Help, Ik Ben Verliefd Op Een Ander! Je Relatie Redden Met 6 Tips

Een relatie hebben is fijn; je hebt altijd iemand om mee te praten, iemand die je steunt. En natuurlijk iemand die je ongelooflijk sexy vindt. Toch is een relatie niet altijd koek en ei. Je bent het soms niet met elkaar eens en ruzies zullen af en toe toch voorkomen.

Soms leer je dan iemand anders kennen die je dit verliefde gevoel weer geeft dat je aan het begin van je huidige relatie had. Het is helemaal niet vreemd om je aangetrokken te voelen tot iemand anders, ook al zit je al in een relatie. Maar wanneer je het gevoel krijgt dat je echt verliefd bent, dan moet je toch iets doen met deze gevoelens.

Vaak is het niet het geval dat je niet meer van de persoon houdt met wie je nu in een relatie zit. Soms is het gewoon de spanning van een nieuw persoon ontmoeten en het fijne gevoel wat je krijgt wanneer iemand je leuk vindt. Als je op dit artikel hebt geklikt wil je waarschijnlijk toch nog je huidige relatie redden en hou je nog steeds van je partner.

In dit artikel vertellen we je wat je moet doen om je relatie te redden door middel van een aantal handige tips. Aan het eind van dit artikel weet jij wat je te doen staat!

Waarom ben ik verliefd op een ander?

Om je relatie te kunnen redden is het belangrijk om te weten waarom je precies verliefd bent geworden op iemand anders. Het kan namelijk zo zijn dat je verliefd bent op iemand anders, omdat je de persoon gewoonweg heel erg leuk vindt. Maar het kan natuurlijk ook dat je het ergens anders zoekt, omdat je partner je niet de liefde en affectie geeft die je nodig hebt.

Ben ik wel verliefd?

De eerste stap die je moet zetten is: erachter komen of je wel verliefd bent. Soms denk je dat je verliefd bent, maar is dit helemaal niet het geval. Mensen zeggen vaak te snel dat ze verliefd zijn op iemand, maar iemand interessant en leuk vinden is iets heel anders.

Wanneer je verliefd bent, ga en wil je je hele leven met iemand delen; wanneer je iemand leuk vindt kan dit na een weekje alweer voorbij zijn. Om deze reden zullen we je hieronder de tekenen geven waardoor jij kunt weten of je verliefd bent op iemand anders.

Wanneer jij deze tekenen in jezelf terugziet, dan ben je verliefd op een ander. De tips die verderop in dit artikel zullen volgen, komen dan in jouw geval goed van pas!

Tekenen van verliefd zijn op iemand anders

Als je iets leuks meemaakt, wil je dit graag met deze persoon delen en niet met je partner

Al is het uiteten gaan, naar de film of simpelweg vertellen dat je iets groots en belangrijks hebt gedaan of behaald. Het liefst wil je dit alles delen met deze persoon. Je denkt meteen aan hem of haar bij deze gebeurtenissen en je droomt er stiekem van om dit met deze persoon te doen.

Je dagdroomt over/denkt vaak aan deze persoon

Op je werk, op school, in de trein, in de auto, in bed, op de bank – continu denk jij aan deze persoon. Je krijgt hem of haar maar niet uit je hoofd en je vraagt je af wat hij of zij op dat moment aan het doen is.

Je wil niet met je partner gezien worden door deze persoon

Hoewel je in een relatie zit, wil je echt niet gezien worden door deze specifieke man of vrouw met je partner. Het is ongemakkelijk om gezien te worden met iemand die je moet knuffelen en kussen voor de persoon met wie je dit eigenlijk wil doen.

Je houdt vaak contact met deze persoon

Omdat je zo vaak aan hem of haar denkt, wil je toch graag contact hebben. Je stuurt af en toe een grappig of flirterig berichtje, ook al weet je dat je dit met de verkeerde intenties doet. Ook dit is een teken van verliefdheid.

Tijdens intimiteit met je eigen partner denk je aan de ander

Last but not least denk jij tijdens de seks ook nog eens aan deze persoon. Stiekem droom je ervan om dit allemaal te doen met de persoon op wie jij een oogje hebt. Dit is natuurlijk verschrikkelijk voor je partner, maar een teken dat jij misschien wel naar iets anders op zoek bent.

6 Tips om je relatie te redden

Hoewel je eventueel verliefd bent op iemand anders heb je toch op dit artikel geklikt, wat betekent dat je je huidige relatie het liefst nog een kans wil geven. Dit is natuurlijk erg positief, maar hoe los je dit ‘probleem’ wat je hebt op? Hieronder zullen we je een aantal tips geven die je kunt gebruiken om jouw relatie nog te redden!

Tip 1: Herzie de redenen waarom je nog samen bent

Het is natuurlijk niet zonder reden dat je nu met je huidige partner bent. Ga terug naar het begin van jullie relatie en stel jezelf de vraag: waarom ben je voor hem of haar gegaan? Welke kwaliteiten heeft je huidige partner die je geweldig vindt? Heeft hij of zij deze kwaliteiten nog steeds? Waarom viel ik op deze persoon en wat trok me aan?

Door dit soort vragen te stellen kun je de gevoelens die je eerst had weer terugkrijgen. Door opnieuw te evalueren waarom je samen bent met je partner kan je de redenen om bij elkaar te krijgen ook terugvinden. Dit versterkt de basis die je al hebt opgebouwd binnen de relatie. Denk echter niet alleen aan jezelf en vraag ook wat je partner misschien mist wat er eerst wel was. Zo kunnen jullie samen werken aan een betere relatie!

Tip 2: Doe samen speciale en leuke dingen

Misschien hebben jullie samen een restaurant waar jullie altijd graag eten, maar al een tijdje niet meer zijn geweest. Bezoek dit restaurant weer eens, dit haalt de oude vertrouwde gevoelens weer terug. Het kan natuurlijk ook een plek zijn die een speciale betekenis voor jullie heeft of de plek waar jullie verliefd zijn geworden.

Door die plek weer te bezoeken krijg je het fijne gevoel wat je in het begin van de relatie had weer terug.

Door samen speciale dingen te doen of speciale plekken te bezoeken, krijg je krachtige herinneringen terug. Je kunt dan de liefde die jullie hadden weer terugvinden. Natuurlijk hoeft het niet altijd met herinneringen te maken te hebben. Je kunt ook juist samen iets nieuws gaan ontdekken, waardoor er weer spanning ontstaat.

Ook hoeft het niet per se iets buitengewoons te zijn. Een romantische wandeling over het strand of in het bos kan al genoeg zijn. Belangrijk is gewoon dat je het doet. Niet telkens zeggen dat je iets nieuws wil proberen en dat wat er vroeger was mist, ga ook iets nieuws doen of breng die gevoelens van vroeger zelf terug!

Tip 3: Zorg ervoor dat er geen invloeden van buitenaf zijn

Hoewel het af en toe fijn voelt om met je vrienden over je relatie te praten en hun advies te horen, is het niet altijd verstandig. Het is jouw relatie en jij moet bepalen wat jij vindt wat er wel of niet kan. Ten slotte is het iets tussen jou en je partner, niemand anders zit in de relatie en niemand anders ervaart de problemen.

Luister dus niet teveel naar invloeden van buitenaf. Je kunt uiteraard wel praten met je vrienden over dat je eventueel gevoelens hebt voor een ander. Het is nou eenmaal moeilijk om hier alleen mee om te gaan.

Problemen binnen je relatie kun je beter samen met je partner oplossen, omdat je hier sterker van wordt.

Ook zijn er mensen die zich beledigd voelen wanneer zij erachter komen dat hun partner ‘slecht’ over hen praat. Liever heb je binnen een relatie dat je partner gewoon naar je toekomt en zijn of haar gevoelens uit, in plaats van dat je het van een ander moet horen. Hoe moeilijk het ook is, probeer bepaalde dingen van je relatie privé te houden en op te lossen.

Positieve dingen mogen uiteraard wel gedeeld worden!

Tip 4: Wees eerlijk over je gevoelens

Hoe moeilijk je partner het ook gaat vinden, is het belangrijk om te vertellen over de gevoelens die je hebt gehad. Misschien kunnen jullie er samen wel achter komen waardoor dat komt en past je partner zich wel een beetje aan.

Wel is het belangrijk dat jullie elkaar begrijpen. Dus wanneer je denkt dat je partner ontzettend boos wordt en het nooit zal begrijpen, dan is een leugentje om eigen bestwil soms van belang. Je wil tenslotte de relatie redden en niet conflicten creëren.

Tip 5: Respecteer de verschillen die jullie hebben

Soms denk je verliefd te zijn op iemand anders, omdat jullie zoveel gemeen hebben. Jullie denken over alles hetzelfde en dat voelt erg goed. Maar zoals ze wel eens zeggen: opposites attract. Soms is het juist goed wanneer je niet helemaal hetzelfde bent, je moet elkaar aan kunnen vullen.

Misschien zit je met de verschillen tussen jou en je partner, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Soms moet je gewoon accepteren dat jullie nou eenmaal niet hetzelfde zijn en dat dit juist een positief effect op jullie relatie kan hebben.

Bekijk de positieve aspecten binnen jullie relatie die zijn ontstaan juist omdat jullie niet hetzelfde zijn! Je zult zien dat dit veel aspecten van de relatie verbetert!

Tip 6: Neem een break

Als de voorafgaande tips voor jou niet hebben gewerkt, dan is de laatste optie een break nemen van elkaar. Neem even een pauze, niet om vreemd te gaan, maar om na te denken. Door elkaar even niet te zien kom je erachter hoeveel je van elkaar houdt (of juist niet).

Wanneer je een break neemt, neem dan ook écht een break.

Even een appje sturen of bellen is dan niet te bedoeling, want dan ervaar je niet optimaal hoe het is om zonder je partner te zijn. Spreek een bepaalde tijd af dat jullie elkaar niet gaan zien en spreek af totaal geen contact te hebben in deze periode.

Na deze periode kunnen jullie samen bespreken hoe jullie de break ervaren hebben en of er nog wat van komt. Als je je partner enorm hebt gemist, weet je dat het nog goed is en dat jullie samen verder kunnen gaan werken aan jullie toekomst. Ook dit kan dus een erg positief effect hebben op de relatie die jullie nu samen al hebben opgebouwd. Als de voorgaande tips niet hebben gewerkt, kan dit een optie voor jou zijn!

Krijg de relatie waar je partner 100% toegewijd aan je is, zonder fricties of vervelende spanningen

Heb je relatie- of huwelijksproblemen? En staat je relatie op dit moment misschien wel op spanning?

Onderzoek wijst uit dat 78% van alle relaties wordt verbroken en 38,8% van alle huwelijken stuklopen. Dit zijn schokkende getallen.

Maar er is hoop… Ik heb namelijk een uitgebreid programma ontwikkeld om je te helpen om meer controle terug te winnen in je relatie.

Ontdek het nu:

Het Ideale Relatie Programma Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *