Hoe Krijg Je Je Ex Terug? 5 Gênante & Fatale Blunders + 5 Tips

Je ex wilt je niet meer en verlaat je… je bent gedumpt en barst in huilen uit. Toch is het niet het einde van de wereld, alhoewel het wel zo voelt.

Ik snap je pijn, ik heb het ook meegemaakt, maar je moet nu wel je logische verstand blijven gebruiken. Bij veel mensen nemen de emoties volledig over… emoties die ze uiten richting hun ex. Gevolg:  vreselijk hopeloze en gênante vertoningen ten opzichte van hun ex.

De kansen dat ze hun ex ooit nog terug krijgen daalt als een baksteen. In dit artikel wil je waarschuwen voor de gigantische blunders die mensen maken wanneer ze hun ex terug willen.

Blunder #1: stalken, stalken en nog eens stalken

De kans is groot dat jij zo weinig controle ervaart wanneer je ex je heeft verlaten dat je uit emotie continu berichten stuurt. Je denkt dan je soort van je kansen te vergroten dat je ex zal contacteren. In werkelijkheid wordt je ex op deze manier alleen maar meer overtuigt van zijn keuze. Je jaagt hem of haar alleen maar verder weg…

Dus stop met:

 • Continu apps sturen
 • De Facebook van je ex checken
 • Sms’en, bellen etc. etc.

Doe gewoon even lekker een paar weken alsof jij van de aardbodem verdwenen bent! Als je kinderen hebt, dan kan je geen contact vermijden inderdaad. In dit geval houd je de gesprekken kort en verwacht je niets. Je moet gewoon geduld hebben… want zoals ze altijd in muziek zingen “good things come to those who wait”.

Stalken is de beste manier om je ex NOOIT meer te zien. Iets wat dan sowieso uit gaat komen als je deze tip negeert.

Stop met stalken

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Blunder #2: smeken en medelijden proberen op te wekken

Hier heb je nog zo’n belachelijk blunder. Je gaat nu alle macht geven aan je ex, terwijl diegene op dit moment al alle macht heeft… jou emoties gaan er nu vanuit dat als je iemand alles geeft wat hij of zij wilt, dat je diegene op miraculeuze wijze weer direct weer wat met je wilt.

Als je een grote fout hebt begaan en je ex heeft het uitgemaakt, dan moet je inderdaad laten zien dat het je spijt en zelfs meerdere keren… maar om te gaan smeken dat die ander je terug moet nemen is hopeloos.

De tactiek achter ‘smeken’ is naast de controle uit handen geven ook het idee van proberen medelijden op te wekken. Bij vrouwen werkt dit sowieso niet. Het restje aantrekkingskracht wat ze nog voor je had, vloeit dan helemaal weg. Ze wilt niets te maken hebben met mannen die zielig lopen te doen.

Bij mannen werkt het iets minder slecht, maar de resultaten zijn nog steeds drastisch. Bij een klein groepje mannen, die vaker onacceptabel gedrag accepteren omdat ze subassertief zijn, kan dit wel werken. Maar over het algemeen raad ik je het zeker af.

Man aan het smeken

Blunder #3: opzichtig je ex proberen te manipuleren

Sommige mensen zijn makkelijk te beïnvloeden met een aantal technieken. Door de relatie heen ben je misschien al achter die zwakke punten gekomen. Om deze vervolgens te gaan gebruiken bij je ex zodra je die verlaten heeft, kan mogelijk niet op prijs worden gesteld.

Je ex ziet dan letterlijk dat jij misbruik probeert te maken van de zwakheden van je ex. Je ex kan zich hierdoor gemanipuleerd worden. Hierdoor werkt de beïnvloedingstechniek al helemaal niet meer. Je ex is er zelfs bewust van geworden dat jij dat soort manipulatieve trucjes gebruikt.

Als je je ex gaat beïnvloeden (al een positiever woorden dan ‘manipuleren’) moet je dat subtiel doen, dus een beetje onopvallend.

Blunder #4: de ander de schuld geven

Dit is iets wat mensen van nature doen. Ze vinden dat wat zelf doen allemaal prima,  maar wat die ander doet kan echt niet. Toch zijn er altijd twee kanten van het verhaal, zelfs als jou ex vreemd is gegaan. Wanneer dit gebeurd is, zou het namelijk best wel eens kunnen zijn dat je jou ex minder aandacht hebt gegeven.

Voor vrouwen is gebrek aan aandacht de grootste reden om vreemd te gaan, voor mannen is dat ze zich niet gewaardeerd voelen. Als jij je partner wat verwaarloost hebt, is de kans dus aanwezig dat die ander vreemd gaat en kan je nooit zeggen dat het 100% de schuld is van die ander. Daarmee wil ik niet zeggen dat vreemdgaan goed is maar wel dat je objectief moet blijven.

liefde quote

Blunder #5: de controle volledig verliezen

Dit is eigenlijk de pijnlijkste… Je explodeert van woede en probeert met allerlei loze beschuldigingen en geschreeuw je ex terug te krijgen. Je snapt dat dit averechts werkt en je ex het idee zal gaan krijgen dat jij niet helemaal 100% bent… al helemaal wanneer er geweld wordt gebruikt.

Het grappige is trouwens dat als partners uit elkaar gaan, ruzie gaan maken en mogelijk gerechtelijke stappen ondernemen, de vrouw de man bijna altijd als narcistische gaat zien en de man de vrouw als gestoord. Waarom dat zo is denk ik door onze aangeleerde overtuigingen.

De maatschappij ziet de vrouw nog altijd als een emotioneel wezen die zo maar een uitbarsting zou kunnen hebben… De maatschappij ziet de man meer als iemand met hoge ambities en iemand die macht en status wilt… en dat kan in het extreme geval leiden tot narcistisch gedrag.

In werkelijkheid kunnen de rollen ook omgedraaid worden, de vrouw is narcistisch en de man is gestoord 😛

Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat de controle volledig verliezen, de ALLER ALLER slechtste strategie is. Het is de ALLER ALLER beste manier om NOOIT meer je ex terug te zijn, of die ander moet wel erg hopeloos zijn.

je-relatie-terug

5 Stappen Om Wél je Ex Terug Te Winnen

Nu we de 5 blunders besproken hebben zal ik je 5 stappen geven voor een hereniging.

Stap 1: STOP met contact maken

Zoals gezegd moet je stoppen met continu je ex whatsappen, mailen of sms’en. Doe je dat niet dan zal aantrekkingskracht al snel vervangen worden door afgunst en irritatie.

STOP dus het contact… tijdelijk. Edwin Edinga vertelt in zijn eboek genaamd Ex Terug Methode exact hoe lang je het contact moet verbreken.

Stap 2: Bedenk je exact wat er fout is gegaan

Dit is o zo belangrijk!

Als je NIET weet wat er fout is gegaan in je relatie, is de kans dat je je ex terug krijgt laag. Of je krijgt haar/hem wel terug maar dat is dan tijdelijk.

Ga de volgende dingen na:

 • Heb je iets gedaan wat je partner niet leuk vindt?
 • Is de relatie niet meer spannend?
 • Heb je je partner wel genoeg naar je laten verlangen?
 • Heb je te weinig aandacht gegeven aan je partner?
 • En ga zo maar door…

Stap 3: Begrijp hoe aantrekkingskracht werkt

Bij punt 2 vertelde ik dat je het contact moet stoppen met je ex om die terug te willen krijgen. Ga je toch continu contact zoeken, laat je de aantrekkingskracht verdwijnen.

Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Ken je de uitspraak “you never know what you have until it’s gone“. Als jij WEL continu contact zoekt, weet jou ex wat hij/zij heeft gehad, namelijk iemand die continu als een hondje achter je aan liep en geen eigen leven had.

Laat je daarentegen het contact tijdelijk stoppen, dan is de bovenstaande uitspraak in je voordeel. Je ex gaat namelijk regelmatig aan je terugdenken, en dan ook vaak de leuke momenten die jullie hebben ervaren.

Kortom, de aantrekkingskracht wordt weer aangewakkerd!

Spanning opbouwen man en vrouw

Stap 4: Begrijp de verschillen tussen mannen en vrouwen

Mannen en vrouwen verschillen op een aantal belangrijke punten. Zo zijn mannen rationeler dan vrouwen zijn. Vrouwen zijn namelijk meer emotioneel.

Dus voor de mannen: als jij je partner iets duidelijk probeert te maken met via logica kan dat soms niet overkomen. Je moet het vertellen met je EMOTIES.

En voor de vrouwen: als jij je partner iets duidelijk probeert te maken met je emoties kan dat soms niet overkomen. Je moet je emoties onder WOORDEN kunnen brengen.

Andere verschillen zijn dat mannen vaak een snelle oplossing willen zoeken bij een relatieprobleem terwijl vrouwen willen dat je naar ze luistert en dat het luisteren naar elkaar op zichzelf al het relatieproblemen oplost. Hier een grappige cartoon van de verschillen tussen de hersenen van mannen en vrouwen:

verschillen tussen mannen en vrouwen cartoon

Stap 5: Zoek hulp & win SNEL je ex terug

Zoals gezegd zijn de bovenstaande tips slechts een greep uit de vele geniale tips van sociaal psycholoog Edwin Edinga, die de Ex Terug Methode heeft ontwikkeld.

Deze methode leert je onder andere het volgende:

 • 3 pijnlijke fouten om je ex proberen terug te krijgen, maar die nooit werken
 • Psychologische triggers om je ex weer aangetrokken tot je te krijgen
 • Een stap-voor-stap plan om jullie relatie weer te herstellen
 • Hoe je voorkomt dat het weer fout gaat tussen jou en je ex
 • En veel, veel en veel meer…

Ontdek nu de methode van Edwin Edinga en herstel direct je relatiebreuk of scheiding met je ex, ongeacht hoe hopeloos de situatie ook lijkt:

Risicovrij meer ontdekken over de geniale ex terug methode van Edwin Edinga

Aantal veel gestelde vragen

Wat is de kans dat je je ex terug krijgt?

Hier antwoord Edwin Edinga zelf op:

 

Hoe krijg je je ex terug na ruzie?

Tja, dit is een lastige vraag want het is uiteraard de vraag waar je ruzie over gemaakt hebt en in welke mate. De eerste stap is ieder geval om te kijken wat jij fout hebt gedaan. Vaak genoeg denkt iemand dat hij of zij dat alles de schuld is van die ander. Dat is een zwak uitgaanspunt. Je zou aan je ex kunnen vragen wat hij of zij wil wat er veranderd in de relatie.

Maar uiteraard is het mogelijk om je ex weer terug te krijgen na een ruzie. Het is goed bedenken wat je fout hebt gedaan en daarna weer langzaam contact opbouwen. Het is slim om het aantal weken te laten zoals het is, zodat de boosheid van de ander ook verminderd of zelfs weg is. Daarna ga je weer langzaam contact zoeken en zoek je een geschikt moment om je excuses aan te bieden en te vragen wat die ander niet leuk vond.

Hoe krijg je je ex terug als hij/zij een ander heeft?

Ik heb een uitgebreid artikel geschreven over hoe je je ex terug als hij of zij een ander heeft.

Hoe krijg je je ex terug via Whatsapp/Facebook?

Dit is niet een manier om je ex terug te winnen. Probleem hiermee is dat je je ex alleen echt kunt terug krijgen als je face-to-face contact hebt. Bij dit soort contact heb je namelijk veel meer controle en krijg je ook geen vervelende interpretatieverschillen zoals je vaak bij chat gesprekken hebt.

Bij een opmerking die verkeerd opgevat kan worden, kan je je ex dan nog verder verliezen. Probeer Whatsapp/Facebook dus alleen als opstapje te gebruiken voor face-to-face contact, of contact via de telefoon.

Whatsapp en Facebook zijn wel een zeer goede manier om opnieuw het contact te starten op een relaxte manier. Je zou bijvoorbeeld iets kunnen appen als: “Hey, ik heb nog een boek van je liggen, wil je die nog terug?”

Daarna zeg je snel: “Hoe gaat het trouwens?”. TADA, je hebt een gesprek gestart en dat compleet op een onschuldige manier! Vanaf hier raad ik je aan om de methode van Edwin door te nemen, die je uitlegt hoe je dan dit omzet naar een face-to-face ontmoeting.

Hoe je je ex zo snel mogelijk terug krijgt

Leer je ex terug te krijgen zonder vervelende blunders of gênante situaties, zelfs wanneer je situatie zo hopeloos lijkt:

Ex Terug Methode + Bonussen Risicovrij Uitproberen

15 Reacties op "Hoe Krijg Je Je Ex Terug? 5 Gênante & Fatale Blunders + 5 Tips"

 1. Peter

  says:

  Bedankt voor de tips, zaten er nog wel een paar tussen waar ik zelf niet opgekomen zou zijn :)

 2. Jesse

  says:

  Op dit moment na vier weken uit elkaar te zijn weer in gesprek met mn ex, en ook normaal. Zoveel mogelijk technieken hieruit toegepast en uiteindelijk was het inderdaad mijn ex die naar me toe kwam. We hebben het nu al over de grootste obstakels gehad en praten nu weer over de normale dingen. Of de relatie nieuw leven in wordt geblazen weet ik nog niet maar we gaan de goede weg op. Bedankt hiervoor Oscar.

  • Jesse

   says:

   We hebben uiteindelijk besloten om de relatie inderdaad nieuw leven in te blazen! Ben er vanzelfsprekend erg blij mee natuurlijk, dus echt bedankt. O.a. jij hebt ervoor gezorgd dat ik mn relatie enigszins terug heb.

 3. Joost

  says:

  Bedankt voor het artikel, erg behulpzaam!

 4. Belinda

  says:

  Hallo,

  Mijn ex negeert me compleet. Hoe moet ik hem ooit terug krijgen als hij niet meer met me wilt praten en doet alsof ik niet besta?? Heb hem al lang niet meer gesproken dus die 30 dagen regel zit wel goed toch???

 5. Tinus

  says:

  Ik heb het compleet verknald bij mn ex zie ik... Ik was zo wanhopig om haar terug te krijgen dat ik me echt als een idioot heb gedragen en helemaal ging smeken. Nu zie ik dat dat fout is. Maar heb ik nu nog kans bij haar of kan ik het wel vergeten? Ik wil haar zo graag terug mijn lieve Ineke!

  Groeten,
  Tinus

  • Oscar Oliver

   says:

   Ai, dat is inderdaad een lastige situatie. Geef de situatie eerst even wat tijd. Wat je daarna kan doen is ervoor zorgen dat je je echte zelf laat zien, en laat Ineke realiseren dat je de laatste tijd niet jezelf bent geweest. Daarna is het eigenlijk ook aan Ineke om te beslissen of ze nog iets wil beginnen. Maar als je je gewoon van je werkelijke kant laat zien, dan zal ze er zeker over na gaan denken.

 6. Maka

  says:

  Hallo,
  Mijn ex is een narcist maar ik hou nog stééds verschrikkelijk veel van hem. Hij heeft nu een niewe relatie, ze wonnen nu samen. Heb ik nog een kans om hem terug te krijgen? Ik denk zelf niet want hij is narcist( kwam uit onderzoek) maar ik hoop heel erg?
  Gr. Maka

  • Oscar Oliver

   says:

   Als je ex gediagnosticeerd is met narcisme wordt de situatie inderdaad erg anders omdat je nu met een variabele te maken krijgt die grote impact hebt op hoe de relatie verloopt.

   Vaak zijn de relaties die snel volgen na breuken tijdelijk omdat ze realiseren dat ze eigenlijk maar aan het opvullen zijn. Dus het beste wat je nu even kan doen is wachten en tijd aan jezelf spenderen.

   Als laatste wil ik je op het hart drukken om jezelf niet met de relatie te bemoeien, dat werkt averechts.

 7. Jan-Peter

  says:

  Oeps, ik betrap me op dingen die ik dus wel gedaan heb.... Misschien dat het daarom voor geen meter gelukt is tot nu toe

 8. Harm

  says:

  God, die 5e blunder is wel echt vreselijk... Ik hoop geen man (of vrouw want dat moet ik er tegenwoordig bij zeggen) tegen te komen die dát ooit gedaan heeft!

 9. Masja

  says:

  Maar als je geen contact hebt met je ex kun je diegene toch nooit terugkrijgen? hoe werkt dat dan?

  Liefs Masja

 10. Rick

  says:

  Goedemorgen

  Ik en me ex waren in het begin stappel gek op elkaar. Ik was heel druk in het begin en hij kwam vaak naar mij toe hij zij me dat ik weinig tijd had voor hem en besloot ik meer aandacht aan hem te gaan geven. Later draaide het om ik was de gene die telkens achter hem aan liep hij had het druk en kon me weinig liefde geven. Zelf zeurde ik er om en kregen we steeds gezeur om. Nu heeft hij het uitgemaakt en geZegt we passen niet bij elkaar omdat ik iemand ben die hardt werk en jij dat niet kan accepteren. Heel apart want hij is de gene die altijd zij ik wil ooit met je trouwen en samen wonen. Ik wil zo graag dat het goed komt. Hij heeft alles van mij verwijdert op FB en wil even geen contact meer over wen paar weken kan ik is lanks komen met vragen

 11. Rinus

  says:

  Dag,

  Ik wilde u even allen vertellen dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is als je je ex terugkrijgt. Ik heb namelijk ook hard gewerkt om mijn geliefde vrouwtje weer bij me te krijgen nadat we met knallende ruzie uit elkaar waren gegaan. En ja hoor, na enkele maanden was het eindelijk gelukt: we besloten om het weer te proberen. Ik was in de wolken en de gelukkigste man op aarde, maar dat duurde niet zo lang.

  Ik was namelijk zelf wel bezig geweest om van mijn fouten te leren en te zorgen dat ik ze niet meer zou maken, maar zij niet. Zij was nog steeds de onattente, onbeleefde hork die ik af en toe zo verafschuwde. Dat zag ik nu nog meer dan toen ik nog met haar samen was. U moet dus beiden bezig zijn met het verbeteren van uw fouten, anders komt er niets van de nieuwe relatie terecht. Maak niet dezelfde fout als ik.

  Fijne dag nog,

  Rinus

 12. Jeffrey

  says:

  Hallo.
  Ik en mijn ex zijn nu 6 weken uit elkaar en ik heb hem vanaf het begin niet met rust gelaten.hij heefr duidelijk aangegeven dat ik hem de kans niet gaf om te rusten.ik bem heel erg stalkerig geweest in de vorm van blokkeren en weer deblokkeren.ik heb hem allerlei verwijten gemaakt dat ie online was en hem niet vertrouwde enz.hij zit weer op een datingsite en heb hem daarmee geconfronteerd en continu gesmeekt of ie mij terug wil.al 6 weken lang huilend aan de telefoon en gesmeekt of ie me terug wil.hij wilde vrienden blijven maar echt geen relatie meer.ik zei dat ik dat niet kan en dat het dan maar beter is dat we geen kontakt meer hebben.hij gaf aan dat hij me niet zou blokkeren en als ik in de toekomst weer vrienden wilde zijn de deur altijd voor mij open zou staan.maar hij is al volop ah daten met anderen.ik wil hem zo graag terug maar hij wss heel duidelijk dat het gevoel voor hem er niet meer is voor een relatie.wel voor vriendschap.maar ik kan geen vriendem met hem zijn omdat ik daarvoor veelste gek op hem ben.wat zijn mijn kansen denkt u?
  Ik heb hem echt 6 weken lang beschuldigd gekwetst en gestalkt.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *