Zo Krijg Jij Je Ex Terug Na Een Scheiding!
Misschien kan je je de dag nog herinneren. Je stond voor het altaar samen, met iedereen die er bijna zo goed uitzag als jullie. Jullie keken elkaar verliefd in de ogen, en zeiden ‘ja’ tegen elkaar. Waarschijnlijk ging het een aantal weken, maanden of jaren goed. Maar na een langere tijd kwamen toch de twijfels en de slechte gewoonten.
En voor je het weet, tekende je een contract bij de notaris om je scheiding definitief te maken. Geen leuk moment. Veel mensen ervaren tegenwoordig een scheiding, onafhankelijk van de lengte van hun huwelijk, of ze kinderen hebben of niet en onafhankelijk van hoe voorspoedig hun huwelijk er uit leek te zien.
Weinig mensen willen echter hun ex weer terug na een scheiding. Een scheiding is ook een stuk heftiger dan een reguliere splitsing. Wanneer jij één van de mensen bent die wel hun ex terug willen, vraag je je waarschijnlijk af hoe je alles moet gaan regelen. Hoe zorg je dat je ex weer bij je terug wilt komen? En als hij of zij ja zegt, hoe ga je dan verder? Wanneer je dit soort vragen hebt is het een goed idee om verder te lezen over de consequenties van een scheiding, het opbouwen van vertrouwen en het eventueel samen verdergaan.
Verschil tussen relatie en huwelijk
Een scheiding heeft vaak definitievere consequenties dan een reguliere splitsing. Je hoort nog wel eens over exen die weer terug bij elkaar komen, maar het is zeldzaam wanneer twee exen na een scheiding er voor kiezen om toch weer samen een relatie op te bouwen. Waarom is dit zo?
De reden hiervoor ligt in het verschil tussen een relatie en een huwelijk. Een relatie is namelijk tot op zekere hoogte vrijblijvender dan een huwelijk. Zo teken je bij een huwelijk legale documenten, wat een stuk definitiever en bindender is dan het updaten van je Facebook-status. Daarnaast treedt men vaak niet in het huwelijksbootje wanneer de relatie niet stand lijkt te houden.
Een huwelijk geeft dus een stuk vertrouwen aan dat jij en je partner in de relatie hadden. Je hebt voor iedereen tegen elkaar gezegd dat je samen verder wilt leven. En nu blijkt toch dat dat niet het geval is. Dit maakt dat een scheiding vaak dieper gegrond is; er zijn meer redenen dan één slechte gewoonte die maakt dat je je huwelijk beëindigt.
Daarnaast ligt er ook een stigma op het weer bij elkaar komen na een scheiding; veel mensen vinden het vaak vreemd of ongepast. Dit maakt het ook lastiger om weer voor elkaar te kiezen na een scheiding. Het is echter niet onmogelijk.
Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.
Vertrouwen opbouwen na een scheiding
Omdat een scheiding zo veel intenser is dan een reguliere splitsing, zijn de consequenties ook groter. Door angst voor de toekomst en ervaringen uit het verleden kan er een gebrek aan vertrouwen tussen jou en je partner ontstaan. Een gebrek aan vertrouwen is één van de vervelendste dingen die kan voorvallen tussen jou en je ex. Gebrek aan vertrouwen is een dooddoener voor elke relatie, maar zeker als je weer bij elkaar wilt komen is het van grote invloed op je relatie.
Na een scheiding is het belangrijk dat je het vertrouwen tussen jou en je ex-partner weer opbouwt. Zo moet je bijvoorbeeld weer je emoties richting elkaar kunnen uiten en kunnen praten over wat je dwarszit. Daarnaast moet je elkaar vertrouwen dat jullie relatie deze keer wél de goede kant op gaat en dat wat in het verleden is gebeurd geen garantie is voor de toekomst.
Maar hoe bouw je nu dit vertrouwen weer op? Het is belangrijk om vanaf het eerste contact dat je met je ex hebt open te zijn. Het vereist moed om zodanig eerlijk tegen iemand te zijn, maar het is nodig voor de toekomst. Daarnaast moet je zorgen dat je ex bij jou altijd een veilig gevoel heeft. Een scheiding is een bijna traumatische ervaring, en kan vaak bindingsangst tot gevolg hebben. Maak dus dat je ex jou niet ziet als een potentieel gevaar, maar als iemand die hem of haar gelukkig kan maken.
Dit betekent in de praktijk dat er veel communicatie nodig is. Als je je ex terug wilt, is het handig om eerst te beginnen met contact over de telefoon. De echt diepliggende zaken kun je het beste bewaren tot de echte gesprekken die jullie hebben. Het is een goed idee om eerst af te spreken om het over koetjes en kalfjes te hebben, zoals een eerste date. Daarna kunnen jullie rustig weer iets opbouwen.
Hoe nu verder?
Er zijn twee mogelijke uitkomsten. Je ex wilt weer met je verder, of je ex is niet geïnteresseerd in een hereniging. Wanneer je ex je liefdesverdriet verzorgt, zorg dan dat je genoeg afleiding krijgt en je kunt richten op andere zaken in het leven dan deze ex-geliefde en de afgesloten relatie.
Vaak vinden mensen het fijn om veel met vrienden om te gaan, nieuwe mensen te leren kennen of een nieuwe hobby te zoeken. Het is ook waardevol iets te leren van dit proces; over jezelf, je ex-partner, maar ook over hoe je in relaties staat. Gebruik dit moment ten goede!
Wanneer je ex wel geïnteresseerd is in samen verder gaan, zorg dan dat je rustig aan start. Hoewel het vaak niet opzettelijk is, heb je elkaar toch gekwetst door te scheiden. Het is dus belangrijk om je te richten op de punten die jullie goed aan elkaar vinden, en op een positieve noot te starten. Problemen die optraden waardoor jullie scheiding gerealiseerd wordt, kun je het best één voor één aanpakken.
Tegenwoordig zijn relatietherapeuten ook allang geen taboe meer. Weinig mensen hebben er een probleem mee om een professional op te zoeken wanneer ze het weer samen willen proberen. Dit kan een optie zijn, omdat je op deze manier op een rustige wijze met elkaar over de problemen die je hebt kunt spreken.
Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex
Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.
Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex: