warmte, liefde en aandacht hebben gemist, die hebben vaker last van angsten verdriet of boosheid.

Veel ruzies in relaties ontstaan door impulsief gedrag. Door negativiteit, onzekerheid en stress onder controle te houden zul je in staat zijn om impulsief gedrag tegen te gaan.

Stel jezelf eens de volgende situatie voor:

Je partner heeft je in de ochtend verteld dat er na het werk nog een borrel gedaan wordt. Je partner zou je nog even bellen alvorens de kroeg in de stappen.  De tijd verstrijkt en je hoort maar niks. ‘Verdomme, ik dacht dat ik gebeld zou worden!’ Het zint je maar niet dat je partner met die ene collega nog een drankje gaat doen. Jaloezie begint te overheersen en het liefste zou je meteen willen bellen waarom je maar niks hoort.

Jaloezie is een menselijke eigenschap maar het kan een relatie op den duur kapot maken.

Met emotionele zelfregulatie leer jij jezelf onder controle te houden en te kalmeren in situaties wanneer dit nodig is. Dat telefoontje zal er ongetwijfeld komen.

‘Ik hoef me nergens druk om te maken en mijn telefoon iedere minuut te controleren’.

Je focust je op belangrijke zaken die ook nodige de aandacht van je vergen in plaats van je druk te maken om iets onbenulligs.

Jezelf vaardigheden aanleren om je eigen emoties te reguleren leidt uiteindelijk tot een betere relatie. Je zult minder stress ervaren en je voorkomt een hoop onnodige communicatieproblemen.

Leer van je gemaakte fouten uit het verleden en probeer je negatieve gedragingen aan te passen in de toekomst.

Tip #3: Ondersteuning en Vertrouwen

Laat je partner regelmatig merken dat je klaar voor hem of haar staat. Moedig je partner aan om openhartig te zijn over zaken.

Sommige mensen hebben de neiging om alles op te kroppen en geen hulp te zoeken. Een gezonde relatie is juist gebaseerd op ondersteuning en vertrouwen.

Hanteer dit dezelfde principe bij jezelf. Vraag om hulp bij je partner wanneer je tegen dingen aanloopt of het even niet meer ziet zitten.

Laat je partner weten hoe jij je voelt en waarin je wat ondersteuning kan gebruiken. Het fundament van een gezonde relatie is elkaar blindelings vertrouwen en begrijpen.

Tip #4: Geef Elkaar De Ruimte

elkaarruimtegeven

Er is niks mis mee om je partner een avondje te laten stappen met zijn of haar vrienden.

Geef elkaar de ruimte om elkaar te missen. Vertrouw elkaar en geef iemand de mogelijkheid om even wat anders te doen.

Een partner die constant op je lip zit gaat al snel irriteren. Je wilt niet je partner laten verstikken door hem of haar constant te claimen.

Het is goed om soms even uit elkaars zicht te zijn. Een gezonde relatie is elkaar leren loslaten.

Je hoeft niet constant te vragen wat hij of zij uitspookt. Probeer daarom de controle te houden over je eigen onzekerheid en vraag je af of die angst om je partner kwijt te raken realistisch is.

Als je het gevoel hebt dat je zonder je partner geen leven hebt, dan wordt het tijd om daar zo snel mogelijk aan te gaan werken.

Ga vaker met je vrienden dingen doen, bezoek je familie of zoek een hobby.

Maak afspraken met elkaar wat wel en niet getolereerd wordt. Grenzen stellen zijn niet bedoeld om elkaar zo min mogelijk speelruimte te geven.

Het is juist bedoeld om aan te geven waar jullie je mee comfortabel voelen en wat jullie wel en niet willen in jullie relatie.

Voorbeelden van grenzen stellen op een gezonde manier zijn:

 • Er moet niet moeilijk gedaan worden als een van de twee eens een avondje met vrienden weggaat
 • Je moet in een relatie zelf kunnen bepalen welke hobby’s of activiteiten je wilt vervullen
 • Je hoeft niet elkaars paswoorden van Facebook of je email uit te wisselen om elkaar te kunnen vertrouwen

Tip #5: Respecteer Je Partner

Veel mensen hebben hier moeite mee. Ze laten de dingen maar gebeuren omdat ze bang zijn hun partner kwijt te raken. Ze durven niet hun mond open te trekken of hun grenzen aan te geven.

Communicatie en openheid is een belangrijk onderdeel van een goede relatie.

Het is belangrijk om over meer zaken te praten dan alleen het huishouden of hoe iemand zijn werkdag was.

Probeer wekelijks met je partner een diepzinnig gesprek te voeren over de dingen die belangrijk zijn.

Wat willen jullie samen bereiken en hoe gaan jullie dat bereiken? Een oppervlakkige relatie is gedoemd om te mislukken op lange termijn.

En het is volstrekt normaal dat je het niet altijd met je partner eens bent. We zijn allemaal uniek en verschillend.

Laat je stem horen op het moment dat het moet, maar probeer dit wel altijd op een constructieve manier te doen. Elkaar verrot schelden of je partner fysiek te lijf gaan laten onherstelbare littekens achter in jullie relatie.

Heb altijd respect voor je partner.

Amerikaanse relatiedeskundigen hebben onderzocht dat destructief gedrag zoals schreeuwen en discussies vermijden meer kwaad dan goed doen in een relatie.

Voorbeelden van een constructieve strategie tijdens ruzies is om erachter te komen wat de beweegredenen van je partner zijn. Waarom is hij of zij zo kwaad en heeft mijn partner misschien wel een punt?

Zet je schaamte en trots op zij en probeer aan het einde van een woordenwisseling elkaar aan het lachen te maken en de dingen te relativeren.

Het blijkt dat Amerikaanse relaties die deze respectvolle strategie toepassen, langer standhouden en over het algemeen gelukkiger zijn.

#Tip #6: Houdt Het Interessant

verassen

Een relatie interessant houden is veel voor mensen geen gemakkelijke opgave. Iedere avond thuis op de bank zitten gaat immers vervelen.

Aan het begin van jullie relatie is alles leuk en nieuw. Jullie zijn smoorverliefd op elkaar en willen elkaar geen seconde uit het oog verliezen.

Naarmate de tijd verstrijkt begint je relatie steeds voorspelbaarder te worden.  Het wordt saai en er zijn onderlinge irritaties.

Ook een drukke baan, kleine kinderen of sociale verplichtingen kunnen ervoor zorgen dat je de emotionele connectie met je partner begint te verliezen.

Het is de sleur van het dagelijks leven. ‘Is dit het nou?’ denk je bij jezelf.

Om een relatie gezond en interessant te houden is het belangrijk om voldoende tijd met elkaar door te brengen.

Laat de kinderen logeren bij oma en ga eens samen lekker ouderwets op date. Spendeer met elkaar kwalitatieve tijd.

Maak jezelf en je partner los van die dagelijkse routine. Routine gaat immers op den duur vervelen. Vind nieuwe uitdagingen met je partner.

Intimiteit is een belangrijk onderdeel van een gezonde relatie.

Sommige drukke stelletjes maken tijd vrij door het in hun agenda te zetten. Dit is misschien niet erg spontaan, maar het zorgt er wel voor dat seksuele en emotionele behoeftes niet worden verwaarloosd.

Om een sleur te vermijden is het belangrijk dat jullie elkaar blijven verrassen.

Elkaar blijven verrassen kan je op vele verschillende manieren doen. Zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Vermijd een relationele sleur met de volgende tips:

 • Ga samen op dans- of kookles of boek een citytrip naar een leuke stad in het buitenland.
 • Als vrouw wil je jouw partner bijvoorbeeld met nieuw een sexy lingeriesetje verrassen. Als man zijnde zorg je ervoor dat het romantisch is op het moment dat ze binnenkomt. Steek die romantische kaarsjes aan, koop die heerlijke wijn en chocolade waar ze van zal watertanden.
 • Schrijf eens iets liefs op een klein kaartje en stop dit in de jaszak van je partner. Laat je partner zich gewaardeerd voelen op de momenten dat hij of zij het niet verwacht.
 • Experimenteer eens met nieuwe dingen op seksueel gebied.  Koop dat erotische speeltje en probeer eens nieuwe standjes uit. Geef elkaar een erotische massage.
 • Bezoek eens voor de lol een erotisch feestje (of misschien wel een parenclub). Wie weet gaat er wel een nieuwe wereld voor jullie open!
 • Als een van jullie twee iets nieuws voorstelt, wijs het dan niet gelijk af. Ook al heb je op dat moment geen zin, uiteindelijk wordt het vaak toch leuk en gezellig en ben je blij dat je hebt ingestemd.

En zo zijn er nog honderden dingen die je kunt doen om elkaar te verassen en de relationele sleur te vermijden.

Tip #7: Persoonlijke Ontwikkeling

Als afsluiter wil ik je adviseren om jezelf blijven te ontwikkelen. Wat heeft mijn persoonlijke ontwikkeling met mijn partner te te maken zul je misschien denken..

Nou ontzettend veel!

Authenticiteit is als mens ontzettend belangrijk.

Het zorgt er namelijk voor dat jij je niet volledig verliest in jullie relatie. Je eigen onafhankelijk bewaren is belangrijk voor je geestelijk welzijn.

Je kent misschien zelf wel van die vrienden die hun eigen identiteit kwijtraken op het moment dat ze in een relatie zijn.

Ze verwaarlozen hun vrienden en durven zonder hun partner niet meer de deur uit. Ze moeten alles van te voren met hun partner overleggen.

Door je geluk in handen van je partner te plaatsen creëer je een gevaarlijke situatie. Je zult je namelijk doodongelukkig voelen op het moment dat het tussen jullie kapot gaat.

Blijf altijd je eigen passie nastreven.

Het is deze gedrevenheid die er misschien wel voor heeft gezorgd dat je partner verliefd op je werd.

Zorg er dus voor dat je ook binnen een relatie blijft groeien. Het zal de kwaliteit van jullie relatie ten goede komen en ervoor zorgen dat jij je eigen geluk creëert.

Hier is Hoe je Jouw Droomman of Vrouw Binnen no-time Versiert & Volledig Voor je Wint

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen succesvoller te worden met dating en relaties, zelfs als je niet een mooi lichaam of gezicht hebt.

Zo verleid je de man of vrouw met een geweldig uiterlijk en een geweldige persoonlijkheid.

Voor Vrouwen: Dit is Hoe je Een Man’s Hart Verovert en Hem Voor Altijd Aan je Bindt

Voor Mannen: Ontdek Hoe Je Je Droomvrouw Versiert Met Simpel Uit Te Voeren Tips

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

5 Reacties op "7 Essentiële Tips voor een Betere Relatie van een Expert"

 1. marielle bosten

  says:

  Wat doe je in een relatie als de ex van je vriend iedere dag over de vloer komt. Ze hebben samen het huis en zaak. Een gebouw. Zij doet de was en strijk nog. Poets alles en doet de administratie. Hij vindt dit normaal en wil niks veranderen. Zij woont in gehuurd huis en heeft nieuwe vriend. Tips van harte welkom. Ik kan er niet meer over praten met hem. Zakelijk oke. Maar was strijk enz niet oke. Ik weet me geen raad. Gr. Marielle

  • Vincent

   says:

   Als je je er dermate aan ergert (wat ik snap) moet je vriend dit gewoon te weten komen. Hij mag het normaal vinden, maar een relatie komt van twee kanten en dat betekent dat beide kanten tevreden moeten zijn om het te laten werken. Ik heb het gevoel dat hij dit niet helemaal doorheeft. Misschien kun je ook even met de ex praten, misschien dat jullie samen ook wat kunnen uitwerken.

  • jaap

   says:

   das nogal raar, dat zou ik persoonlijk niet toestaan en ik zou het hem ook gezegd hebben

 2. Chris

  says:

  Interessante perspectieven, misschien kan ik daar wat mee. Bedankt!

 3. Henry

  says:

  Soms moet je een rationele overweging maken in een relatie. Daar mee bedoel ik de ouderwetse kosten-batenafweging maken zoals in de economie. De kosten zijn daarbij het 'negatieve' in je relatie. Bijvoorbeeld: de nare ervaringen die je hebt omdat jouw partner je niet genoeg vrijheid geeft. Maar ook de moeite die het kost om daaraan te werken. Als je het gevoel hebt dat je keihard moet werken om je relatie weer prettig te houden (de kosten onder de baten) dan is het misschien de moeite waard om op zoek te gaan naar iets anders.

  Daarom moet je ook kijken naar de baten. Wat krijg je in deze relatie en hoe uniek is dat? Als jij je echt op je gemak voelt bij je partner zou je dat misschien niet snel ergens anders vinden. Of heb je nu in je relatie juist dingen die je ook met elke andere willekeurige partner zou kunnen hebben? Deze dingen moet je tegen elkaar afwegen om te bepalen of je wel door wilt gaan met je relatie. Tenminste, dat is mijn mening.

  Gr,

  Henry

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *