“Ik Wil Mijn Ex Terug Maar Hoe?” 3 Domme Fouten!

Huilen, huilen en nog eens huilen is het wanneer je ex je verlaten heeft…. maar maak je niet druk, dit verdriet is iets wat iedereen wel eens ervaart. Dat je ex je nu verlaten heeft, moet je voor nu even accepteren. Dat is even slikken, maar er is ook een weg terug… een weg terug in de armen van je ex.

In dit artikel wil ik je vertellen dat je ex terugwinnen nog niet eens zo lastig hoeft te zijn, zélfs wanneer je ex-partner al iemand anders heeft!

Ik zal je alle effectieve technieken en blunders onthullen…

Waarom is je relatie beëindigd?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Stap #1: bepaal de reden(en)

Voordat ik de technieken ga vertellen om je ex terug te kunnen winnen, is het uiterst belangrijk om te achterhalen WAAROM je relatie beëindigd is. Als je dit namelijk niet weet, weet je ook niet wat je anders moet gaan doen in de toekomst. Een aantal redenen kunnen zijn:

 • Het vertrouwen is verloren
 • Jullie maakten ruzie over nutteloze zaken
 • Jij en partner deden weinig nieuwe dingen samen
 • Jullie hadden geen tot weinig seks meer
 • Jullie kwamen in een sleur in de relatie
 • Etc.

Het is belangrijk om te bepalen welke reden (of redenen) ten grondslag liggen. Bedenk je dus nu de  reden of redenen waarom jullie uit elkaar zijn gegaan.

Stap #2: neem de verantwoordelijkheid

Ga nu per reden na wat JIJ hier aan kan verbeteren. Uiteraard is het altijd makkelijk om te wijzen naar die ander en te zeggen dat het aan die ander ligt. In dit geval is dat sowieso al veel minder van toepassing, want ik ga ervan uit dat je ex jou verlaten heeft en niet omgekeerd… toch?

Stel je dus je vraag: wat zou ik kunnen verbeteren ten aanzien van de redenen waarom de relatie ten einde is gekomen?? Dit is dan de leidraad die je hanteert als je weer contact met je ex gaat maken. Maar wat doe je nu als je ex je niet terug wilt en die al een ander heeft? Hieronder staan enkele tips daarvoor.

Help! Ik wil mijn ex terug maar zij of hij heeft een ander

Hoe lang heb je een relatie gehad? Zet dat getal om in maanden en bereken of je ex binnen die aantal maanden al een ander heeft…. Is het binnen die tijd?? Zo ja, dan kunnen we in  de regel spreken van een ‘rebound’ relatie.

Een rebound relatie is een ‘vervang’ relatie. Omdat een relatiebreuk zoveel pijn kan doen, smachten veel mensen direct naar een andere partner. Ze willen hun leegte zo snel mogelijk met liefde, aandacht en seks opvullen. Zoals je waarschijnlijk al had voorspelt heeft een rebound relatie dan ook een korte levensduur.

Dat je ex dus een ander heeft, is niet zo’n ramp. Uiteraard maakt dat jou jaloers… maar er kan nog steeds hoop zijn om je relatie terug te krijgen. Laten we het nu hebben over de domme fouten die veel mensen maken om hun ex proberen terug te winnen.

3 domme fouten om je ex proberen terug te winnen

Fout #1: stalken!

Herken jij het volgende:

 • Je stuurt je ex continu sms’jes en app’jes…
 • Je checkt zijn of haar Facebook continu…
 • Je probeert op alle mogelijk manieren je ex weer “toevallig” tegen het lijf te lopen…
 • Etc. etc.

KAP ERMEE! NU!

Dit gedrag leidt er alleen maar toe dat je ex nog minder aantrekkingskracht voor je gaat voelen en gaat denken: “Wat ben ik blij dat ik het uitgemaakt hebt. Ik heb de juiste keuze gemaakt!” Ik weet dat dat hard klinkt maar het is de waarheid. Niemand vindt het leuk om gestalkt te worden door zijn of haar ex.

Fout #2: smeken

Het is heel leuk als iemand je smeekt om een relatie met je te krijgen als je die ander leuk vindt… maar wanneer je iemand net hebt afgewezen is het heel anders. In dat geval is het zeer irritant. Smeken is een tactiek om alle macht te geven aan iemand anders. Je stelt je dus onderdanig op en hoopt op die manier dat je ex je terug wilt.

Het probleem daarbij is dat je ex meestal niet eens wilt dat jij de onderdanig opstelt. Vooral voor vrouwen is een man die zich onderdanig opstelt onaantrekkelijk. Zij wilt namelijk een sterke zelfverzekerde man. Voor mannen is het minder erg maar het kan alsnog vervelend zijn als iemand keer op keer aan het smeken is.

Fout #3: boos worden

Dit is misschien nog wel het allerslechtste wat je kunt doen, met name als vrouw zijnde. Mannen willen vaak zonder drama een relatie hebben, en niet dat je vriendin je steeds maar irriteert omdat ze boos op je is… met name als de boosheid van haar geen aanwijsbare reden heeft.

De reden dat vrouwen soms boos worden op hun vriend is om te testen of haar vriend nog wel van haar houdt. Dat klinkt vreemd maar komt zeer veel voor. Ze probeert daarmee indirecte interesse signalen te verkrijgen. Het is een stukje onzekerheid. De meeste mannen begrijpen dit niet en interpreteren het als ‘vervelend’ maar eigenlijk kan je het zien als een compliment 🙂

Maar om je ex proberen terug te krijgen, is boos worden dus nooit een goede strategie, en al helemaal niet je ex beledigen zoals in de afbeelding hieronder:

3 praktische instructies om je ex terug te krijgen

Daar gaan we dan… 3 zeer effectieve instructies om je ex weer aangetrokken tot je te krijgen.

Instructie #1: creëer jaloezie

Deze kan je gebruiken maar wel op een subtiele manier. Wat je gaat doen, is op een indirecte manier je ex duidelijk maken dat jij in belangstelling staat van andere mannen of vrouwen, zoals een date. Laat ik benadrukken dat je dit subtiel moet brengen en dus niet op een directe en opscheppende manier moet zeggen dat je populair bent. In dat geval kan deze techniek zelf tegen je werken! Je bent dan namelijk op een hele doorzichtige manier indruk te maken op je ex.

Voorbeeld voor subtiel jaloezie opwekken voor een man bij een vrouw:

 • Zij: Kom je morgen om 7 uur de kinderen ophalen?
 • Ik: Kan het ook om half 8? Ik heb een etentje met iemand.
 • Zij: Oh. Uhmm, dat kan ook hoor. Half 8 is het dan!

Zie je hier wat ik deed… Ik zeg:

Ik heb een etentje met iemand.

Ik zeg hiermee niet dat ik een relatie heb of dat ik al met een ander ga, maar de vrouw begrijpt wel dat ik blijkbaar met ‘iemand’ (waarschijnlijk een vrouw) iets ga eten. Ik ben dus niet aan het opscheppen, maar ik laat haar verder denken over de opmerking en je kunt al voorspellen aan wat zij gaat denken. Je triggert nu gedachten in haar als:

 • Is hij nu al aan het daten? Gaat dat hem dan zo makkelijk af?
 • Betekent dit dat hij onze relatie nu al achter heeft zich gelaten?
 • Etc.

Dit zijn precies de gedachten die je wilt dat je ex heeft of niet? Ook voor mannen werkt dit uiteraard uitstekend.

Instructie #2: doe alsof je het niets uitmaakt

Ken je de uitspraak:

“Degene die minder om de één geeft dan de ander heeft de macht in de relatie.”

Dit is misschien een confronterende uitspraak voor je maar helaas de waarheid. Door je bij je ex op te stellen als iemand die hem of haar heel graag terug wilt, geef die ander volledig de controle. Het is dus beter om te doen alsof het je allemaal een stuk minder uitmaakt.

Instructie #3: kies het juiste moment

Voor iedere stap terug naar je ex is er een juist moment voor het. Ik noem dit zelf wel eens de ‘window of opportunity’. In de dating wereld ziet dat er als volgt uit:

Een man ontmoet een vrouw en ze hebben een leuke date… aan het einde van de date geeft de vrouw een aantal signalen dat ze wilt zoenen. De man snapt de signalen niet of durft niet… Het ‘raam’ van de vrouw stond dus even open maar de man deed niets. Gevolg is dat het raam iets verder dichtgaat. Als de man bij de tweede date nog niets doet, is de raam nog maar open op een kiertje… en bij de derde date is het klaar. Het raam is dan gesloten. In dit geval is de man afgewezen of komt ie in de friendzone. Om het ‘raam’ weer terug open te krijgen, zal hij meer moeite moeten doen, vaak zelfs zoveel meer moeite dat een nieuwe date regelen vaak minder tijd kost.

Ook bij het terugwinnen van je ex moet je denken aan de ‘window of opportunity’. Dat betekent niet té vroeg actie ondernemen, maar ook zeker niet te laat. Je moet het juiste moment pakken om de volgende stap te ondernemen. Dit betekent dat je de signalen van je ex moet kunnen lezen, iets wat je in de Ex Terug Methode zal leren.

De geniale, simpele en effectieve ex terug methode

In dit artikel heb ik je een paar blunders vertelt om te ontwijken en tips gegeven om je ex terug te kunnen winnen. Dit is nog maar een kleine greep uit de gehele methode van Edwin Edinga. Dit is de persoon achter de bekende Ex Terug Methode.

Na jarenlang mensen begeleidt te hebben die hun ex terug wilde, heeft hij al zijn ervaringen en stappen opgeschreven is een simpele en makkelijk te volgen boek. Dit is onder andere wat hij behandeld:

 • Strategieën om ervoor te zorgen dat je ex weer aan je gaat denken
 • De meest krachtige en subtiele techniek om weer in het leven van je ex te komen
 • De beste manier om weer indruk te maken op je ex
 • Hoe je voorkomt dat het weer fout gaat tussen jou en je ex
 • Het totale plan om je relatie weer volledig terug te winnen

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

11 Reacties op ""Ik Wil Mijn Ex Terug Maar Hoe?" 3 Domme Fouten!"

 1. Bert Bosman

  says:

  Dit zijn al tips waar ik wat aan heb

 2. Geert

  says:

  Wat ik ook vaak lees is dat je ook goed moet nadenken over wat het beste voor jou is. Dan komen meestal automatisch goede dingen van, en komt ook niet opdringerig over bij je ex alsof je superhard bezig bent de relatie weer op te bouwen.

 3. Tatum

  says:

  Weet niet of tip 2 nou wel zo goed is. Als je dat doet. Dan denkt je ex dat het je niet meer boeit. Hoe ga je dan ooit nog serieus over komen als je ex er achter komt dat je hem of haar terug wilt.

  • Oscar

   says:

   Klopt, je moet ook niet doen alsof het je helemáál niets meer kan schelen. Maar je moet vooral niet wanhopig zijn en laten merken hoe erg je jouw ex mist. Doe alsof het je niet zo veel kan schelen, maar praat nog wel met je ex en je maakt veel meer kans.

 4. Daan

  says:

  Okay, misschien heb ik dus te veel contact proberen te houden dan, thanks Oscar

 5. Edwin

  says:

  Ik ben het eens met de fouten die je noemt. Je moet niet bij je ex gaan bedelen om hem of haar terug te krijgen, want daar bereik je niets mee. Je oplossingen, daar ben ik het alleen niet helemaal mee eens. Je ex jaloers maken heeft namelijk helemaal niet zo veel nut. Als jij veel met een ander persoon omgaat, en je ex vind jou niet meer leuk, dan denkt jouw ex alleen: "Oh, wat leuk voor X dat hij iemand anders gevonden heeft". Denk je dat je ex dan nog probeert voor jou te gaan? Ik dacht het niet!

  Je kunt beter eerst een tijdje rustig aan doen, en daarna weer contact op nemen met je ex. Je wilt gewoon weer normaal contact met hem of haar, niet diegene jaloers maken of wat dan ook. Je maakt dan veel meer kans om je ex terug te krijgen. Wees alleen wel snel genoeg, anders beland je inderdaad in de friendzone.

 6. Ajnabee

  says:

  Ik heb alle drie de fouten gemaakt...nu vind hij mij opdringerig en praat niet meer. Wat kan ik nu doen?

 7. Tatjana

  says:

  Hallo,
  Ik heb de fouten niet begaan.
  En heb mijn ex nu ook al 1x weer gezien het was dan wel na 8 maanden voor mijn spullen op te gaan halen.
  En nu vertelde hij me dat hij er toch echt achter was gekomen dat het gras niet groener was aan de overkant. ( Na een week was hij al met een ander samen wel zei hij dat het meer uit wraak was omdat ik in het begin deed als of het me niet boeide.)
  Hij haalde ook oude herrineringen op en wees extra naar de plek waar een fotolijst van ons heeft gehangen met de boodschap " ik heb er nog steeds niks anders kunnen hangen".
  Ook liet hij me weten dat hij nog met regelmaat onze nummers luisterd en vooral if i could turn back time van cher.
  Bij het weggaan zag ik een beertje staan wat nog van mij was en hij vroeg of ik hem mee wilde nemen daarop zei ik dat ik hem nog daar wilde laten en heb hem letterlijk gezegt dat ik hoop op een come back en hij gaf als antwoord daar stem ik zeker mee in.
  Ook bracht hij mijn scooter naar de weg en stond hij open voor een omarming.
  Maar sinds die "afspraak" zit er geen voor uitgang in en toont hij op geen enkele manier initiatief.
  Ik ben verward en radeloos.

 8. Benny

  says:

  Hallo ik ben Benny ik ben met mijn vriendin rest bijna 3 jaar samen geweest dan heb ik het uitgemaakt omdat ze in depressie was daarna zijn we terug samen gekomen terug een relatie van 7 maand daarna is zij terug in zware depressie beland ik was mijn werk kwijt .we werkten samen in de poets .ik ben dan compleet door het lint gegaan en heb haar woorden gezegd dat niet konden .het was ook tijd van Corona heel zwaar en nu er zijn al bijna 8 maand uit elkaar en mis en zie haar nog graag maar we hebben zelden contact nog

 9. Evelyna

  says:

  Mijn man die me 2 jaar geleden verliet, kwam bij me terug na wat spirituele reiniging en… hij veranderde! hij houdt weer van me, zoals de eerste dag! Dank aan deze geweldige man Dr. Robinson, ik ben blij voor wat je voor mij hebt gedaan…

  het is niet te geloven! ..

  robin sonbu ckler11@gmail. c om……………

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *