De Beste Tips voor een Goede & Gezonde Relatie op een Rij

Wat is Scheiden van Tafel en Bed? En Waarom Deze Scheiding?

De beslissing om te scheiden van je partner is natuurlijk niet een beslissing die je zomaar even maakt. Je hebt ooit de beslissing gemaakt om met iemand te trouwen, dus het is wel even een stap om die belofte van trouw in één keer ongedaan te maken. Als je echt serieuze relatieproblemen hebt, kan het zo zijn dat samenblijven niet echt een optie is. Wat moet je dan?

Bij dergelijke twijfels kan een scheiding van tafel en bed een oplossing bieden. Deze scheidingsvorm is bij een hoop mensen niet bekend, dus in dit artikel zal ik uitleggen wat zo’n scheiding van tafel en bed precies inhoudt. Daarnaast zal ik ook uitleggen wat de voordelen van zo’n scheiding zijn, ofwel waarom mensen hiervoor kiezen. Dit zal ik doen aan de hand van de volgende punten:

  • Wat is een scheiding van tafel en bed precies?
  • Waarom kiezen mensen voor een scheiding van tafel en bed? (5 redenen)
  • Hoe vraag je een scheiding van tafel en bed aan?

Doorgaan naar artikel »

Wat Is een Open Relatie? 4 Tips voor een Succesvolle Open Relatie

Monogamie is een concept dat de laatste jaren steeds meer onder druk is komen te staan. Voor veel mensen werkt het prima, maar voor veel anderen is het toch wel een opgave om hun hele leven met één persoon door te brengen. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen tegenwoordig op zoek zijn naar andere vormen van relaties.

Eén daarvan is het idee van open relaties. Steeds meer koppels stellen hun relatie open voor anderen. Sommigen spreken al aan het begin van hun relatie af dat ze niet exclusief aan elkaar toegewijd hoeven te zijn. Misschien klinkt dit ook wel als iets voor jou. Maar wat is een open relatie nou precies, en hoe zorg je ervoor dat dit een succes wordt?

Doorgaan naar artikel »

Lat Relatie: Kan Het Werken? 10 Tips Voor Succesvolle Latrelatie

Je hebt momenteel een heel fijne relatie, maar vindt het moeilijk om je zelfstandigheid op te geven door samen te gaan wonen met je partner. Je bent alleen bang dat wanneer jij en je partner niet samen gaan wonen de relatie misschien wel stuk loopt en dit is juist niet wat je wilt. De vraag die je jezelf dan ook regelmatig stelt is of een lat relatie wel kan werken.

In dit artikel zullen we je duidelijk maken waarom een latrelatie wel kan werken en worden er daarnaast tips gegeven voor een succesvolle lat relatie!

Doorgaan naar artikel »

Help, Ik Ben Verliefd Op Een Ander! Je Relatie Redden Met 6 Tips

Een relatie hebben is fijn; je hebt altijd iemand om mee te praten, iemand die je steunt. En natuurlijk iemand die je ongelooflijk sexy vindt. Toch is een relatie niet altijd koek en ei. Je bent het soms niet met elkaar eens en ruzies zullen af en toe toch voorkomen.

Soms leer je dan iemand anders kennen die je dit verliefde gevoel weer geeft dat je aan het begin van je huidige relatie had. Het is helemaal niet vreemd om je aangetrokken te voelen tot iemand anders, ook al zit je al in een relatie. Maar wanneer je het gevoel krijgt dat je echt verliefd bent, dan moet je toch iets doen met deze gevoelens.

Doorgaan naar artikel »

9 Gouden Tips voor Relatieproblemen door Communicatie

Geschokt kijk je je partner na. Gaat hij/zij nou serieus toch naar die bar, net nu jij hem/haar zo hard nodig hebt? Zag je partner dan niet aan je dat jij nu juist zijn/haar nodig hebt? Dat soort dingen hoort je partner toch direct aan jou te moeten kunnen zien? Nou, misschien zouden jullie dan wel helemaal niet samen moet zijn, bries je verontwaardigd.

Oké, ho even. Haal diep adem en denk nog eens goed na. Want loop je nu niet een beetje te hard van stapel met jouw conclusies? Ga eens voor jezelf na of jij zelf niet ook een belangrijke rol speelt in dit scenario. Jij denkt dat je partner jouw humeur niet opmerkt, maar zolang jij je mond houdt, hoe kan hij/zij dan iets weten over jouw gemoedstoestand. Communicatie vergt twee actieve partijen.

Doorgaan naar artikel »

Heeft Hij/Zij Bindingsangst? 6 Tips voor Omgaan met Bindingsangst

Na een aantal relaties gehad te hebben, zijn veel mensen toch wel bang om zich aan een nieuw persoon te binden. Dit is dan ook logisch, maar wel vervelend voor degene die hier wat minder moeite mee heeft en zich juist graag wil binden. Hoewel je wil wachten op de andere persoon, wil je het toch ook graag officieel maken.

Je weet inmiddels van de bindingsangst die de andere persoon heeft en probeert hier dan ook rekening mee te houden, maar je vindt het nog best moeilijk. Jij bent klaar om de volgende stap te nemen en je (hopelijk) toekomstige wederhelft nog helemaal niet. Hoe moet je daar nou mee omgaan? In dit artikel lees je wat bindingsangst precies is en krijg je daarna een aantal tips over hoe jij hiermee om kunt gaan!

Doorgaan naar artikel »

Relatieproblemen? 10 Redenen om Wel of Niet Uit Elkaar te Gaan

Het ene moment lagen jullie nog heerlijk knus – en verliefd – in elkaars armen genesteld op de bank. Je kon je op dat moment geen plek ter wereld bedenken waar je liever had willen zijn. Nu denk je daar wel anders over. Want als jullie al samen op de bank zitten, zou je er zo nog twee personen tussen kunnen plaatsen. Het is symbolisch voor jullie relatie – er is een flinke afstand tussen jullie.

Daarom zit je nu met de brandende vraag: moeten jullie nog wel bij elkaar blijven, of kunnen jullie beter uit elkaar gaan? Het breekt je hart om eraan te denken dat je partner weer praktisch een vreemde voor je zou kunnen worden. Maar wat als jullie daar uiteindelijk beiden beter van worden? Dit artikel biedt jou een helpende hand bij het nemen van deze moeilijke beslissing.

Doorgaan naar artikel »

7 Simpele Tips om Je Ware Liefde te Vinden en te Behouden

Vroeger maakte je je er niet zoveel zorgen over. Maar de laatste begint het je tijd pijnlijk duidelijk te worden dat jij als een van de weinigen in je vriendengroep nog geen partner hebt. Tijdens de avondjes uit merk jij dat je niet echt mee kunt praten. Jij zit niet in hetzelfde schuitje. Jij hebt niemand waar je lief een leed mee deelt, niemand die jij jouw geliefde kunt noemen.

Je hebt wel eens gevoelens gehad voor anderen. Maar geen van hen deed jouw hart op hol slaan. Met geen van hen deelde jij zo’n sterke band, dat je je geen leven zonder hem/haar kon voorstellen. Geen van hen was jouw ware liefde. Nu wil je die toch heel graag vinden, je weet alleen niet hoe. Maar dit artikel zal jou nuttige tips geven voor het vinden – en behouden – van jouw ware liefde!

Doorgaan naar artikel »

Top 10 Redenen Waarom Mannen en Vrouwen Vreemdgaan

Ieder jaar weer gaan er in Nederland relaties stuk door vreemdgaan. 22 tot 31 procent van de Nederlanders gaat volgens verschillende onderzoeken vreemd. Meestal komt dit als een grote schok voor hun partners, die helemaal niet het idee hadden dat er iets mis was met hun relatie. Dat is echter niet de enige reden waarom mensen vreemdgaan.

Er zijn tal van redenen waarom honderdduizenden mannen en vrouwen in Nederland elk jaar vreemdgaan. Soms komt dit inderdaad doordat ze gewoon niet meer van hun partner houden, maar veel vaker ligt dit veel ingewikkelder. In dit artikel zullen 10 veel voorkomende redenen langskomen dat mensen vreemdgaan.

Doorgaan naar artikel »

Ik Wil Scheiden, en Wat Nu? Lees deze 3 Handige Tips!

Eens zei je ‘ja’ toen de priester je vroeg of je de persoon voor je tot jouw echtgenoot wilde maken. Jong, vol dromen voor de toekomst, en tot over je oren verliefd. Je voelde je vervuld van geluk en liefde toen hij jullie aankondigde als man en vrouw. Je wist zeker dat jullie nog lang en gelukkig samen zouden leven, samen met jullie kinderen in een mooi, groot huis in een veilige buurt.

Ehm, ja. Dus… Dat is het hem niet helemaal geworden. Natuurlijk waren de eerste jaren geweldig, met – toegegeven – af en toe een ruzietje hier en daar, en toen kwamen de kinderen en jullie konden jullie geluk niet op. Maar naarmate de jaren vorderden, voelde je je steeds leger worden. De liefde voor je partner raakte op, en je wilt stiekem van hem/haar scheiden. Maar hoe pak je dat aan?

Doorgaan naar artikel »