13 Tips Om Succesvol Te Daten in 2020

2020 is tot nu toe chaotisch en verwarrend geweest voor menig mens. Als je voor de coronacrisis nog geen partner had, heb je die nu waarschijnlijk nog steeds niet. De anderhalve meter regel zorgde ervoor dat we allemaal voornamelijk binnen bleven en daten werd op een laag pitje gezet.

Toch willen we nog steeds graag daten, ook in 2020. Nu de regels langzamerhand aan het versoepelen zijn, wordt daten weer een mogelijkheid. Maar wat kunnen we zien als een succesvolle date en hoe kun je het meest succesvol daten? In dit artikel geven we je dé 13 tips om succesvol te daten in 2020.

13 Tips om Succesvol Te Daten in 2020

1.     Toon jezelf naar de buitenwereld

Dit is misschien wel het meest voorkomende advies dat mensen hebben gegeven als het gaat om het vinden van liefde en succesvol daten. Je zult misschien de gedachte hebben: “Hoeveel meer kan ik mij daadwerkelijk tonen naar de buitenwereld?” Nou, jezelf tonen gaat verder dan enkel simpele dingen, zoals zichtbaarheid op dating-apps of het regelmatig bezoeken van je vaste stamkroeg.

Creëer meer mogelijkheden om andere mensen te ontmoeten, nieuwe dingen te leren en over het algemeen je leven te verbeteren en uit te breiden. Dit moeten dingen zijn die je echt WIL doen; activiteiten waar je oprecht interesse in hebt.

Als je je concentreert op het doen van de dingen waar je van houdt, komt de juiste persoon vanzelf in je leven – niet alleen omdat je zelf erop uittrekt en je kansen aanpakt met beide handen, maar omdat wanneer je gefocust bent op de dingen waar je van houdt, je de beste versie van jezelf presenteert. Een potentiële partner krijgt je dus in je element te zien. Daarnaast houdt hij of zij waarschijnlijk van dezelfde dingen; dat is natuurlijk ook een pluspunt!

2.     Wees niet bang voor online dating

We hebben allemaal de horrorverhalen over dating-apps gehoord. Bovendien willen weinig mensen hun vrienden en familie vertellen dat ze hun partner op een dating-app hebben ontmoet.

Schrijf online dating echter niet direct af, want het kan uiterst succesvol daten zijn! Apps zijn populairder dan ooit en ze zijn een geweldige manier om singles in je omgeving te ontmoeten. Je kunt mensen met dezelfde interesses vinden en ze een beetje leren kennen voordat je ze uiteindelijk persoonlijk ontmoet.

Wanneer je besluit iemand te ontmoeten voor een date, neem dan standaard veiligheidsmaatregelen zoals:

  • Ontmoet elkaar in een openbare ruimte.
  • Bekijk hun sociale-mediaprofielen om te verifiëren dat je met een echt persoon praat.
  • Bel, FaceTime of Skype met deze persoon voordat je afspreekt. Je kunt dan zien of het ook écht deze persoon is.
  • Laat je familie of vrienden weten waar je je bevindt.

3.     Een vak volgen

Onderwijs verbetert wie je bent en stelt je niet alleen bloot aan potentiële partners die mogelijk in de klas zitten, maar ook aan vele anderen in de buurt van de onderwijsinstelling. Degenen die onderwijs waarderen, delen ook veel andere goede waarden en vergroten daarmee de kans om een speciaal iemand van hoge kwaliteit te ontmoeten.

4.     Doe vrijwilligerswerk

Wat is een goed doel waar je echt om geeft? Vrijwilligerswerk helpt je algehele stemming en zelfvertrouwen te verbeteren en brengt je in contact met anderen die dezelfde waarden met je delen.

Anders dan op een datingwebsite of Tinder, waar misleiding en vervorming toch gemakkelijk worden gemaakt, vergt deelname aan een groepsinspanning eigenlijk een verplichting – iets dat degenen met een lage motivatie onderscheidt van degenen die vitaal, ambitieus en vastbesloten zijn.

5.     Vergroot je vertrouwen

Het is geen mysterie dat daten eng en intimiderend kan zijn. Je neemt risico’s door jezelf bloot te stellen en open te staan voor nieuwe ervaringen. Als je merkt dat je extra zelfvertrouwen nodig hebt, volgen hier enkele praktische methoden:

  • Draag iets comfortabels

Tegenwoordig zijn de eerste dates meestal vrij casual. Heb je geen behoefte om je mooi te kleden, draag in plaats daarvan dan iets comfortabels en trouw aan jouw stijl. Dit helpt je om je ontspannen te voelen en geeft je de kans om te pronken met je echte persoonlijkheid.

  • Maak je geen zorgen over wie er betaalt

Je zorgen maken over wie er betaalt, kan veel onnodige stress toevoegen aan je date.

Het is 2020 en dat betekent dat er waarschijnlijk geen verwachtingen zijn van wie ‘moet’ betalen. Ga naar de date voorbereid om in ieder geval je eigen portie te betalen. Als de ander aanbiedt om te betalen en je voelt je comfortabel om hem of haar dat te laten doen, ga er dan voor. Als je de rekening zelf graag wil betalen, laat je date weten dat dan weten.

  • Probeer feromonen

Als het voorgaande niet werkt, kun je ook nog feromonen uitproberen. Deze kunstmatige chemicaliën lijken tegenwoordig een ware rage. Feromonen voor vrouwen en mannen kunnen je aantrekkelijker maken voor een potentiële partner. Als je ze draagt, kun je je ook zelfverzekerder voelen en minder zorgen maken over wat er staat te gebeuren op de date.

6.     Sta open voor het vinden van liefde op alle verschillende plaatsen

Kansen wachten op niemand, dus wees niet bang om een gesprek aan te knopen met een potentiële match in de supermarkt, in een vliegtuig of waar je iemand tegenkomt die je aandacht trekt.

Velen hebben het idee dat je alleen iemand kunt ontmoeten op een ‘date-achtige’ plek. Hierbij kun je denken aan: cafés, restaurants, clubs, et cetera. Je toekomstige partner kun je echter overal tegenkomen en sta daar dus ook open voor! Open zijn kan zoiets eenvoudigs betekenen als regelmatig oogcontact maken met anderen.

7.     Wees eerlijk over je intenties

Als je succesvol wil daten, is het cruciaal om vooraf duidelijk te zijn over de intenties die je hebt.

Laat de ander weten wat je zoekt in een partner. Nu is het waarschijnlijk niet het beste idee om te zeggen dat je op de eerste date op zoek bent naar een partner. Maar aangeven dat je een serieuze(re) relatie wilt, is wel belangrijk. Het bespaart je zowel tijd als verdriet als blijkt dat de ander daar geen interesse in heeft.

8.     Netwerk met dates die niet werkten

Dit lijkt misschien een vreemd advies, maar volgens huwelijks- en gezinstherapeuten stellen dat hoe meer je je sociale kring uitbreidt, hoe groter de kans dat je iemand ontmoet.

Als jij en een date er niet in slagen een liefdesmatch te hebben, maar je houdt wel echt van de persoon/ zijn of haar persoonlijkheid en zijn of haar karakter, dan is er geen reden waarom je elkaar niet kunt helpen om je groepen van vrienden of familieleden te netwerken.

Als jullie allebei volwassen zijn en erkennen dat er geen liefdesverbinding voor jullie twee is, waarom zou je dan je collectieve netwerk niet gebruiken en overwegen of er iemand is die wél een goede match kan zijn?

9.     Zorg dat je er op je best uitziet.

Jezelf ervan overtuigen dat uiterlijk er niet toe doet, zal je waarschijnlijk geen punten opleveren; zelfs niet als we het over liefde hebben. Maar je bent zelf niet een professional die vanaf het eerste moment beseft dat iets misschien wel liefde kan zijn.

Hetzelfde geldt voor je date (of misschien een potentiële partner). De eerste indruk doet er toch echt toe, daarom kunnen je uiterlijk en verzorging je helpen om het begin van blijvende genegenheid en emotionele uitwisseling te creëren.

Hoe je er ook uitziet, blijf trouw aan jezelf, want mensen houden niet van overweldigende kleding en acties die niet bij de persoon passen. Uiteindelijk wil je dat iemand je leuk vindt omdat ze je ware persoonlijkheid waarderen. Niet vanwege een charmante outfit of sexy make-up. Denk eraan om voor je uiterlijk te zorgen, want het zegt veel over je. Maar blijf dus wel bij jezelf; het kan niet zo zijn dat je date denkt met iemand op date te zijn die jij helemaal niet bent.

10.  Leer de kunst van het praten.

Op de een of andere manier creëerden onze voorouders deze geweldige manier om elk gesprek te beginnen en succesvol te daten – een praatje maken. Waar moet dat praatje over gaan?

Omdat je een persoon niet kent, moet je dichter bij hem of haar komen door de persoon vragen te stellen. Het draait allemaal om het stellen van (de juiste) vragen, wat ons de kans geeft om steeds meer informatie te krijgen over onze dates.

Druk je ware gedachte uit, probeer niet te doen alsof je enige kans hebt als je die niet hebt. Hieronder vind je meer gedetailleerde tips:

  • Vragen stellen. Vragen stellen waarvoor een open antwoord nodig is, is de beste optie om een ​​dialoog te leiden. “Waarom ben je naar Marokko geweest op vakantie?” het is beter dan “Ben je in Marokko geweest?”. Open vragen stellen dus, en zo min mogelijk gesloten vragen die de ander nekel kan beantwoorden met “ja” of “nee”.
  • Praat over dingen die nu gebeuren. Dit betekent wat jullie allebei aan het doen zijn. Als je gezellig over straat loopt en ziet dat iemand op straat viool speelt, zeg je misschien zoiets als: “Wauw, ik hou echt van die muziek. Van wat voor muziek houd jij eigenlijk? … Onze volgende date zou wel een concertbezoek kunnen zijn!”
  • Luister naar wat de ander zegt. Als de persoon zei dat hij/zij een paar dagen geleden verkouden was, wees dan niet bang om te vragen: “Gaat het nu goed met je?”

Vraag ook naar wat de ander nog gepland heeft staan. Zo kun je bij een volgende date daar over praten.

11.  Wees selectief.

Ga uit met degenen die je écht leuk vindt. Het is niet verstandig om iedereen te daten die je levenspad kruist. Waardeer je eigen tijd en breng dit door met degenen die het echt waard zijn.

Tegelijkertijd moet je ook niet té selectief zijn, want er is geen ‘perfect persoon. Wanneer je 10 personen met dezelfde interesses ontmoet, zou je er minimaal twee moeten uitkiezen om te daten. Het kan een uitdaging voor jezelf zijn, maar verlaat een evenement niet zonder een nieuwe kennis.

Als iemand je op een date vraagt en je bent niet (echt) geïnteresseerd, vermijd dan excuses als “ik heb het druk” of “ik ben nu niet klaar om te daten”. De tijd verstrijkt en de ander zal zien dat je het alleen tegen hen zegt, wat nog kwetsender is dan een normale “Bedankt, nee” zeggen.

Probeer daarna met een mooie glimlach het onderwerp te veranderen, om de persoon te laten zien dat je nog steeds geïnteresseerd bent in normale, niet-flirterige communicatie.

12.  Vraag mensen in je leven om je erin te luizen

Het is zeer waarschijnlijk dat de mensen die je bewondert en waar je echt om geeft in jouw wereld, rondhangen met en een nauwe relatie hebben met andere bewonderenswaardige en kwaliteitsmensen die mogelijk ook op zoek zijn naar een nieuwe liefde.

Je netwerk (collega’s, buren, collega’s, etc.) laten weten dat je open staat voor en geïnteresseerd bent in het ontmoeten van nieuwe mensen, is alleen maar je inspanningen versterken met de hulp van een gemeenschap die het beste met je voor heeft en je wil helpen bij het vinden van de beste match. Het kan je dus helpen succesvoler te daten.

13.  Laat selfies en filters achter in 2019

In 2020 is het echt niet meer de bedoeling dat je alleen maar selfies hebt op de sociale media accounts. Succesvol daten in 2020 betekend ook laten zien dat je niet alleen maar met jezelf bezig bent.

Datingprofielen die gevuld zijn met selfies laten je eruitzien alsof je geen sociaal leven hebben, of alsof je meer van jezelf houdt dan wie dan ook. Een aantal foto’s met wat vrienden of familieleden, kan dus zeker geen kwaad!

Je hebt niet veel groepsfoto’s nodig in je profiel, maar laat je vrienden een paar foto’s voor je maken. Je zult een veel natuurlijkere glimlach krijgen als je ontspant met je vrienden dan wanneer je probeert met één oog naar het scherm te kijken en met de andere naar de lens. Je komt dan ook veel spontaner en sympathieker over! Dit is een cruciale stap om succesvol te daten anno 2020.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *