6 Tips Om Je Te Helpen Bij Het Zoenen

De heimelijke blikken, de stiekeme glimlachjes, een knipoog hier en daar; er is een persoon waar jij je ogen niet vanaf kunt houden. Je voelt je sterk aangetrokken tot die ene persoon, en je voelt je uitzinnig wanneer je merkt dat hij/zij ook geïnteresseerd is in jou. De aandacht geeft je het gevoel alsof je zweeft op een wolk van euforie.

Maar je wilt meer, het oogcontact is niet voldoende. Je wordt vervuld van een verlangen naar fysiek contact. Het verlangen om zijn/haar hand op jouw hand te voelen, jullie torso’s tegen elkaar te voelen, zijn/haar armen om je heen te voelen, maar vooral om zijn/haar lippen op de jouwe te voelen. Er is echter één probleem: je hebt geen idee hoe je (goed) moet zoenen.

Wat gebeurt er met je tijdens het zoenen?

Het feit dat zoenen je zo’n prettig gevoel geeft, heeft te maken met een stofje genaamd dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die een rol speelt in het ervaren van genot. Tegelijkertijd sluiten je hersenen zich af voor negatieve emoties, waardoor je enkel plezierige emoties zult ervaren.

Daarnaast kan oxytocine vrijgelaten worden door de hypofyse. Dit zorgt ervoor dat je emotioneel gehecht kan raken aan je zoenpartner. Je creëert een band met je partner, waardoor het zoenen nog intiemer en daardoor fijner wordt.

Ook wordt er door de bijnieren adrenaline uitgescheiden, een hormoon en neurotransmitter die zorgt voor een versnelling van de hartslag en de ademhaling, zwetende handpalmen en een verhoogde alertheid. Adrenaline is dus de reden achter het wilde kloppen van je hart, je gejaagde ademhaling en zweethanden, die je ervaart op het moment dat je zo intiem bent met iemand als tijdens het zoenen.

Weet met wie je zoent

Voor sommigen is het heel simpel. Ze staan rond te kijken in een drukke club, omgeven door de dansende lichamen en de muziek die uit de stereo’s knalt, tot hun oog valt op iemand die ze – in ieder geval fysiek – erg aantrekkelijk vinden. Daarna stappen ze zelfverzekerd – mede door de invloed van alcohol – op hem/haar af, introduceren ze zichzelf, en gaan ze al snel over tot zoenen.

Niet iedereen denkt echter zo makkelijk over zoenen. Voor sommigen heeft het zo’n emotionele waarde, dat ze dit alleen kunnen doen met degene waar ze gevoelens – anders dan lust – voor hebben. Daarnaast zijn er ook nog degenen die helemaal nog nooit gezoend hebben, en dit ook niet zomaar met iemand willen doen, maar pas als ze iemand vinden die ze écht leuk vinden.

Zorg er dus voor dat jij goed weet wat je zelf wilt. Wil jij iemand voor wie jij slechts een nummertje op hun (lange) lijst van veroveringen bent – of erger nog: het zoveelste nummertje op de avond! – of wil jij iemand waarvan je zeker weet dat hij/zij je echt respecteert, en rekening houdt met jouw gevoelens?

Tip 1: Houd je hoofd schuin

Nu je dan eindelijk tegenover de persoon staat waarvan je 100% zeker weet dat je met hem/haar wilt zoenen, is het misschien – zeker als het de eerste keer is – nog vrij ‘eng’. Je probeert een beetje af te tasten hoe je moet beginnen. Val hem/haar echter niet meteen aan door je als inktvis aan hem/haar vast te klampen, een hand op zijn/haar schouder of heup leggen is eventueel al genoeg.

Vervolgens breng je je hoofd dichter naar die van je zoenpartner. Kantel het in de tegenovergestelde richting van het hoofd van je partner. Zodoende heb je niet alleen betere toegang tot zijn/haar lippen, maar voorkom je ook de nodige gênante botsingen, zoals de ‘klassieke’ neus-tegen-neus botsing.

Tip 2: Sluit je ogen

Zoenen kan – vooral wanneer je het doet met iemand waar je gevoelens voor hebt – een erg intieme daad zijn. Je ogen sluiten draagt bij aan die intimiteit. Door je ogen te sluiten, scherm je jezelf en je zoenpartner af van de wereld om je heen. Jullie zitten als het ware in jullie eigen cocon, waar niemand anders bij kan komen.

Daarnaast zorgt het sluiten van je ogen tijdens het zoenen ervoor dat je andere zintuigen sterker, en ben je in staat je beter te focussen op het zoenen. Wanneer je je ogen sluit, zal je compleet kunnen opgaan in het gevoel van jullie lichamen die langs elkaar strelen, zijn/haar hand op jouw schouder, arm, heup, en jullie lippen die langs elkaar strijken.

Tip 3: Maak lipcontact!

Misschien ben jij het type waarbij de anticipatie van je – eerste! – zoen het niveau heeft bereikt waarop je echt niet meer kunt wachten. Je hebt eindelijk iemand gevonden met wie je dolgraag wilt zoenen, dus ga je vrijwel direct ‘in for the kill’.

Deze aanpak is echter lang niet voor iedereen weggelegd. Zeker als ‘beginner’ voel jij je er waarschijnlijk prettiger bij als je langzaamaan begint, met een kusje. Dit betekent dat jij, zodra jij je in de armen van jouw partner bevindt, (voorzichtig) je lippen op die van hem/haar drukt.

Tip 4: Beweeg je lippen

Een kusje geven is natuurlijk een veel mildere vorm van zoenen. Om echt te zoenen, zal je niet alleen lipcontact moeten maken, maar zal je je lippen ook tegen die van je zoenpartner moeten bewegen. Dit betekent dus dat je je mond meer zal moeten openen dan bij een gewoon kusje.

Wees niet bang dat je het fout doet; laat je (eventueel) leiden door je partner! Jullie bevinden je samen in het moment, dus laat je gewoon meevoeren. Maar let er wel op dat je niet te veel gaat happen: zoenen met iemand die als een vis in het rond hapt is bepaald niet aantrekkelijk – of prettig. Begin dus rustig; houdt het klein, en op bouw het vervolgens op.

Tip 5: Gebruik je tong

Als je al iets meer ervaren bent, of als je simpelweg al een stapje verder wilt, kan je overstappen op tongzoenen. Simpel gezegd houdt tongzoenen in dat je tijdens het zoenen je tong gaat gebruiken. In plaats van je lippen enkel tegen elkaar te bewegen, kan je nu ook je tong tegen die van je zoenpartner bewegen.

Draai bijvoorbeeld rondjes om je partners tong, maar let wel op je tempo! Een overenthousiaste zoener van het type ‘wasmachine’ wordt over het algemeen niet erg gewaardeerd, evenals een persoon die gekwalificeerd kan worden als een ‘slome – en glibberige – slak’.

Tip 6: Geniet ervan!

Je eerste zoen kan ontzettend spannend – en misschien zelfs eng – zijn, of het nou je allereerste zoen ooit is of je allereerste zoen met een nieuwe partner. Maar wat je bovenal niet moet vergeten, is om ervan te genieten! Laat jezelf opgaan in het moment; laat jezelf meeslepen in het fijne gevoel.

Misschien lukt het je de eerste keer nog niet om je helemaal te laten gaan, maar: oefening baart kunst! Laat je niet afschrikken als het de eerste keer nog niet zo fijn is als je altijd gehoopt had, maar probeer het gewoon nog een keer.

Laat je ook vooral niet onzeker maken door je (meer ervaren) partner. Nogmaals, zorg er dus voor dat je – zeker de eerste keer! – zoent met iemand die je vertrouwt. Iemand waarvan jij weet dat hij/zij je niet belachelijk zal maken als het de eerste keer nog niet lukt, maar juist begrip toont – en voorstelt het opnieuw te proberen. Zo zal je je veel prettiger (gaan) voelen tijdens het zoenen.

Andere tips

Leer meer over hoe je iemand moet veroveren in de volgende e-books. Voor de mannen: ‘Vandaag Vrouwen Versieren’ en voor de vrouwen: ‘Verover en Houd Hem’. Deze geven jou het inzicht dat je nodig hebt om op succesvolle wijze iemand aan de haak te slaan.

Zonder Sociaal Zelfvertrouwen Ben je Niks!

Als je geen zelfvertrouwen hebt dan straal je dit altijd uit, in welke sociale situatie dan ook.

dit is onaantrekkelijk en zal een garantie zijn op het niet behalen van succes met het andere geslacht.

Ontdek de exacte stappen en specifieke instructies om jou te helpen meer zelfvertrouwen te krijgen:

Klik hier voor tips om meer zelfvertrouwen te krijgen

 

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *