5 Gouden Tips voor Liefdesverdriet Verwerken voor Vrouwen

Liefdesverdriet is iets wat iedereen wel eens een keertje gehad heeft. Je wederhelft heeft de relatie verbroken, jij hebt de relatie verbroken (ja ook hier heb je namelijk liefdesverdriet van) of eventueel hebben jullie samen ervoor gekozen dat het beste idee is, om een eind te breien aan de relatie en zo zijn er nog een aantal manieren waardoor je hart gebroken kan zijn.

Op wat voor manier je ook te maken hebt gekregen met liefdesverdriet, één ding is duidelijk: het is nooit leuk! Vooral wanneer de break-up erg vers is, kun je hier de gehele dag aan denken. Maar ook na een aantal maanden kun je hier nog erg mee zitten. Hoogstwaarschijnlijk wil je daarom ook van dit liefdesverdriet afkomen. In dit artikel zullen we je helpen met over je liefdesverdriet heen te komen!

Voordat je je hart kan helen, moet je natuurlijk eerst weten wat liefdesverdriet precies inhoudt en waarom je dit hebt. Hier zal je daarom informatie over krijgen. Tot slot krijg je nog de gouden tips om je liefdesverdriet mee te kunnen verwerken!

Wat is liefdesverdriet?

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Geschiedenis liefdesverdriet

Liefde wordt al erg lang als iets moois gezien, het voelt nou eenmaal fijn om verliefd te zijn en vlinders in je buik te hebben. Maar liefde is ook een bepaalde kracht die je sociale stabiliteit in gevaar kan brengen. Het huwelijk wordt vaak gezien als een onbreekbare band, maar wat zou er dan bijvoorbeeld moeten gebeuren als geliefden niet bij elkaar horen?

Ook kan het zijn dat gezinnen niet dezelfde religieuze of etnische achtergrond delen of (vroeger) niet tot dezelfde klasse behoorde. Als er overspel plaats vindt kan dit ook leiden tot vreselijke verstoringen in jouw leven. Vaak zien we dit soort verhalen terug in boeken en films en genieten we er stiekem van, maar het kan weldegelijk in onze huidige dagelijkse leven plaatsvinden.

Dit is ook de reden waarom liefde vaak in vroegere tijden als een ziekte werd gezien.

vrouwen2In vroegere tijden waren artsen vaak terughoudend om de duidelijke symptomen van onbespreekbare liefde als een ziekte uit te spreken. Hier kwamen ze echter al snel op terug na het voorbeeld wat door Galen opgeschreven is over een vrouw met echt klachten van haar liefdesverdriet (leuk om te lezen!).

Al gauw hebben artsen het liefdesverdriet teruggenomen als een van hun expertisegebieden. In de sociale context werd men ook bezorgd over de gevolgen van liefdesverdriet. In de vroegmoderne tijd dacht men dat lusteloosheid tot depressie, geweld, verkrachting en soms zelfs de dood zou lijden.

De enige oplossing voor liefdesverdriet, wat soms ook wel werd erkend, was er gewoon aan toegeven, maar dit werd toen nog niet echt sociaal geaccepteerd. In tegenstelling tot deze manier van ‘beter’ worden, kwam er toen de duistere magie en het exorcisme op. Uiteindelijk is men meer op een therapeutische manier te werk gegaan met goede redeneringen, zoals wij het nu ook wel kennen.

Liefdesverdriet vandaag de dag

Liefdesverdriet verwijst naar een aandoening die negatieve gevoelens beschrijft die verband houden met het aangaan van relaties of de afwezigheid van een geliefde. Het kan zorgen voor als zowel fysieke als mentale symptomen. Soms wordt het verward met het verliefd zijn, dus het ziek zijn van de liefde en de mentale en fysieke symptomen die hierbij horen.

Het is echter niet het gevoel van verliefdheid. De term liefdesverdriet wordt zelden gebruikt in medische of psychologische gebieden. Veel mensen geloven dat liefdesverdriet is gecreëerd of gemaakt als een verklaring voor bepaalde verlangens die mensen hebben.

Liefdesverdriet kan echter geassocieerd worden met depressie en verschillende psychische gezondheidsproblemen.

vrouwen3De woorden ‘je maakt me ziek’ zijn misschien niet de leukste woorden om te horen, maar psychologen zeggen dat het juist goed is om je gevoelens te uiten tegen de persoon door wie je liefdesverdriet hebt. Psychologen stellen zelfs dat er meer aandacht moet worden besteed aan liefdesverdriet in de medische professie.

In de geschiedenis, zoals je eerder al hebt gelezen, werd liefdesverdriet al algemeen geaccepteerd, maar sinds 200 jaar geleden is het eigenlijk door artsen afgewezen als een juiste diagnose. Liefde wordt eigenlijk nooit genoemd bij de dokter, maar liefde kan fataal zijn!

Wanneer je ongelooflijk ongelukkig bent, zou het gevolg een zelfmoordpoging kunnen zijn, zoals de psychologen verklaren. Er wordt veel onderzoek gedaan naar relatie- en seksuele problemen, maar niet echt naar liefdesverdriet – en sommige psychologen vinden dat onjuist. Een toestand van wanhoop en hopeloosheid, dat wil je natuurlijk niet!

Al heeft de dokter misschien jouw liefdesverdriet nog niet geconstateerd, kun je dat wel zelf doen. Wanneer je namelijk bepaalde symptomen hebt, kan dit een teken zijn van liefdesverdriet!

Symptomen van liefdesverdriet

Zoals je al hebt gelezen wordt liefdesverdriet dus al eeuwen gezien als een echte ziekte en bij een ziekte horen natuurlijk symptomen.

Symptomen zijn simpelweg de kenmerken van een ziekte. Deze worden niet alleen door jou opgemerkt, maar eventueel ook door je omgeving. Vraag, als je het dus niet zeker weet, even rond bij mensen die dicht bij je staan of deze symptomen hen bekend voorkomen!

 • Depressie/hopeloosheid
 • Tearfulness (veel huilen)
 • Weinig concentratie
 • Geen zin in eten/te veel eten
 • Stress
 • Buikpijn
 • Duizeligheid
 • Vermoeid gevoel
 • Slapeloosheid
 • Een obsessief-compulsieve stoornis
 • Chronische pijn in het lichaam
 • Snelle stemmingswisselingen

vrouwen4

Als je een aantal van deze symptomen ervaart, is er een grote kans dat je liefdesverdriet hebt. Je hoeft niet alle symptomen te hebben uiteraard! Wanneer je niet pas een geliefde bent verloren, je geen last hebt van onbeantwoorde liefde of geen relatiebreuk hebt meegemaakt, dan betekenen deze symptomen waarschijnlijk iets anders in jouw geval.

5 Gouden Tips voor Liefdesverdriet Verwerken voor Vrouwen

1. Denk niet dat jij alleen liefdesverdriet hebt

vrouwen5Als je liefde niet gehoord wordt door de andere persoon, dan geld deze tip helaas niet voor jou. Maar in alle andere gevallen waarschijnlijk wel. Vrouwen denken vaak dat zij de enige zijn die verdriet hebben. Mannen lijken altijd sneller door te gaan met hun leven terwijl wij vrouwen nog sip zitten op de bank zitten met een grote bak ijs.

Dit is echter niet het geval: ook je ex heeft liefdesverdriet. Jullie hebben beide in de relatie gezeten en niet zomaar. Jullie hebben elkaar ooit lief, aantrekkelijk en leuk gevonden en nog belangrijker, jullie hielden van elkaar!

Liefde verdwijnt niet zomaar, ook al doet het soms pijn.

Je ex denkt dus nog zeker ook aan jou en is je niet zomaar vergeten. Hoe hij omgaat met zijn liefdesverdriet kan anders zijn dan jouw manier. Maar het is dus geen geval van ‘uit het oog, uit het hart’, dat is één ding dat zeker is!

2. Focus je op belangrijke dingen

vrouwen7Ook al is het erg moeilijk, je focussen op iets anders dan je ex of je liefdesverdriet is een van de belangrijkste dingen. Probeer je te focussen op je belangrijke klus op je werk, of op dat grote werkstuk dat je nog in moet leveren voor school. Het is namelijk zo dat hoewel jij misschien wel even klaar bent met alles, het leven ook verder gaat zonder jou.

Laat dus absoluut geen belangrijke dingen liggen, alleen door het liefdesverdriet dat je ervaart! Hier krijg je gegarandeerd spijt van later. Wanneer je over een jaar terugkijkt denk je waarschijnlijk wat stom dat ik er zo mee zat en dan zal je de dingen die je niet hebt gedaan betreuren.

Je focussen op werk of school kan bovendien een perfecte afleiding zijn. Het is namelijk gewoon zo dat wanneer je heel druk bezig bent met iets, je je niet kunt focussen op iets anders. Eventueel denk je er thuis dan nog even aan, maar dan kun je wel zeggen dat je de rest van de dag keihard door bent gegaan.

Dit zal je een geweldig gevoel geven, dat jij gewoon door kunt gaan ook al is het leven best zwaar op dit moment. Andere mensen (die het weten) zullen je hier ook in steunen en waarschijnlijk super trots op je zijn! Je mag jezelf ook best een schouderklopje geven af en toe, net als al je beste vriendinnen zullen doen!

3. Verwijder de dader van sociale media

vrouwen6Vaak willen wij vrouwen toch stiekem wel alles in de gaten houden. Tijdens de relatie doen we dit soms zelfs al, we willen precies weten wat er gebeurd en wat onze wederhelft doet. Op zich is dit geen problemen en kan het, als het niet de spuigaten uitloopt, best schattig zijn. Wanneer de relatie echter voorbij is, zal het niet meer zo ‘schattig’ zijn en kan je ex je behoorlijk gaan irriteren op sociale media.

Bovendien is het ook niet meer nodig om je ex in de smiezen te houden. Jij bent niet meer van hem en hij is niet meer van jou.

Het gaat je dus eigenlijk niets meer aan wat hij allemaal doet.

Het kijken naar hoe je ex-partner uit gaat en leuke dingen doet, eventueel al een nieuwe dame op het oog heeft is niet goed voor je gemoedstoestand.

Verwijder je ex dus gewoon lekker van alle sociale media, je kunt hem altijd weer toevoegen als je over je liefdesverdriet heen bent. Nu ben je dat helaas nog niet, dus nu kan je hem wel missen. Zonder je ex telkens weer voor je kiezen te krijgen, kun je nu gewoon lekker door Facebook, Instagram en Twitter zonder hem ook maar één keer te hoeven zien.

4. Fantaseer over je toekomstige leven

vrouwen8Veel vrouwen zijn bang dat het liefdesverdriet nooit zal stoppen en ze nooit meer een nieuwe liefde zullen vinden, of nooit meer zo’n liefde als hem. Naast dat dit erg slecht is voor je humeur is het bovendien ook nog eens niet waar! Je zal, als je er over een tijdje weer voor openstaat, weer een nieuwe leuke man ontmoeten. Maak je hier dus geen zorgen over!

Het is een goed idee om na te denken over hoe dat er dan uit zou zien. Want, wat gaat die nieuwe man leuk zijn en bovendien veel leuker dan die ex van je! Fantaseer over hoe hij eruitziet en in wat een kast van een huis jullie samen gaan wonen. De schattige kinderen die jullie gaan maken. Dit wordt allemaal geweldig!

Vergeet even het leven wat je had met de ex en denk aan het veel leukere leven dat je gaat krijgen in de toekomst. Ook al is het soms niet realistisch, helpt het je toch met het verwerken van je liefdesverdriet.

5. Ga leuke dingen doen!

Belangrijk bij het verwerken van liefdesverdriet is, zoals je al weet, focussen op andere dingen. Waar we het eerder al hadden over het focussen op belangrijke dingen in je leven zoals werk en school, is het ook belangrijk om leuke dingen te gaan doen!

Ga lekker uit met vriendinnen en kijk lekker naar andere mannen, want dit kan nu! Ga een keer heerlijke cocktails drinken of een avondje een filmpje kijken met je vriendinnen. Dit zal je echt goed doen.

Wanneer je deze leuke dingen doet, denk je totaal niet aan je ex en vergeet je even je liefdesverdriet.

vrouwen9Ga er dus lekker op uit en doe wat je altijd al leuk hebt gevonden, en wat je misschien niet hebt kunnen doen door de relatie waarin je zat!

Wat duidelijk is, is dat liefdesverdriet gewoonweg heel erg vervelend is. Je kan er enorm mee zitten en het wordt zelfs beschouwd als een ziekte tegenwoordig. Zelf kun je gemakkelijk door leuke dingen te doen, je focussen op de belangrijke dingen in het leven en af en toe een beetje te fantaseren over je toekomstige leven, je al veel beter voelen.

Wanneer je je ex verwijdert van alle sociale media en beseft dat hij ook gewoon, net zoals jij, liefdesverdriet heeft, ga je vooruit en belemmert het liefdesverdriet je veel minder. Je bent een power woman en jij kan dit!

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *