Meer Dates Via Tinder: 6 Versiertips van Onze Expert

Laten we wel wezen: eigenlijk is het tegenwoordig makkelijker dan ooit om een date te fixen. Waar men vroeger maar het geluk moest hebben om iemand tegen te komen op het werk, tijdens het uitgaan of via vrienden, kun je tegenwoordig een app als Tinder openen en meteen aan tientallen mensen laten weten dat je beschikbaar bent en interesse in hen hebt. Het is echter niet alleen rozengeur en manenschijn.

Flirten en dates regelen via Tinder kent namelijk zo zijn eigen uitdagingen, die niet spelen wanneer je iemand in het echt versiert.

Hoe vergroot je je succeskansen via Tinder nou zoveel mogelijk? Dat is de vraag die ik in dit artikel zal beantwoorden, door je een aantal handige versiertips mee te geven. Als het je zo niet lukt om Tinderdates te scoren, dan weet ik het ook niet meer!

Tip 1: Je foto’s zeggen alles

Laten we wel wezen: zelfs vergeleken met andere vormen van versieren, is Tinder nogal een vleeskeuring. Na het zien van één of twee foto’s weten de meeste mensen al of ze je zien zitten of niet, en velen komen aan het lezen van je bio dus niet eens toe.

Reden te meer dus om genoeg aandacht aan je foto’s te besteden en een goede eerste indruk te maken!

“Een eerste indruk is altijd belangrijk, maar op Tinder is het vaak zelfs de enige indruk die je krijgt.”

Allereerst betekent dit natuurlijk dat je een foto uitkiest waarop je er verzorgd uitziet. Je zou zeggen dat ik je dit niet hoef te vertellen, maar je weet zelf ook hoeveel mensen er absoluut onbegrijpelijke keuzes maken in de foto’s die ze op hun Tinderprofiel zetten.

Draag dus iets wat je leuk staat, kijk een beetje vriendelijk, zorg dat je haar goed zit, etc.

Daarnaast is het ook belangrijk dat het duidelijk is wie jij bent. Dit klinkt misschien wederom vanzelfsprekend, maar ik weet uit de praktijk dat het niet zo is, want er zijn genoeg profielen waarop alleen groepsfoto’s te zien zijn, waardoor potentiële matches detective moeten spelen om erachter te komen met wie ze eigenlijk te maken hebben.

Zorg er daarom dus voor dat je in ieder geval alleen op je eerste foto staat. Als je een leuke foto hebt waar ook anderen op staan, dan mag je die best gebruiken, maar zorg dan dat deze foto pas later aan bod komt, wanneer mensen al geïnteresseerd zijn en je andere foto’s aan het bekijken zijn.

Daarnaast is het ook wel leuk als je foto’s iets zeggen over jou. Als jij een bepaalde hobby, baan of wat dan ook hebt die voor jou belangrijk is, laat dat dan terugkomen in je foto’s!

Zo ziet iemand al iets meer dan alleen je uiterlijk waar hij of zij enthousiast over kan worden, en heeft hij of zij bovendien vast een gespreksonderwerp. Een uitzondering geldt als je van vissen houdt, want volgens mij heeft nog nooit iemand op een foto met een vis naar rechts geswipet.

Tip 2: Houd je bio kort en grappig

Sommige Tinderbio’s lezen meer als een CV, zo volgeplempt met opleidingen, banen, hobby’s, inspiraties, doelen en dromen als ze zijn. Ik snap heel goed dat je het idee hebt dat je een volledig beeld van jezelf moet geven, maar toch kun je dit beter niet doen.

Want zeg nou zelf: zou jij zelf zin hebben om zo’n ellenlange bio van iemand te lezen, of besluit je eigenlijk na 3 regels al of je interesse hebt?

Het is dus beter om het beknopt te houden, zodat mensen niet door een hele novelle heen hoeven te ploegen om je bio te lezen. Hierdoor is de kans veel groter dat ze je hele bio lezen, en dus in ieder geval de dingen weten die jij belangrijk genoeg vond om in die paar regels op te nemen.

“Hoe gek het ook klinkt, door er minder in te zetten, krijgen mensen dus juist een beter beeld van je.”

Laten we bovendien wel wezen: een lijstje met behaalde doelen en toekomstdromen zegt eigenlijk heel weinig over of je een beetje chemie met iemand gaat hebben.

Natuurlijk kun je dat sowieso niet echt weten aan de hand van een profiel, maar je kan wel al een beetje een indicatie geven door wat humor in je bio te gebruiken. Mensen met hetzelfde gevoel voor humor hebben vaak namelijk al automatisch een soort basale klik.

Grappen werken dus goed, maar zorg er wel voor dat je het een beetje beschaafd houdt. Mensen die jou op Tinder zien langskomen, kennen jou niet, dus een botte of harde grap zal al snel in verkeerde aarde vallen, en nuance gaat al snel verloren.

Voorkom dus dat je mensen het verkeerde idee geeft van jou en je gevoel voor humor, want als een grap iemand in het verkeerde keelgat schiet, krijg je niet meer de kans om het nader toe te lichten.

“Het klinkt als iets wat onaantrekkelijke mannen tegen zichzelf zeggen, maar uit enquêtes blijkt dat het echt zo is: veel vrouwen vinden humor dé meest aantrekkelijke eigenschap in een man!”

Tip 3: Maak duidelijk waar je naar op zoek bent

Misschien heb je al wel Tinderbio’s zien langskomen waarin mensen een uitgebreide lijst met eigenschappen hebben gezet die je absoluut moet bezitten voor je er ook maar over nadenkt om die persoon naar rechts te swipen.

Als ik jou zeg dat je duidelijk moet maken waarnaar je op zoek bent, dan is dat uitdrukkelijk niet waar ik het over heb, want zo kom je alleen maar arrogant over.

Wat ik wel bedoel, is dat je het beste in je bio duidelijk kan maken naar wat voor soort dates/ontmoetingen je op zoek bent. Tinder wordt namelijk voor een hoop uiteenlopende doelen gebruikt. Sommige mensen zijn via deze app op zoek naar dates in de hoop uiteindelijk een serieuze relatie te krijgen, terwijl anderen juist alleen maar op zoek zijn naar vluchtige seksdates.

Hier oordeel ik verder helemaal niet over, maar als jij en een match elkaar met verschillende insteken naar rechts hebben geswipet, kan dat tot ongemakkelijke situaties leiden.

Bovendien is het een beetje zonde van je tijd om er na een gesprek pas achter te komen dat jullie naar totaal andere dingen op zoek zijn. Je kunt er dus maar beter voor zorgen dat je dit meteen duidelijk maakt.

Een erg leuke gespreksstarter is dit echter misschien niet, dus je kunt het ‘t beste maar gewoon direct in je bio zetten als je niet of juist wel op zoek bent naar een hook-up. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen aandachtig je bio leest, dus als je tijdens het gesprek het idee hebt dat je match andere bedoelingen heeft dan jij, maak het dan nog een keertje duidelijk.

Tip 4: Open het gesprek op een persoonlijke manier

Wanneer jij een match met iemand hebt op Tinder, dan ben je hoogstwaarschijnlijk niet de enige. Vooral vrouwen krijgen vaak ontelbaar veel berichtjes op Tinder, maar de wat aantrekkelijkere mannen krijgen er vaak ook een hoop.

Als jij het gebrek met “hi” begint, moet je dus wel uitzonderlijk aantrekkelijk zijn om niet meteen al ontmatcht te worden.

“Je bent niet “binnen” zodra je gematcht bent; vanaf dat moment begin je eigenlijk pas met jezelf verkopen.”

Je zult dus een originele gespreksopener moeten zien te vinden. Sommigen denken dat ze zo’n gespreksopener hebben gevonden in de vorm van een schuine openingszin, maar ik moet je helaas teleurstellen: die heeft je match waarschijnlijk al tien keer gehoord die week, en kan er bovendien voor zorgen dat je wanhopig, onvolwassen en/of creepy overkomt.

Wat het vaak beter doet, is een persoonlijke opener. Begin het gesprek door een persoonlijke vraag of opmerking over je match te maken.

Waarschijnlijk staat er genoeg informatie in de bio van je match waar je iets mee kunt, of staat er iets opvallends op zijn of haar foto’s. Sowieso helpt het al om iemand persoonlijk bij naam te noemen (daarover later meer).

Je moet hier natuurlijk wel een beetje mee oppassen, want je kan het ook te persoonlijk maken. Die grens is bij de één sneller bereikt dan bij de ander, maar hou dit wel in de gaten, en bedenk je of je dit ook in het echt tegen iemand zou kunnen zeggen.

Houd hierbij ook rekening met wie je voor je hebt: iemand die op zoek is naar een snelle hook-up zal seksuele hints minder snel te persoonlijk vinden, maar zit waarschijnlijk juist helemaal niet te wachten op diepgravende persoonlijke vragen.

Tip 5: Noem vaak de naam van je match

Zojuist heb ik al aangegeven dat persoonlijke berichten het over het algemeen goed doen op Tinder. Ik heb ook al even benoemd dat het noemen van iemands naam bijdraagt aan dat persoonlijke, en het daarom een goed idee is om iemand bij naam te noemen in je openingsbericht. Dit advies is echter niet beperkt tot openingsberichten, en blijft de rest van jullie gesprek ook gelden.

“Niets is zo persoonlijk als je eigen naam.”

Uit psychologische onderzoeken blijkt dat je door het regelmatig noemen van iemands naam veel sneller een gevoel van intimiteit en verbondenheid creëert. Dat is natuurlijk precies wat je wil bereiken als je iemand probeert te versieren, dus aarzel niet om je match eens wat vaker bij naam te noemen. Het zal je succeskansen waarschijnlijk enorm vergroten.

Je moet er hierbij echter wel op letten dat het een beetje natuurlijk overkomt. Als je elk berichtje begint of elke zin eindigt met iemands naam, dan is het al heel snel duidelijk dat je een ingestudeerde versiertruc aan het gebruiken bent, en dan werkt het niet meer.

Bovendien lijk je dan al snel de toon aan te nemen van een boze ouder die zijn of haar kind aanspreekt, en dat lijkt me niet per se de toon die je wil wanneer je door iemand wordt versierd (of wel, ik oordeel niet).

Noem iemands naam dus niet te veel. Ik zou je aanraden om hoogstens elke paar berichtjes iemands naam te laten vallen. Dat is genoeg om dat gevoel van verbondenheid te creëren en ervoor te zorgen dat je match meer in jou geïnteresseerd raakt, maar niet zoveel dat het gemaakt overkomt en je je match juist wegduwt.

Tip 6: Blijf niet te lang met elkaar chatten

Flirten via de chatfunctie van Tinder kan natuurlijk heel leuk zijn, maar uiteindelijk moet het daar niet bij blijven. Mensen op Tinder zijn niet op zoek naar een chatbuddy, maar naar een date (van welke aard dan ook).

Uiteindelijk zul je dus de stoute schoenen moeten aantrekken en een date moeten voorstellen, anders loopt het gesprek dood en komt het tot niets.

Ik snap dat het spannend kan zijn om iemand mee uit te vragen, maar het hoort er nu eenmaal bij. Mensen die te veel de kat uit de boom kijken, krijgen aanzienlijk minder dates via Tinder. Op een gegeven moment zal je match de oeverloze gesprekken namelijk gewoon zat zijn, en besluiten om je te ontmatchen.

“Je match heeft waarschijnlijk nog andere matches, en zal geen energie in je blijven steken als hij of zij denkt dat dit nergens naartoe gaat.”

Als je moeite hebt om de moed te verzamelen om iemand mee uit te vragen, bedenk je dan dat je al weet dat iemand in ieder geval enigszins in jou geïnteresseerd is. Iemand heeft er immers voor gekozen om jou naar rechts te swipen, en ziet dus in ieder geval iets in jou. Dat is een zekerheid die je in het echte leven niet hebt.

Bovendien is het een stuk minder ongemakkelijk om via de chat afgewezen te worden dan in het echt. Als je het op deze manier niet durft, dan zul je het dus nooit durven.

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *