Liefdesverdriet Bij Mannen – Hoe Kom Je Ervan Af?

Veel mensen denken bij ‘liefdesverdriet’ meestal aan een verdrietige vrouw, die op de bank met een grote bak ijs zielige films zit te kijken. Natuurlijk is dit een overdreven stereotype, maar toch wordt liefdesverdriet nog steeds als iets vrouwelijks gezien. Deze emotie wordt niet snel aan mannen toegeschreven.

Toch hebben mannen minstens evenveel last van liefdesverdriet als vrouwen. Ze laten het misschien niet altijd merken, maar diep van binnen hebben ook mannen veel verdriet om een stukgelopen relatie. Hoe kun je als man leren omgaan met je liefdesverdriet? En is het oké om dit te uiten? Hier vind je alle oplossingen!

Waarom is liefdesverdriet niet ‘mannelijk’?

Al sinds het begin der mensheid zijn er duidelijke scheidingen geweest tussen mannen en vrouwen. Heel vroeger waren het de mannen die op jacht gingen, en de vrouwen die noten en vruchten verzamelden. Ook tegenwoordig worden de geslachten nog vaak als los van elkaar gezien, met elk hun stereotype gedrag.

Hier ontstaat tevens het idee dat liefdesverdriet niet mannelijk zou zijn. Mannelijkheid en emoties gaan namelijk niet vaak samen; mannen moeten stoer zijn, berekenend en laten zich niet door emoties leiden. Dat is meer iets voor de vrouwen, zij hebben sterkere emoties en mogen deze ook uiten.

In zekere zin is dit waar: vrouwen hebben vaker sterke emotionele gevoelens en laten deze vaker doorschijnen in hun gedrag. Maar dat betekent niet dat je als man geen liefdesverdriet mag hebben! De breuk tussen jou en je partner doet jou op zijn minst evenveel pijn als jouw partner.

Wees daarom niet bang om je verdrietig te voelen, om dat het ‘niet mannelijk’ zou zijn. Bij een stukgelopen relatie zijn er alleen maar verliezers. Probeer daarom vooral niet je gevoelens te onderdrukken; daar wordt je op de lange termijn alleen maar ongelukkiger van.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Hoe ga je als man met je liefdesverdriet om?

Dat je als man ook je emoties mag laten zien, betekent ook weer niet dat je overal moet gaan zitten huilen omdat je relatie voorbij is. Dat zou bij vrouwen ook met een opgetrokken wenkbrauw worden aangekeken. Je moet daarom een manier vinden om met je emoties om te gaan, zonder dat je een te grote scène schopt.

Wat je als eerst kunt doen, is met een goede vriend(in) of familielid praten. Zeker direct na de breuk heb je veel heftige emoties die zich gaan opstapelen. Het kan heel erg opluchten om gewoon bij één persoon even alles eruit te gooien.

Dit kun je op je eigen manier doen: sommige mannen vinden het niet erg om te huilen, andere kiezen liever om met veel woorden hun verdriet uit te spreken. Doe vooral wat bij jou past, en wees er zeker van dat jouw vriend of familielid hier goed op reageert.

Vind je het niet fijn om je zo bloot te geven aan iemand die niet je partner is? Dan hoef je dat niet te doen, maar zorg wel voor een andere manier waarop je je emoties kunt uiten. Denk bijvoorbeeld aan het schrijven van een gedicht of lied, het maken van een schilderij of het maken van muziek.

Waar je als man de mist in kunt gaan bij liefdesverdriet

Het is waar dat mannen over het algemeen minder emotioneel zijn dan vrouwen. Als er dan een heftige gebeurtenis plaatsvindt, zoals het uitgaan van een relatie, kunnen de emoties zich opstapelen. Je weet dan als man niet altijd goed hoe je hiermee om moet gaan.

Daarom gaan veel mannen de mist in wanneer ze liefdesverdriet hebben. Zeker wanneer hun partner degene was die de relatie beëindigde, kunnen ze overvallen worden door emoties. Vaak gaan er dan twee hand in hand: onbegrip en boosheid. En juist deze twee emoties kunnen voor heel veel fouten zorgen.

Wanneer jij de breuk totaal niet aan zag komen, word dan niet boos op je vriendin. Hiermee maak je het alleen maar erger. Het is heel logisch om het uit te willen schreeuwen; je snapt het niet, je bent smoorverliefd, wat bezielt haar om het uit te maken, enzovoorts. Maar met boos worden los je niets op.

Je bevestigt alleen maar de keuze van je partner om het uit te maken. Wat je beter kunt doen, is haar en jezelf de tijd geven om tot rust te komen. Als ze het ‘in het echt’ uitmaakt, ga dan even weg om tot rust te komen. Probeer later om met haar over de breuk te praten, wanneer je emoties wat bedaard zijn. Je kunt haar keuzes dan beter begrijpen.

Hoe je als man jouw liefdesverdriet overwint

Je weet nu dat het niet erg is om je emoties te uiten. Maar daarmee is je liefdesverdriet nog niet over! Je bent nog steeds verdrietig, hebt weinig zin om iets te doen, verlangt er alleen maar naar om met je ex te zijn, of je voelt je verloren. Hoe kom je over je liefdesverdriet heen als man?

De beste tip die ik je kan geven is: ga erop uit! Bij de pakken neer zitten heeft nog nooit iemand verder geholpen, zeker niet bij liefdesverdriet. Als je alleen maar in bed of op de bank ligt, heb je alle tijd om over je oude relatie en je ex na te denken, die oude dagen te herleven. Daar word je niet gelukkig van.

Je moet iets hebben om je hoofd leeg te maken, om even compleet aan iets anders te denken. Geen ex meer, geen relatie; gewoon iets wat jij leuk vindt. Dat kan voor elke man weer anders zijn. De één staat het liefst elke dag op de tennisbaan, de ander leeft zich uit in muziek en weer een ander focust zich op zijn werk.

Ik snap hoe moeilijk het is om jezelf bij elkaar te rapen en weer te gaan ‘leven’. Ik heb het meegemaakt. We hebben het allemaal eens meegemaakt. En de enige manier om weer verder te komen en te genieten van het leven, is door weer actief te worden. Op welke manier dan ook. Vergeet ook je sociale contacten niet. Teveel met je eigen gedachten bezig zijn is niet goed. Je hebt als mens je sociale contacten hard nodig om gelukkig en gezond te blijven. Spreek daarom lekker met vrienden af om een echt mannenavondje te doen, of ga weer eens naar dat leuke café in het dorp. Wie weet ontmoet je wel een nieuwe liefde…

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *