shopify stats

Ik Mis Mijn Ex: Tips om dit te Stoppen of Je Ex Terug te Krijgen

Ik heb een vraag voor jou: Wil je stoppen met het missen van je ex, of wil je liever je ex terug?

Wat je antwoord ook is, het kan beide. Ik zal je vertellen hoe jij jouw doel bereikt.

Eerst zal ik je helpen met de bovenstaande vraag te beantwoorden. Daarna zal ik je tips geven over hoe jij ervoor kan zorgen dat het nare gevoel van je verbroken relatie verdwijnt. Als laatst zal ik je vertellen hoe jij ervoor kunt zorgen dat je je ex terug krijgt, want hoe erg de situatie ook is, het is bijna altijd mogelijk.

Lees dit artikel en verban voorgoed de pijn van je relatiebreuk.

Je ex terug in je leven, of je ex vergeten?

Welke van deze twee je dan ook het liefste doet, het is de juiste keuze. Alleen jij weet namelijk wat jij echt wilt.

Je ex missen zegt niet per se dat je je ex terug wilt. Je gevoel kan het wel willen, maar als jij rationeel weet dat het niet de moeite waard is, dan is het ook niet de moeite waard.Misschien is er een probleem die jullie onmogelijk op kunnen lossen. Misschien heeft je ex  wel 3 benen, en val jij alleen op mensen met 4 benen.

Wat relatieproblemen betreft is er bijna altijd wel een oplossing, zolang jullie er beide aan willen werken. Ik ben van mening dat als er ooit liefde is geweest er altijd weer liefde kan zijn. Het is dan ook bijna altijd mogelijk om ervoor te zorgen dat je ex weer een poging wilt wagen, zodat jullie kunnen werken aan het probleem, welke dat ook mag zijn. Alleen als één van jullie erg is veranderd, dan kan het een ander verhaal zijn.

Hebben jullie tijden gehad dat jullie niet konden stoppen met lachen? Tijden waar jullie hand in hand jullie emoties deelden? Tijden waar jullie bij elkaar waren en pure liefde voelde, liefde die voelde alsof het nooit zou stoppen? Als je jullie in niks hiervan herkent, dan is het misschien wel goed dat de relatie gestopt is.

Of het uiteindelijk nou wel of niet goed is dat de relatie is gestopt, ik zal het verwerken behandelen. Ook als je je ex terugwilt is het namelijk verstandig om verder te gaan met je leven. Als jij ervoor zorgt dat je leven gaande is (en je niet de hele dag verdrietig op de bank of in bed ligt), dan ben je ook veel aantrekkelijker voor je ex en is de kans groter dat je hem of haar terug krijgt.

Maar daar zal ik later meer over vertellen. Eerst op naar het verwerkingsproces.

Je ex vergeten cartoon

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe je stopt met je ex te missen en hoe je verder gaat met je leven

Als je besluit zonder je ex verder te gaan dan is acceptatie de eerste en belangrijkste stap. Vloeken en huilen heeft nog nooit iemand blij gemaakt. Zeg tegen jezelf dat het misschien wel slecht voelt, maar dat het nou eenmaal zo is. Verzet je er niet tegen.

Daarnaast is het Belangrijk dat je actieve en leuke dingen gaat doen die goed voor jou zijn. Of je nou wel of niet je ex terug wilt, dit werkt in beide gevallen. Dingen die je hieronder kunt scharen zijn kleren voor jezelf kopen, sporten of met een andere leuke cursus of activiteit bezig zijn.

Als je niet verder wilt met je ex dan zorgt dit ervoor dat je hem of haar makkelijker vergeet. Als je je ex terug wilt dan is het belangrijk om aantrekkelijk te zijn. Jezelf huilend verstoppen onder een deken met een bak ben and jerry’s maakt je niet leuker of aantrekkelijker. 

Zorg ervoor dat je ex ziet dat je verder bent gegaan met je leven, dat je positief bent veranderd of veranderd bent in je oude positieve zelf. Zo is het een stuk makkelijker om weer te gaan verlangen naar jullie oude trouwe en liefdevolle relatie. Fake het niet, maar doe het echt. Als je het faked is er vrij makkelijk doorheen te prikken.

Wat betreft verwerken kan je naast het accepteren en verder gaan met je leven weinig doen dat echt een significant verschil maakt. Moeder natuur wist dat je minder leuke dingen zou meemaken in je leven. Met dat in haar gedachte heeft ze jou gebouwd. Dit betekent dat je vanzelf nare gebeurtenissen verwerkt. Je brein zal vanzelf doen wat het nodig heeft om de pijn te verminderen. Maar alleen als je accepteert wat er gebeurd is, en verder gaat met je leven.

Hoe jij je ex terugkrijgt

ik mis mijn ex? Nou, de beste oplossing blijft natuurlijk je ex terug te krijgen. Zoals gezegd is dit bijna altijd mogelijk. Het enige dat je nodig hebt is de uitvoering van een paar technieken zodat je weer een kans krijgt en het bij de nieuwe kans ook niet meer verkeerd doet. Op naar de tips…

Geef je ex de ruimte om jou te missen!

Als jij ondanks negatieve spanningen maar niet van je ex’s lip af kan komen dan kan dat een negatieve smaak in de mond van je ex achterlaten.  Kom van die lip af! Als je je ex geen ruimte geeft, dan is er ook geen ruimte om gemist te worden.

Dus besluit voor jezelf een maand geen contact met je ex op te nemen. Alleen dan zullen onze andere tips werken. Dus niet tig keer bellen en  smsen, maar een tijd lang helemaal niks.

Zorg in de tijd dat je geen contact hebt dat je verder gaat met je leven en je goed voor jezelf zorgt. Als je ex je weer ziet dan zal je je goed voelen. Je zal de positieve aantrekkelijke jij zijn waar je ex ooit voor gevallen is, en door de tijd dat je ex jou niet heeft gezien, zal het nog beter aankomen ook.

Psychologische tips & technieken om de kans op hereniging zwaar te vergroten

De bovenstaande tips zijn sowieso goed voor je, maar er zijn ook technieken die inspelen op de tienduizenden jaren evolutie die de mens heeft doorstaan. Dit zijn de door evolutie geprogrammeerde knoppen die geen enkel mens kan negeren. Door op deze knoppen te drukken heeft je ex geen andere keuze dan aangetrokken tot jou te zijn.

Daarnaast zijn er technieken die er indirect voor zorgen dat je ex weer met je afspreekt en jullie nog een kans krijgen.

Al deze adviezen staan in de Ex Terug Methode, van Edwin Edinga. Hij is een ware goeroe op het gebied van relaties en het contact in en buiten relatie’s. Zijn methode leert je hoe jij je ex terug krijgt, ongeacht hoe hopelooos de situatie ook lijkt.

Informatie Over de Ex Terug Methode & Hoe Jij Je Ex Op Handen en Voeten Voor Hereniging Laat Smeken

18 Reacties op "Ik Mis Mijn Ex: Tips om dit te Stoppen of Je Ex Terug te Krijgen"

 1. Marlon Tieleman

  says:

  hey ik ben Marlon 21 Jr. ik wil een paar tips over dit onderwerp.

  (ik wil eerst beginnen over wie het gaat ik noem geen namen) ik was 20 toen ik met der kreeg zei is 33 we hebben 8 maanden samen gewoond. ik heb een paar dingen fout gedaan zo als geen werk zoeken en haar voor me laten werken ik weet dat het fout is maar het is verleden tijd en daar kijk ik nu niet meer naar. ik had een schuld van ongeveer 3.000euro en dat hield ik achter omdat ik me schaamde daar voor tot dat er een deurwaarde aan de deur kwam toen was ze boos zo boos dat het een eind was aan ons relatie ik ben nu een jaartje veder en alles is opgelost ben schuld vrij maar er ontbreekt iets dat is me ex weer terug krijgen wat moet ik doen om der terug te krijgen mag ik tips?

  Groetjes Marlon.

  • Edwin Edinga

   says:

   Beste Marlon,

   Ik denk dat het erg goed is dat je je fouten erkent. Dit is namelijk stap 1 in jouw situatie.

   Vaak zijn mensen te trots of te druk bezig met te wijzen naar de ander om deze te zien en erkennen.

   Alhoewel een jaar al een flinke tijd is heb je in je voordeel dat het probleem in jullie relatie erg specifieks is. Dat maakt het iets waar makkelijk mee te werken is.

   Een extra bijkomend probleem is wel dat je haar vertrouwen gebroken hebt.

   Het belangrijkste in jouw situatie is haar rationeel te laten weten dat je veranderd bent, en het emotioneel te laten voelen.

   Het beste is als ze zelf deze realisaties krijgt, voor jij voorstelt weer iets te beginnen.

   Jouw tweede stap zal dus zijn weer contact met haar te leggen “als vrienden”.

   Zodra je weer contact met haar hebt zal ze moeten ZIEN dat je veranderd bent. Je moet het haar niet vertellen, tenzij ze er om vraagt of het ter sprake komt.

   Bied bijvoorbeeld eens aan haar uit eten te nemen “als vrienden”. Het hoeft niet iets luxe te zijn, ze zal vast rondom dit etentje eens vragen naar je financiële situatie.

   Derde stap:

   de afspraak of het etentje is een goed moment om te vertellen dat je financiële situatie gezond is, dat je je schulden hebt afbetaald en dat je een nieuwe baan hebt.

   Nu je haar rationeel hebt laten weten dat je veranderd bent kan je haar onbewust laten voelen dat je veranderd bent.

   Wat de vierde stap is.

   Het klinkt misschien apart, maar dit doe je op een vrij indirecte manier. Koop nieuwe kleding, pas je haarstijl aan en pak misschien een hobby of sport weer op.

   Zo zal ze behalve die paar droge feitjes over je financiële situatie ook echt het gevoel hebben dat jij als persoon veranderd bent.

   Tot slot moet je het wat tijd geven. Je hebt haar vertrouwen verbroken, wat ervoor zorgt dat je niet de eerste, tweede keer dat je haar weer ziet gelijk gaat voor de zoen(tenzij je erg aanvoelt dat zij het wilt).

   Het is wel goed om te blijven flirten met haar, zodat er een positieve spanning aanwezig blijft en het niet te “vriendschappelijk” wordt.

   Als laatste stap kan je als je drie of meer “dates” verder bent de situatie laten escaleren.

   Spreek bijvoorbeeld af om thuis samen te gaan koken, bij haar of bij jou. Dit is een goede “date” om dichtbij elkaar te staan en om in alle privacy met elkaar te flirten.

   Na het eten kan je makkelijk en acceptabel voorstellen om een film te kijken of iets dergelijks. Samen op de bank in het donker is een goede plek om weer intiem te worden.

   Vanuit deze positie en er zonder veel druk op te zetten kan je na een tijdje weer een relatie beginnen.

   Om extra tips en de stappen in detail uitgelegd te krijgen, neem je een kijkje in mijn ex terug methode:

   https://exterugmethode.nl

   Groet, Edwin Edinga

 2. Margje

  says:

  Ik zit nogal in een dilemma

  Ik heb 2 jaar een relatie met mijn vriend gehad (hij nu 23 ik nu 20) het is nu een maand uit omdat ik het uit heb gemaakt.

  Ik heb het uitgemaakt omdat hij naar mijn idee te veel met andere dingen bezig was en weinig met mij…. nou heb ik dit hem verteld en gezegt dat ik zo niet verder wil. Hij zij tegen mij dat hij er echt voor wilde gaan want hij wilde niemand anders dan mij. Ik heb hem toen nog een kans geveven maar hij heeft er weinig mee gedaan. Ik jad gehoopt dat het weer zo zou zijn dat hij echt liet zien dat ik de ware voor hem ben.maar er verandere eigenlijk niets.

  Nou heb ik een maand niet met hem gesproken en hij verteld mij dat ie nog steeds voor mij wilt gaan. Hij heeft zijn fouten ingezien en wilt voor altijd met mij zijn.

  Ik zit nu echt in een dillema….. Geef ik hem nog die kans of niet?

  Groetjes Margje

  • Brian

   says:

   Hi Margje,

   Ik snap goed dat je je hier moeilijk over voelt, het is ook geen gemakkelijke situatie. Ik denk dat het beste wat je kan doen is kijken naar wat het beste is voor jou, niet voor hem of voor je relatie. Als je besluit om toch nog een poging te wagen moet je hem sowieso niet een makkelijke tijd geven, hij moet zich maar gewoon bewijzen. Klinkt misschien wat ruw, maar zo kan hij tenminste wel bewijzen dat hij er voor gaat.

   Maar goed, waar je naar mijn idee mee moet beginnen is kijken of je nog veel voor hem voelt, dat is altijd een goede indicator. Wordt je gelukkig als jullie bij elkaar zijn? Dat is namelijk ook een goed teken.

   Ik zou het wel proberen, nooit geschoten is altijd mis. Maar zorg ervoor dat hij dat niet doorheeft. Laat hem niet merken dat je hem een kans geeft, daar kan hij namelijk op inspelen. Als hij zo graag met je wil zijn, moet hij het initiatief nemen.

   Ik hoop dat je wat aan mijn gebral hebt 🙂

   Groetjes Brian

 3. Anoniem

  says:

  Beste,

  Ik heb per ongeluk iets van mijn ex geliked op Facebook tijdens de periode zonder contact. Moet ik nu helemaal opnieuw beginnen? Vandaag is het de 15de dag.

  Groetjes

 4. Anoniemm

  says:

  Ik zit met een vraag.

  Mijn relatie is verbroken. Dit kwam doordat mijn ex onverschillig deed. Mijn ex heeft er altijd moeite mee gehad dat ik van opleiding ben gaan wisselen. Ik volg nu een opleiding en hij heeft er de vertrouwen niet in dat ik het haal. Doordat hij veel waarde hechte aan mijn opleiding heb ik hem geblokkeerd op whatsapp en heb ik gezegd dat ik helemaal geen vertrouwen meer op hem heb. Hij had geen stabiel gedrag. Maar ik mis hem heel erg en ik wil hem terug. Ik heb geen idee wat ik zou moeten doen en hoe het zou moeten aanpakken. Op dit moment heeft hij mij ook geblokkeerd. We zien elkaar nooit. Wel zijn onze scholen naast elkaar.

  • Mick

   says:

   Nou ja, als je de artikelen op deze site aanhoudt is het eerste zo’n beetje dat je wat afstand moet houden. Daarna kun je werken aan het uitwerken van jullie verschillen. Persoonlijk vind ik het vrij raar dat hij er niet overheen kwam dat je van opleiding betn gewisseld, maar goed. Dat lijkt me een goed beginpunt van jullie discussie.

 5. Patricia

  says:

  Ik mis me ex zo erg… En hij lijkt mij helemaal niet te missen!!

  We gingen met knallende ruzie uit elkaar. Ik weet nu al niet eens meer waar het over ging zo stom was die ruzie. Hij deed zo moeilijk over alles en ik snapte er maar niks van. Toen liep het helemaal uit de klauwe en is hij bij me weggegaan…. Hij woont heel dicht bij dus ik zie hem nog wel eens lopen of fietsen of zo. Mijn hart is echt gebroken ik kan gewoon niet zonder hem…

  Maar het is dus dat dat bij hem niet zo lijkt. Volgens mij vind hij het helemaal niet erg en is hij zelfs blij. Wat kan ik nog doen om hem terug te krijgen? Het is nou 3 weken geleden en ik ben nog net zo verdrietig als aan t begin…Help me alsjeblieft!!

  • Jonathan

   says:

   Hoi Patricia,

   Het beste is om de tip uit mijn artikel op te volgen en je ex een tijdje te vermijden. Het is soms niet te voorkomen dat je hem buiten tegenkomt als hij zo dichtbij woont maar ga hem niet zelf opzoeken. Na een tijdje gaat hij zich ook afvragen hoe het met jou is en gaat hij je vanzelf missen. Of niet, en dan is het beter om verder te zoeken. Succes!

 6. pieter

  says:

  Hallo

  mijn ex en ik zijn net uit elkaar Relatie van 3.5jaar Veel ups en diens gehad Ik niet altijd even gelukkig Vreemd geweest en ze heeft het me altijd vergeven (Prostitutie)Ik had het gevoel dat ik mezelf niet kon zijn. Hasr vetrouwen deels weg En ik ben geen prater Na 3 jaar wou ze graag kinderen Hebben we voor gekozen Nu een kleine Heb haar geaccepteerd dat ze zelf ook niet makelijk wss en tegen een hoop dingen aan liep die ze graag gedaan zou willen hebben Zoals als het huishouden stofzuigen eten koken etc Zei werkte 40 uur en was savonds hellemaal kapot Ik heb me best op een gegeven moment gedaan en haar laten voelen Dat ik er voor wou gaan En heb gekookt etc etc Kreeg ik heel veel liefde voor terug.Voelde geweldig en was super gelukkig Toen enkele weken later werd ik verliefd op een ander Mijn zwangere ex op een gegeven moment op haar zelf Veel over de vloer geweest Bij de bevalling Etc Super bijzonder Maar had nog contact met het andere meisje Wil nu me ex graag terug maar ze staat niet meer open voor me Probeer van alles Maar ze zegt dat ze nu een ander leuk vind Ik wil mijn gezin terug!?

  • pien

   says:

   Hi Pieter!! Zou je mij een berichtje kunnen sturen op [email protected]?

   We zijn bezig met het maken van een nieuw tvprogramma voor BNNVara, waarin het gaat over mensen die graag hun ex terug willen of het juist af willen sluiten. Misschien is het wat voor jou?

   Hoor graag van je, groeten Pien de Visser, redacteur

 7. Louise

  says:

  Ik heb nodig je advies nodig. Ik en mijn ex zijn nu 5 maanden uitelkaar door een ruzie. Ik vertrouwde hem niet en maakte het daarom in een ruzie uit. De volgende dag gingen we praten en hij wou het niet nog een kans geven. Ik weet dat hij toen nog van mij hield. Daarna bleven we nog steeds elke dag praten via de berichtjes maar omdat ik het moeilijk vond om met hem te praten, heb ik het stopgezet. We praten nu al 1 maand niet en ik heb hem 1 keer gezien en we groette elkaar gewoon. Ik ben verder gegaan met mijn leven en het gaat heel goed maar toch mis ik hem nog elke dag. Ik weet niet hoe ik hem terug moet krijgen en of het slim is om hem weer een berichtje te sturen.

 8. Anoniempje

  says:

  Hoi,

  Het is al meer dan een jaar uit met mijn ex. En geloof me, ik heb een bloed hekel aan der, omdat ze mij op emotioneel vlak me kapot heb gemaakt. Intussen vind ik een nieuw meiske leuk, en had, om in de mood te komen, wat liefdesnummers gedraaid. Sommige lieten me denken aan de mooie momenten met mijn ex, en dat ik die momenten mis, hoe raar dat ook klinkt. Ik voel me niet lekker in mijn vel, omdat ik een meiske leuk vind, maar tegelijkertijd ook aan de mooie momenten van mijn ex mis.

  Is dit soms toch normaal, of hoe kan ik hiermee omgaan?

 9. Anoniem

  says:

  ik heb tips nodig, mijn ex en ik zijn 2 weken geleden uit elkaar voor de 3 de keer in 9 maanden. dit keer is het denk ik officieel maar dat wil ik niet. we zijn uit elkaar gegaan omdat ik binnenkort vast moet zitten dus heb een neppe reden gebruikt om het uit te maken, ik maakte uit omdat ze varken at en ik ben moslim. maar de echte reden is is dat ik het heb uitgemaakt omdat ik niet wil dat ze pijn heeft en mij gaat missen wanneer ik vast zit. maar achteraf mis ik haar zo erg en wil haar gewoon terug.. en nu besef ik dat we er wel doorheen kunnen komen wanneer ik vast kom te zitten.

 10. Barry van herck

  says:

  Beste,

  Ik ben ner uit elkaar met mijn ex,nu is het net iets meer dan een week gedaan,we waren bijna 11 jaar samen en hebben 2 kindjes samen,nu had ze gezegd dat ze geen gevoelens meer heeft en dat er een sleur is gekomen in de relatie omdat we bv nier meer attent voor elkaar waren en ik haar niet behandelde zoals zij zelf wou,nu moet ik ook verhuizen dat brengt dus meer stress met zich mee omdat we nog kindjes hebben is het om geen contact te hebben moeilijk,daarmee hoop ik toch nog ze terug re krijgen,dus eens ik verhuisd ben zal ik haar proberen niet te sturen dus heb ik haar nummer veewijderd zodat ik niet in verleiding kom,is dit een goed idee haar met rust te laten ziveel mogelijk?,bv als ik de kindjes heb bij mij of zij bij haar proberen niks te sturen wat heel moeilijk is,zal ze mss na een tijd mij beginnen missen ? Want nu op de moment zegt ze dat het nooit meer gaat lukken en dat ze echt niks meer voelt,hoop dus echt dat dit terug goed kan komen door ze dus bv rust te gunnen,ze wil dus wel bv voor ons zoontje zijn veejaardag volgende maand samen naar de kermis gaan voor hem zegt ze,maar misschien is dit een goed teken dar het mss ooit goed komt ? Ik hoop het alvast want zie ze echt doodgraag

 11. Bas

  says:

  Ik ben Bas, ben 25 jaar en heb 4,5 jaar een relatie gehad met mijn ex.

  De rede dat het uit ging komt door mij. Nadat we zijn gaan samenwonen leefden we langs elkaar heen en daarvoor was het ook al wat rommelig in de relatie. Maar de eerste 2 jaar waren perfect naar mijn idee.

  Ik ben zelf vreemdgegaan en heb pogingen gedaan om dit vaker te doen. Ik was mezelf totaal kwijt en wist niet meer wat ik wilde. Nadat iedereen er achter kwam wat ik had gedaan moest ik van de scouting af en zie ik mijn vrienden van daar ook niet meer, maar het ergste is, ik mis vooral haar.

  Ik heb haar en heel haar familie erg veel verdriet gedaan.

  Dit alles is nu al bijna een jaar geleden en ik heb nu een nieuwe baan en ik sport veel (heb ook weer een aardig lichaam haha)

  Maargoed ik weet niet wat ik hier nu mee moet. De drempel om haar te vragen om wat te drinken vind ik erg moeilijk..

  Groetjes,

  Bas

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *