Ik Mis Mijn Ex: 9 Tips om dit te Stoppen of Je Ex Terug te Krijgen

Na een scheiding of het uiteenvallen van de relatie is het heel gewoon dat mensen nog aan hun ex terugdenken.

We hebben de neiging om iets of iemand als vanzelfsprekend te beschouwen, totdat we diegene uit ons leven zijn kwijtgeraakt. Dan pas komt het gemis naar boven.

Een kleine troost is dat er manieren zijn om van dit gemis af te komen, of dat we het contact met onze ex kunnen herstellen. Ongeacht je situatie is er altijd hoop.

In dit artikel lees je wat je kunt om van dit verdriet af te komen, of om het contact met je ex weer te herstellen.

Wil je stoppen met het missen van je ex, of wil je liever je ex terug? Wat je antwoord ook is, het kan beide. Ik zal je vertellen hoe jij jouw doel bereikt.

Wat je in dit artikel gaat leren is onder andere:

 • Wat je het beste kunt doen als je je ex mist en terug wilt in je leven
 • Op welke manieren je het contact met je ex kunt herstellen
 • De essentiële stappen die je moet doorlopen om de allerbeste versie van jezelf te worden
 • Hoe je iemand los kunt laten van wie je zielsveel hebt gehouden
 • En nog veel en veel meer…

Help ik mis mijn ex nog steeds!

Een relatiebreuk is vaak meer dan alleen een diepe teleurstelling. Je beseft je dat alles wat je met je ex wilde opbouwen van de ene dag op de andere is verdwenen.

De persoon met wie je lief en leed heb gedeeld is definitief uit je leven vertrokken. Dat doet zeer. Het uit elkaar gaan met je partner kun je vergelijken met rouwen om de dood van een geliefde. Het is de leegte en het besef dat de dingen nooit meer hetzelfde zullen zijn.

Of je je ex terug wilt in je leven of niet is een keuze die je zelf moet maken. Alleen jij weet namelijk wat jij écht wilt.

Je ex missen zegt niet per se dat je je ex terug wilt. Je gevoel kan het wel willen, maar als jij rationeel weet dat de dingen tussen jullie nooit zullen veranderen, dan is het soms beter om verder te gaan met je leven.

Wat relatieproblemen betreft is er vaak wel een oplossing, zolang jullie beide er actief aan willen werken. Ik ben van mening dat als er ooit liefde is geweest er altijd weer liefde kan zijn.

Ik heb door de jaren heen honderden koppels weer bij elkaar zien komen nadat ze maanden of jaren uit elkaar zijn geweest.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Wat te doen als je je ex mist en terug wilt

In de meeste gevallen is het nog steeds mogelijk dat je terugkeert bij de persoon van wie je houdt.

In dit artikel leer je hoe jij ervoor kunt zorgen dat je je ex terug krijgt, want hoe erg de situatie ook is, het is bijna altijd mogelijk.

Hoe je dat het beste kunt aanpakken leg ik je in de onderstaande tips uit.

Tip #1: Persoonlijke ontwikkeling

Het kan moeilijk zijn om de waarheid onder ogen te zien als je ex zich in een nieuwe relatie bevindt.

Het besef dat jullie misschien nooit meer samen zullen komen, kan leiden tot woede en frustratie. Maar deze negatieve instelling helpt je alleen maar verder in de problemen. Het zal heel moeilijk zijn om je ex ooit nog terug te krijgen met zo’n instelling.

Je wilt je alleen concentreren op de dingen die je kunt controleren. Op de emoties van je ex heb je geen invloed, maar op je eigen houding en doelstellingen wel.

Wekelijks doelstellingen voor jezelf stellen kan helpen om je eigenwaarde weer terug te krijgen. Mentale kracht en positieve veranderingen heb je nodig om uiteindelijk weer bij elkaar te komen.

Tip #2: Verander je houding

Of je nu weken geleden uit elkaar bent gegaan of een paar maanden… Je kunt je ex terugwinnen als je weer de persoon wordt waar je ex ooit voor gevallen is.

Realiseer je dat veel mensen in de loop van een relatie veranderen. Er was iets dat je ex het gevoel gaf dat hij/zij niet langer gelukkig kon zijn.

Het is aan jou om jezelf goed in de spiegel aan te kijken en te bedenken waar het tussen jullie fout ging.

Wat zijn de fouten die je hebt gemaakt, en wat had je anders kunnen doen om je ex gelukkiger te maken? In dit artikel leer je wat je kunt doen tegen huwelijksproblemen.

Om bij weer bij elkaar te moeten je absoluut in staat zijn om als persoon te veranderen. Je ex missen alleen zal niet voldoende zijn om hem of haar terug te krijgen. Je moet een plan van aanpakken, vooral wanneer je ex een nieuwe partner heeft.

Je zult je ex uiteindelijk moeten bewijzen dat je bent veranderd zonder dat je dit op een behoeftige manier communiceert. Je kunt niet je ex overtuigen om weer bij elkaar te komen op basis van je eigen emoties.

De meeste mensen maken dezelfde fouten als het gaat om hun ex terug te krijgen. Hij of zij probeert zijn ex rationeel te overtuigen dat het beter is als ze weer bij elkaar komen. Er wordt dan een lange lijst met redenen gegeven waarom het samen zo geweldig was.

Helaas werkt dit bijna nooit… Hoe meer je pleit voor verzoening, des te meer je laat zien dat je niet in staat bent om de problemen tussen jullie op te lossen. Een kleine troost is dat dit gevoel in de meeste gevallen tijdelijk is. Raak daarom niet in paniek en haal diep adem.

De enige manier om je ex weer van je te laten houden is door hem of haar te inspireren dat je zonder hem of haar ook gelukkig kunt zijn. Uiteindelijk draait het allemaal om jou: focus je niet op je ex, maar op je persoonlijke transformatie.

Tip #3: Geloof in jezelf dat het gaat lukken

Het kan moeilijk zijn om de waarheid onder ogen te zien als je ex meteen weer een ander heeft.

Iedere dag krijg ik berichten van mensen die hun vertrouwen hebben verloren. Ze schrijven me dat ze zich geen leven zonder hun ex kunnen voorstellen.

Dat je een relatiebreuk hebt doorgemaakt is nog geen reden om je zelfvertrouwen tot een dieptepunt te laten komen. Zelfvertrouwen is juist het geheim om weer in contact te komen met je ex.

Zelfvertrouwen is iets dat je kunt kweken en na verloop van tijd vanzelf groeit. Het nadeel is dat het kan krimpen, afhankelijk van de hoeveel moeite die je in jezelf steekt.

De belangrijkste reden voor een gebrek aan zelfvertrouwen is de angst om alleen achter te blijven. Angst zorgt voor twijfel, waardoor het moeilijker wordt om het vertrouwen in jezelf te herwinnen. Maar angst betekent niet noodzakelijk dat je ergens bang voor moet zijn.

Als je eenmaal beseft dat er genoeg mogelijkheden zijn om je ex terug te krijgen, dan krijg je automatisch meer controle over je eigen emoties. Door concrete acties te ondernemen die je zelfbeeld verbeteren, kun je jouw zelfvertrouwen vergroten zonder de hulp van iemand anders.

Dingen die je vandaag nog kunt doen om je zelfvertrouwen te verbeteren:

 • Denk positief: vervang negatieve gedachten door positieve gedachten
 • Wees voorbereid: het is moeilijk om vertrouwen in jezelf te hebben als je denkt iets niet te kunnen. Versla dat gevoel door zoveel mogelijk dingen voor te bereiden.
 • Leef je principes: iedereen heeft zijn eigen principes. Denk na over je principes en probeer in overeenstemming met je principes te leven. Handel er naar!
 • Spreek langzaam en duidelijk: het lijkt iets heel simpels, maar het is ongelooflijk belangrijk. Een stem met zelfvertrouwen kan een groot verschil uitmaken in hoe andere mensen jou waarnemen. Iemand met autoriteit spreekt langzaam en duidelijk.
 • Verander kleine gewoontes: doe iets klein waarvan je weet dat je het kunt volhouden. Drink meer water, rook minder sigaretten per dag, ga vaker naar de sportschool, etc. Hoe meer kleine doelen je bereikt, des te beter je zult voelen.
 • Richt je op oplossingen: focus je niet op problemen maar op oplossingen. Dit is een van de beste dingen die je kunt doen voor je zelfvertrouwen. Kijk altijd naar mogelijkheden.
 • (Glim)lach vaker: je zult je meteen beter voelen als je lacht. Bijkomend voordeel is dat andere mensen je ook positiever zullen beoordelen. Het is een kleine investering!

Tip #4: Ben bereid om risico’s te nemen

Zolang je sterke gevoelens hebt voor je ex, moet je de strijd nooit opgeven om zijn/haar hart terug te winnen.

Als je sterk het gevoel hebt dat je ex je zielsverwant is, waarom zou je het dan niet nog een keer proberen?

Daag jezelf uit met de dingen die je nooit hebt durven doen, of de dingen die je altijd maar hebt uitgesteld. Zie het leven als een avontuur en probeer er zoveel mogelijk uit te halen.

Zoveel mensen raken gefocust op hun ex dat ze vergeten hun eigen leven te leiden. Maak een lijstje met de dingen die je altijd al wilde doen en ga ervoor! Je bent beter dan je denkt dat je bent.

Ook als je je ex terugwilt is het namelijk verstandig om verder te gaan met je leven. Als jij ervoor zorgt dat je leven gaande is (en je niet de hele dag verdrietig op de bank of in bed ligt), dan ben je ook veel aantrekkelijker voor je ex en is de kans groter dat je hem of haar terug krijgt.

Ik mis mijn ex maar wil hem niet terug

Alleen wanneer je ex geen goede bedoelingen heeft, raad ik het niet aan om weer bij elkaar te komen.

Als je ex een slechte invloed heeft (gehad) op je leven, dan is het misschien het beste om verder te gaan. Niet iedereen realiseert zich dat. Wat kun je het beste doen als je je ex definitief uit je leven wilt verbannen?

Tip #5: Je moet je gedachten verzetten

Er zullen dagen zijn dat je alleen maar in je bed ligt en jezelf in slaap huilt. Een korte rouwperiode is prima, maar blijf er niet in hangen.

Het accepteren van de pijn kan je helpen er vanaf te komen.

De beste manier om niet te verdrinken in je eigen tranen is door jezelf te dwingen om dingen te blijven doen. Zelfmedelijden ondermijnt je gevoel voor eigenwaarde.

Je moet jezelf letterlijk dwingen om uit je bed te komen en je huis te verlaten. Zoek die sportschool op of ga naar je vriendengroep.

Ga naar een nieuwe film in de bioscoop of lees dat boek eens uit wat al zolang op je nachtkastje ligt. Met name fysieke activiteiten zorgen voor de aanmaak van endorfine, waardoor je je een stuk beter en gelukkiger zult voelen.

Tip #6: Stop alles weg dat je aan je ex herinnert

Als je het besluit hebt genomen om niet bij je ex terug te keren, dan is het belangrijk dat je het hoofdstuk tussen jullie definitief afsluit.

Hoe kun je dat het beste doen? Door niet dagelijks geconfronteerd te worden met herinneringen die je aan je ex doen terugdenken.

Heb je foto’s van jullie vakantie naar Frankrijk op je nachtkastje staan? Verwijderen!

Verzamel alle oude foto’s en geschenken die je van je ex hebt gekregen, en verstop ze op zolder of in de garage. Je hoeft ze niet weg te gooien, maar verberg ze wel zodanig dat je ze niet meer kunt zien.

Behalve tastbare spullen is het ook verstandig om je ex te verwijderen of te blokkeren op social media. Denk dan aan Facebook, Instagram, Snapchat, etc. Op die manier laat je je ex niet in je gedachten komen. Langzaam en gestaag zullen die gevoelens voor je ex verdwijnen.

Tip #7: Actief daten

Het klinkt misschien gek, maar iemand anders daten kan leiden tot een geweldige nieuwe ervaring als je uit een langdurige relatie komt.

Er is geen betere manier om je ex te vergeten dan door andere mensen te daten.

Daten hoeft niet altijd meteen tot een nieuwe liefde te leiden. Door te daten geef je jezelf de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en tijd met elkaar samen door te brengen. Houd het gezellig, luchtig en leuk.

Je zult er versteld van staan hoeveel leuke mensen nog steeds vrijgezel zijn. En als er geen relatie uit voorkomt heb je in ieder geval nieuwe contacten gemaakt. Dit helpt allemaal om over je ex heen te komen.

Tip #8: Zet jezelf op de eerste plek

Om je ex definitief te vergeten moet je strenger voor jezelf zijn.

Als je besluit zonder je ex verder te gaan dan is acceptatie de eerste en belangrijkste stap. Vloeken en huilen heeft nog nooit iemand blij gemaakt.

Zeg tegen jezelf dat het misschien wel slecht voelt, maar dat het nou eenmaal zo is. Verzet je er niet tegen.

Dit gaat makkelijker als je omringd bent door goede vrienden en familieleden. Breng tijd door met de mensen waar je tijdens je relatie niet veel tijd aan hebt besteed. Je zult enorme troost en voldoening vinden bij mensen die om je geven en dicht bij je staan.

Dit helpt bij het genezingsproces en geeft je de kracht om definitief te knoop door te hakken. Zie het als een kans om voor jezelf te zorgen.

Aarzel niet om elke kans die op je pad komt aan te grijpen. De tijd nemen om de dingen te doen waar je van houdt, zal je helpen om over je ex heen te komen.

Tip #9: Denk terug aan alle negativiteit

Als je toch aan je ex denkt, onthoud dan waarom het tussen jullie is overgegaan. Een scheiding of een relatiebreuk ontstaat niet zomaar.

Je bent duidelijk uit elkaar gegaan om een reden. We hebben de neiging om negatieve dingen snel te vergeten. Toch moet je niet het verleden te rooskleurig beschrijven.

Er was duidelijk iets mis met je relatie, anders zouden jullie waarschijnlijk nog steeds samen zijn. Dus bedenk dat je nu misschien beter af bent dan met je ex. Herinner jezelf aan al die ruzies die je met je ex hebt gehad. Gebruik die woede als motivatie om verder te gaan.

Psychologische tips & technieken om de kans op hereniging zwaar te vergroten

De bovenstaande tips zijn sowieso goed voor je, maar er zijn ook technieken die inspelen op de tienduizenden jaren evolutie die de mens heeft doorstaan. Dit zijn de door evolutie geprogrammeerde knoppen die geen enkel mens kan negeren. Door op deze knoppen te drukken heeft je ex geen andere keuze dan aangetrokken tot jou te zijn.

Daarnaast zijn er technieken die er indirect voor zorgen dat je ex weer met je afspreekt en jullie nog een kans krijgen.

Al deze adviezen staan in de Ex Terug Methode, van Edwin Edinga. Hij is een ware goeroe op het gebied van relaties en het contact in en buiten relatie’s. Zijn methode leert je hoe jij je ex terug krijgt, ongeacht hoe hopelooos de situatie ook lijkt.

Informatie Over de Ex Terug Methode & Hoe Jij Je Ex Op Handen en Voeten Voor Hereniging Laat Smeken

21 Reacties op "Ik Mis Mijn Ex: 9 Tips om dit te Stoppen of Je Ex Terug te Krijgen"

 1. Marlon Tieleman

  says:

  hey ik ben Marlon 21 Jr. ik wil een paar tips over dit onderwerp.

  (ik wil eerst beginnen over wie het gaat ik noem geen namen)
  ik was 20 toen ik met der kreeg zei is 33 we hebben 8 maanden samen gewoond. ik heb een paar dingen fout gedaan zo als geen werk zoeken en haar voor me laten werken ik weet dat het fout is maar het is verleden tijd en daar kijk ik nu niet meer naar.
  ik had een schuld van ongeveer 3.000euro en dat hield ik achter omdat ik me schaamde daar voor tot dat er een deurwaarde aan de deur kwam toen was ze boos zo boos dat het een eind was aan ons relatie ik ben nu een jaartje veder en alles is opgelost ben schuld vrij maar er ontbreekt iets dat is me ex weer terug krijgen wat moet ik doen om der terug te krijgen mag ik tips?

  Groetjes Marlon.

  • Edwin Edinga

   says:

   Beste Marlon,

   Ik denk dat het erg goed is dat je je fouten erkent. Dit is namelijk stap 1 in jouw situatie.

   Vaak zijn mensen te trots of te druk bezig met te wijzen naar de ander om deze te zien en erkennen.

   Alhoewel een jaar al een flinke tijd is heb je in je voordeel dat het probleem in jullie relatie erg specifieks is. Dat maakt het iets waar makkelijk mee te werken is.

   Een extra bijkomend probleem is wel dat je haar vertrouwen gebroken hebt.

   Het belangrijkste in jouw situatie is haar rationeel te laten weten dat je veranderd bent, en het emotioneel te laten voelen.

   Het beste is als ze zelf deze realisaties krijgt, voor jij voorstelt weer iets te beginnen.

   Jouw tweede stap zal dus zijn weer contact met haar te leggen “als vrienden”.

   Zodra je weer contact met haar hebt zal ze moeten ZIEN dat je veranderd bent. Je moet het haar niet vertellen, tenzij ze er om vraagt of het ter sprake komt.

   Bied bijvoorbeeld eens aan haar uit eten te nemen “als vrienden”. Het hoeft niet iets luxe te zijn, ze zal vast rondom dit etentje eens vragen naar je financiële situatie.

   Derde stap:

   de afspraak of het etentje is een goed moment om te vertellen dat je financiële situatie gezond is, dat je je schulden hebt afbetaald en dat je een nieuwe baan hebt.

   Nu je haar rationeel hebt laten weten dat je veranderd bent kan je haar onbewust laten voelen dat je veranderd bent.

   Wat de vierde stap is.

   Het klinkt misschien apart, maar dit doe je op een vrij indirecte manier. Koop nieuwe kleding, pas je haarstijl aan en pak misschien een hobby of sport weer op.

   Zo zal ze behalve die paar droge feitjes over je financiële situatie ook echt het gevoel hebben dat jij als persoon veranderd bent.

   Tot slot moet je het wat tijd geven. Je hebt haar vertrouwen verbroken, wat ervoor zorgt dat je niet de eerste, tweede keer dat je haar weer ziet gelijk gaat voor de zoen(tenzij je erg aanvoelt dat zij het wilt).

   Het is wel goed om te blijven flirten met haar, zodat er een positieve spanning aanwezig blijft en het niet te “vriendschappelijk” wordt.

   Als laatste stap kan je als je drie of meer “dates” verder bent de situatie laten escaleren.

   Spreek bijvoorbeeld af om thuis samen te gaan koken, bij haar of bij jou. Dit is een goede “date” om dichtbij elkaar te staan en om in alle privacy met elkaar te flirten.

   Na het eten kan je makkelijk en acceptabel voorstellen om een film te kijken of iets dergelijks. Samen op de bank in het donker is een goede plek om weer intiem te worden.

   Vanuit deze positie en er zonder veel druk op te zetten kan je na een tijdje weer een relatie beginnen.

   Om extra tips en de stappen in detail uitgelegd te krijgen, neem je een kijkje in mijn ex terug methode:

   exterugmethode.nl

   Groet,
   Edwin Edinga

 2. Margje

  says:

  Ik zit nogal in een dilemma

  Ik heb 2 jaar een relatie met mijn vriend gehad (hij nu 23 ik nu 20) het is nu een maand uit omdat ik het uit heb gemaakt.

  Ik heb het uitgemaakt omdat hij naar mijn idee te veel met andere dingen bezig was en weinig met mij.... nou heb ik dit hem verteld en gezegt dat ik zo niet verder wil. Hij zij tegen mij dat hij er echt voor wilde gaan want hij wilde niemand anders dan mij.
  Ik heb hem toen nog een kans geveven maar hij heeft er weinig mee gedaan. Ik jad gehoopt dat het weer zo zou zijn dat hij echt liet zien dat ik de ware voor hem ben.maar er verandere eigenlijk niets.

  Nou heb ik een maand niet met hem gesproken en hij verteld mij dat ie nog steeds voor mij wilt gaan. Hij heeft zijn fouten ingezien en wilt voor altijd met mij zijn.

  Ik zit nu echt in een dillema.....
  Geef ik hem nog die kans of niet?

  Groetjes Margje

  • Brian

   says:

   Hi Margje,

   Ik snap goed dat je je hier moeilijk over voelt, het is ook geen gemakkelijke situatie. Ik denk dat het beste wat je kan doen is kijken naar wat het beste is voor jou, niet voor hem of voor je relatie. Als je besluit om toch nog een poging te wagen moet je hem sowieso niet een makkelijke tijd geven, hij moet zich maar gewoon bewijzen. Klinkt misschien wat ruw, maar zo kan hij tenminste wel bewijzen dat hij er voor gaat.

   Maar goed, waar je naar mijn idee mee moet beginnen is kijken of je nog veel voor hem voelt, dat is altijd een goede indicator. Wordt je gelukkig als jullie bij elkaar zijn? Dat is namelijk ook een goed teken.

   Ik zou het wel proberen, nooit geschoten is altijd mis. Maar zorg ervoor dat hij dat niet doorheeft. Laat hem niet merken dat je hem een kans geeft, daar kan hij namelijk op inspelen. Als hij zo graag met je wil zijn, moet hij het initiatief nemen.

   Ik hoop dat je wat aan mijn gebral hebt :)

   Groetjes Brian

 3. Anoniem

  says:

  Beste,

  Ik heb per ongeluk iets van mijn ex geliked op Facebook tijdens de periode zonder contact. Moet ik nu helemaal opnieuw beginnen? Vandaag is het de 15de dag.

  Groetjes

 4. Anoniemm

  says:

  Ik zit met een vraag.

  Mijn relatie is verbroken. Dit kwam doordat mijn ex onverschillig deed. Mijn ex heeft er altijd moeite mee gehad dat ik van opleiding ben gaan wisselen. Ik volg nu een opleiding en hij heeft er de vertrouwen niet in dat ik het haal. Doordat hij veel waarde hechte aan mijn opleiding heb ik hem geblokkeerd op whatsapp en heb ik gezegd dat ik helemaal geen vertrouwen meer op hem heb. Hij had geen stabiel gedrag. Maar ik mis hem heel erg en ik wil hem terug. Ik heb geen idee wat ik zou moeten doen en hoe het zou moeten aanpakken. Op dit moment heeft hij mij ook geblokkeerd. We zien elkaar nooit. Wel zijn onze scholen naast elkaar.

  • Mick

   says:

   Nou ja, als je de artikelen op deze site aanhoudt is het eerste zo'n beetje dat je wat afstand moet houden. Daarna kun je werken aan het uitwerken van jullie verschillen. Persoonlijk vind ik het vrij raar dat hij er niet overheen kwam dat je van opleiding betn gewisseld, maar goed. Dat lijkt me een goed beginpunt van jullie discussie.

 5. Patricia

  says:

  Ik mis me ex zo erg... En hij lijkt mij helemaal niet te missen!!

  We gingen met knallende ruzie uit elkaar. Ik weet nu al niet eens meer waar het over ging zo stom was die ruzie. Hij deed zo moeilijk over alles en ik snapte er maar niks van. Toen liep het helemaal uit de klauwe en is hij bij me weggegaan.... Hij woont heel dicht bij dus ik zie hem nog wel eens lopen of fietsen of zo. Mijn hart is echt gebroken ik kan gewoon niet zonder hem...

  Maar het is dus dat dat bij hem niet zo lijkt. Volgens mij vind hij het helemaal niet erg en is hij zelfs blij. Wat kan ik nog doen om hem terug te krijgen? Het is nou 3 weken geleden en ik ben nog net zo verdrietig als aan t begin...Help me alsjeblieft!!

  • Jonathan

   says:

   Hoi Patricia,

   Het beste is om de tip uit mijn artikel op te volgen en je ex een tijdje te vermijden. Het is soms niet te voorkomen dat je hem buiten tegenkomt als hij zo dichtbij woont maar ga hem niet zelf opzoeken. Na een tijdje gaat hij zich ook afvragen hoe het met jou is en gaat hij je vanzelf missen. Of niet, en dan is het beter om verder te zoeken. Succes!

 6. pieter

  says:

  Hallo

  mijn ex en ik zijn net uit elkaar Relatie van 3.5jaar Veel ups en diens gehad Ik niet altijd even gelukkig Vreemd geweest en ze heeft het me altijd vergeven (Prostitutie)Ik had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn. Hasr vetrouwen deels weg En ik ben geen prater Na 3 jaar wou ze graag kinderen Hebben we voor gekozen Nu een kleine Heb haar geaccepteerd dat ze zelf ook niet makelijk wss en tegen een hoop dingen aan liep die ze graag gedaan zou willen hebben Zoals als het huishouden stofzuigen eten koken etc Zei werkte 40 uur en was savonds hellemaal kapot Ik heb me best op een gegeven moment gedaan en haar laten voelen Dat ik er voor wou gaan En heb gekookt etc etc Kreeg ik heel veel liefde voor terug.Voelde geweldig en was super gelukkig Toen enkele weken later werd ik verliefd op een ander Mijn zwangere ex op een gegeven moment op haar zelf Veel over de vloer geweest Bij de bevalling Etc Super bijzonder Maar had nog contact met het andere meisje Wil nu me ex graag terug maar ze staat niet meer open voor me Probeer van alles Maar ze zegt dat ze nu een ander leuk vind Ik wil mijn gezin terug!?

 7. Louise

  says:

  Ik heb nodig je advies nodig.
  Ik en mijn ex zijn nu 5 maanden uitelkaar door een ruzie. Ik vertrouwde hem niet en maakte het daarom in een ruzie uit. De volgende dag gingen we praten en hij wou het niet nog een kans geven. Ik weet dat hij toen nog van mij hield. Daarna bleven we nog steeds elke dag praten via de berichtjes maar omdat ik het moeilijk vond om met hem te praten, heb ik het stopgezet. We praten nu al 1 maand niet en ik heb hem 1 keer gezien en we groette elkaar gewoon. Ik ben verder gegaan met mijn leven en het gaat heel goed maar toch mis ik hem nog elke dag. Ik weet niet hoe ik hem terug moet krijgen en of het slim is om hem weer een berichtje te sturen.

 8. Anoniempje

  says:

  Hoi,

  Het is al meer dan een jaar uit met mijn ex. En geloof me, ik heb een bloed hekel aan der, omdat ze mij op emotioneel vlak me kapot heb gemaakt. Intussen vind ik een nieuw meiske leuk, en had, om in de mood te komen, wat liefdesnummers gedraaid. Sommige lieten me denken aan de mooie momenten met mijn ex, en dat ik die momenten mis, hoe raar dat ook klinkt. Ik voel me niet lekker in mijn vel, omdat ik een meiske leuk vind, maar tegelijkertijd ook aan de mooie momenten van mijn ex mis.

  Is dit soms toch normaal, of hoe kan ik hiermee omgaan?

 9. Anoniem

  says:

  ik heb tips nodig,
  mijn ex en ik zijn 2 weken geleden uit elkaar voor de 3 de keer in 9 maanden. dit keer is het denk ik officieel maar dat wil ik niet. we zijn uit elkaar gegaan omdat ik binnenkort vast moet zitten dus heb een neppe reden gebruikt om het uit te maken, ik maakte uit omdat ze varken at en ik ben moslim. maar de echte reden is is dat ik het heb uitgemaakt omdat ik niet wil dat ze pijn heeft en mij gaat missen wanneer ik vast zit. maar achteraf mis ik haar zo erg en wil haar gewoon terug.. en nu besef ik dat we er wel doorheen kunnen komen wanneer ik vast kom te zitten.

 10. Barry van herck

  says:

  Beste,

  Ik ben ner uit elkaar met mijn ex,nu is het net iets meer dan een week gedaan,we waren bijna 11 jaar samen en hebben 2 kindjes samen,nu had ze gezegd dat ze geen gevoelens meer heeft en dat er een sleur is gekomen in de relatie omdat we bv nier meer attent voor elkaar waren en ik haar niet behandelde zoals zij zelf wou,nu moet ik ook verhuizen dat brengt dus meer stress met zich mee omdat we nog kindjes hebben is het om geen contact te hebben moeilijk,daarmee hoop ik toch nog ze terug re krijgen,dus eens ik verhuisd ben zal ik haar proberen niet te sturen dus heb ik haar nummer veewijderd zodat ik niet in verleiding kom,is dit een goed idee haar met rust te laten ziveel mogelijk?,bv als ik de kindjes heb bij mij of zij bij haar proberen niks te sturen wat heel moeilijk is,zal ze mss na een tijd mij beginnen missen ? Want nu op de moment zegt ze dat het nooit meer gaat lukken en dat ze echt niks meer voelt,hoop dus echt dat dit terug goed kan komen door ze dus bv rust te gunnen,ze wil dus wel bv voor ons zoontje zijn veejaardag volgende maand samen naar de kermis gaan voor hem zegt ze,maar misschien is dit een goed teken dar het mss ooit goed komt ? Ik hoop het alvast want zie ze echt doodgraag

 11. Bas

  says:

  Ik ben Bas, ben 25 jaar en heb 4,5 jaar een relatie gehad met mijn ex.

  De rede dat het uit ging komt door mij. Nadat we zijn gaan samenwonen leefden we langs elkaar heen en daarvoor was het ook al wat rommelig in de relatie. Maar de eerste 2 jaar waren perfect naar mijn idee.

  Ik ben zelf vreemdgegaan en heb pogingen gedaan om dit vaker te doen. Ik was mezelf totaal kwijt en wist niet meer wat ik wilde.
  Nadat iedereen er achter kwam wat ik had gedaan moest ik van de scouting af en zie ik mijn vrienden van daar ook niet meer, maar het ergste is, ik mis vooral haar.

  Ik heb haar en heel haar familie erg veel verdriet gedaan.

  Dit alles is nu al bijna een jaar geleden en ik heb nu een nieuwe baan en ik sport veel (heb ook weer een aardig lichaam haha)

  Maargoed ik weet niet wat ik hier nu mee moet. De drempel om haar te vragen om wat te drinken vind ik erg moeilijk..

  Groetjes,

  Bas

 12. Emma

  says:

  Goedendag,

  Ik ben Emma en ik ben 16 jaar. Sinds een paar maanden geleden is een bekende jongen (uit mijn klas) in contact met mij gekomen. Hij wou in het begin bijvoorbeeld al vaak met mij samen fietsen en stuurde mij al vaak apps. Wij waren altijd mensen tweeen na schooltijd en het werd langzamerhand steeds closer tussen ons. Circa 4 maanden geleden had hij mij gevraag voor een relatie waarop ik met een 'ja' heb geantwoord. Wij waren daarnaast het gelijk met elkaar eens toen ik het bericht stuurde dat we aan niemand zouden doorvertellen dat wij een relatie hadden. Al snel spraken we al voor de eerste keer af om met elkaar uit eten te gaan. Hij had mij opgehaald en bracht mij naar een café/restaurant waar we samen een paar uurtjes zaten. Ik had hierbij daadwerkelijk ook zijn telefoon gecheckt of hij niets stiekem had verteld, dit bleek ook niet het geval te zijn. We begonnen steeds meer aan elkaar te vertellen over onszelf. Hij appte me dagelijks en terwijl ik soms een paar dagen mijn telefoon niet had mailde hij mij. We spraken naderhand ook vaak af na schooltijd bij mijn huis omdat ik vlakbij woonde en hij erg ver weg waardoor hij langer moest fietsen. Al later had ik gevraagd of ik een keer met hem vlakbij zijn buurt kon afspreken zodat wij beiden zeker wisten dat niemand ons kon zien. We waren hierbij uit eten gegaan bij de Mac Donalds en zaten daar met elkaar te praten over persoonlijke dingen. Ik had hem hierbij verteld dat ik een tijdje terug met mijn gezin ben verhuisd en van school ben verwisseld en dat dit mij soms erg zat. Vervolgens vroeg ik hem af hij met mij mee zou willen gaan om deze plek te kunnen zien omdat het toch erg vlakbij was. Maar eerst had hij gezegd dat die mij opeen paar meter afstand een klein steegje wou laten zien waar nooit en niemand was. Toen we daar aankwamen begonnen we elkaar te zoenen enzo. Sommige dingen wou ik niet maar het probleem was dat hij mij letterlijk vasthield wat ik nogal eng vond. Ik heb dit ook aangegeven. We liepen daarna een klein rondje en hij liet zijn sportschool zien. Tenslotte zijn we binnen en kleine kwartier met het openbaar vervoer naar mijn oude buurt gereden. Ik liet hem een klein achterliggende locatie zien waar we konden gaan zitten waar bijna niemand en nooit langsliep. Hier legde ik mijn gehele levensverhaal tot detail uit. Hij beloofde hier ook rekening mee te houden. Een week later hadden we nog een keer afgesproken in de buurt, we zaten een paar uurtjes bij elkaar beetje te praten en zijn vervolgens eten gaan halen. Al vroeg in de avond zijn we terug naar huis gegaan. Hierna spraken we al vaker af bij mijn huis wat erg positief was. Wat mij als erg begon op te vallen is dat ik heb constant moest vragen of hij een keer kon afspreken waarop een antwoord kwam dat hij voorlopig niet kon, dit bleef langer doorgaan. Ongeveer twee weken later spraken we weer af bij mijn huis en er gebeurde iets erg naars. Namelijk ik kwam thuis van een afspraak en keek op m'n mobiel, ik zag apps van twee andere jongens uit mijn klas die z'n telefoon hadden ingezien. Ik vroeg aan hem wat zijne doel was waarop een antwoord kwam: 'Ik voel niet meer hetzelfde voor je als eerst. Ik maak het uit.' Even later had ik heb gestuurd dat ik hem wou spreken maar dat hij pas na twee dagen kon wegens stage van school dat klopte. Toen ik hem die twee dagen later vroeg waarom die het nou had uitgemaakt werd er gezegd dat het niet aan mij lag en dat een paar jongens in zijn telefoon hadden gekeken vanwaar het werd ontdekt. Er werd gezegd dat hij best door wou maar dan alleen als vrienden. Even later toen we weer hadden afgesproken leek het net alsof er niets gebeurd was en gingen e fysiek gewoon door met wat we al eerder deden. We hadden binnen die tijd nooit echt afgesproken, alleen bij mijn huis om een beetje te praten en te zoenen. Hij wou het nooit hardop zeggen maar in mijn oor werd er altijd gefluisterd: 'I love you'.
  Laatst maandag waren we alweer bij mijn huis en deden we niets behalve knuffelen en zoenen. Een dag later, ook al was het paar weken geleden had ik hem volledig gemanipuleerd totdat hij een antwoord gaf waarom die het nou eigenlijk had uitgemaakt en of het aan mij lag. Er werd gezegd die het schamend vond dat ik hem soms op school aansprak dat bijna nooit echt over onze relatie ging en daarnaast dat ik ruzie had met een vriend van hem met een rede dat hij af en toe vervelende opmerkingen naar mij maakte. Ik vond dit erg vreemd omdat dit al twee maanden geleden was en hij naderhand zich exact hetzelfde gedroeg als eerst en evenveel met elkaar afspraken. Pas anderhalve maand later begon hij zich anders te gedragen tegenover mij. Op dat moment hoorde wij iemand aankomen en hij rende gelijk weg. Tenslotte liep ik hem achteraan en hij stond buiten toen ik bij hem kwam zei die dat hij dringend weg moest en dat er verderop bekenden stonden, hoewel ik hem in z'n ogen keek en wist dat hij compleet loog, wat ik erg verdacht vond. (Wij deden trouwens op school ook echt alsof het uit was) Dag later gingen wij met school op excursie en iedereen was van mening dat het een chaotische dag was. Ik was met een ander meisje en wij waren mensen tweeen. Wij hadden geen mobiele netwerk in buitenland dus konden wij beiden niemand bereiken. Op onze programma stond dat we om 4 uur moesten verzamelen bij de verzamel plaats waar we ook zaten. We zaten daar tot ongeveer half vijf en tot onze schrik was er helemaal niemand. We liepen vervolgens bijna de stad rond en zagen letterlijk niemand. Toen we terug liepen kwamen we twee docenten tegen waarbij we alles moesten uitleggen. We werden uit elkaar gehaald en per persoon sprak één docent met ons. Ik heb uitgelegd dat ik een paar keer had gebeld en geen netwerk had en allebei het programma zijn gaan volgen waarop verkeerde informatie bleek te staan. Tenslotte werd er duidelijk gemaakt dat docenten de locatie hadden veranderd en aan een aantal leerlingen hadden doorgegeven die de anderen belden waarbij wij geen netwerk hadden en er als gevolg van anderhalf uur later konden vertrekken. Toen de jongen samen met z'n vrienden de bus binnenkwamen werd onder andere mij volledig ondervraagt waarom we nou te laat waren en ik de gehele situatie heb uitgelegd. Tenslotte vroeg één jongen waarom hij eigenlijk nog paar weken geleden relatie met mij leidde waarop een antwoord uit kwam: 'Inderdaad goede vraag eigenlijk'. Onderweg zat ik op mijn telefoon en keek in tussen door in mijn galerij, daarin had ik nog allemaal screenschots van ons WhatsApp gesprek. Één van zijn vrienden die achter mij zat stond te kijken en liep letterlijk naar mijn ex toe om alles te ondervragen, hij was alleen aan het lachen en zette keihard muziek op zijne box. Vervolgens had ik geen keuze en liet aan zijn vriend de screenschot zien waarbij hij mij had gevraagd. Hij sloeg alleen een hand voor de mond en wist niets te zeggen en fluisterde vervolgens iets in z'n oor waardoor bijna alle jongens mijne ex uitlachten. Mijn ex werd hilarisch over waarom we te laat waren en omdat er werd ontdekt dat hij mij had gevraagd terwijl iedereen andersom dacht. Toen ik thuis kwam had mijne ex een bericht gestuurd met: 'Het is over'. Ik stuurde terug zo van: 'Wat denk jij eigenlijk wel niet?!?!'. Dag later wou ik hem nog spreken maar wij liepen elkaar mis omdat tijden redelijk onduidelijk waren. Hij stuurde mij een mail dat hij mijn moeder tegen kwam voor ons huis en dat zij naar hem zwaaide wat erg raar overkwam. Vandaag heb ik hem na school gesproken en had hij gezegd dat hij het niet zo bedoelde maar dat niet de rede was maar dat hij gewoon niet meer verder kon. Ik vond dit erg ongeloofwaardig met de rede dat ik wist dat hij al weken eerder had gelogen over uitmaken dat hij reden niet wist en vijf weken later bleek de rede ineens. Hij gaf toe dat hij feitelijk sinds uitmaken eigenlijk helemaal geen gevoelens meer voor mij had en alles wilde beindigen. Mijn vraag is nu hoe ik het beste verder kan? Moet ik het laten of opnieuw met hem aangaan? En hoe zou ik dit moeten doen? Want wat mij het meest raakte in verband met aanslag van een paar dagen geleden is dat wij hier vaak langsreden terwijl we afspraken, ook al zat hier geen verband in raakte dit in mijn eigen hoofd wel als een verband.

  Groetjes,

  Emma

 13. Anoniem

  says:

  Ik zal even bij het begin beginnen,

  Over meer dan een jaar en half had ik weer contact met een ex lief van over 10 jaar, we zijn na veel pogingen van zijn kant een jaar en 2 maand samen geweest.

  De liefde tussen ons was nog even goed en groot als over 10 jaar voelde perfect aan, hadden geen problemen met elkaar en aanvaarden elkaar. We hadden ook wel elk ons kind, wat een beetje moeilijk was de ene week had ik mijn kind en de andere week had hij in het weekend zijn zoon, we waren dus nooit eens alleen zonder kinderen. Daar was niets mis mee hadden we goeie afspraken over gemaakt .

  Het probleem was echter toen de moeder van zijn zoon moeilijk begon te doen, die verzon dingen die niet voor mogelijk waren bv zijn zoon zou allergische geweest zijn aan mijn hond enkel en alleen aan mijn hond, ik maakte die duidelijk dat niet kon en ze dat ze dat doet om ruzie te stoken. Kreeg ik dan een antwoord dat dit kon en zij geen reden had om ruzie te stoken aangezien ze een vriend had en er al mee was gaan samen wone. Ik begon om deze reden dan ook aan alles te ergeren, zijn zoon 3,5 jaar liep wakker tot 23u kon mij ook enorm aan ergeren.
  De moeder van zijn ex begon mij vriendschap verzoek te sturen op fb, had er niet op gereageerd, dan heeft die nog 3 bericht verzoeken gestuurd waarna ik dan maar geblokkeerd heb, ik ze toen ook van dat die ruzie uitlokken, geloofde mij ook met en ze zij ex dat haar moede9 dit per ongeluk gedaan heeft!!! Kon ik hem ook ie duidelijk maken dat dit nie kon, die moeder van zijn ex stuurde ook .liefde volle hartjes naar hem ook per ongeluk volgens zijn ex, trapte die daar ook in

  En aangezien ik mij aan alles begon te ergeren, had ik zonder nadenken en uit woede naar die ex van hem gestuurd, dat ze mag blij zijn met zichzelf om op deze manier haar zin te krijgen int leven, alsook al mijn ergernissen had ik gestuurd

  Hij was daarop heel boos, want die ex had daarop bij hem weer zitten dreigen om zijn zoon af te nemen, ik heb hem kunnen kalmeren en ik dacht dat we het uitgepraat hebben en vriendschappelijk gingen overeen komen en na een tijd zien of we elkaar nog een kans geven als koppel.

  Na 2 dagen had ik gezien dat die mij als vriend verwijderd had op fb, had hem dan een bericht gestuurd via Messenger met de vraag wrm, ze die dat die effe geen posts wou zien en mij wel weer ging toevoegen na een tijd. Ik had wel een boos bericht terug gestuurd daarop

  Ik heb die nu ook al een week nie gestuurd of gebeld, ik weet nu echter niet wat ik kan doen om het goed te maken en of dit goed te maken valt!!!

 14. Jayden

  says:

  Hi .Ik mis me ex heel erg ben bijna 6 maanden uit elkaar. Ik zat zelf fout tien zij op vakantie was zat ik op Tinder. Toen ben onderuit gekomen. Daarna heeft ze op badoo betrapt. Plus had ik gelogen over me leeftijd. Ik heb alles aan gedaan om terug te winnen brief geschreven bloemen. Plus heeft ze overal geblokkeerd. Ik besef echt dat ik fout zat ik mis haar echt. Wie kan me helpen

 15. Jeffrey

  says:

  Ik ben 21jen men ex 19j Het is nu iets langer dan een maand gedaan met men ex vriendin.... Ze zegt dat haar gevoel weg is en het niet meer gaat... we hebben nog afgesproken om te praten maar ze blijft bevestigen dat ik geen hoop meer hoef te hebben. We waren 1 jaar samen en ik kan haar niet loslaten we hebben nu een week geen contact meer en ze zit in haar examenperiode.... Ik blijf die hoop hebben dat het nog goed komt maar weet niet goed wat doen... ?

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *