Zo Kom Je over Je Liefdesverdriet na Je Scheiding heen!
Trouwen is een heel grote verantwoordelijkheid die je aan elkaar aflegt. Je geeft elkaar het ja-woord, en dan begint het. Sommige mensen trouwen nadat ze jaren een relatie hebben gehad, terwijl anderen elkaar drie maanden geleden hebben leren kennen.
Maar de klik was er, dus de bruiloft ook. Na het organiseren van dit gigantische feest, het eten van de taart en het passen in de jurk of het pak, begint het huwelijk echt.
Jammer genoeg werken niet alle huwelijken op een manier waarop je het zou willen. Soms blijken mensen zich heel erg anders te gedragen als jullie eenmaal samenwonen, als jullie dat niet al deden. Anderen komen er na een langere tijd achter dat ze toch niet zo goed bij elkaar passen. Er zijn verschillende kanten die men dan uit kan gaan.
In dat geval lijkt soms de enige optie een scheiding. Het is niet leuk, maar in sommige gevallen is het voor het beste. Een groot aantal documenten wordt ingevuld, er worden afspraken gemaakt met elkaar en de notaris, en dan is het over. En dan komt het liefdesverdriet. Hoe ga je hiermee om?
Liefdesverdriet na een scheiding is in twee periodes in te delen. De ‘vroege’ periode na de scheiding heeft andere kenmerken dan de ‘late’ periode. De zogenaamde symptomen van het liefdesverdriet zijn anders en worden op een andere manier aangepakt. Ook ga je in beide gevallen anders om met je ex. In dit artikel kan je lezen hoe je omgaat met je liefdesverdriet en je ex in verscheidene perioden na je scheiding.
De vroege periode
In de vroege periode na de scheiding is er een aantal kenmerken die je liefdesverdriet tekenen. Het eerste kenmerk is vooral het verward zijn over de toekomst. Je had verschillende plannen met je partner, verschillende dromen. Komen die nu nog wel uit?
Je had een aantal ideeën in gedachten, misschien wilde je wel heel erg graag kinderen. Dit is voorlopig allemaal geen optie. Dat zorgt voor onzekerheid. Daarnaast is het verlangen naar een maatje onwijs sterk. Je wilt graag iemand om mee te knuffelen, mee te praten over je dag. Het is lastig om dat nu niet te hebben.
Natuurlijk is iedereen anders en gaat iedereen anders met zijn of haar liefdesverdriet om. Daarom is er niet één manier die direct alle problemen oplost. Er zijn echter wel richtlijnen. Eén van de belangrijkste richtlijnen is dat de tijd alle wonden heelt, en jij dus de tijd moet doden tot je weer een beetje op de been bent. Veel mensen doen dit door te sporten, veel met hun vrienden te zijn en een hobby te zoeken. De tijd die je eerst aan een ander moest besteden, is nu helemaal van jezelf.
Daarnaast is het belangrijk dat je steun zoekt bij de mensen om je heen. Vrienden en familie, je kunt ze nu heel goed gebruiken. Zorg dat je je emoties bij hen kwijt kunt en zij leuke dingen met jou kunnen doen. Je hoeft niet meteen op zoek naar een nieuwe partner, voor nu is een goede vriend vaak belangrijker.
Wanneer het gaat om het omgaan met je ex, is het waarschijnlijk beter om je ex even te vermijden. Het kan nog te pijnlijk voor jullie allebei zijn om met elkaar in contact te zijn. Wanneer je je ex toch tegenkomt, is het beter om het nog even oppervlakkig te houden. Op deze manier weet je zeker dat je niet direct terugspringt in een relatie die niet goed voor je was.
Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.
De latere periode
Liefdesverdriet is jammer genoeg niet na drie weken over. De eerste ‘symptomen’ van een gebroken hart zijn na een aantal weken of maanden misschien wel gezakt, maar je bent nog steeds niet helemaal over je ex heen. Dit is helemaal niet raar en je hoeft ook niet te doen alsof alles nu goed is.
Eén van de kenmerken van liefdesverdriet in de latere periode na de scheiding is de flashbacks terug naar je oude relatie. Je denkt veel aan je ex, de dingen die je samen deed en de dingen die goed gingen. Dit wordt soms gestimuleerd door spullen die je terugvindt of bepaalde plekken waar jullie samen zijn geweest.
Een tijdje na de scheiding denk je wel een stuk rationeler na over je relatie. Je weet wat werkte, en wat niet. Je weet ook waarom de scheiding heeft plaatsgevonden. Toch is er nog een ander kenmerk van liefdesverdriet aanwezig. Je maakt ‘wat-als’ scenario’s. Deze scenario’s vertellen wat je wel of niet had moeten doen om je relatie te winnen.
Hoe ga je hier nu mee om? Ten eerste is het belangrijk om rationeel te blijven. Liefdesverdriet laat je niet altijd nadenken over dingen zoals jij het graag zou willen. ‘Wat-als’ scenario’s zijn onnodig, omdat je de tijd niet terug kunt draaien. Daarnaast is het belangrijk om te starten aan nieuwe dingen. Dit betekent dat het handig kan zijn om niet in oude patronen te blijven zitten, maar je open te stellen voor nieuwe uitdagingen.
Als je je ex weer ziet en je er klaar voor bent, ga dan een gesprek met hem of haar aan. Je hebt immers veel gedeeld samen. Misschien wil je ex jou wel heel erg graag terug. Of jij wilt heel graag weer iets beginnen met je ex. Praat dan lang en rationeel met elkaar over je plannen en twijfels. Want als je weer iets gaat beginnen, wil je het deze keer natuurlijk erg succesvol maken.
Conclusie
Liefdesverdriet is nooit leuk, en het is vaak erg lastig om met de situatie en je ex om te gaan. Maar er zijn manieren om toch iets gelukkiger in het leven te staan. Als je er helemaal klaar voor bent, twijfel dan niet om je ex nog eens aan te spreken. En al ben je dat niet, dan is er altijd nog morgen.
Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex
Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.
Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex: