Je Relatie Verbroken? 8 Mogelijke Redenen + 4 Oplossingen

Niemand wordt wakker met de gedachte: Ja, vandaag ga ik mijn relatie beëindigen. Hier hebben ze vaak goed over nagedacht, of jijzelf hebt er destijds goed over nagedacht. Of er moet iets heel erg extreems zijn gebeurd zoals vreemdgaan, en in dat geval moet je sowieso afvragen of het wel verstandig is om deze persoon terug te nemen.

Als jouw partner het heeft uitgemaakt, kan hij of zij daar allerlei redenen voor hebben. Weet je zelf niet zo goed waarom het precies uitging tussen jullie twee? Of wil je leren hoe je weer terug kunt komen bij jouw ex? Lees dan dit artikel, met 8 redenen en 4 oplossingen voor relatiebreuken!

Mogelijke redenen voor een relatiebreuk

Het beëindigen van een relatie kan een heleboel redenen hebben; afhankelijk van wie jij bent, wie je partner was, wat voor relatie jullie hadden en hoe lang die heeft geduurd. Het kan zijn door omstandigheden van buitenaf, of juist binnenin de relatie. Er hebben veel meer dingen invloed op een relatie dan alleen het feit wat jullie gevoelens voor elkaar zijn. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met tien mogelijke redenen.

media_xl_4573398

1. De gevoelens zijn weg, of niet langer wederzijds

Dit is natuurlijk de meest voor de hand liggende reden. In het begin van een relatie is deze meestal gebaseerd op verliefdheid en lichamelijke aantrekkingskracht. Je leeft dan in een soort roze wolk en ziet de imperfecties van de ander niet of wil deze niet zien. Zodra deze eerste verliefdheid overgaat en de spanning eraf gaat, kan het zijn dat jullie helemaal niet zo goed bij elkaar bleken te passen. Vaak is dit dan ook weer de basis voor andere redenen waarom de relatie uit kan gaan.

2. Verschillende interesses

Ze zeggen dan wel: ‘Opposites attract,” maar als je eigenlijk helemaal niets gemeen hebt behalve de aantrekkingskracht naar elkaar, zijn er weinig dingen die jullie samen kunnen doen of over kunnen praten. Enig raakvlak is eigenlijk wel nodig, waar is je relatie anders op gebaseerd.

Een relatie moet eigenlijk ook een soort van vriendschap zijn, je brengt immers veel tijd met je partner door en je moet deze persoon vertrouwen. Dat kan niet als het alleen maar gebaseerd is op seks. Vaak kom je hier pas achter nadat je eerste verliefdheid is weggeëbd.

3. Jullie kunnen het niet vinden met elkaars vrienden en/of familie

Of je het nou leuk vindt of niet, de mensen die verder in het leven zijn van je partner, zijn heel belangrijk voor hem of haar net als dat jouw vrienden en familie dat voor jou zijn. Je luistert toch naar hun mening. Niets is vervelender dan wanneer je je partner niet kan meenemen met kerst naar je ouders, of als je gaat stappen naar de kroeg waar je vrienden zijn omdat niemand zich dan op zijn gemak voelt. Het is dus belangrijk dat er een klik is tussen de mensen van wie je houdt en dat geldt ook voor de persoon met wie je een relatie bent aangegaan.

4. Jaloezie

Als een van de twee zich heel erg jaloers gedraagt en constant alles wil weten over waar je bent, of jij wilt constant weten waar je ‘wederhelft’ zich bevindt of met wie hij of zij praat en wat ze doen, wordt dit op den duur heel vervelend. Je gaat je ergeren, de ander negeren, of je partner doet dat bij jou. Waardoor jullie je de hele tijd rot voelen. Vertrouwen is heel belangrijk, anders gaat het sowieso niet werken.

Young couple holding glasses with champagne and woman looking at them, outdoors, focus on woman with blond hair

5. Je gaat ruzie maken en daardoor verdwijnt de lol in de relatie

Dit is bijna altijd een gevolg van puntje één en vaak ook van puntje drie. Je wilt het nog wel laten werken, maar tegelijkertijd ga je je aan de ander ergeren. En als je partner steeds ruzie zoekt met jou, dan heeft hij of zij dat waarschijnlijk. Uiteindelijk kan zo’n ruzie zo erg uit de hand lopen dat het eindigt met de zin: “Oké, we zijn klaar,” of: “Het is uit.” Dit is een naar einde van een leuke tijd die jullie samen hebben beleefd. Het is dus beter om het gesprek aan te gaan zodra je merkt dat je eerste verliefde gevoelens wegebben en er dan weinig meer overblijft.

6. Vreemdgaan

Dit is ook een gevolg van puntje één en soms ook van puntje twee en/of drie. Je bent niet meer tevreden in je relatie. De spanning is weg en je gaat (onbewust) op zoek naar iets dat dat terugbrengt. Het begint misschien met onschuldig flirten als je uitgaat als je partner er niet bij is, of een gesprekje met iemand online of op het werk aanknopen die je aantrekkelijk lijkt.

Maar dit gaat al gauw van iets onschuldigs naar meer en voor je het weet lig je met iemand anders in bed. Of misschien doet je partner dit jou aan. Vreemdgaan wijst er eigenlijk op dat er iets al helemaal fout zat in de relatie.

Vreemdgaan-in-8-stappen.-Quote-s-antwoord-op-Kees-van-der-Staaij-s-campagne_crop1000x500

7. Kinderen

Als je samen kinderen opvoedt, vergt dat veel tijd, energie en compromissen. Jullie zijn beide anders opgevoed met andere normen en waarden waarschijnlijk die je wilt doorgeven. Vaak verlies je jezelf zo in de dagelijkse sleur als je samenwoont, werkt en kinderen hebt, dat je geen tijd meer hebt voor elkaar of voor jezelf. Hierdoor wordt je prikkelbaar en ga je ruzie maken. Het is belangrijk dat je het samen doet en ook tijd maakt voor leuke dingen (zonder de kinderen).

8. Afstand

Lange-afstands-relaties zijn moeilijker dan je denkt. Je kunt niet zomaar even langs gaan. Elke minuut samen moet gepland worden. Er is niets spontaans aan en dat is vaak even slikken. Dit is minder als je eerst wel bij elkaar in de buurt woonde of zelfs hebt samengewoond dan wanneer het altijd zo is geweest. Je kunt nog zoveel van elkaar houden, maar als je elkaar nooit ziet, is het toch moeilijk. Als je partner een jaar in het buitenland gaat werken of studeren, moet je hard werken om het staande te houden.

Wat is de kans dat jij je ex terug krijgt?

Doe deze test van Edwin en ontdek hoeveel procent kans jij hebt om je ex terug te krijgen.

Mogelijke oplossingen

In het begin voelde het misschien als een goed idee om het te beëindigen om een van deze redenen , maar nu een paar dagen, weken of maanden later heb je toch spijt. Opeens zie je weer dat jullie ook goede momenten hadden en die mis je. Hij of zij was er toch altijd voor je als je ze nodig had en jullie vulden elkaar aan. Het wordt zelfs steeds moeilijker om te herinneren waarom het ook al weer uit ging.

1. Vraag je af of je je ex echt terug wilt

Weet je zeker dat je niet gewoon de aandacht mist, of het hele hebben van een relatie? Je moet zeer weten dat je de persoon mist en dat het voor meer is dan alleen om iemand te hebben om altijd tegen te praten, tegenaan te kruipen of voor de seks. Ga heel goed voor jezelf na wat de reden was dat het uit ging en of die reden op te lossen is, want het werkte niet voor niets niet. Pas als je zeker weet dat je ex echt degene is waar je bij wilt zijn en het misschien niet beter is je ogen te openen voor anderen, moet je een plan maken om hem of haar terug te winnen.

na-relatiebreuk-ook-gelukkig-quote

2. Verwacht niet dat al hun fouten verdwenen zijn

Als jullie weer bij elkaar lijken te komen, herinner dan dat een persoon altijd zichzelf blijft, en dat moet ook. Dat ze veranderd zijn in positieve zin, betekent niet dat ze alles wat jij toen vervelend aan ze vond nu aangepast hebben. Ze zijn nog steeds niet perfect. Niemand is immers perfect. Verwacht dit dan ook niet.

Confronteer ze er ook niet mee dat ze nog steeds bepaalde fouten maken. Als je hier niet tegen kan had je misschien überhaupt geen relatie met ze aan moeten gaan, want je wist van tevoren dat het zo zou zijn. Waardeer juist de dingen die wel verbeterd zijn. Dit wil je zelf ook graag, want ook jij wilt niet constant gewezen worden op je fouten. Dit leidt alleen maar tot ruzie. Dus houdt je in en neem dit voor lief.

3. Begin opnieuw

Je kunt niet verdergaan waar je destijds gebleven bent, dat weet je zelf ook wel en waarschijnlijk zal je dat ook niet eens proberen. Maar waak er wel voor dat je niet al heel gauw veel te snel gaat in de relatie, omdat je elkaar al zo goed kent. Je wilt immers een nieuwe relatie met je ex, en niet de oude, want die is stuk gelopen.

Word niet te snel nonchalant omdat je gewend bent aan je partner. Houd het romantisch en ga niet te snel. Je hoeft je niet meteen in een bloedserieuze relatie te storten. Houd het luchtig en spannend en geef het wat ruimte. Op deze manier zal de relatie zich op de meest gezonde manier ontwikkelen en zal het deze manier misschien wel goed uitpakken.

4. Win het vertrouwen terug

Besef je dat er bij jullie allebei heel wat kapot is gegaan toen een van jullie besloot de moed op te geven en er een punt achter te zetten. Zij zullen niet alleen jou weer moeten kunnen vertrouwen, dat jij ze niet nog eens opeens laat zitten, maar jij ook in hen. Je zult er beide op moeten kunnen vertrouwen dat de ander net zo hard eraan wil werken om deze tweede poging tot een relatie als succes te laten eindigen als jij. Hierbij is het belangrijk dat je de ander ook niet van alles gaat verwijten, want dat loopt alleen maar weer uit op ruzie, zoals in puntje twee als stond.

de-impact-van-vertrouwen-en-vitaliteit-20-638

Herstel direct je relatiebreuk en kom terug in de armen van je ex

Edwin heeft over de jaren heen al duizenden mensen geholpen. Hij vertelt je de exacte stappen om je ex terug te winnen, zelfs als de situatie kansloos lijkt.

Ontdek zijn methode op de volgende pagina en keer ook snel terug bij je ex:

Ex Terug Methode Risicovrij Uitproberen

1 Reactie op "Je Relatie Verbroken? 8 Mogelijke Redenen + 4 Oplossingen"

  1. Cindy

    says:

    Beste

    Wat ik hier lees is me nu ook overkomen en ik weet ook niet zo goed wat ik er mee moet. Ik vind het allemaal nogal moeilijk om weer voor mijn partner te gaan. Ik heb hem leren kennen op een dating site en vanaf de eerste afspraak zat het al fijn. We zijn elkaar blijven zien. Hij maakte me al wel direkt duidelijk dat hij niet met vrienden afspreekt en geen feestjes wil in een relatie, tja je bent verliefd en wil het eerst allemaal nog wel wat aftasten. Nu waren we twee maanden samen en hij had nog 10 dagen vakantie die hij moest opnemen, maar ik had geef verofdagen meer. Hij wou op vakantie gaan dus moedigde ik hem aan om alleen te gaan. Hij naar Egypte en heb hem alledagen gehoord. Het voelde goed aan en na zijn verlof is hij niet meer bij me weg gegaan. Nu krijgt hij altijd van die rare ideeën dat ik met andere mannen praat en te veel kijk en maakt hij het uit omdat hij denkt dat ik nog wil gaan feesten, maar die behoefte is er helemaal niet. Alleen als we geïnviteerd worden vij vrienden zou ik het wel leuk vinden om eens iets leuks te doen, maar zelf daar maakt hij ruzie over. Bv bbq of trouwfeest... nu 4 maand verder is hij weg en heeft zijn ipad laten liggen. Ik kon het niet laten en las dat hij met andere vrouwen aan sturen was incl zijn ex, hoe een super vrouwtje ze wel niet was. Later heb ik nog gezien dat hij met een vrouw wou afspreken dan was hij drie dagen terug naar huis en zegt hij achteraf " ik had dat niet gedaan ze, maar we waren toch uiteen" en dan nog niet te spreken dat hij al de vriendinnen op zijn fb ligt te liken en dan vooral hun selfies. Ik werd er gek van als hij mij zo wantrouwt, maar zelf zijn gangetje gaat. Ik heb hem voor een keuze geslteld of je stopt daar mee of he thoeft niet meer voor mij, want meneer wilt mij altijd terug en vanaf toen is het gebeterd. Ik heb ook veel goede dingen te vertellen over hem. Hij stuurt heel de dag lieve berichter en ik krijg duizende complimeneten, helpt alles mee in het huishouden en doet alles voor mijn kids. Hij is er dol op! Praten gaat goed als alles in orde is en sex is top. Toch maakt hij het telkens gedaan als ik maar iets doe wat hem niet aansta....twee cavatjes drinken of als ik mijn vrienden niet wil blijven negeren, eens onbewust naar iemand kijk en meneer laat me weer zitten. Het is frustrerend dat hij telkens de relatie beeindigd en nu voor de 6de keer in 10 maanden. Ik zeg elke keer als je vertrekt hoef je niet meer terug te komen, maar iets zegt me dat er meer tussen ons is? De laaste keer heeft me nu wel een krakje gegeven en heb hem al 14 dagen genegeerd of toch kort geantwoord. Hij mist mij stuurt hem en houd van me! Wat moet ik hier mee? Wil precies voort met mijn leven, want hij maakt het ons zo moeilijk. Nu stuurt hij van mss in relatie therapie te gaan. Had ik niet verwacht en zeker niet zien aankomen, maar hij vraagt ook om terug af te spreken. Hij nodigde me uit om een dagje te overnachten aan zee. Heb het afgewezen, want vertouw het allemaal niet meer zo. Zou ik hier een punt achter zetten of hem nog een kans geven, want heb wel het gevoel dat hij er aan wil werken. Kan je mij hier advies in geven. Groetjes

Laat een reactie achter

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *