De Beste Tips voor een Goede & Gezonde Relatie op een Rij

Ineens Afknappen Op Iemand: 7 Signalen en Wat Ze Betekenen

Voel je plotseling niet meer hetzelfde voor iemand die je leuk vond? Misschien lijkt het van de ene op de andere dag dat alles wat ze doen je irriteren. Het is alsof je je enthousiasme voor degene hebt verloren; wat ooit zo leuk en aantrekkelijk was voelt ineens anders.

Dit plotselinge afknappen kan je behoorlijk overvallen en vragen oproepen over je gevoelens en relaties. Gedefinieerd als de ick: een plotselinge, onverklaarbare afkeer van iemand waar je eerder gevoelens voor had. Kun je er van afkomen? Dit zijn de 7 signalen die erop wijzen dat je af lijkt te haken, wat deze signalen betekenen voor je relatie of date, en hoe je ermee omgaat.

Doorgaan naar artikel »

Verschillende Soorten Hechtingstijlen: Wie Ben Jij in Relaties?

Heb je je ooit afgevraagd waarom jij je op een bepaalde manier gedraagt in relaties? Waarom sommige mensen je direct dichtbij laten komen, terwijl anderen een muur om zich heen bouwen die niet te slechten lijkt? Het heeft te maken met de verschillende soorten hechtingstijlen die eenieder heeft.

Deze stijlen komen voort uit de psychologie en zijn vaak geworteld in onze vroegste ervaringen. Ze sturen hoe we liefhebben, communiceren, en zelfs hoe we conflicten oplossen. Hier kom je meer te weten over de 4 geïdentificeerde hechtingstijlen in relaties, om te ontdekken wie jij bent als partner!

Doorgaan naar artikel »

Mijn Partner Doet Niks Uit Zichzelf – Wat Te Doen?

Voel je je soms alsof je de enige bent die inspanningen levert in je relatie? Ben je moe van het altijd moeten initiëren in je relatie? Van de huishoudelijke taken en de dagelijkse beslommeringen tot de organisatie van gezamenlijke activiteiten en de nodige emotionele ondersteuning, het is tijd om het tij te keren!

In de ideale situatie – een evenwichtige en bevredigende relatie – werken partners samen als een geolied gesynchroniseerd team. En bloeiende relatie is iets dat je wilt, maar wat als jouw realiteit dus verre van ideaal is en je partner weinig uit zichzelf doet? Dit is wat jullie te doen staan.

Doorgaan naar artikel »

Relatieproblemen en Ruzie Tijdens Zwangerschap: Hoe Ermee Omgaan?

Een zwangerschap is een mooie en opwindende tijd in het leven van een koppel. Dit is het moment waarop partners zich verheugen op de geboorte van hun kind en samen plannen maken voor de toekomst. Helaas kan deze periode van vreugde en opwinding ook gepaard gaan met uitdagingen en obstakels, vooral op het gebied van relaties. Spanningen zoals hormonale veranderingen, vermoeidheid en angst over de toekomst kunnen flink wat stress en onrust veroorzaken.

En jullie zullen het niet gemakkelijker maken als daar nog eens relatieproblemen bovenop komen… In deze blog zal ik dieper ingaan op relatieproblemen en ruzies tijdens de zwangerschap, en handvatten bieden om deze persoonlijke en emotionele tijd door te komen. Ik zal tips en adviezen delen over hoe jij en je partner deze moeilijke periode kunnen overwinnen en de relatie kunnen versterken.

Doorgaan naar artikel »

6 Tips Die Je Moet Volgen Als Je Een Open Relatie Hebt

Een open relatie is een liefdesverhouding waarbij beide partners ermee instemmen andere romances te ontdekken. Dit kan een geweldige manier zijn om je seksualiteit te verkennen en een band met anderen op te bouwen, maar het kan ook een flinke uitdaging zijn als je het niet goed aanpakt!

Voor sommige mensen helpt het wegnemen van de druk van een monogame relatie hen zich beter te binden aan hun belangrijkste partner. Elke relatie is echter uniek, en wat voor jou en je partner het beste werkt, kan misschien heel iets anders zijn. Of je nu een open relatie overweegt of al hebt, hieronder vind je wat je moet weten over wanneer een open relatie een goed plan is of niet en 6 tips die je kunt volgen om duurzame relaties op te bouwen.

Doorgaan naar artikel »

Check of Jouw Relatie Nog Werkt! Doe de Relatietest

Een relatie onderhouden is niet altijd makkelijk. Hoewel jullie veel van elkaar houden zijn er altijd obstakels en irritaties. Misschien leidt dit bij jullie wel tot twijfel.

“ligt het aan mij of werkt de relatie niet meer?”

Daarom hebben wij voor jullie een relatietest opgesteld. Check met deze test of je relatie nog werkt!

Eerst lezen jullie hier wat er nodig is voor een succesvolle relatie. Vervolgens Stel vijf vragen. Bij de vragen krijg je direct uitleg over wat jullie antwoord betekent voor jullie relatie. 

Doorgaan naar artikel »

Wat Is een Open Relatie? 4 Tips voor een Succesvolle Open Relatie

Monogamie is een concept dat de laatste jaren steeds meer onder druk is komen te staan. Voor veel mensen werkt het prima, maar voor veel anderen is het toch wel een opgave om hun hele leven met één persoon door te brengen. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen tegenwoordig op zoek zijn naar andere vormen van relaties.

Eén daarvan is het idee van open relaties. Steeds meer koppels stellen hun relatie open voor anderen. Sommigen spreken al aan het begin van hun relatie af dat ze niet exclusief aan elkaar toegewijd hoeven te zijn. Misschien klinkt dit ook wel als iets voor jou. Maar wat is een open relatie nou precies, en hoe zorg je ervoor dat dit een succes wordt?

Doorgaan naar artikel »

Lat Relatie: Kan Het Werken? 10 Tips Voor Succesvolle Latrelatie

Je hebt momenteel een heel fijne relatie, maar vindt het moeilijk om je zelfstandigheid op te geven door samen te gaan wonen met je partner. Je bent alleen bang dat wanneer jij en je partner niet samen gaan wonen de relatie misschien wel stuk loopt en dit is juist niet wat je wilt. De vraag die je jezelf dan ook regelmatig stelt is of een lat relatie wel kan werken.

In dit artikel zullen we je duidelijk maken waarom een latrelatie wel kan werken en worden er daarnaast tips gegeven voor een succesvolle lat relatie!

Doorgaan naar artikel »

Help, Ik Ben Verliefd Op Een Ander! Je Relatie Redden Met 6 Tips

Een relatie hebben is fijn; je hebt altijd iemand om mee te praten, iemand die je steunt. En natuurlijk iemand die je ongelooflijk sexy vindt. Toch is een relatie niet altijd koek en ei. Je bent het soms niet met elkaar eens en ruzies zullen af en toe toch voorkomen.

Soms leer je dan iemand anders kennen die je dit verliefde gevoel weer geeft dat je aan het begin van je huidige relatie had. Het is helemaal niet vreemd om je aangetrokken te voelen tot iemand anders, ook al zit je al in een relatie. Maar wanneer je het gevoel krijgt dat je echt verliefd bent, dan moet je toch iets doen met deze gevoelens.

Doorgaan naar artikel »

Heeft Hij/Zij Bindingsangst? 6 Tips voor Omgaan met Bindingsangst

Na een aantal relaties gehad te hebben, zijn veel mensen toch wel bang om zich aan een nieuw persoon te binden. Dit is dan ook logisch, maar wel vervelend voor degene die hier wat minder moeite mee heeft en zich juist graag wil binden. Hoewel je wil wachten op de andere persoon, wil je het toch ook graag officieel maken.

Je weet inmiddels van de bindingsangst die de andere persoon heeft en probeert hier dan ook rekening mee te houden, maar je vindt het nog best moeilijk. Jij bent klaar om de volgende stap te nemen en je (hopelijk) toekomstige wederhelft nog helemaal niet. Hoe moet je daar nou mee omgaan? In dit artikel lees je wat bindingsangst precies is en krijg je daarna een aantal tips over hoe jij hiermee om kunt gaan!

Doorgaan naar artikel »