Een Relatiebureau inschakelen: Hoe Werkt het?

Je bent toe aan een serieuze relatie, maar komt de liefde van je leven gewoon niet tegen. Niet in de kroeg, niet tijdens het hardlopen, niet op het werk en ook niet op een van de vele datingsites. Het kan dan een overweging zijn om een relatiebureau in te schakelen. Want ergens moet de ware toch rondlopen? Maar hoe werkt zo’n bureau nou precies en waar moet je dan allemaal op letten?

Zoek uit wat je nodig hebt

Relatiebureaus zijn er in alle soorten en maten. Zo is er een verschil tussen landelijke en tussen regionale bureaus en tussen algemene en bureaus die zich richten op specifieke doelgroepen, zoals homo’s en lesbiennes. Bekijk verschillende websites en lees de informatie goed door. Vooral de manier waarop de bureaus werken en hun filosofie is belangrijk. Al lezend kun je bepalen welk bureau bij je zou kunnen passen.

De grootte of de bekendheid van een bureau hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. Dat het bureau lid is van een branchevereniging kan een voordeel zijn, omdat ze aan bepaalde kwaliteitscriteria moeten voldoen. Ook mag je van een erkend bureau een zekere mate van coaching bij je zoektocht verwachten. Heb je een bureau gevonden, neem gewoon contact op.

Veel mensen vinden het een grote stap om contact op te nemen met een bureau. Maar je kunt gerust bellen en meer informatie vragen. Heb je een goed gevoel bij diegene aan de andere kant van de lijn, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend informatief gesprek.

Kosten en hoe het werkt

De gemiddelde inschrijvingskosten voor een bureau liggen tussen de duizend en de vijftienhonderd euro. Je bent dan een jaar ingeschreven en hebt recht op vier tot zes voorstellen. Je kunt immers beter een paar echt goede kanshebbers ontmoeten, dan je tijd verdoen aan personen die bij voorbaat niet geschikt zijn.

Heb je, al dan niet via het bureau, een partner ontmoet, dan kun je je inschrijvingen blokkeren totdat je toch weer gebruik wilt maken van het bureau. Op die manier gaan de maanden waarin je aan het daten bent, niet verloren. Nog geen partner? Na een jaar kun je je inschrijving tegen gereduceerd tarief verlengen.

Een inschrijving bestaat uit een uitvoerig gesprek met een consulent van het relatiebureau. Dat gesprek kan op het bureau zelf plaatsvinden maar er zijn ook bureaus waarbij het mogelijk is om een consulent thuis te ontvangen. Elk bureau heeft zijn eigen werkwijze. Wat je in ieder geval goed moet kunnen aangeven is wie je zelf bent, wat belangrijk is in jouw leven en wat voor iemand je zoekt. Je wensen moeten niet te ruim zijn, maar ook niet al te beperkt.

Afwachten

Hoe snel je bemiddeld zult worden, is niet te zeggen. Heb je een ontmoeting, dan kun je de slaagkans natuurlijk wel een handje helpen. Allereerst is het belangrijk dat je goed in je vel zit, dat je positief bent. Die positiviteit straal je uit en dat maakt op zichzelf al aantrekkelijk.

Besef je verder goed dat jij op zoek bent, maar dat je ook gevonden moet worden. Het is geen éénrichtingsverkeer. Doe dus je best om jezelf te laten zien, zodat die ander weet wat voor vlees hij of zij in de kuip heeft.

Besteed ook wat extra aandacht aan je uiterlijke verzorging en probeer in beperkte mate origineel te zijn, maar overdrijf het niet, bijvoorbeeld door bijzondere hobby’s te benadrukken. Overigens hanteren alle bureaus dezelfde regel: dat je nooit met meerdere mensen tegelijk kunt daten.

Wat je het beste wel kan doen

Wees voorzichtig met bureaus die gespecialiseerd zijn in buitenlandse vrouwen of met buitenlandse bureaus die in Nederland actief zijn. Bijna altijd wegen de economische redenen van deze vrouwen en/of het bureau veel zwaarder dan de belangen en verwachtingen van de mensen die zich inschrijven.

Verder is het erg belangrijk dat je zeker weet dat je lekker in je vel zit en eraan toe bent om te daten. Wees eerlijk over wie je bent en wat je wilt. Niet alleen tegen het bureau en de persoon met wie je een ontmoeting hebt, maar ook tegen jezelf. Anders zal je er niet gelukkiger van worden.

Het is ook belangrijk dat je eerst aan je problemen uit je verleden werkt voor je naar een relatiebureau stapt. Een relatie zal deze problemen namelijk niet voor je op kunnen lossen. Eerder het tegendeel; je problemen zullen je eerder belemmeren in het hebben van een relatie. Ook als je nog niet over je ex heen bent, is het niet slim om naar een relatiebureau te gaan.

Wat je niet moet doen

Let niet te veel op de slagingspercentages waar sommige bureaus mee strooien. Slagen is dat je een levenspartner vindt en niet dat je er een maand gelukkig mee bent. Daarom zeggen deze percentages vaak vrij weinig en kan je beter gewoon een bureau uitzoeken waar jij je goed bij voelt.

Wees ook niet te kieskeurig. De droomprins of droomprinses bestaat nou eenmaal niet. Blijf dus niet eeuwig wachten op de ideale partner die jij in je hoofd hebt en geef anderen ook een kans. Je zult zien dat je dan in de meeste gevallen aangenaam verrast wordt. Iemand kan namelijk meer zijn dan wat er in jouw hoofd gevormd kan worden en een ander persoon kan daarom ook je hemel verbreden.

Kortom

Als je echt ten einde raad bent en echt toe bent aan een serieuze relatie, maar je lijkt maar geen geschikte kandidaat tegen te komen, kan een relatiebureau zeker een oplossing bieden. Maar zorg dat je geen onopgeloste issues meer hebt en dat je weet wat je wilt. Een relatiebureau zal je dan binnen de kortste keren een geschikt persoon koppelen.

Wil je nog meer weten over dit onderwerp, bekijk dan vooral Het Ideale Relatie Programma!

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Een Relatiebureau inschakelen: Hoe Werkt het?"

 1. Cremers

  says:

  Ik weduwnaar geboren 24 juni 1957 sta al een jaar ingeschreven bij mens en relatie
  nu heb ik 2 vreemde voorstellen gehad de een wilde een 50 plusser partner de ander was een gestoorde
  vrouw die geen relatie wilde maar een medereiziger voor het maken van vliegreizen.
  Ik heb geprobeerd bij individuo uit Castricum maar dit vlot ook niet.
  Hoe kan ik een relatiebureau vinden dat een geschikte partner voor mij zoekt en ik wil in termijnen betalen. 20 jaar geleden was het zoeken van een partner gemakkelijker je ging een consulent(e) thuis opzoeken en binnen enkele weken kwam er een voorstel maar tegenwoordig is het zeer moeilijk,
  Ik woon eenzaam zonder familie en kinderen. Lang wachten kan fataal zijn want de tijd dringt en het wordt steeds moeilijker. Uw hulp zal ik belonen. Het maakt me niet uit waar ik woon. Het kan in Limburg of een andere provincie zoals Gelderland, Brabant, Drenthe, Friesland, Utrecht want ik ben niet plaatsgebonden. Het mag ook Duitsland of Belgie zijn. Graag hoor ik van U,
  Mijn huidig adres Schuurweidestraat 4 in Beek lb

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *