6 Gouden Tips om Snel Liefdesverdriet te Verwerken

Wie nog nooit liefdesverdriet heeft gehad kan zich niet voorstellen hoe het voelt. In het uiterste geval lijkt je leven in duigen te vallen. Alle plannen voor de toekomst worden in één keer een streep door gezet. Het liefdesverdriet kan vooral heftig zijn als je in de veronderstelling was dat het goed zat tussen jou en je partner.

Met een aantal tips helpen wij jou om het verdriet sneller te verwerken. Je moet eerst zorgen dat je het verlies hebt verwerkt, daarna kun je weer proberen om je ex terug te krijgen. Om kans te maken om je ex terug te krijgen moet je hem/haar wel goed blijven behandelen. Bevangen door emoties moet je geen gekke dingen doen.

Hoe moet je om gaan met liefdesverdriet?

Liefdesverdriet is een innige pijn. Het zal tijd kosten om hier weer bovenop te komen. Je moet je wel beseffen dat er een leven is zonder je ex. Daar sta je waarschijnlijk nu nog niet voor open, maar dat gaat komen. Je moet jezelf behoeden om te lang met liefdesverdriet rond te blijven lopen. Een paar dagen intens verdriet is logisch, maar daarna moet je jouw schouders er weer onder zetten. Verman je en werk aan jezelf. Wij geven jou in dit artikel 6 gouden tips om je liefdesverdriet zo snel mogelijk te verwerken.

liedesverdriet - 3

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Je liefdesverdriet niet weg stoppen. Deal with it!

Direct na de breuk heeft het geen zin om je te verzetten tegen het voelen van liefdesverdriet. Blijf gewoon aan je ex denken en probeer het onderwerp niet uit je gedachten te zetten. Dat gaat je namelijk toch niet lukken. Je kunt natuurlijk wel proberen om je ex even niet tegen het lijf te lopen. Ook kun je foto’s en bepaalde herinneringen verwijderen uit je huis. Dit kan te confronterend zijn. Blijf aan hem/haar denken en gooi het verdriet eruit. Als je het wegstopt, blijf je langer last houden van liefdesverdriet.

je-relatie-terug

6 gouden tips om je liefdesverdriet te verwerken

Je kunt liefdesverdriet niet bestrijden, maar je kunt het wel inkorten. Een paar dagen tot een week na de breuk wordt het weer tijd om verder te gaan met je leven. Je ex zal de komende weken nog wel een gevoelig onderwerp blijven, maar het intense verdriet moet je zo snel mogelijk loslaten. Dit zal jou beter lukken met de volgende 6 gouden tips om je liefdesverdriet te verwerken.

Tip # 1: Voel je niet schuldig over de breuk

Wat nu als ik…….? Ik had beter….! Dit soort verwijten aan jezelf schiet je niets mee op. Je kunt het verleden niet meer veranderen. Het is dus onzinnig om je schuldig te voelen. Is jou wel iets kwalijk te nemen? Blijft het jezelf niet verwijten. Bied je excuses eventueel aan en probeer het achter je te laten. Jezelf verwijten maken zal er voor zorgen dat je het liefdesverdriet niet kwijt gaat raken. In veel gevallen is een relatiebreuk een optelsom van meerdere factoren. Misschien is hetgeen jou verweten kan worden wel de druppel geweest. Had jij het verwijtbare niet gedaan of gezegd, dan was de relatie later wel om een andere reden gestrand.

liefde quote

Tip # 2: Uit je liefdesverdriet, maar niet richting je ex!

Liefdesverdriet is eenvoudiger te verwerken als je erover praat. Doe dat vooral, maar schakel hiervoor niet je ex in. Hij/zij kan jou daar niet mee helpen. Je ex zal namelijk niet alleen luisteren, maar ook met verwijten komen of jouw uitspraken corrigeren. Met je ex praten over je verdriet zal al gauw overkomen als smeken om de breuk weer te herstellen. Ga erover praten met andere mensen uit jouw omgeving. Je hoeft geen advies van diegene, maar erover praten zal direct al verlichting geven.

Tip # 3: Je bent beter af zonder je ex, want……

Ok! Je hebt er moeite mee dat jullie relatie verbroken is. Toch kan het niet anders dat er ook voordelen zitten aan het feit dat je niet meer bij je ex bent. Je hebt nu weer de volledige vrijheid, en er zijn waarschijnlijk ook eigenschappen van je ex waar je graag zonder wilt. Bedenk ook eens wat jou ergerde aan hem/haar. Maak een opsomming van minder leuke eigenschappen van je ex-partner. Als je het op gaat schrijven heb je waarschijnlijk niet genoeg aan één A4-tje.

liefdesverdriet - 2

Tip # 4: Begin een rebound relatie

Je mist niet alleen je ex, maar ook iemand die om jou geeft en waar je leuke dingen mee kunt doen. Ook als je je ex nog niet uit je hoofd hebt gezet, kun je een nieuwe relatie aangaan om de pijn te verzachten. In het begin zul je veel gaan vergelijken, maar je moet ook geen vervanging zoeken voor je ex, maar juist een nieuwe partner. In de praktijk blijkt dat dit vaak een rebound relatie wordt. Dat houdt in dat je de relatie aan bent gegaan om te proberen om je ex te vergeten. Een dergelijke relatie laat jou ervaren dat er anderen zijn die geïnteresseerd zijn in jou en je kunt je gedachten verzetten.

In het geval je ex het lastig vindt dat jij een nieuwe relatie hebt, is dat mooi meegenomen. Hieruit blijkt dat je ex mogelijk open staat voor een hernieuwde relatie.

Tip # 5: Verdiep jezelf niet in wat je ex nu allemaal doet

Probeer je niet bezig te houden met wat je ex allemaal doet. Hij/zij gaat ook proberen om weer verder te gaan met leven. Je kunt het beter niet weten dat hij/zij al weer aan het daten is. Bescherm jezelf hiertegen door het niet bewust op te zoeken. Ga niet haar social media profielen napluizen op een mogelijke nieuwe relatie. Via anderen krijg je het waarschijnlijk wel te horen, maar probeer er zo weinig mogelijk over na te denken. Dit zal in de eerste weken na de breuk anders zorgen voor frustraties en boosheid.

Tip # 6: Besef dat jullie weer bij elkaar terugkomen

Relaties die voor beide partners prettig waren, kun je niet zomaar voor altijd aan de kant schuiven. Hadden jullie tot de breuk een goede en stabiele relatie? Dan is de kans groot dat er toch nog mogelijkheden zijn om je ex weer terug te winnen. Mocht jij dat wensen, blijf er dan ook rekening mee houden. Blijf met respect omgaan met je ex, om de kans op het herstellen van de breuk in leven te houden. Hieronder tref je acties aan die niet helpen om je liefdesverdriet te verwerken en die een nieuwe relatie met je ex uitsluiten.

Hier een video van Edwin Edinga over wat de kans is dat je je ex terug krijgt:

 

Wat je absoluut niet moet doen om je liefdesverdriet te verwerken

Wil je jouw ex nog weer voor je terug proberen te winnen? Let goed op hoe je met hem/haar om gaat. Door emoties kun je acties ondernemen of dingen zeggen die niet zo slim zijn. Geef je ex niet het gevoel dat hij/zij blij moet zijn met de relatiebreuk. Uit verdriet kun je de neiging hebben om je ex ook leed aan te doen. Dat is een logische reactie, maar doe het niet.

Afrader # 1: Wegkwijnen in je verdriet

Liefdesverdriet moet je verwerken. Je zult de eerste dagen zeer veel verdriet hebben. Hier moet je de tijd voor nemen, maar na een paar dagen moet het wel dragelijker worden. De duur van het liefdesverdriet is natuurlijk van veel factoren afhankelijk , maar in principe maakt het niets uit. Heb je na een week nog steeds een hartverscheurend verdriet? Ga aan het werk met onze tips en het “rouwproces” zal versneld worden.

Afrader # 2: Je ex stalken of op een andere manier teveel met je ex bezig zijn

Jullie relatie is over! Nadat er goed over gepraat is tussen jullie, moeten jullie elkaar de ruimte geven. Val jouw ex niet lastig met jouw verdriet. Zorg ervoor dat je ex wel een positief beeld blijft houden over jou. Door te stalken of door cadeautjes te sturen verklein je de kans dat jullie nog weer bij elkaar komen. Het is misschien lastig, maar neem de eerste weken geen contact op met je ex.

Afrader # 3: Met je ex in gesprek blijven over de reden van de breuk

Een beëindigde relatie roept bij de ex die er niet voor gekozen heeft, veel vragen op. Het is zaak om er een goed gesprek over te hebben. Waarschijnlijk zijn jullie het niet eens over veel zaken die aangedragen worden, maar daar is vaak weinig aan te veranderen. Zodra jullie beide er voldoende over gesproken hebben moet jullie het laten rusten. Het is niet mogelijk om de gevoelens van je ex te veranderen. Accepteer het en ga na verloop van tijd weer in gesprek met je ex.

In het geval je hebt besloten je ex terug te willen: ontmoet Edwin Edinga!

 

Ex Terug Methode Info Pagina

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

2 Reacties op "6 Gouden Tips om Snel Liefdesverdriet te Verwerken"

 1. Marga

  says:

  Hallo Edwin ontzettend bedankt voor al je tips boeken video's. Ik ben er veel wijzer van geworden, fijn dat je er was? Met regelmaat lees ik alles nog eens door bijna dagelijks ook omdat mijn as ex nog thuis woont. Hij had jaren lang een alcohol probleem en is er sinds 13 maart jl mee in therapie,wat ik bijzonder goed vind maar hij gaf aan na een paar weken van therapie dat hij niet met mij verder wil. Hij voelt geen houden van meer maar meer maatjes en dat we goed zijn voor elkaar!! We zijn allebei midden vijftig. Nogmaals hartelijk dank. Met vriendelijk groet Marga

  • Jonathan

   says:

   Beste Marga, bedankt voor je reactie.

   Edwin is inderdaad een ware expert als het gaat om relatieproblemen en je relatie herstellen.

   Super dat hij je zo geholpen heeft!!

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *